Anton Gorodecki Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Daniel zwiększ jakość tekstur i rozdzielczość (ja grałem na 1680x1050) a wtedy menu będzie się wyświetlać prawidłowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Cytuj I am pausing the development due to RL things. I am sorry if youre having issues with the mod but I just dont have the time to deal with this atm. W skrócie prace nad modem zostały wstrzymane z powodów życiowych. I nie wiadomo czy będą kontynuowane kiedyś. Poniżej kilka screenów z rzeczami, które miały być dodane w następnych updatach: kontenery na artefakty, zmiany graficzne w oświetleniu, nowe wybuchy, nowe wystrzały itp. Tak na osłodę czy raczej po to żeby podkurzyć Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Można to pobrać z innego serwera bo mi stanął na 92% i "błąd 404". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 @tybet64 Polecam pobrać z Moddb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Ten link w poście #1 jest właśnie do tego. A na yadi trwało by pół roku.Przy pobieraniu wszystkich części naraz 10-20 kB/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) Dnia 8.06.2017 o 20:53, tom3kb napisał: To wygląda Mega klimatycznie {cała sceneria}, zagrał bym w tak odpicowanego stalkera Edytowane 19 Lipca 2017 przez antrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Bym grał dalej gdyby nie to że często przeciwnicy strzelają przez ściany i o dziwo trafiają ._. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Postawiłem tego moda jakiś czas temu na nowo i sobie gram. Jestem aktualnie w Barze gdzie od Barmana możemy brać zadania " Specjalne ". Natknąłem się na kwesta w którym to musimy sprzątnąć jakiś oddział Wolności na terenie Dziczy ( na razie go nie brałem ), zadanie z podstawki, żeby sprzątnąć Dezertera na Agro ( zostało rozbudowane w ten sposób, że gdy go klepniemy to zabieramy jego PDA ). Gra mi się przyjemnie, więcej nie ma co opisywać, bo zrobił to @Anton Gorodecki. Zaś mam problem.. Barman mi powiedział o schowku, w którym to znajduje się jakiś specjalny kombinezon. Poszedłem do Kabla, kasę wywaliłem i dał mi namiary, że rzekomo jest w okolicach bagienka na Wysypisku. Chodzę, szukam i standardowo jak to ja nic nie widzę. Mało osób ukończyło moda, więc zapewne jestem skazany na samotne szukanie. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 @AgraelPodeślij zapis, mam radiofobię postawioną to poszperam, a przy okazji sam dokończę bo przy wejściu na magazyny wszystkie zapisy poszły w p***u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Taki problem mam z jednym zadaniem. Członek Powinności zlecił mi zabicie snajpera w wiosce pijawek który pojawia się Tylko w nocy i znika o świcie. Rzekomo pojawia się w wieży ciśnień. Kręcę się tam już naprawdę długo i nic. Jeżeli ktoś podpowie o której dokładnie godzinie on się zjawia to będę wdzięczny. To zadanie wymaga cierpliwości, tego jestem pewien. ---- Sprawa rozwiązana. Napiszę jak było u mnie, może ktoś będzie miał podobnie i nie spędzi paru godzin wypatrując tajemniczego snajpera. Powinnościowiec który zleca nam tego kwesta wyraźnie mówi o tym, że nasz snajper przebywa Nocą w wiosce pijawek w okolicy wieży. Tam też się udałem, cały czas wypatrywałem drania w jednej z chat, całą bitą noc przy częstym wczytywaniu i zapisywaniu gry mając nadzieję, że coś " zaskoczy ". Nic.. Dosłownie Nic. Przeszukiwałem fora, oglądałem filmiki na youtube (nikt nie wykonał tego zadania) i czytałem opinie graczy. Po spędzeniu naprawdę wielu godzin w tej wiosce, która swoją drogą zbrzydła mi totalnie postanowiłem olać to zadanie i udałem się nocą do Baru. Wchodzę na lokację szczęśliwy i .. Nagle słyszę strzał a zaraz po nim kolejny, wszyscy na terytorium Baru skierowali lufy na wieżę. To był nasz Snajper.. Ten wielce tajemniczy. Stuknąłem go, podszedłem do ciała i posiadał to nieszczęsne PDA, dzięki któremu mogłem zakończyć zadanie. Tak więc.. Dziwna i zarazem nawet śmieszna sprawa, bo ewidentnie była mowa o wiosce pijawek. Błąd czy zamierzony cel twórcy ? Tego się nie dowiemy. Swoją drogą, od Barmana wziąłem zadanie ( żeby sobie dorobić, bo w modzie mamy naprawdę mało pieniążków ) na zabicie Wróbla, który niestety siedział cały czas na terytorium Baru, ilekroć próbowałem go zabić to był podnoszony alarm. Pomógł mi '' ukochany '' snajper.. Wróbel się wychylił i dostał prosto w ten pusty cymbał - zadanie wykonane. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam. Trochę pograłem ale jak mi na Kordonie po ataku wojskowych zginął jednocześnie Wilk i Żwawy to sobie odpuściłem. Zanim przestałem grać przywróciłem na pulpit moją ulubioną wersję minimapki bo oryginalnie jest ta w kształcie zegarka. Modyfikację można dodać w każdym momencie. Oczywiście przed zmianą trzeba zrobić kopię swoich pików ! Pliki xml wrzucamy do \gamedata\config\ui Plik dds wrzucamy do \gamedata\textures\ui Minimapka pokazuje przyjaciół i wrogów. Pliki do pobrania:Minimapka-RADIOPHOBIA.rar Małe OT: W czwartek 31.08 szykuje mi się wyjazd i nie będę miał dostępu do kompa. Planuje przyjeżdżać do domu na weekendy ale najwcześniej 8.09 tak więc @kondotier w Tobie nadzieja pilnuj młodych STALKERÓW Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 A kto jest w stanie ich upilnować, skoro brykają jak źrebaki. Stary wałach nie nadąża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Nie bądź taki skromny bo kto jak nie My Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 W końcu ukończyłem moda. Jego przejście zajęło mi naprawdę dużo czasu. Grałem, potem robiłem sobie przerwę, potem znów grałem, kolejna przerwa, a wszystko dlatego, że mod najzwyczajniej w świecie jest.. nudny. Mamy podstawową fabułę + nowe zadania oraz nowe lokacje. Najciekawiej było w Martwym Mieście, gdzie zostajemy złapani przez najemników i wsadzeni do celi razem z Doktorem. Jest możliwość dołączenia do frakcji, ja pokusiłem się na powinność, bo były tam dodatkowe zadania oraz możliwość '' awansowania ". W tym modzie mamy naprawdę mało kasy, wiec żeby nazbierać na najlepszy kombinezon lub broń trzeba się naprawdę napocić, najlepiej wykonując zadania, które zleca nam barman oraz inne postacie, takie jak generał wspomnianej już powinności czy sacharow na jantarze. O zbieraniu artefaktów nie wspominając, bo to najbardziej opłacalne zajęcie. Po wielu godzinach gry mamy w końcu dużo kasy na upragniony ekwipunek i można ruszać dalej. Zdarzały mi się także sporadyczne wyloty na pulpit, najczęściej przez przechodzenia na lokacje. Po przejściu CEA-1 i CEA-2 trafiamy na najbardziej znienawidzą przeze mnie lokację dzięki właśnie temu modowi. Jest ona najeżona anomaliami, dosłownie. Wszędzie anomalie. Ja nie wiem jak @Anton Gorodecki przeszedł do warlabu, ale ja kląłem jak szewc. Po wejściu do laboratorium jest już z górki. Wystarczy zebrać klucze oraz notebook by otworzyć ostatnie drzwi. Filmik i koniec gry. Na koniec trochę screenów. Oczywiście mod stoi na wysokim poziomie jeżeli chodzi o oprawę graficzną. Wielki plus dla @kazik za minimapę - ułatwia ona grę. Spoiler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Ja niestety skończyłem na wejściu na CAES. Pokazuje mi się takie coś. I nic nie pomaga zmiana oświetlenia czy innych ustawień. A szczerze mówiąc to wieje nudą. Może i ładnie wygląda ale to jest troszkę tylko przerobiona podstawka. No i nawet na Soljance mi się tak nie zacinało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Jest ktoś chętny pomóc? Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CBlender_default_aref::Compile [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender_R1\Blender_default_aref.cpp [error]Line : 75 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Not enought textures for shader, base tex: prop\prop_barbwire3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Przejdź na oświetlenie dynamiczne - będzie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Poszło dziękuje Cichy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Mod ukończony. Bardzo ciekawie się w niego grało niestety to praktycznie tylko fabuła z oryginalnej gry ze zmienionymi pewnymi rzeczami. S.T.A.L.K.E.R. wyglądał bardzo realistycznie i nowocześnie Myślę, że mod zasługuje na 6/10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Wstawka moda została odświeżona, ale brakuje linków ( uchowało się tylko spolszczenia ). Szukałem RadioPhobi i trafiłem tylko na rosyjskie wersje. Na ModDB linki zostały usunięte. Podobnie zresztą jak w przypadku drugiej części moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 @Agrael linki do moda dodałem do pierwszego postu. Nie ma go już w internetach więc może by dodać do pobieralni, chociaż nie wiem czy warto bo nie był jakoś mega znany No chyba, że przyda się taki rodzynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 @tom3kb Pewnie, że się przyda. Zwłaszcza, że mod doczekał się spolszczenia. Wszystkie linki wylądowały na naszym serwerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Cześć Panowie,mocuję się z instalacją Radiophobi części pierwszej od wczoraj,,po co są te dwa Party Part 1 i Part 2 trzeba oba pobrać czy wystarczy jeden tylko by mod działał bo już sam pojęcia nie mam?? 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @FilmisterPL no weź nie żartuj party są po to bo ktoś sobie podzielił archiwum (a po co się dzieli archiwa, żeby były np mniejsze pliki, a np rozmiar 4,39gb to było podzielone tak żeby na dvd wchodziło). Trudno żeby ci mod działał jak wypakujesz tylko część plików. Musisz oba archiwa wypakować w jeden folder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Tak zrobiłem dzisiaj,wypakowałem w osobny potem skopiowałem gdzie należy dodałem patche i hotflixa i nic,podczas wczytywania wywala w pulpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi