kobal Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Nie ma czegoś takiego jak "mapa" którą możesz sobie przerzucać między jednym kompem a drugim. Poza tym nie mam już dawno NS 2016 na dysku. Zrób zapis przed tym felernym miejscem. Wstaw ten zapis do postu, opisz dokładnie co chcesz osiągnąć i może ktoś kto ma jeszcze NS na komputerze przejdzie ci felerny fragment, zrobi nowy zapis, który sobie wczytasz i będzie po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 @kobal to już 2ga gamedata jaką wrzuciłem a do niej jedynie co dołożyłem to: 1. Fix z maja 2017 2. Polonizację 3. 500kg udźwigu Ot i wszystko. Samego moda pobrałem z forum z obu dostępnych źródeł tj. z i tego linka głównego i tego wstawionego od @Sieriożae. No i takie kwiatki wychodzą. Dodam że na oryginalnego stalkera w polskiej wersji językowej to wrzucam i że tak z 1,5 roku temu już grałem w tą sole i było ok jeśli chodzi o teraz występujące u mnie błędy. PS zapomniał bym dokonałem jeszcze w pliku actor zmiany wysokości skoku z 9 na 11 ale to chyba nie może mieć na nic wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 @ramirez12 Trochę dziwne są te Twoje braki. Poniżej masz jeszcze dwa inne linki do pobrania. Pierwszy to repack, gra z modem. Zestawił to pewny z jakości facet. Nie pamiętam czy mod z instalatorem czy gamedatę trzeba wypakować. Jeśli wypakować, to trzeba to zrobić 7zip. RAR może zrobić to niedokładnie. http://mygamesrus.ru/stalker/3367-stalker-soc-narodnaya-solyanka-2016-2017-pc-by-serega-lus.html http://www.playground.ru/files/s_t_a_l_k_e_r_shadow_of_chernobyl_narodnaya_solyanka_2016-153622/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom 335 Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Ostatnie zadanie które zrobiłem to odebranie artefaktu który zostawiłem na początku gry u Górnika, teraz stoję w miejscu rozmawiałem z wszystkimi postaciami i nic. Ponadto nie dostałem się do bazy czystego nieba tak jakby tam w ogóle nie można się dostać pomimo że wykonałem kwest na uwolnienie zwiadowcy dla Diakona i kwesty dla Kalmuka. Daję sejwy i proszę o pomoc. t408.sav t409.dds t408.dds t409.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 @Tom 335 Jak wejść do bazy, mówił ci Diakon w wiosce. Ale zobacz od 8 min https://www.youtube.com/watch?v=EWtD7CX41Vw W tym filmiku masz sporo zadań z bagien, więc jak chcesz, obejrzyj go cały. Pamiętaj, aby zbyt szybko z bagien nie uciekać, zrobić tu jak najwięcej zadań, bo inaczej utkniesz w dalszej grze i będziesz i tak tu musiał wrócić. Szczególną uwagę zwróć na Arharę. Możliwe, że blokada Twojej gry ma przyczynę w niewykonaniu zadań na Bagnach. Bo w modzie jest kilka wątków które należy przechodzić równolegle. One się w końcówce moda łączą i dlatego jak z którymś jesteś z tyłu za innymi, mod nie puszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom 335 Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Ok dzięki za filmik , nie wczytałem się w dialog z Diakonem. W wersji moda z moddb był teleport a tu trzeba na piechotę. Dziękuje serdecznie za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 @Tom 335 Kup sobie GPSa i postaw na tym przejściu. Łatwiej na nie trafić patrząc na mapę. A GPS w schowku, na mapie wyświetla jego zawartość. Schowek musi też mieć kłódkę "bezpieczeństwa". I zapomnij o rozwiązaniach z podstawek i innych modów. NS2016 ma swoje własne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Proszę o pomoc. Napotkałem na pewien znany problem (podwójny celownik w snajperce od Akima) i nie było by z nim kłopotu bo był kilka razy wałkowany ale w moim przypadku fix od @OldMana nie pomógł. Po wgraniu fixa w dalszym ciągu to samo, rzecz jasna kilka razy próbowałem. W razie chęci pomocy wstawiam sejwa w miejscu w którym powinienem oczekiwać na sukę psełdopsa z małymi. ja_quicksave.dds ja_quicksave.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Nie bardzo wiem na czym u Ciebie polega problem ale po wczytaniu Twojego sejwa celownik jest taki jak powinien być. a pod LPmyszki jest strzał i tego dotyczył fix (bez fixa pod LPmyszki też był celownik). W każdym razie zrobiłem to zadanie i masz w plecaku śpiącego szczeniaka grzej do Akima. szczeniak ok.dds szczeniak ok.sav 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 @ramirez12 Tak dla ciekawości, wstaw screena z tym "podwójnym celownikiem". A nie jest Twój GG długo bez spania? Albo spragniony. Bo wtedy są podobne zjawiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 @OldMan dzięki Ci wielkie, też pojęcia nie mam czemu tak się zrobiło ale tak było i ważne że już tak nie jest @kondotier "mój" gg pije, śpi i je regularnie więc w tym problemu raczej nie ma. Co do screena to Mówisz Masz. Zwróć uwagę na celownik i na element HUD'a odpowiedzialny za broń i ammo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 @ramirez12 - Ten sam obraz celownika na PPM i LPM zamiast strzału ma się wtedy, jak się nie wstawiło fiksa na celownik. Mieli to wszyscy i są na ten temat informacje w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 @kondotier nie dość dokładnie czytałeś moje posty trochę wyżej: Cytat Proszę o pomoc. Napotkałem na pewien znany problem (podwójny celownik w snajperce od Akima) i nie było by z nim kłopotu bo był kilka razy wałkowany ale w moim przypadku fix od @OldMana nie pomógł. Po wgraniu fixa w dalszym ciągu to samo, rzecz jasna kilka razy próbowałem. No więc sprawa tak wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 @ramirez12 Bo tego fixa, trzeba chyba wgrać przed wzięciem zadania. Od czasu gdy grałem, trochę wody w Wiśle upłynęło. Znajdź te tematy z celownikiem, tam to jest obgadane i wyjaśnione. A ten fix jest potrzebny jeszcze do jakiejś innej broni, którą się chyba dostaje w nagrodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 @kondotier dzięki wielkie za tą radę: Cytat Bo tego fixa, trzeba chyba wgrać przed wzięciem zadania. na przyszłość będę wiedział. Co do tematów to i owszem przetrząsnąłem wiele odnośnie tego buga i niestety nigdzie nie dopatrzyłem się kiedy ten fix musi być wgrany. No nic teraz już wszystko jasne, a @OldMan popchnął mi fabułę do przodu i problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 gdzie znajdę fix od @OldMan na celownik snajperki Akima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 @kubastalker123 To link do fixa. Pobierasz bez rejestracji. https://yadi.sk/d/cbeLU2ycfhGP2 Tu już pobrany. Zen_crosshair(файлы_xrGame.dll).7z Ale chyba NS2016 z ostatnim fixem, ma ten celownik już naprawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) ok ruszyło, Dziękuję za pomoc. Soljanka 31.12 .2016 ten problem jeszcze jest. Edytowane 4 Listopada 2018 przez kubastalker123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom 335 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Mam problem z wejściem na radar. Wywala mnie przy przechodzeniu na tą lokację, mam tam spotkac się z Duchem a także znaleźć notebook Archary. Oto log: FATAL ERROR [error]Expression : R [error]Function : CResourceManager::_CreatePS [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\ResourceManager_Resources.cpp [error]Line : 273 [error]Description : c:\program files (x86)\gog galaxy\games\s.t.a.l.k.e.r. shadow of chernobyl\gamedata\shaders\r2\deffer_impl_lmh_flat_d.ps Co robic? Czy aby nie chodzi o shadery może zbyt mocno podkręciłem. Ok rozwiązałem problem wstawiając niemodyfikowane shadery oryginalne dla solyanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Nie mam pomysłu na wylotkę w Martwym Mieście. Robiłem to dwa razy. Po rozmowie z Omdlałym CO BYM NIE ROBIŁ mam wylotkę . a jeszcze dziwnie długo ładuje się gra... Oldman masz chwilę żeby rzucić okiem na sevea. porozmowiezomdlalym.dds porozmowiezomdlalym.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 @kubastalker123 Po rozmowie z Omdlałym znalazłeś schowek Normana zlikwidowałeś dowódcę straży Ostatniego Dnia. Symulujesz ucieczkę w stronę ATP. Omdlały wymienia smsy ze Złośliwym. Złośliwy wysyła w pościg za Tobą ludzi i otwiera przejście na ATP z którego skorzystałeś. Obecnie jesteś na ATP rozwaliłeś grupę pościgową i pojawia się zadanie na schowek na Agropromie. Przeszukaj trupy poczytaj wiadomości w PDA i ruszaj na Agroprom. porozmowiezomdlalym atp.dds porozmowiezomdlalym atp.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Oldmam czy ja coś źle robię czy cuś. Miałem szansę obejść te wywałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Wyloty w MM to norma. Nie Ty jeden masz z nimi problem. Następne będziesz miał przy próbie rozmowy z Perfumiarzem. Podsumowując to wina moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 no i własnie mam wylotkę przy Perfumiarzu ...jakaś rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 No tak rada jest wstaw sejwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi