LordDino Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Witam szukam oryginalnej wersji Windowsa z naklejką, płytą i kluczem. Gdzie kupować żeby mi nie wcisnęli podróby i żeby nie zapłacić jak za zboże. Wersja nie jest ważna byle 64 bity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Arek dopisz proszę jeszcze tylko jakiej WERSJI Windowsa szukasz Uwierz mi że jest to ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Najlepiej 7, ale każda późniejsza ma możliwość updradu do 10 więc to obojętne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Z win7 może być problem, bo MS robi wszystko, aby nakłonić użytkowników do przesiadki na win10. Win7 instalowany jest jeszcze tylko na komputerach po licencyjnych. I w firmach je dostarczających, próbował bym jakoś dorwać win7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Jak uważacie to oryginał? http://allegro.pl/windows-7-professional-64-bit-sp1-pl-fv-i6279972841.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Powiem tak jeśli kupujesz na Allegro to patrz na ilość komentarzy i jakiego rodzaju, a jakby było coś nie zgodne z opisem aukcji to jak nie sprzedawca to samo Allegro odda ci kasę. Według mnie to oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 @LordDino: Prawdopodobnie oryginał ale nie koniecznie legalny. Niestety jeśli chcesz mieć pewność że system będzie oryginalny i legalny to zostaje kupienie BOXa z dużego sklepu. Więcej na ten temat: https://forum.dobreprogramy.pl/windows-881-legalnosc-kluczy-z-allegro-482945t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 2 godziny temu, portals napisał: Prawdopodobnie oryginał ale nie koniecznie legalny. A dlaczego ? Wg MS (tyle, że teraz tego nie znajdę) do legalności systemu wystarczy posiadanie dwóch z trzech rzeczy : 1 oryginalnej płyty 2 COA 3 dowodu zakupu (paragon, faktura) Ponieważ sprzedawca na tej aukcji wystawia faktury VAT, więc mamy wszystkie te 3 rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Czyli można wnosić, że to oryginał, mogę po aukcji zadzwonić do MS i zapytać czy akurat ten jest oryginalny tak można? Spytam i jak coś zwrócę gościowi mogę Go o tym poinformować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 To jaki jest oryginalny żeby nie kosztował 400-500 zl? Podajcie nr. na infolinię to się zapytam co musi być spełnione żeby był ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Telefon do działu obsługi Klienta801 802 000 lub 22 594 19 99 w godzinach 9.00-18.00 w dni robocze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Dzięki ja obsługę 10 tylko znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 3 godziny temu, LordDino napisał: To jaki jest oryginalny żeby nie kosztował 400-500 zl? Podajcie nr. na infolinię to się zapytam co musi być spełnione żeby był ok. Niestety tyle kosztuje oryginalny system w wersji BOX raczej nie zmienisz tego. 20 godzin temu, apg2312 napisał: A dlaczego ? Wg MS (tyle, że teraz tego nie znajdę) do legalności systemu wystarczy posiadanie dwóch z trzech rzeczy : 1 oryginalnej płyty 2 COA 3 dowodu zakupu (paragon, faktura) Ponieważ sprzedawca na tej aukcji wystawia faktury VAT, więc mamy wszystkie te 3 rzeczy. Tak jak kupisz nowego BOXa w sklepie. Z tego co mi wiadomo można też zgodnie z licencją odkupić BOXa od osoby która jest pierwszym właścicielem. Jednak OEM nie można sprzedawać wcale. Licencjonowanie Windows jest dość skomplikowane. Niestety nie możemy patrzeć na system jako płytkę i naklejkę tylko niestety jako umowę z MSem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Tym to ja bym się zbytnio nie przejmował, bo ewentualny problem miałby sprzedawca. Ja kupuję Windowsa w dobrej wierze, i dostaję wszystko, co jest potrzebne, łącznie z fakturą. Zauważ też, że na tej aukcji wyraźnie pisze : stan: nowy rodzaj: OEM, klucz oraz W zestawie: - Oryginalna płyta DVD z hologramem - Oryginalna nowa naklejka z kluczem wolna od dedykacji - Jest to pełna wersja polska Więc nabywca może IMHO spać spokojnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 To do mnie przemawia, bo są spełnione wszystkie warunki, a kto to sprzedaje tu jest problem, bo nie Morele czy Komputronik tylko Stefan z Wypierdziulkowa Wielkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 13 godzin temu, LordDino napisał: To do mnie przemawia, bo są spełnione wszystkie warunki, a kto to sprzedaje tu jest problem, bo nie Morele czy Komputronik tylko Stefan z Wypierdziulkowa Wielkiego. Musisz wziąć też pod uwagę że ten klucz OEM może po prostu przestać po kilku instalacjach działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 To dla mnie za dużo jak w promocji będzie to może kupię, mój siostrzeniec za niecałe 300 zł. wyrwał, bo promo była. Jakby ktoś słyszał o promocji na Windowsy to jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Nadal szukam oryginalnego Winodwsa jak ktoś coś słyszał to ja chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Życia ci braknie na to szukanie. Podsunięto Ci tyle propozycji, internet pęka w szwach od konkretnych ofert, a ty dalej szukasz? Za free nie znajdziesz, kasę na "oryginał" trzeba wyłożyć. Tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Tak postanowiłem na oryginał przeznaczyć ok. 400 zł., a chciałbym mieć oryginał, bo pracujemy w takich pracach, że dobrze by go było mieć(szczególnie moja żona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Panowie, a jest możliwość instalacji 7 bez tej opcji tworzenia kopii zapasowej ciągle? Bo strasznie to zaśmieca dysk C i po paru dniach jest pełny nic nie można zainstalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Dziwne, jak ja instaluje system to mam to domyślnie wyłączone. W każdym razie: panel sterowania -> system i zabezpieczenia -> kopia zapasowa/przywracanie tam masz opcje konfiguracji. Ewentualnie jeszcze masz przywracanie systemu: prawym na mój komputer -> właściwości -> zaawansowane ust systemu, tam zakładka -> ochrona systemu i masz dyski i przydzielone im miejsca na kopie zapasowe. Mam nadzieję, że pomogłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 @LordDino tworzenie kopii zapasowej to tylko narzędzie systemowe windows i zawsze będzie z zainstalowanym systemem. Chyba że miałbyś jakąś modyfikowaną wersję ale używasz oryginału. Dopóki nie skonfigurujesz tego narzędzia to kopie nie będą robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Jeżeli już nazbierało Ci się sporo punktów przywracania systemu, to w łatwy sposób można się ich pozbyć - https://www.youtube.com/watch?v=6kfHrmDYYLw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Smox trochę pomogło ale szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi