aaa1112 Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Niestety jak to ja, zdziwiłem się że coś jest nie tak, bo nawet był komunikat o obronie przed mutantami, ale olałem to i poszedłem dalej. Gram jeszcze raz od zapisu w Agropromie i już widzę co pominąłem. Nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Może graj w op 2.2 zamiast tego, jest lepiej dopracowany i więcej funu z grania przez dużo większy content Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 4 godziny temu, chszarz napisał(a): Niestety jak to ja, zdziwiłem się że coś jest nie tak, bo nawet był komunikat o obronie przed mutantami, ale olałem to i poszedłem dalej. Gram jeszcze raz od zapisu w Agropromie i już widzę co pominąłem. Nie ma tematu. Patrząc na to jak to wygląda w OP 2.2 to musisz obronić się i posterunek przed dzikami od strony Doliny pogadać z Praporem i dopiero wtedy możesz iść do baru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 5 godzin temu, Zwinny napisał(a): Może graj w op 2.2 zamiast tego, jest lepiej dopracowany i więcej funu z grania przez dużo większy content @Zwinny kolega próbował ale Opkowatość jako całość go dobiła 😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Siema! Po raz kolejny podchodzę do Soli i znów klops, przy próbie wejścia do X18 zaliczam wylot z gry. Próbowałem zmniejszyć ilość zadań do wykonania, wejść do Doliny Mroku od Zapomnianego Lasu, pozbyć się całego sprzętu i efekt jest taki sam wczytywanie autoseva i wylot. Ktoś się z czymś podobnym spotkał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 @tomlopag A co mówi log? NS z 2016 r. jest względnie stabilna. Próbowałeś zmieniać oświetlenie na statyczne? Aczkolwiek w przypadku X-18 to nie powinno mieć znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Cześć! Podpowiedz jak sprawdzić logi? Co do oświetlenia sprawdzę. Znalazłem logi i mam coś takiego: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ....r. - shadow of chernobyl\gamedata\scripts\_g.script:38: attempt to perform arithmetic on local 'error' (a nil value) stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 nikt się nie spotkał z podobnym problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Jakoś mega się nie znam. Ale coś blokuje wejście. Możesz wyjść z Doliny i wejść jeszcze raz? Może to pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karozilla Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 Hej wszystkim mam pewnien problem nie moge od was pobierać spolszczenia i modów bo miw wyskakuje jakiś bląd wszystkimi przeglądarkami próbowałam i u mnie tez wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 @Karozilla Tak, był chwilowy problem z pobraniem plików. @portals już to rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 28 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 W dniu 23.12.2023 o 19:53, Ignachinio napisał(a): Jakoś mega się nie znam. Ale coś blokuje wejście. Możesz wyjść z Doliny i wejść jeszcze raz? Może to pomoże? Próbowałem i nic nie pomaga:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 28 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Coś na lokacji blokuje Ci wyjście. Ja miałem tak raz na MW i po prostu wczytałem zapis sprzed wejścia na lokację. Ale w OP 2.0 pamiętam, że pomagał teleport albo inne wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 @Ignachinio dzięki za chęci pomocy ale też tak próbowałem, kilkukrotnie wchodziłem na lokacje, przeinstalowałem całą grę, podmieniałem całą gamedata i bez efektu. Nie wiem o co chodzi i na razie sobie odpuszczam SoC i oczekując na Stalker 2(mam nadzieję że ten pierwszy kwartał będzie ostatecznym terminem wydania S2) może pogram w moda na bazie CS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 12 minut temu, tomlopag napisał(a): @Ignachinio oczekując na Stalker 2(mam nadzieję że ten pierwszy kwartał będzie ostatecznym terminem wydania S2) Ale chodzi ci o 2025 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 29 minut temu, tomlopag napisał(a): @Ignachinio dzięki za chęci pomocy ale też tak próbowałem, kilkukrotnie wchodziłem na lokacje, przeinstalowałem całą grę, podmieniałem całą gamedata i bez efektu. Nie wiem o co chodzi i na razie sobie odpuszczam SoC i oczekując na Stalker 2(mam nadzieję że ten pierwszy kwartał będzie ostatecznym terminem wydania S2) może pogram w moda na bazie CS. Ja CI polecam OP 2.2 gra w to obecnie parę osób więc pomoc będzie na bieżąco i wylotów raczej nie zanotowano. Ważne aby podczas instalacji niczego nie pominąć. Na S2 możesz jeszcze trochę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 @tom3kb@Ignachinio Na S2 czekam tyle lat(a już z rok jak mam zakupionego w przedsprzedaży) że i do 2026poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Miejmy nadzieje, że wyjdzie. Nie wiem czy ktoś obecnie gra w NS żeby Ci na sejwach pchnąć grę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Witam. Mam problem z wylotami na Jantarze po znalezieniu zaginionej ekspedycji i próbie dostarczenia dokumentów od stalkera Siwego dla Sacharowa. Po kilku próbach udało mi się dotrzeć do naukowca i odbyć z nim rozmowę, ale ten mówi że nie ma teraz czasu się tym zajmować. Wrzuciłem ten dokument do skrytki w celu wyeliminowania przypuszczalnej przyczyny wylotów, ale jest dalej tak samo. Czy wie może ktoś co może być powodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 A co pokazuje Log? Tam będzie napisane co powoduje wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Jeśli dobrze sprawdzam, to plik xray_hp.log po każdym takim wylocie robi się pusty. Jak odpalę grę i wyjdę normalnie, nie przez wylot to jest cały zapełniony jakimiś informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dentist Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Miał ktoś może problem z snem po zażyciu środka od Bagiennego Doktora na samym początku gry? Naznaczonemu kręci się w głowie i po chwili jest wylot xrayengine, niestety nie mogę nawet tego rozwinąć. Podstawka 1.0004, wszystko zainstalowane po kolei. Ustawienia moda na max, próbowałem już na oświetleniu statycznym i pełnym dynamicznym, ale cały czas to samo. Tylko raz udało się kawałek w tym śnie dojść, ale skończyło się tak samo ostatecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia @Dentist no to zamiast ustawiać na Max to ustawić na Medium, a jak nie pomoże to Low. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dentist Opublikowano 16 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja Dałem sobie spokój z tym modem na jakiś czas, ale naszła mnie ochota na ciut dłuższą rozgrywkę i teraz podejście 2 nie obyło się jak zwykle bez problemów. Podstawka 1.0004, mod, fixy i patche powrzucane po kolei jak powinno być i to nie raz, łącznie z odinstalowaniem wszystkiego i instalacją na nowo, próbowałem w trybie zgodności XP, Vista, jako administrator uruchamiałem i nic. Wyświetla się prostokąt z napisem x ray engine, chwile mieli i się wyłącza bez żadnego loga. Co mogę z tym zrobić? Dałbym sobie spokój z tym modem, ale OP niestety dla mnei jest za trudne i nie mam tyle cierpliwości;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi