OldMan Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Tradycyjnie wstaw sejwa mogę sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Teraz z innej beczki. Szukałem dokumentów dla Woronina (tych ze śmigłowca) i znalazłem różnicę w położeniu jednych( wygięty płot tam gdzie psy). w poradniku były za fermą (cały dzień szukałem) a u mnie były tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Może wiatr je zwiał Jak ze schowkiem na radarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 @Ardas - Nie na darmo dostajesz ostrzeżenie o degradacji artów. Po prostu je zostaw przed labem. Ale nie wszystkie są degradowane. Możesz wejść z artami, zobaczyć które się przemienią i tylko te zostawić. Na tym etapie gry, powinieneś mieć już jakiś porządny karabin z podlufowym i porządną strzelbę. Nie było problemu z ich pozyskaniem. W tym modzie już na Wysypisku kończy się "wycieczka" do Strefy, a zaczyna stalkerska harówa. A zadania z wczesnych lokacji trzeba zrobić, bo np. bez wcześniejszego pobytu na Bagnach, zrobienia zadań z Arharą, w pewnym momencie gry utkniesz. Inne zrobione zadania na Bagnach, również są niezbędne przy dalszej grze. Nie śledziłem twoich wypowiedzi na forum i nie znam Twojego doświadczenia z modami do stalkera. Nie wiem też, czy grałeś w NS2016. Jeśli nie, to radzę najpierw przejść właśnie NS2016, nabrać wprawy w grze w solianki, a po tym dopiero grać w OP-2. Zamówienia są konkretne. Musisz przynosić to o co proszą. A jak wygląda sprawa stanu, nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek74chros Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Cześć. Potrzebuję pomocy w zadaniu lekarstwo dla ojca Ariadny. Nie mogę nic znaleźć na ten temat . Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 @marek74chros Wpisz sobie w szukajke na stronie głównej "lekarstwo ojca ariadny" "lub dla ojca" to ci kilka tematów wyskoczy. Nie chciało mi się za bardzo czytać, za dokładnie nie jest to chyba wyjaśnione: Cytat Kałmuk wysyła Striełoka do Wschodniej Prypeci po lekarstwo dla ojca Ariadny. Po załatwieniu wszystkiego dostajemy sms od Dimaka że mamy pilnie wracać na Bagna bo stało się coś złego. Na Bagnach dowiadujemy się że Ariadna została porwana przez monolitowców. Ruszamy na odsiecz. Przejście na Jupiter dostajemy od Dimaka. Na Jupiterze odwiedzamy Aaza. Robimy questy Aaza i Dimaka, likwidujemy monolit w fabryce i oczywiście Potwora, wracamy do Aaza. Od niego dowiadujemy się że Ariadna uciekła i jest już na Bagnach. Wracamy na Bagna po nagrodę. Ewentualnie zajrzyj w poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek74chros Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Dzięki. Myślałem że trzeba znaleźć składniki bo chyba była o tym mowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) W dniu 20.01.2018 o 09:13, kazik napisał: Może wiatr je zwiał Jak ze schowkiem na radarze? Schowek na Radarze na razie czeka.Może będzie tak jak z tym schowkiem Wolazara w x16.Po paru dniach omijania labu udało mi się znaleźć ten schowek.Teraz utknąłem na CAES1 bo za chiny ludowe nie mogę zeskoczyć z przejścia na okno( na początku jakoś tak jest) , 2 godziny męki, wkurzania się i nic.Ale też poczekam. Mam dużo zadań do zrobienia. Jeszcze jedno. Brakuje mi Mausera k98 dla wojskowych(za przepustkę dla Fotografa) a kupowanie za 200000 nic nie daje bo (tak pisze) to nie jest przedmiot kwestowy. Edytowane 5 Lutego 2018 przez tybet64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) W dniu 5.02.2018 o 08:35, tybet64 napisał: Schowek na Radarze na razie czeka.Może będzie tak jak z tym schowkiem Wolazara w x16.Po paru dniach omijania labu udało mi się znaleźć ten schowek.Teraz utknąłem na CAES1 bo za chiny ludowe nie mogę zeskoczyć z przejścia na okno( na początku jakoś tak jest) , 2 godziny męki, wkurzania się i nic.Ale też poczekam. Mam dużo zadań do zrobienia. Jeszcze jedno. Brakuje mi Mausera k98 dla wojskowych(za przepustkę dla Fotografa) a kupowanie za 200000 nic nie daje bo (tak pisze) to nie jest przedmiot kwestowy. Znalazłem 17 części mapy Alpinisty i koniec. Osiemnastego fragmentu nie mogę znaleźć chociaż przeszukałem wszystkie miejsca z poradnika. Udało się znaleźć tą mapę. Po prostu nie ten śmigłowiec na Radarze obszukałem wcześniej. Ale Mauser by się przydał. No i parę egzo. Powinności i neutrałów po 2 szt. Powinności nie spotkałem ani razu a neutrałów tylko ten jeden dla Akima. No i niewidzialne schowki zaliczyłem , i tu pytanie. Czy te embriony będą do czegoś potrzebne? Edytowane 6 Lutego 2018 przez tybet64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 W dniu 13.01.2018 o 13:57, Anton Gorodecki napisał: @tybet64 aby zmienić nastawienie członka frakcji (Siak jest "Samotnikiem" jeśli dobrze pamiętam) trzeba otworzyć plik (zrób sobie jego kopie na wszelki wypadek) gamedata\scripts\ui_main_menu.script i bezpośrednio po frazą: elseif dik == DIK_keys.DIK_A then if amk.check_game() then self:amk_options() dodać frazę: local id, obj, kto for id=0, 65535 do obj = level.object_by_id(id) if obj and IsStalker(obj) then kto = obj:character_community() if (kto == "stalker") then obj:set_goodwill(5000, db.actor) end end end i zapisać zmiany w pliku. Uruchamiasz grę, wczytujesz zapis przy "wrogim" Siaku i następnie naciskasz kombinacje klawiszy - ESC, A, ESC i wróg staje się przyjacielem. W ten sposób można prawdopodobnie zmienić nastawienie każdego członka frakcji w grze (zamiast frazy stalker w linii (kto == "stalker"), wprowadzamy nazwę frakcji wroga w grze, oczywiście wg nazewnictwa w skryptach) . Co do twojego zapytania: powiesz mi o które dokładnie zadanie czy linie fabularną tutaj chodzi? DODANO: spróbuj zmienić w linii (kto == "stalker") na (kto == "trader"), ponieważ wydaje mi się że Siak należy do frakcji "handlarzy". Mam problem z Cieniem Monolitu.Muszę z nim pogadać o ostatniej czaszce ale jest na czerwono. Wpisałem zamiast "stalker" "monolit" ale to nic nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 @tybet64 sorry ale masz 3 posty po kolei więc jakbyś mógł napisz w punktach o co chodzi. Dzisiaj będę przy kompie i postaram się pomóc. I tradycyjnie wstaw aktualnego sejwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 sory.Trochę namieszałem. 1. Schowek Striełoka na Radarze na razie odpuszczam, może po jakimś czasie zaskoczy. Miałem tak z tym schowkiem Wolazara w x16. Po paru dniach olewania go udało się znaleźć. 2.Mam pogadać z Cieniem Monolitu o ostatniej czaszce ale jest wrogi. Chodzi o czaszki dla Kotobehemota. 3.Potrzebuję dla Fotografa(dokładnie dla wojskowych żeby Fotografa wypuścili z Zony) Mausera k98. No i paru egzoszkieletów dla Sidora bo od początku mi się to zadanie ciągnie. zapis na lokacji. pieczara. dzień 80.dds zapis na lokacji. pieczara. dzień 80.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Hey. Siedziałem długa nad Twoim sejwem i tak. 1. Schowek o którym mowa znajduje się na radarze i można się do niego dostać przez dach tego budynku przez który wchodzi się do Warlabu. Od niego odchodzi płot który biegnie aż do drogi. Na końcu powinien być plecak (schowek) ale na razie się nie spawnuje więc może potem. 2. Czy legalnie zdobyłeś wszystkie czaszki i byłeś przy wszystkich schowkach? 3. Rozumiem, że robiłeś zadanie dla Worona na Klodajk Artefaktów? Jeśli tak to czy gadałeś z Kuzniecowem o strąconym śmigłowcu i dokumentach? 4. Egzo dla Sidora (bo to inne zadanie) Tutaj albo trzeba kupić albo w trakcie gry zdobyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 41 minut temu, kazik napisał: Hey. Siedziałem długa nad Twoim sejwem i tak. 1. Schowek o którym mowa znajduje się na radarze i można się do niego dostać przez dach tego budynku przez który wchodzi się do Warlabu. Od niego odchodzi płot który biegnie aż do drogi. Na końcu powinien być plecak (schowek) ale na razie się nie spawnuje więc może potem. 2. Czy legalnie zdobyłeś wszystkie czaszki i byłeś przy wszystkich schowkach? 3. Rozumiem, że robiłeś zadanie dla Worona na Klodajk Artefaktów? Jeśli tak to czy gadałeś z Kuzniecowem o strąconym śmigłowcu i dokumentach? 4. Egzo dla Sidora (bo to inne zadanie) Tutaj albo trzeba kupić albo w trakcie gry zdobyć. 1. Ten schowek już wyczyściłem i to legalnie,tak jak na filmie. 2.Chyba ten ostatni schowek (może) spiep....em bo nie mogłem za chiny wskoczyć na ten balkon. Miałem zwiększony"zasięg" i zabrałem go z drzewa. 3. Chyba tak ale nie jestem pewien.Sprawdzę. 4. Egzoszkieletów Powinności jeszcze nie spotkałem w tej grze a Neutrałów miałem dwa (chyba) do jakichś zadań. Jedyne egzy które mogę kupić to Wolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) 3. Karabin masz Dostałeś go od Kuzniecowa i zostawiłeś w schowku w Barze. 2. Wydaje mi się, że nie robiłeś schowków po kolei bo ostatni jest na CAE2 przy płonącym na dachu śmigłowcu a tam balkonów i drzew nie ma na pewno. Po jego odnalezieniu powinieneś mieć sms od Kotobehemota, że masz iść do Cienia Monolitu. 2a. Chyba już wiem, zrób zadanie Schowek Monolitu który masz w PDA i dopiero potem idź do Cienia Monolitu. Edytowane 7 Lutego 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Przepraszam, chodziło mi o ostatni w Prypeci. SMSa dostałem tylko że nie mogę pogadać z Cieniem. Facet na filmie jest jeszcze w Monolicie(zadanie na jego brata) a ja z bratem Cienia dawno skończyłem. Jaki karabin od Kuzniecowa bo nie pamiętam. Schowek Monolitu to trochę będzie trwać bo jeszcze pięciu artów dla Dragunowa mi brakuje. Edytowane 7 Lutego 2018 przez tybet64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) 2. Po mojemu zrób zadanie Schowek Monolitu który masz w PDA a dopiero potem idź do Cienia Monolitu. To jest związane ze Zbroją Monolitu. 3. Pomyliłem się w schowku masz Obrzyn Mausera K-98 Edytowane 7 Lutego 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Właśnie nie chodzi o obrzyna bo wszystko inne mam a mi się nie zalicza. Chociaż może tak jak w którymś zadaniu muszę mieć TYLKO to co dla trepów w plecaku? Popróbuję z tym obrzynem. Edytowane 7 Lutego 2018 przez tybet64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Koniec tropienia na dzisiaj: 2. Zrób zadanie Schowek Monolitu tak ja pisałem wyżej. 3. Mausera K-98 możesz dostać za 10 kotletów u Pustelnika na Niezbadanych terenach (dowódca ekipy) niedaleko jest Fotograf. Przed wymianą zapisz grę bo ta broń jest wybierana losowo. I handluj do skutku. A ile razy to będzie to nie wiem. U mnie w losowaniu wypadł dopiero za 18stym wczytaniem quicsejwa Edytowane 7 Lutego 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Szkoda, że najpierw nie grałeś w OP-2 przy NS2016 sobie byś odpoczął. Moje zdanie jest takie zamiast grać w OP-2 i gryźć klawiaturę lepiej poczekać na OP 2.1. OP-2 nie jest modem do przeklikania (grałem 11 miesięcy). Sam przez klikanie utknąłem w fabule i gdyby nie pomoc głównie @kobal moda bym nie skończył. Jeśli chcesz grać to szykuj się na granie z poradnikiem i video poradnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Przygotowany jestem. Cały limit netu idzie mi na poradniki. A tego moda chcę przejść właśnie dla tego że jest taki pogięty chociaż skakanie jak idiota po drzewach mnie strasznie wnerwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Witam znowu. Mam dwa problemy: 1. Zadanie od Wieprza na zabicie mięsacza który zjadł mu zapasy z plecaka na Wysypisku wywala mnie jak zabieram Desert Eagl'a FATAL ERROR [error]Expression : assertion failed [error]Function : CSafeFixedRotationState::create [error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\phvalidevalues.h [error]Line : 81 [error]Description : dBodyStateValide(b) 2. Potrzebuję maskujące egzo żeby się zaczaić na Niezbadanych Terenach (spotkanie kuternogi z Ostatnim Dniem). Mam trzy ale zużyte. Czy ktoś naprawia takie egzoszkielety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 1. To trochę złożony problem wstaw sejwa i autosejwa sprawdzę. 2. Przy okazji kupię Ci egzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) Z sejwem może być problem. Z tego mięsacza wziąłem wszystko oprócz pistoletu i poszedłem dalej a teraz nie ma już trupa. A za egzo dzięki ale Wasilij mi naprawił. zapis na lokacji. martwe miasto. dzień 88.dds zapis na lokacji. martwe miasto. dzień 88.sav Jeszcze jedno. Muszę znaleźć jakiegoś Wędrowca w MM ale nie mam pojęcia gdzie. Do zrobienia "Gwiazdy Proroka" chyba jest potrzebny. Edytowane 12 Lutego 2018 przez tybet64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 @tybet64 - Link do gameplaya w MM. https://www.youtube.com/watch?v=up9bNXz8NZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi