Hrothgar Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Klikam w wyjście z zony, pojawia się okienko z tak i nie, klikam w tak i nic się nie dzieje. Po wyjściu z gry pokazuje, że gra się zawiesiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Albo zamieszałeś coś w procesie instalacji albo po prostu masz za słaby komputer do tego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 To musi działać. Jeśli nie radzisz z sobie z instalacją to powstała wersja repack, która ma wszystko w sobie już zainstalowane. Wystarczy rozpakować, nałożyć najnowsze spolszczenie i grać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Witam mam problem z odpaleniem instalacji op-2 , pojawia się "Nazwa pliku,nazwa katalogu lub składnia etykiety woluminów jest niepoprawna" próbowałem sposobów opisanych na 3stronie żeby przenieść instalkę na dysk systemowy ale w moim przypadku nic to nie dało. Próbowałem reinstalacji gry i nawet wykasowałem po niej wszystkie pozostałości z rejestru i nic. Rzecz jasna wszystko robiłem tak jak było opisane na 1 str. Stalker oryginalny w wersji pl 1.0006 , Repack do rosyjskiej wersji i załatanie na nowo patchem 1.0006 nic nie dawało. Pomuszcie bo mam wielką ochotę pograć w tego moda a nie mam już siły sam się mierzyć z jego instalacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Próbowałeś uruchamiać plik jako administrator? Rozumiem, że na dysk C przeniosłeś wszystkie pliki moda a nie tylko plik exe? Może też być że masz uszkodzone, nie do końca ściągnięte, lub źle rozpakowane archiwum z modem. Komunikaty w takim wypadku są podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Wszystko pobrało się i rozpakowało bez problemów , poza tym 2x rozpakowywałem i nic. Odpalałem jako admin i nawet w trybie zgodności ze starszymi wersjami systemu. Tak całą instalkę oczywiście przeniosłem na dysk C EDIT: Pobrałem jeszcze wersje OP-2 Repack - Rekomendowana instalacja. Skopiowałem do katalogu z grą i wrzuciłem plik odpowiadający rozdzielczości mojego monitora i wyrzuca mnie z bugiem ale nie mam loga , baa nawet nie mam katalogu w którym zawsze były czyli mniej więcej C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\ Edytowane 3 Marca 2016 przez ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Jakim? Jak cię wywali to otwórz notatnik i użyj komendy wklej. Podaj to co się zapisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Nie za bardzo rozumiem , mógłbyś trochę jaśniej bo tak średnio się na tym znam i nie za bardzo łapę co mam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Uruchom grę, ten repack. Wywali cię na pulpit. Wtedy otwórz systemowy notatnik i kliknij prawym przyciskiem myszy. Rozwinie się menu kontekstowe, wybierz wklej. Powinien ci się zapisać log błędu. Przepisz go do tematu na forum. Katalog z logami o którym wspomniałeś wyżej znajduje się w folderze z grą. Tam też są sejwy i screeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Expression : error handler is invoked! Function : handler_base File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp Line : 753 Description : std: out of memory Chyba o to chodziło Edytowane 3 Marca 2016 przez ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Out of memory czyli komp nie daje rady, opcje graficzne i/lub rozdziałka w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Nie wydaje mi się żeby komp był za słaby , może najlepszy nie jest ale daje radę AMD FX 6300 six core 3,5 , 8 GB ram'u grafika NV GeForce GT 7400 , Poza tym nawet do menu gry nie wchodzi a przy odpalaniu wyrzuca BUG'a więc nie mam jak zmienić ustawień EDIT dysk 1 TB Edytowane 3 Marca 2016 przez ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Podaj specyfikację komputera na jakim chcesz grać w OP-2 Czyli jaki procesor, karta graficzna, dysk, ile ramu, itp, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) @ramirez12 Czy ja dobrze zrozumiałem z poprzednich twoich postów, że wersję Repack wrzucasz do katalogu z grą? Przecież repack to wersja samodzielna czyli gra z modem w jednym. Ps: no fakt kompa masz nie najsłabszego. Edytowane 3 Marca 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) WOW , no to chyba się wygłupiłem zaraz obczaję czy to działa. Nie wiem czemu jakoś zrozumiałem że trzeba to wrzucić do katalogu z grą EDIT Mój błąd tom3kb miał rację , dzięki. Ale co do wersji instalacyjnej i tak nic nie udało mi się zrobić żeby zadziałało. Edytowane 3 Marca 2016 przez ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Takie małe OT. Witam w Zonie i na forum brata bliźniaka Edytowane 3 Marca 2016 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalkerCell Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Witam, chciałbym pobrać OP-2 i mam pytanko: mam Cień Czarnobyla 1.006 w wersji PL. Wystarczy że pobiorę moda z Mega i nie będę musiał pobierać Repacka? Bo szczerze powiem nie ogarniam tego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Na polskim stalkerze OP-2 nie będzie chodzić. Albo narzucasz moda na rosyjski Cień Czarnobyla albo ściągasz gotowego repacka. Repack to gotowe pliki gry. Wystarczy ściągnąć, rozpakować, narzucić najnowszą wersję polonizacji i grać. Wtedy grę uruchamiasz ze skrótu w folderze do którego rozpakowałeś repacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalkerCell Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 No dobra, a co muszę pobrać z tego linka: https://mega.nz/#F!Ql5CSLxb!gNkfqg-xAUfYezLuMaFtYQ Bo są dwie wersje OP-2 - czysta, która waży 5,74GB i z repackiem, która waży 5,78GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 15 minut temu, StalkerCell napisał: No dobra, a co muszę pobrać z tego linka: https://mega.nz/#F!Ql5CSLxb!gNkfqg-xAUfYezLuMaFtYQ Bo są dwie wersje OP-2 - czysta, która waży 5,74GB i z repackiem, która waży 5,78GB Przeczytaj z uwagą wszystkie posty skierowane do ciebie, przeczytaj #1 post tematu, nie można prościej. Jeśli czysta instalacja to dla ciebie problem idź na łatwiznę i pobierz Repack, tam tylko pobierasz, rozpakowujesz, pobierasz PL, rozpakowujesz, nakładasz ze zmianą plików na gamedatę w Repacku i grasz. To wszystko, nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalkerCell Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 No dobra, jeszcze jedno "kontrolne" pytanko. Bo mam Cień Czarnobyla z CD-Action (spreparowany, nie można downgradeować) i nie wiem, czy ten łatwiejszy sposób zadziała, tzn. czy mod razem z repackiem nie będzie kolidował ze spreparowaną wersją Stalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 U mnie na dysku równo z OP-2 siedzi Cień i nie było problemów ani z jednym, ani z drugim, o ile dobrze rozumiem Twoje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Nie będzie kolidować. No chyba, że wpadłbyś na pomysł rozpakować repacka do katalogu z Cieniem Czarnobyla. To byłby bardzo zły pomysł. Cień Czarnobyla z CD Action to jedno a Repack OP-2 to drugie. To tak samo jakbyś miał zainstalowany Cień Czarnobyla a zainstalował jeszcze Czyste Niebo. Dwie różne gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalkerCell Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Pobrałem Repacka i rzeczywiście, działa jako osobna gra. Myślałem, że instaluje się to jak zwykłego moda, a tu takie cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 55 minut temu, StalkerCell napisał: Pobrałem Repacka i rzeczywiście, działa jako osobna gra. Myślałem, że instaluje się to jak zwykłego moda, a tu takie cuś Gdy nie czyta się ze zrozumieniem to niestety tak jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi