kondotier Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 To dobrze, że Prolog nie jest konieczny. Linki do niego wygasły, a te co są, dają tragiczny transfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 @kondotier Jak chcesz mogę kiedyś zrobić reupload tego AZM Prolog to sobie ograsz Ale modzik króciutki, zadania standard, taki średniaczek ani on ziębi ani parzy. Zresztą opisałem wrażenia na pierwszej stronie tematu. Tylko nie wiem kiedy będę mógł wrzucić gdzieś tego moda bo wyjeżdżam na kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 @tom3kb. Skoro Prolog nie ma związku treściowego z tym modem, to nie ma sensu. Chyba że tak dla porządku, aby tylko dla innych był dostęp. Dobrze by był od razu połączyć go ze spolszczeniem i wsadzić do naszej pobieralni. 1GB moda jej chyba nie przeciąży. Bo inaczej robota polonizatora pójdzie na marne. A byłoby szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) Zobaczę wieczorem jak to się szybko będzie uploadować, jak zdążę to jeszcze dzisiaj będzie, jak nie to przed następnym weekendem w któryś dzień wrzucę. Ps. długość moda to jakieś 2 godzinki gry Edytowane 10 Listopada 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Hej koledzy bo ja pomocy potrzebuje jak próbuje zapisać grę to nic nie zapisuje tylko pisze że zostało zapisane a jak chce wczytać grę to nie ma tam żadnego zapisu. @tom3kb Chodzi o długość prologu czy czy tego tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 @ChaBoyyHD - zobacz w pliku fsgame.ltx dokąd prowadzi ścieżka zapisów. Bo możesz katalog z zapisami ( np. usserdata ) mieć w katalogu z modem, a nie w Moich dokumentach. I zapamiętaj, że po dokonania swoich ustawień przy nowej grze i zapisaniu ich, koniecznie trzeba wyjść z moda na pulpit. Dopiero wtedy na stałe zostaną zapisane w w user.ltx. Inaczej np. po wylocie, będziesz miał ustawienia Domyślne. I jeśli wcześniej miałeś user.ltx zrobiony przez podstawkę, należy go usunąć, bo mody robią swoje z właściwymi im ustawieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) @ChaBoyyHD Długość Prologu Pewnie ci ulżyło teraz. Za jakieś 1,5 godz powinienem dać już nowe linki do Prologu. Edytowane 10 Listopada 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 @kondotier Dzięki. To samo przed chwilą przeczytałem na innym forum. @tom3kb Dokładnie tyle to waży już się przestraszyłem. A tak wgl jest coś na poprawę tekstur gram z tym dodatkiem graficznym na maks i tekstury trochę brzydkie takie chodzi mi o coś kompatybilnego z modem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Modyfikacja jest w fazie testowania przez graczy, przybywa fixów które aktualizuję w #1 poście tematu. Biorąc pod uwagę rzetelność i staranność twórcy moda, wkrótce z pewnością zostanie wydany patch finalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Nie, to nie są ustawienia maksymalne. To są ustawienia maksymalne, podstawowe. Rozdzielczość dobierasz do swojego monitora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 UKRYŁEM 4 POST WYŻEJ I 1 NIŻEJ- BYŁY W NIEODPOWIEDNIM DZIALE - DOTYCZYŁY ALTERNATYWY 1.3. PROSZĘ PISAĆ W ODPOWIEDNICH TEMATACH. Tu jest temat alternatywy 1.3: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Po ponownym uruchomieniu moda w dniu dzisiejszym, dostałem taki wylot: FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ... - zew prypeci\gamedata\scripts\xr_conditions.script:668: attempt to index field 'actor' (a nil value) LEKARSTWO: Znajduje się w pierwszym poście. @pacjent1972 dodał fixy. Wstawiamy plik xr_conditions.script do katalogu S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\gamedata\scripts ze zgodą na zamianę pliku. Patch nr 1 moim zdaniem nie zadziała bez nowej gry o czym nie wspomniał Autor moda - jest to plik all.spawn. Kilka screenów zachęcających do kontynuacji rozgrywki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Będę chyba musiał poczekać, aż opadnie zainteresowanie pobierania moda. Mam tragiczny transfer. Zazwyczaj takiej wielkości mod ściągam z zarejestrowanego Yandeksa najdalej w pół godziny. Próbowałem kilka razy, nawet wtedy, gdy u nich śpią. Bez równicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 @kondotier Spoko prędkość gdybyś widział co u mnie się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 @kondotier - pobierz na swojego Yanexa i dopiero z niego zasysaj pełną prędkością - ja tak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 @cichy Jakoś nie mogę osiągnąć tej grafiki co ty mam dodatek graficzny i full detale. Ja tam pobieram z mega i jestem zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 @cichy - tak robię. To transfer z pobierania, po pobraniu na Yandeksa. Sprawdziłem na innym modzie i był nie niższy niż 1.5GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Tak to wygląda u mnie nie wiem co mam zrobić z tą grafiką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Na pierwszym obrazie menu w prawym dolnym rogu masz taki napis Расширение=Rozszerzone To opcja przejścia do większej możliwości zmian. Kliknij i znajdź takie coś Плотность травы = Gęstość trawy. Jej suwak chyba będziesz mieć na lewo. Powiększ, zatwierdź i zobacz czy się zmieniło. Wyżej tej gęstości są suwaki, ich znaczenie możesz pamiętać z gry, lub modów przetłumaczonych. Też zobacz, jak są ustawione. Ale przypuszczam, że ten patch wymaga nowej gry, aby zawarte w nim ustawienia znalazły się w user.ltx. Ten user.ltx który masz w modzie, najlepiej usunąć ( tak na wszelki wypadek, przekopiować poza moda ) DODANO: Ale zastanawia mnie jedno. Jak chcesz grać w tego moda nie znając rosyjskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 @kondotier Jak na razie to się w fabułę po prostu nie wciągam eksploruje świat sprawdzam anomalie(artefakty) przeszukuje schowki i robię tylko te zadania które rozumiem bo nie jestem jakimś kompletnym nie ogarem no bez przesady. Dobra zauważyłem różnice w tej gęstości trawy nie zauważyłem tych ustawień dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Twoja sprawa, jak chcesz moda tylko "pooglądać". Z tego co wiem, bardziej do tego nadaje się "Call of Charnobyl ". https://stalkerteam.pl/topic/8376-call-of-chernobyl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) A tak ogólnie to będzie robione spolszczenie do tego moda? Bo chętnie bym zobaczył co ci stalkerzy przez ten cały czas próbowali mi powiedzieć.... Edytowane 11 Listopada 2016 przez ChaBoyyHD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Przy niektórych zabitych przeciwnikach znajdujemy fleszki z informacjami o schowkach. Kliknięcie na nie skutkuje pojawieniem się lokalizacji towaru na mapie. Jest on w formie "luźnej" - rzeczy nie są w skrzynkach (patrz:screen poniżej). RADA: podczas zadania na odbicie zakładnika wybieramy dialog prowadzący do polubownego rozwiązania sprawy - inaczej przywódca bandy nie wyjdzie i nasz towarzysz go nie "zdejmie". Anomalie na Agropromie... Mod, moim zdaniem jest dopieszczony, ale troszkę zbyt prosty - przynajmniej na etapie gry na jakim ja jestem. Troszkę bym podniósł poprzeczkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Pierwsze video przewodniki do moda, w tym samego CINEMANA. I dwa kolejne w spoilerze: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Czas snu dla Rosjan, to czas pobierania dla nas. Z 200kb przed północą, po 24.00 ciągnie nie mniej niż 1,5 MB, a w porywach miałem nawet 3MB. W sumie pół godziny i mod mój. Tak że jeśli ktoś ma mały limit, musi zarwać trochę nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi