mietek1986 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) No właśnie zgodnie z poradą wcześniej, starałem się mieć minimalną ilość zapisów w katalogu, i zapomniałem o kopiowaniu do innego katalogu, ale jakoś jeden save się naprawił jak kompa zresetowałem i przeskanowałem syfousuwaczem =D (wyczytałem tu na forum że to pomaga) więc dużo nie straciłem bo tylko dolinę musiałem od nowa zrobić i jestem teraz na rostoku i ganiam za karzełkiem =D Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez mietek1986 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietek1986 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Na rostoku całkiem super ale jak można się wrócić na wysypisko, jak idę normalnie to miny są na drodze =D i bum, a bym się wrócił parę zadań skończyć i egzo zabrać. Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez mietek1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 @mietek1986 Nie da się wrócić. Możesz tylko wrócić zapisem na Wysypisku. A są zadania ( np. zebranie trzech kolb ), które muszą być skończone, bo na kolejnych lokacjach dupa chlup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietek1986 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Aha to ja mam jedną kolbę z wysypiska i w dziczy znalazłem następną, to znaczy że jak pójdę na roztok to już nie da się w ogule wrócić na wysypisko i kordon, pytam bo mam trochę fantów poupychanych gdzieniegdzie i teraz nie wiem czy wczytywać save sprzed rostoku i zbierać co potrzebniejsze czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 @kondotier a potem nie było jakieś tajnej drogi na wysypisko przez ten płaskowyż przy wyjsciu z baru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Bronią i fantami bym się nie przejmował mod dawał jej aż nadto. Sam też musiałem zostawić część rzeczy co mi się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 @Mnieciu Nie, nie ma powrotu. Był jakiś czit co to umożliwiał, ale potem były jakieś problemy z dalszą grą. @mietek1986 - Jak nie masz trzeciej kolby ( nie pamiętam gdzie ona była ), to w bunkrze na Jantarze nie będziesz miał wcale, albo nieprawidłowy dialog o lalce. W każdym bądź razie, lalki nie oddawaj. Choć z dialogu będzie to sugestią. W dalszej drodze na MW, Radarze i dalej, jej pomoc bardzo się przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietek1986 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Dzięki za rade, mam zombieguna to pobiegam i poszukam 2 kolby bo trzecia jest w autobusie z pozytywka =D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Wskoczę między wódkę a zakąskę, bo Złota Kula będzie niedługo odrobinę odświeżona. Dobry powód, żeby zagrać jeszcze raz Taki powrotny prezencik od Seregi. Spoiler Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietek1986 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) Całkiem ładne obrazki, ładne he he, ja już zacząłem grać od nowa i pytam się jak zadania robię to lalka mi wiadomości wysyła a jako że z języka rosyjskiego znam tylko parę słów (he he bluzgi dzięki ludkom online) to czasami wysyła w kolorze czerwonym a czasami w zielonym, np w zadaniu ze śmierdzielem na kordonie oddałem mu pojemnik do zniszczenia i wiadomość była na czerwono i nie wiem czy karmę zaliczyło mi na dobrze czy źle ?? PS: znalezienie teraz jakiegoś schowka w trawie będzie niezłym wyzwaniem =D nie mówiąc o szczurach i tuszkanach =D. Własnie odnośnie karmy to jak dam głowę tego tuszkana co się znajduje w jednych zwłokach koło atp na kordonie Banicie to karma mi wzrasta czy nie? Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez mietek1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 pytanko mam, co zrobić jak nasz kochany soldat na posterunku na obrzeżach nie chce nic wiecej powiedziec jak zbiore itemki z smiglowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 @Typowy_Monoliciarz Na tak postawione pytanie trudno Ci będzie odpowiedzieć. Bo przyczyny mogą być różne. Najlepiej zobacz na filmiku Mniecia lub Maklera ( żółty przycisk z boku forum ) jak to rozwiązał. Jeden grał dla żołnierzy, drugi dla przemytników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Teraz kolejne pytanko, czy jeśli nie pogadałem z sania po misji z pijawką o obrzeżach i wydobywania artów to nie mam potem możliwości ich pozyskiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Obrzeża są tylko taką dodatkową lokacją, na której do przymusowego wykonania jest schowek maski i ewentualnie zabranie tej "cudownej lampy". Schowek dlatego, że są to zadania łańcuszkowe i bez niego nie znajdziesz kolejnego. A w tych schowkach są naprawdę przydatne rzeczy. A lampa jest przydatna na Radarze, do wykonania jednego z zadań. Cała reszta jest tylko po to, abyś miał się gdzie wyposażyć na resztę gry. Radziłem innym, dam tę samą radę Tobie. Kiedy