boberm Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 @kondotier - wedle wiedzy tajemnej wróżek pogodowych Wiosna przytuptała do Nas dopiero dziś o godz 10 z minutami 😉. Więc - ten tego- wszystko jest jak na razie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Widać, że wiosna się zaczęła bo dziadek Andrus wreszcie wyszedł poleżeć na swoją miejscówkę pod Aronią. A dotychczas to w domu pod kocykiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 A taki tam zwykły kamienny parkan na cmentarzu. Tylko coś tu trochę się gryzie na tym widoczku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Jak ten czas leci. Zestaw zdjęć rok do roku. Tak było rok temu. Tak w międzyczasie. Tak jest teraz. ... koniec w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Trochę wiosny, trochę wyjścia do lasu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Kosy to są zarąbiste ptaszki, już nic się człowieka nie boją. Dwa dni sobie gniazdo budowal tak od rana do 9. Przy samym otwieraniu furtki do ogródka, za jedną gałązką Tuji. Kila lat do tylu to sobie gniazdo zrobił na drabinie powieszonej na ścianie, w kojcu nad psem to przez parę tygodni nie mogłem drabiny używać do czasu jak młode nie wyleciały z gniazda 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Wisła i spacer z nibypsem ; ) 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Jeszcze niedawno pisałem, że przy pracach przebudowy ulicy, przerwali mi dostęp do internetu. A teraz pokażę końcowe efekty przebudowy. Tak ulica, (stary, jeszcze z czasów cysorza Franca Józefa szlak) wyglądała przed przebudową: A tak wygląda teraz: I do pełnego otwarcia pozostało niewiele do roboty. Pogodę mają łaskawą, to powinni terminu dotrzymać. A przy okazji, historyczna ciekawostka. To miasto nigdy nie było pod zaborem austro-węgierskim. Dlaczego? Spoiler A dlatego, że Bielsko powstało jako miasto w państwie Czeskim, a po zajęciu go przez Austrię weszło w jej skład. Do Polski trafiło dopiero po I WŚ. Po II WŚ długo ważyły się jego losy, bo pretensje do niego rościła sobie też Czechosłowacja. No i mogła znów być sytuacja, że rzeka płynąca przez miasto, byłaby rzeką granicy międzypaństwowej. Tak to poplątana historia tego skrawka przygranicznej ziemi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Fajne roślinki, są tylko na burtach tego mostu i nigdzie indziej. Gniazdo już puste od półtora tygodnia, młode niedawno skakały po grządkach, było przynajmniej 5 jajek, dwa okazały się ślepakami 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Nie dało się dzisiaj wysiedzieć w domu przez upał, a więc zwiedzałem znajome miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Trochę chłodniej na zewnątrz pod wieczór to i zwierzęta wychodzą z lasów. Dwa ostatnie zdjęcia robione przez silnik od koparki na 1 zdjęciu, żeby mnie nie zauważył . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 @Dr_Sztychowka już myślałem, że czwarte zdjęcie to będzie coś w stylu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 @tom3kb Trochę inaczej to widziałem . 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Wy to choć macie jakieś ładne zwierzątka .... a u mnie lato -kurna- w miescie obrodziło takim wybrykiem natury... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Ktoś twierdzi, że nie ma Wehikułu Czasu i czasu się nie da cofnąć? Niech więc zobaczy zdjęcia ( nie moje, bo do Wehikułu Czasu mnie nie wpuszczono ) na których czas u mnie cofnięto o przeszło 80 lat. Tylko po to, aby pokazać Wojenne Dziewczyny. Takich miejsc w mieście jest kilka i co parę dni są wyłączone z czasu bieżącego. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Takie tam trochę po ostatnich burzach z okolicy. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Jeszcze nie tak dawno wstawiałem zdjęcia, jak koparkami rozwalali "cesarski gościniec". A teraz to wygląda już tak. A na jednym z rond ( im.Niemena ) stoi pomnik budowniczych. To był oczywiście żart, bo trwają jeszcze porządkujące prace ogrodnicze. Ruch na drodze, to jak OBT w modach. Oficjalnego przecięcia wstęgi i rozbicia szampana o sygnalizator, jeszcze nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Wakacje Gdynia: Spoiler Port w Gdyni ( a raczej jego część ) + widok z balkonu: Spoiler Zwiedziłem jeszcze Hel, ale byłem tak wkurzony na korki, że nie zrobiłem żadnego zdjęcia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 To musi być jakiś fotomontaż, niby polskie morze, a gdzie parawany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 @tom3kb Prawda ? Też się zdziwiłem, ale akurat w Trójmieście ludzie nie używali parawanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Ze dwa lata obsuwy ale wreszcie skończyli. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zdjęcia nie moje. Prawa autorskie w górnym prawym rogu zdjęć. Ale że to dzieje się prawie pod moimi oknami, to się podzielę. Tak wyglądała droga jeszcze dwa lata temu. Przed setkami lat przebiegał tu szlak solny i bursztynowy, a w czasie rozbiorów szosa cesarska, łącząca Wiedeń z Krakowem Jednak świat się zmienia i po otwarciu 2 dni temu, już wygląda tak. Nasilenie ruchu się nie zmniejszyło, ale widać wyraźnie, jak korki zostały rozładowane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Byłem sobie u mnie pooglądać łódeczki w marinie i fajne pływające domki do wynajęcia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Przyznam , ze taki domek może skusić mieszczucha . Oczywiście w jedynie słusznym czasie lata i lekkiej jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 @boberm jest centralne ogrzewanie to i zimą by dało radę ale chyba lichy z tego lodołamacz. Ceny za wynajem też "fajne" i minimum chyba na trzy dni można brać, by musiał doczytać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi