tom3kb
31 Styczeń 2019 08:29
1
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 26.08.2020 r. (wersja 3.4)
Autorzy: Ga2z, Mortan
Autor spolszczenia: @Szczepan9205
OPIS:
Spoiler
Znany i cieszący się sporym zainteresowaniem projekt, który bierze sobie za cel maksymalne odświeżenie dostępnego w Zewie Prypeci arsenału broni.
Cechy moda:
bardzo duża ilość nowej broni oraz dodatków do niej;
nowe animacje;
zmiany w uzbrojeniu NPC;
lekkie zmiany w handlu;
@Szczepan9205 ze swojej strony dodał w opisach broni dodatkowe adnotacje, a w informacjach dot. kombinezonów znalazły się statystyki na wzór Misery .
Lista dostępnego arsenału:
Spoiler
Karabiny:
Spoiler
AN-94 “Abakan”,
AK,
AK-12,
AK-74 ,
AK-74M,
AK-101,
AKM,
AKMS,
AKS-74,
AKS-74U,
AUG A1,
FN FNC,
G3,
H&K G36,
H&K G36K,
OC-14-A "Groza”,
HK-416,
L85 Endeavour,
ZR LR-300ML,
M4A1,
RU-556,
SCAR-H,
SIG-SG 550,
SIG- SG 552 Commando,
AS Wał,
SR-3 “Wichr”,
AEK-971,
AK-102,
AK-103,
AK-104,
AK-105,
IMI Galil,
KAC PDW,
M16,
M16A2.
Broń ciężka:
Spoiler
M249,
PKM,
PKP “Pieczeng”,
RPK,
RPK-74.
Granatniki:
Spoiler
Pistolety:
Spoiler
APS,
Beretta M92,
Colt M1911 + Colt M1911 (w kamuflażu),
CZ-75 + CZ-75 Auto,
Desert Eagle,
FN-57,
FN FNP-45,
FN FNX-45,
Fort-12,
Fort-17,
Glock 19,
GSz-18,
Browning HP-SA,
MP-443 “Gawron”,
PB,
PM,
SIG-Sauer P220,
TT-33,
HK USP,
Walther P-99.
Pistolety maszynowe:
Spoiler
PP-19 “Bizon”,
MP-5 i MP5SD,
PP-2000,
PPSz-41,
UMP-45,
IMI UZI,
PP-19-01 “Witiaź”.
Strzelby:
Spoiler
Fort-500,
Mossberg 590A1,
MP-133,
MP-153,
Armsel Protecta,
Remington 870,
Sajga 12K,
SPAS-12,
TOZ-34,
TOZ-66,
TOZ-194.
Karabiny snajperskie:
Spoiler
H&K G3SG1,
Gauss,
Kar-98k,
L96A1,
M82,
M98 Bravo,
MK-14 EBR,
Remington 700,
SKS,
SWD,
SWT-40,
SWU,
WSS “Wintorez”.
PORADY:
Spoiler
Kwestie techniczne:
W przypadku problemów z dźwiękiem należy zainstalować OpenAL .
W przypadku wylotów do pulpitu należy sprawdzić bibliotekę Vc+ i w razie potrzeby zainstalować - KLIK .
W przypadku czarnej tekstury ziemi należy usunąć z folderu gamedata plik shaders.xr.
Komenda w konsoli g_3d_scopes on / off włącza i wyłącza celowniki 3D w grze.
Zaleca się grać na oświetleniu dynamicznym lub wyższym. Na statycznym mogą wystąpić problemy.
GALERIA:
Spoiler
INSTALACJA:
Spoiler
Zalecana kolejność instalacji:
Zew Prypeci 1.6.02.
Zawartość pobranego archiwum moda oraz fixa umieszczamy w głównym katalogu gry. Następnie należy usunąć folder shaders_cache.
Dodajemy spolszczenie moda.
Połączenie STCoP WP 3.4 z AtmosFear 3.0 , Absolute Nature 4 i Absolute Structures:
Zew Prypeci 1.6.02.
Instalacja AtmosFear 3.
Instalacja Absolute Structures.
Instalacja STCoP 3.4 oraz fixa.
Dodajemy plik adaptacyjny STCoP z AtmosFear 3.
Dodajemy spolszczenie.
LINKI DO POBRANIA:
Spoiler
Mod:
Fix:
Spolszczenie:
Plik adaptacyjny STCoP z AtmosFear 3:
Źródło:
9 polubień
tom3kb
31 Styczeń 2019 17:10
2
Filmik pokazujący kupę giwer, choć nie wiem czy wszystkie.
Mauser i cała ta reszta drugowojennego złomu.
5 polubień
ArNie
31 Styczeń 2019 20:28
3
Ja rozumiem wiele, ale te bronie ze skinami z CSGO to mogli sobie jednak darować, bo to po prostu absurdalnie wygląda.
tom3kb
31 Styczeń 2019 20:56
4
To chyba ma kusić dzieci wychowane na CSach, nieważne z czego strzelasz byle było różowe i miało narysowanego jednorożca albo kucyka.
Może zrobią jakąś wersję bez tego, bo trochę to burzy klimat całej gry…
tom3kb
31 Styczeń 2019 21:27
6
E to tam raptem jedna czy maks parę pukawek, najwyżej jej nie kupisz u handlarza.
Mam nadzieję, że stalkerzy z takimi nie będą latać
Te bronie ze skinami z CS to tylko u żwawego. A co do reszty to całkiem nieźle, ale i tak nie mogę się doczekać na kolejną wersję. (ps.w plikach można znaleźć informacje o dwóch nowych celownikach: 1p58 i 1p78)
A ja właśnie czekałem na wersję 3.0, trochę przyniosę broni do Hybrid’a. Tylko nie mówcie nikomu
Słabo brzmią te giwery, szczególnie kałach. Marzą mi się dźwięki z far cry 5 albo podobne
Junx
7 Luty 2019 11:27
11
1 polubienie
a wiadomo, czego dotyczy?
tom3kb
12 Marzec 2019 06:26
13
Nowy fix do moda o numerku 3.05, link w pierwszym poście.
No to do linków przeglądzik do kompletu. Jest progres, podoba mi się ta paczka coraz bardziej
VIDEO
FeRu
30 Kwiecień 2019 19:45
16
Musiałeś trochę popić bo coś żadna wrona nie padła Faktycznie ten pack jest coraz lepszy. Zrób jeszcze wideo o pistoletach i karabinach maszynowych.
No i z takimi pistoletami można grać a nie przemodelowanymi Makaronami z którymi psy można najwyżej postraszyć.
Wycięli RPD, szkoda bo mimo paskudnego wyglądu to miała wygar. Przynajmniej RPK ostał się…
Ma ktoś może problem z wywalaniem do pulpitu po wrzuceniu wersji 3.1?Mam zainstalowany spolszczony Zew Prypeci 1.6.0.2 ze STCoPem 3.1, do tego Absolute Nature 4, Absolute Structures i Atmosfear 3.0 i najczęściej po oddaniu questa zanim jeszcze wyjdę z okienka rozmowy a czasem randomowo wywala mi taki błąd :
FATAL ERROR
[error]Expression : !m_error_code
[error]Function : raii_guard::~raii_guard
[error]File : ..\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line : 748
[error]Description : …l.k.e.r\zew prypeci\gamedata\scripts\xr_logic.script:597: attempt to call field ‘?’ (a nil value)
stack trace:
0023:009275B1 xrCore.dll, xrDebug::fail()
Może być że STCoP się gryzie z Atmosfear i Absolutami?
ArNie
1 Maj 2019 12:27
19
Pamiętam, że starsze wersje STCoPa potrzebowały jeszcze osobnego patcha żeby mogły działać z AtmosFear’em. Tutaj najpewniej jest tak samo. Absoluty z kolei nie powinny powodować problemów
Na internetach widziałem wersje 3.0.1 która posiadała takowego patcha kompatybilności. Można by spróbować pobrać tą wersję i użyć tegoż patcha w niej zawartego. Możliwe, że zadziała. (link do pobrania https://www.moddb.com/games/stalker-call-of-pripyat/downloads/stcop-weapon-pack-301-download-translation )
Ważna jest również kolejność instalacji: AtmosFear, później Absoluty, potem STCoP a na samym końcu patch.
Kolejność na pewno u mnie się zgadza bo Absoluty jak nie wykryją zainstalowanego AtmosFeara to wywalają powiadomienie że nie jest zainstalowany albo nawet nie da się zainstalować no i stcop’a na samym końcu wrzucałem ale może ten patch pomoże. Dam znać jak sprawdzę