skończysz grę na Obrzeżach dla wojska ( bo dla nich chyba grasz ) i będziesz już na Kordonie, zrób sobie twardy zapis. I z zapisu sprzed wejścia na Obrzeża, zagraj jeszcze raz, ale tym razem wspierając przemytników. Nudził się nie będziesz, bo to całkiem różne scenariusze. Jak po tej grze wrócisz na Kordon, twardy zapis i decyzja z którego zapisu pójdziesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Okey A czy potrzebny jest detektor do Znajdowania artefaktów? Zacząłem grać od nowa i już jestem po misji z kontrolerem na atp i nie mam jak odpalić misji na szukanie artefaktów, ten od skidana użyłem tak jak pisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 @Typowy_Monoliciarz Nie pamiętam. Zobacz na filmiku Mniecia od #6, powinno być widać. Za to podpowiem. Nie lekceważ samopału jak zrobisz do niego tę lepszą amunicję. Tak samo tej 4.lufowej krótkiej strzelby, oraz amunicji solnej. Ta sól wali jak armata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Samopał z lepsza amunicją to potęga jest to prawda dzieki za wszystkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Poratuje ktoś sejwem z początku X18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Sierioża w 2014 założyłem taki dział: Tym na inny kolor niż zielony barwionym nie podobało więc nie ma w nim nic oprócz paru moich na zachętę, na innych forach mają na naszym nie. Ale zawsze możesz rozbudować w/w wątek lub stworzyć taką naszą bazę zapisów stanu gry tu na forum, wielu graczom się to przyda a ty miałbyś pod ręką zawsze jakieś zapisy stanu gry z danego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Gdyby to były zapisy z modów stawianych na podstawce takiej jaka przewidziana jest dla spolszczenia, można by się było zgodzić z taką propozycją. Ale wrzucanie zapisów z gry na rus podstawkach i modów nieprzetłumaczonych, mija się z sensem propozycji. A oprócz tego musiały by to być zapisy z gry, gdy nie wstawiono do niej żadnych "ulepszeń", sprzętu dodawanego spawnerem i gdy wykonane były w 100% wszystkie zadania scenariuszowe i poboczne możliwe do wykonania do czasu wykonania zapisu. I jeszcze pilnowania, aby był z najaktualniejszym patchem do aktualnej wersji moda. To nie jest tak: Chop na krowę i jest cielę. A dawanie zapisów pobranych z rus forów gdy mod był jeszcze betą czy nawet OBT, to już całkowity absurd. A ci "niezieloni" to doświadczeni gracze i protestowali nie bez powodu. Niech przykładem będzie OP2, gdzie zapis jednego gracza uruchamiany u drugiego, potrafi spowodować wielkie problemy tak fabularne jak i techniczne. Dzisiejsze mody to nie te pierwsze liniówki od do, ale często, gęsto półfreeplaye. Wpis nie jest imiennie adresowany, bo to stwierdzenie ogólne dotyczące wszystkich i każdego z osobna, zwolennika i przeciwnika gromadzenia zapisów. @Sierioża Niedokładnie to o co prosiłeś, ale blisko: Będziesz musiał sam do labu wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Kondotier - nie raz pisałem, że nie trzeba być omnibusem by stworzyć poddziały dot. zapisów w danym modzie na Pol. Rus. czy inny język. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 @kondotier Dzięki, nada się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Witam, znowu ja XD. Jest pytanie, pomagam przemitnikom na obrzeżach, mam otworzyć sejf w piwnicy, szabeownicy otwierają pierwsza krate w piwnicy, pojawia się jakaś anomalia i fruwa w kółko, nie wiem co mam zrobić dalej, jakieś porady? Po o tworzeniu kraty dostałem info tylko że krata stworzona i to wszystko nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 @Typowy_Monoliciarz Musisz podejść do kraty i nie dać się tej latającej zaczepić. Ja szedłem lewą stroną, po stole bilardowym zabierają przy okazji arta. Jak chcesz przeczytaj: Spoiler Broń z tego magazynu jest zardzewiała, nie sprzedasz jej i nie naprawisz. Nie ma sensu zabierać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Pojawił się udziwniony repack od Seregi Kto chętny, może sprawdzić, ja się może potem również skuszę, bo moje pierwsze przejście ZK było zabugowane jak jasna cholera. Ta wersja wydaje się miłą odmianą dla jesiennych pejzaży, których już nie muszę szukać w Zonie, bo mam je za oknem. Torrent tu - zolotoj-shar-zavershenie-summer-dawn.torrent, parę screenów poniżej, a jeszcze niżej link, gdzie znajdziecie więcej informacji. Spolszczenie prawie na pewno będzie działać. Spoiler https://www.serega-lus.top/stalker/s-t-a-l-k-e-r-ten-chernobylja/zolotoj-shar-zavershenie-summer-dawn/#toggle-id-9-closed Edit: spolszczenie działa, sprawdzone. Pierwsze chwile z modem... dziwne. Kolorowo, wesoło i słonecznie, ale podczas deszczu robi się zdecydowanie mniej przyjemnie. Eksperymentowałem z HUDem i spieprzyła mi się minimapa, ale w grze normalnie jest. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi