Starika.. Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 @Agrael Tak zrobiłem wszystko co opisałeś wyżej i nadal nic. Chyba się będzie trzeba spróbować skontaktować z Er'em aczkolwiek raz tego próbowałem i jak kamień w wodę... ALBO napiszę do LIQUIDATORA, mam jego mail, może odpisze, może nie. Tylko w jakim języku mam do niego napisać? Angielskim władam najlepiej będąc studentem owego kierunku aczkolwiek nie wiem czy on mnie zrozumie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @Starika.. Coś chyba wcześniej w modzie namieszałeś, bo jeśli są scenariuszowe "zamknięcia" teleportów, to pojawia się okno z informacją o przyczynie. Wiem, że to co Ci zaproponuję, nie będzie dla Ciebie łatwym do przyjęcia, ale zacznij grę od nowa. Chyba to nie przeprowadzenia Zarki jak należy coś miesza. A LIQIDATOR chyba zna angielski, bo w jakimś filmiku mówił o zrobieniu przejścia innego moda na wersji angielskiej. Ale nie sądzę, aby i on coś Ci pomógł jak masz wcześniejsze błędy w rozgrywce. Jak widzisz w pokazanych filmach, on do tych teleportów nie wchodził, bo zna scenariusze i informacje zawarte we fleszkach nie były mu potrzebne. A może skorzystał z nich bez nagrywania. Licho wie. Jest jeszcze inna możliwość. Jeśli @Agrael ma tę sytuację prawidłową i z teleportu w podziemiu można pójść dalej, skorzystaj z jego zapisu. Choć ja osobiście z takich zapisów nie korzystam, bo nie dają mi satysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @kondotier Ale ja wtedy zacząłem grę od nowa jak mi poleciłeś, przeprowadziłem Zarkę i zniknęła przy przejściu na Agroprom. O skorzystaniu z zapisu Agraela pomyślę zobaczymy co się zdarzy jeszcze. @kondotier Wczytałem zapis na szybko. Zapis przed pójściem do RL, wtedy byłem w Magazynach. Przebiegłem się do Agropromu pogadałem z kim trzeba i poszedłem do podzemi. Teleport nadal nieaktywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @Starika.. A skąd wszedłeś na Agroprom? Po wojnie w Rudym Lesie przez Jantar, czy teleportem z MW? Może powtórz tylko z zapisu na Jantarze i najpierw zrób wszystko co można w zakładzie i u handlarza pod cysternami, nie przekraczając drogi w kierunku na INB. A z tej gry którą już zrobiłeś, powiedz mi, czy masz na pagórku w takim miniobozowisku Łowców, a w INB handlarza, barmana i rusznikarza, oraz NPCa dającego zadanie w podziemiach? Bo Wiwisektora to chyba doprowadziłeś i zombiaków w INB wytłukłeś? Jesteś pierwszym, który ma takie problemy, więc trudno mi dociec co jest przyczyną. Ale na pewno jest to związane z Twoją rozgrywką. Chce Ci się reinstalować moda? Zabezpiecz zapisy i przeinstaluj. Choć gdy jest jakiś problem w rozgrywce, sama reinstalacja nic nie da, bo błąd przeniesie zapis. Przed reinstalacją możesz te teleporty sprawdzić zapisem Agraela. Nie musisz na nim dalej grać. Dowiesz się tylko, czy to błąd w instalacji, czy Twojej rozgrywce. Więcej doradzić nie potrafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @kondotier Pierwszy raz do Agropromu dostałem się przez teleport na pagórku Kordonu, obszar pomiędzy placówką wojska a bunkrem Sidorowicza. Najpierw zrobiłem Agroprom, potem dopiero poszedłem na Jantar. Wszyscy na Agro są, jest handlarz, wiwisektor, dwóch rusznikarzy, typek w podziemiu bazy stalkerów a handlarze artefaktów są w miejscu gdzie wchodzi się do dziury z anomaliami żarowymi. A jak się przeinstalowuje tą grę? Ja tylko pobrałem i uruchamiałem ją przez launcher w folderze bin i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @Agrael Poprosiłbym Cię o zapis jak jesteś w podziemiach Agropromu, zobaczymy może na twoim zapisie zadziała wszystko tak jak powinno. Nie będę odpuszczał kiedy to mod robi mnie w chu** a ja zrobiłem wszystko dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @Starika.. Reinstalacja, to postawienie moda na nowo. Z tego co teraz grasz, katalog z zapisami gdzieś przenosisz, moda usuwasz. Nowa instalacja i katalog z zapisami na swoje miejsce. Reborny są tak robione, aby była luzacka forma osiągania tak celów pośrednich ( np. fleszki, PDA ) jak i zadań ważnych. Ale każdej gry się nie da przewidzieć i widocznie akurat trafiłeś w taką skryptową dziurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @kondotier Napisałem do LIQUIDATORA, o dziwo odpisał odrazu i przy użyciu bardzo dobrego angielskiego. Rozmawiam również z członkiem forum ap-pro.ru, też mi odpisał, może uda spotkać się z LIQUIDATOREM np na discordzie czy teamspeaku. Podobno jest specem i testerem Rebornów, więc zobaczymy co powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @Starika.. LIQIDATOR jest członkiem naszego forum. Wejdź do działu angielskojęzycznego i tam prowadź z nim rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @kondotier Ale nie było go na tym forum od marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @Starika.. Nikt nie grał w Reborny, to nie widział potrzeby. Napisz co od niego chcesz w dziale na forum, a jemu tylko daj cynk na maila, to się znów pojawi. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) @kondotier No teraz to już nie będę go ciągał tu i tam skoro mi odpisał na mailu, Jawnie mu napisałem o kontakcie głosowym, zobaczymy co odpisze. Jeśli sobie życzysz żeby kontakt w tym temacie pozostawał na forum to nie widzę problemu w pokazaniu sposobu w jakim rozwiązał się problem. Edytowane 27 Listopada 2020 przez Starika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @Starika.. A co ja sobie mogę życzyć? To Twoja rozmowa i Ty decydujesz gdzie ją prowadzić. A ja i tak angielskiego nie znam, więc nic mi to nie da. A sądzę, że jak rozwiążecie problem, to się w tym temacie wiedzą podzielisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @kondotier Masz rację podziele się. Oczywiście jeśli coś się rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 @Starika.. Proszę. Tutaj masz zapis przed wejściem do Pod. Agropromu. Na tym zapisie jeszcze nie likwidowałem zombie w bazie Powinności i nie rozmawiałem z Wiwisektorem. Nie mam też zaliczonego Jantaru oraz PDA Gryka. Po wejściu do podziemi i wzięciu PDA Luki teleport powinien ( musi ) przenieść cię do DM na estakadę. Tam też pojawi się Pierwszy Stalker. przed podziemiami agro.dds przed podziemiami agro.sav Miej na uwadze też fakt, że w czasie mojej gry dołączyłem do Samotników i Najemnicy za mną nie przepadają. Rozmawiałem z tym, który siedzi w wychodku na MW. Ciekaw jestem czy LIQIDATOR rozwiąże twój problem. Nie obraź się na mnie @Starika.., ale według mnie powinieneś cofnąć się w zapisach i próbować jeszcze raz rozmawiać z kluczowymi NPC i zbierać PDA, być może w innej kolejności. Tak czy siak - dobrze, że się nie poddajesz. A ja odprowadziłem ojca Anieli do kopalni i poszedłem na Kordon. Wziąłem PDA Dezertera z tunelu i czas na Anielę. Tym razem w dobrej kolejności. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Panowie.. sukces Ja oczywiście wiem, że to nie rozwiązuje problemu brakujących teleportów, ale pogadałem z rosyjsko języcznym forumowiczem i polecił mi takie szperanie omijając teleporty. LIQUIDATOR polecił mi pogrzebanie w folderze "patches" ale czekam na dalsze jego instrukcje. A Tobie @Agrael dziękuję za zapisy, i nie spokojnie nie obraziłem się najzwyczajniej w świecie mod daje w kość, albo to ja zrobiłem coś na opak. Takie jest życie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 @Starika.. Ze zrzutów przypuszczam, że porada dotyczyła wejścia na dach estakady przez budowę, spuszczenia się na zewnętrzną część estakady i z tego miejsca zabrania fleszki. Czy tak? Opisz to dokładniej, bo i innym może się przydać. A zanim grą dojdziesz do finału, posłuchaj melodii z końca moda. Melodia z reborna 2.50, FF i 2.52 Zajrzyj do tego wpisu. Pierwszy filmik pokazuje gdzie są wszystkie ukryte teleporty w modzie. A na drugim filmie, można zobaczyć, jak zaczyna się v.2.52 i czy rozpoczęcie FF naprawdę jest takie trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 @kondotier I tak muszę skorzystać z zapisu Agraela bo ani teleport na wysepce Jantaru nie działa ani nie działa teleport w tunelu do Limańska. A co do zabrania pendrive'a inną drogą to porobię przy następnej okazji zrzuty ekranu i pokażę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Teleport w tunelu do Limanska jest długo martwy. Albo dopiero po wyprowadzeniu Chaleckiego, albo po zniszczeniu bazy CzN się otwiera. Do Limanska wchodzisz z teleportu na MW, ale też nie od razu jest czynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 @kondotier Teraz chyba czas na pójście po artefakt śmierci na CnPP do Streloka. Jaki teleport tam prowadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 @Starika.. Teleport ze szpitala. A jak tam się dostać popatrz na filmiku od 37:00 https://www.youtube.com/watch?v=R1wGHIekJF8&list=PL3Z5kaTVYGD7qipk2u76HUG0ehBkUeL1M&index=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 @kondotier @Agrael @wariat Czy jak gadam ze Strielokiem na estakadzie elektrownii ma on mieć dla mnie artefakt śmierci czy to występuje tylko w Another Way? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 @Starika.. Tylko w Innej Drodze. W FF Arty Śmierci dostajesz od Anieli w sztolni ( tylko wskazanie miejsca schowka ), od monolitowca Gigi po rozwaleniu bazy CzN i zabierzesz z mostu na Zatonie. Miłej gry, gołodupcze - chyba już o tym wiesz. Nie zapomnij o Chaleckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 HAHAHAH po przeczytaniu drugiego zdania prawie się popłakałem. Właśnie cofnąłem się w zapisach na Jantar żeby wytłuc jak najwięcej drużyn Z, trzeba ponownie zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 @Starika.. Co chcesz przez cofnięcie się w zapisach uzyskać? Po jaką cholerę chcesz ich wytłuc. Co Ci zawinili? I na co chcesz tę kasę zarobić? Spoiler Po CEA będziesz nie tylko bez sprzętu, ale i kasy. Ile byś ze sobą nie miał. Chyba, że dla st.Re.Locka nie miałeś. Załatw sprawę ze st.Re.Lockiem i miej to niełatwe zadanie z głowy. Pchaj fabułę do przodu. Jeśli znów pooglądałeś filmy do przodu i wiesz o likwidacji bazy CzN, to masz ją likwidować, a nie czyścić całą zone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi