Anton Gorodecki Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Czy macie może jakieś ciekawe propozycje na imię dla technika? Nie mam jakoś weny aby go ochrzcić Oryginalna angielska ksywa tego pana to Xenotech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Może zwyczajnie KSENON ? - taki gaz szlachetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Z racji szacunku dla pewnego Youtube'ra może Rączka. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 O Ksenonie też pomyślałem w pierwszej chwili @Junx jeśli imię zbieżne z Rączką pojawi się w plikach moda to obiecuje że pojawi się postać z takim imieniem, jednak moim zdaniem brak tu logicznego powiązania z wyrazami Xeno i Tech. Czekam na dalsze propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 21 minut temu, Anton Gorodecki napisał: jednak moim zdaniem brak tu logicznego powiązania z wyrazami Xeno i Tech. No ale taka ksywa nie ma żadnego odniesienia do naszego języka, także równie dobrze można sobie zastąpić ją obojętnie czym co np nam się kojarzy z techniką/naprawami chociażby miał się nazywać Młotek to też by mogło być. Bo Xenotech nie podepniesz pod nic z naszego języka. Ta ksywa to już bardziej coś w stylu wymyślonego nicku w necie luźny zbitek jakichś słów. A mi Xeno to się jedynie z Xenomorfami/Ksenomorfami kojarzy ale to nie ta bajka No ale może coś spróbuję wykombinować do jutra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Właśnie dlatego drogi Tomku poprosiłem was o pomoc w doborze ksywki. Niby nie jest to nic ważnego, ale raczej gościa Butnym Heńkiem nie ochrzczę ("także równie dobrze można sobie zastąpić ją obojętnie czym") Proszę na spokojnie przemyśleć temat i pisać swoje propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 A może po prostu Technolog (kojarzy się z ekspertem/technologią). Chociaż pół nicku jest takie samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 " Xenotech " jako ksywka mi tak średnio pasuje do świata Stalkera. Hm.. chyba, że do jakiegoś legendarnego kontrolera Wypadałoby wymyślić proste imię dla prostego technika, który będzie pasowało do reszty niezwykłej gry. Niestety mam pustkę w głowie i nawet alkohol nie pomaga w twórczości. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Xeno to obcy. Xenotech jest więc "obcotechniczny" , czyli mało z techniką obeznany. W sumie jakiś Partacz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 5 godzin temu, kondotier napisał: W sumie jakiś Partacz. Tylko kto by chciał naprawiać sprzęt w Zonie u gościa o ksywce "Partacz" chyba, że to by była taka ironiczna ksywka. Cytuj Xenotech jest więc "obcotechniczny", czyli mało z techniką obeznany Dobre skojarzenie ale raczej w odwrotnym sensie to jest bardziej odniesienie do technologii "obcych" czyli jak już coś to do obeznanego z taką technologią. Czyli raczej specjalista. W Fallout 3 np w jednym dlc był perk o takiej nazwie, dostawało się go za rozwalenie iluś tam kosmitów korzystając z ich uzbrojenia, dzięki niemu mieliśmy bonus chyba +20% do obrażeń przy korzystaniu z broni obcych/kosmitów. Czyli mi taka ksywka kojarzy się raczej z czymś wyspecjalizowanym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Może nazwijmy go Technokrata, będzie z nazwy wynikało więcej niż tylko specjalista . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 30 minut temu, mkk7 napisał: Może nazwijmy go Technokrata To był mój pierwszy pomysł wczoraj ale źle mi się kojarzyło też z polityką ale ta nazwa sama w sobie mi najbardziej pasuje z tych tu wymyślonych narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Polityka polityką, do tej ogólnej nie będziemy się odnosić. Frakcje i ludzie w zonie też mają swoją politykę i o takiej można by myśleć w tym kontekście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Lebiega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Skoro to specjalista od "kosmicznego uzbrojenia", to zrób go Kosmotech'em. Nazwa wierna i piękna zarazem. Choć jak to kiedyś pisałeś, wierność i piękno rzadko idą w parze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Oryginalny Xenotech skojarzył mi się ze specjalistą od naprawy/modyfikacji "obcych" czyli zachodnich broni. BTW - znalazłem odpowiedniego kandydata na ksywkę "Rączka". Jest on również technikiem, a jego oryginalna angielska ksywa nie pojawiła się dotąd w żadnej z części Stalkera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nazwijmy go Seb2e albo Crimson Glory :v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Mi najbardziej pasuje Techno, tak po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 A może Giena Lutnik... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Kolejny pomysł to ,,Amarena" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Proponuję "Mechanika" albo "Macgyver'a". Kolejnym moim pomysłem na ksywkę technika jest "Wyklepacz", który wyklepie wszystko i nie ma dla niego rzeczy niemożliwych. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez seb-stryl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Może ,,Majster"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Dziękuje za wszystkie propozycje, niektóre były naprawdę mocne Wybrałem ksywę Ksenon. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi