Starika.. Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 @kondotier No przecież muszę jakoś się ponownie uzbroić, członkowie drużyny Z są bardzo dobrze uzbrojeni i mają sporo wyposażenia. I tak teraz to nie jest istotne bo teleport Limańsk -> Rudy Las jest dla mnie nieaktywny, więc muszę zabrać się za ogarnianie zapisów, które wysłał mi Agrael. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 @Starika.. Czekaj, czekaj. Jak do tej pory nie zrobiłeś schowków z zapasami, to spróbuj grać gołodupcem. Bo przy nowej grze na CEA, może różnie się wydarzyć i utkniesz. Z Limanska wyjdziesz bez problemu. A ze strychu tego domu z piwnicą z drzwiami ( zobacz filmik z dotarcia do Pilota, ta sama droga wejścia. Tylko teraz Pilota nie ruszaj ) weźmiesz fajny pancerz i arty. Noż ci mod zostawi, więc w czym problem. Ja w jednej z moich gier celowo tak poszedłem i szybko miałem ładny inwentarz w plecaku. Niewiele gorszy od tego sprzed CEA. Tylko czita na mieszczenie się strzelb w 2 slocie dodałem. Czit jest gdzieś w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 @Agrael Jeszcze raz bardzo dziękuję za podesłany zapis. Pozwoliłem sobie jednakże odrobinkę go podrasować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 @Starika.. No to jesteś ustawiony. Będziesz miał za co kupić nowy ekwipunek przed CEA Mi wystarczył skromny schowek z paroma artami. Potem znów można się szybko obłowić. Właśnie udało mi się ukończyć Reborna FF. Kiedyś w niego grałem, ale miałem problem przy samej końcówce gry, chyba z teleportem, który prowadził na Zaton. Tak czy siak - sporo zapomniałem, a więc trzeba było grać od nowa. Spoiler Ostatni Artefakt Śmierci, pomoc Zony oraz kilka Jej wyjaśnień. Muszę przyznać, że Reborn jest dość specyficznym modem, który nie każdemu przypadnie do gustu, jednak z czasem wszystko zostanie wytłumaczone. Trzeba być wytrwałym i uważnie czytać dialogi u kluczowych NPC, a także zawarte informacje na PDA lub fleszkach. Mod też nie wybacza błędów i należy zaplanować następny ruch. Cieszę się, że dołączyłem do ludzi, którym udało się przejść ten tytuł. Podziękowania za pomoc dla @kondotier oraz @wariat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 No i świetnie @Agrael. Gratuluję. Jesteś kolejnym przykładem na to, że Reborn nie taki straszny, na jakiego wygląda. A skoro powiedziałeś "A", to powiedz i "B" i spróbuj Duplikatów 7.63. Warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 @Agrael Wielkie gratulacje, jak najbardziej zasłużone. A tak z innej beczki, kiedy będę mógł zabić Galeckiego? Chcę jego Wiepra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 @Starika.. Galecki jest ojcem Anieli. Pomóż mu przedostać się do kopalni w RL, a następnie przyprowadź jego córkę. Jeżeli go zabijesz, to nie ukończysz gry. A samą broń możesz zdobyć w bardzo prosty sposób. W Limańsku ( o ile go nie zabiłeś, teleportując się z Jantaru ) jest Poltergeist - podnosi broń. Jak się pośpieszysz, to sobie ją weźmiesz podczas jej lewitowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Ale to jest inny Wiepr niż jego? W sensie już do RL został poprowadzony i jestem w połowie prowadzenia jego córki. On musiałby być na deskach i upuścić broń w jakiś sposób żebym mógł ją sobie podnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Jak za pierwszym razem będziesz w Limańsku i się pośpieszysz, to może uda ci się tę broń szybko zabrać. Jak wspomniałem - u mnie ona lewitowała, ale po chwili Galecki sam ją sobie wziął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 12 godzin temu, Starika.. napisał: kiedy będę mógł zabić Galeckiego? Chcę jego Wiepra. Galeckiego nie sprzątniesz, bo jest Ci potrzebny. A jak chcesz Wiepra, to na Agro powinieneś mieć zadanie od jakiegoś dowódcy (chyba od najemników, nie pamiętam) na przyniesienie Wiepra z podziemi agro. Bierzesz zadanie, wykonujesz, rozliczasz, w dowolny sposób spraw, by gościu zginął i masz Wiepra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @wariat Straciłem tego Wiepra po spotkaniu ze Strielokiem, teraz chciałbym dostać drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @Starika.. Teraz to już popij wodą, bo drugiego nie znajdziesz. A o ubiciu Galeckiego nawet nie myśl, bo to kluczowa postać. A Rozpruwacz i Grawigun też są dobre, miotacz ognia też jest skuteczny przeciw pomiotom Zony No chyba, że też Ci przepadły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @Agrael Witaj w klubie. I radzę, aby bez robienia przerywnika innymi modami, pociągnąć grę dalej na Duplikatach. Jeszcze w niego grają, to i pomoc, i podpowiedź będzie świeża jak bułeczki z rana. @Starika.. Nie kombinuj, bo znów Ci coś nie wypali. Praktycznie rzecz biorąc, teraz to będziesz musiał postarać się o miotacz płomieni i jakiś dobry km. Ale jedno i drugie jest bez problemu do uzyskania w tym fragmencie gry, jaki Ci pozostał. Wiem, bo grałem gołodupcem bez kombinowania i problemów niemożliwych do pokonania nie miałem. A gra była ciekawsza. Potrzebny też będzie jakiś art, którym zrobisz trampolinę lub inną anomalię rozrywającą. A każda strzelba pompka, teraz wystarczy do gry. Jak Anielę doprowadzisz do sztolni, to pozwól jej wejść, sam zostań na zewnątrz. Śledź jej łażenie na minimapie. Łatwiej i szybciej dotrze do tatusia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @kondotier @Agrael @wariat Co robić po zdobyciu bazy CN i oddaniu Gaussa Ozonowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @Starika.. Jak po zniszczeniu bazy csky dostałeś sms od Gigi, to po oddaniu gaussa Ozonowi idziesz do podziemi. Teleport na wiszącej platformie przy budowie, Pilot pokazał Ci ten teleport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @Starika.. A czy po likwidacji wszystkiego co żywe w Bazie CzN, przyszedł Ci SMS od Gigi, że masz wracać? Bez tego SMSa, bazy nie wyczyściłeś i nie masz się po co u Gigi pokazywać. I takie pytanie wyprzedzające. A po rozmowie z oboma OZONami, przeszedłeś za budowę, wytłukłeś Monolit oprócz Gigi i jego pomocników, handlarza i rusznikarza? Pilot znad Gastronoma na budowę doprowadzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @kondotier @wariat Właśnie nie przypominam sobie żebym dostał jakikolwiek sms od Gigi. A Pilota odprowadzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @Starika.. Jak masz jeszcze zapis z bagien, to sprawdź. Bo bez tego SMSa nie będzie dialogu z Gigą i nie dostaniesz 2. Arta Śmierci. A bez niego nie ma się po co do podziemi wybierać. A brak grzmotu i SMSa świadczy o tym, że ktoś lub jakiś pies w bazie został żywy. Może Baszta ocalał, bo podpowiadany artefakt na anomalię, był przeznaczony dla niego. A o tym SMSie uprzedzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @kondotier Ale Giga normalnie stoi tam gdzie ma stać i dialog dla niego również jest aktywny, Basztę zabiłem za pierwszym razem aczkolwiek było baardzo ciężko. A o artefakt o, którym wspominasz kompletnie nic mi nie mówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @Starika.. A Giga nie dał Ci tego arta, jak wstępowałeś do Monolitu? Jak ja grałem w tego moda, dostałem art śmierci od Gigi gdy przyłączałem do monolitu, a po zniszczeniu bazy csky, bez żadnego dialogu z nim idzie się do podziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @Starika.. Ale ten dialog to wstęp do wzięcia zadania na zniszczenie bazy. I jako monolitowiec idziesz niszczyć bazę. Jeśli wcześniej tam Cię nie wysłał, to mimo zniszczenia bazy nie wzywa do rozliczenia i arta w nagrodę nie daje. Pociągnij dla próby ten dialog o przyłączeniu, może skrypt zaskoczy. A jeśli nie, to masz powtórkę od pierwszego spotkania z Gigą i takiego poprowadzenia rozmowy, aby Cie do bazy wysłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Czy ma to wyglądać mniej więcej jakoś tak? @kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @Starika.. Jeśli dostałeś drugi artefakt śmierci ( pierwszy masz z naprowadzenia Anieli ), to widocznie ten SMS przegapiłeś. Teraz napraw się u rusznikarza, u handlarza wykup cały zapas mieszanki do miotacza i kulek tak do km jak i do strzelby ile uniesiesz i nurkuj do podziemi. PAMIĘTAJ. Zostań na nowo stalkerem i od rozmowy z Pierwszym jest ukryta czasówka. Nie ma tajmera, ale Pierwszy cię ostrzeże, żebyś się śpieszył.A łatwo nie będzie. W ograniczonym czasie musisz dotrzeć do miejsca, gdzie wychodziło się do Prypeci i mieć tam kolejny dialog i usłyszeć śmigłowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 @kondotier Przeszedłem się jeszcze raz na Bagna po dialogach z Gigą i tam na wejściu odrazu otrzymałem sms, że mam wracać. Jednakże dialogi z Gigą pozostają te same, nadal zapytawszy go o zadania odpowie coś o bazie CN. Tak ma być? Bo w SMS i tak powiedział mi, że czeka mnie podróż do podziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Giga po zlikwidowaniu Czystego Nieba wysyła SMSa, o którym pisał @kondotier oraz @wariat. Czeka na ciebie teleport na budowie w Limańsku. Udaj się do podziemi Prypeć - 1 i porozmawiaj tam z Pierwszym Stalkerem. Kontrolerzy są trochę upierdliwi, ale cóż zrobić. Moja rada - poczekaj aż do ciebie przyjdą. Czekam na Ciebie z Duplikatami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi