Agrael Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: ? Autor: Ch1ps Autorzy spolszczenia: @smox, @metek58 Śr. długość rozgrywki: (ok. 10-15 godzin) OPIS: Spoiler Mod stanowi zbiór pomniejszych produkcji, którego celem jest maksymalne urozmaicenie rozgrywki z jednoczesną poprawą grafiki. Warto pamiętać o tym, że U.L.T.I.M.A.T.E. bazuje na Oblivion Lost - niegdyś dobrze znanej fanom serii modyfikacji. Cechy moda: Zmiany w pogodzie - efekty nieba i słońca są bardziej intensywne. Nowe tekstury broni. Gra rozpoczyna się o wczesnym poranku. Zmiana w wyposażeniu protagonisty na początku gry. „Przemieszczające się” oraz słabo widoczne anomalie. Możliwość dołączenia do dowolnego ugrupowania. Możliwość aktywacji artefaktów i co za tym idzie użycia ich jako śmiercionośnej broni. Oprawa wizualna uległa znaczącej poprawie. Emisje stanowią większe zagrożenie. Możliwość zwerbowania losowego stalkera. Stalkerzy zbierają artefakty i przeszukują zwłoki. Dodano zestawy naprawcze do broni i kombinezonów. Wykorzystane modyfikacje: Spoiler Oblivion Lost AMK Arsenal Panoramic Mod Argus textures Arena Extension Stalker Arcade InGameCC mod RepairMod Real difficulty Strelok Suit RFYL** DetectorMod Quest Overhaul ArtifactWeight Bolt Retextured Attachment Retextured Grenades Retextured Binocular Retextured NMDG: No More Diving Goggles Knife Retextured Real Winchester1300 and SPAS12 Nightvisions and enviromental ambient All Monsters Parts Monster Hordes Zone Life Outfits Pell-Mell 7 New Unique Weapons 1 Old-New Unique Weapon Real Reputation Free Life ArcadeHeal SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Kolejność instalacji: S.T.A.L.K.E.R.: Cień Czarnobyla 1.0004 Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem należy umieścić w głównym katalogu gry ze zgodą na zamianę plików. Należy zmienić nazwę folderu 1.gamedata na gamedata. Kopia poprawki (fixa) odpowiadającej wersji zainstalowanej gry. Kopia tekstur celowników, które znajdują się w folderze Scopes - Normal Monitors. Tylko w przypadku posiadania monitora 4x.3 W folderze Shaders należy wybrać odpowiednie tekstury. W folderze Extras można wybrać interesujące nas dodatki. Kopia poprawki 1.0004.ARENA.FIX do głównego katalogu gry. Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum ze spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry ze zgodą na zamianę plików. Należy dokonać drobnych zmian w pliku fsgame.ltx: $game_data$ = false| true| $fs_root$| Zmieniamy na: $game_data$ = true| true| $fs_root$ LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Nasz serwer. [PART 1] [PART 2] [PART 3] [PART 4] Fix: Nasz serwer. [KLIK] - fix do moda dla wersji 1.0004. Spolszczenie: Nasz serwer. [KLIK] Źródło: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lis Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Niestety mam wersję 1.0006 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Niestety mam wersję 1.0006 . A ile to roboty? Przecież są patchery które w jednym momencie zmienią wersję podstawki. W dziale dodatków powinien być taki program produkcji Portalsa. A jeśli nie ma - daj znać, to wstawię. Kopiujesz podstawkę do nowego katalogu, zmieniasz wersję i instalujesz na nią moda - możesz mieć tyle róznych gier ile chcesz. Tylko miejsce na dysku potrzebne... No i katalog z sejwami i screenami jest wtedy wspólny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Bardzo fajny mod, lecz jednak za dużo do niego wcisnęli i tak jak soljanka robi bokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Bardzo fajny mod, lecz jednak za dużo do niego wcisnęli i tak jak soljanka robi bokami. Najpierw trzeba przejść taki mod by wystawiać takie opinie. Podobnie trzeba ukończyć Soljankę by wyrobić sobie o niej zdanie...Oceny zostawmy dla tych, którzy zdecydują się w takiego moda zagrać, ale nawet wówczas będzie to tylko opinia jednego gracza. Osobiście grałem w... Oblivion Lost i nie mam mu nic do zarzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Mod jest ciekawy, ale niestety nie udało mi się go pobrać bo zawsze byłem rozłączony przed końcem pobrania moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 To pierwszy mod do Stalkera w którego grałem, jest niezwykle klimatyczny, darzę go wielkim sentymentem. Nie wnosi zbyt dużo pod kątem fabuły ale jeżeli ktoś chce się zakochać w Zonie to jest pozycją obowiązkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Chodzi mi o wersję moda 2.2 dokładnie o sposób instalacji. Edytujemy plik localization.ltx kopiujemy plik tekstowy eng. Kopii dajemy nazwę pol. Spotkałem się też z opisem aby całkowicie usunąć localization, jaki sposób jest prawidłowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Poprzedniego posta napisałem mając na myśli właśnie 2.2, nie pamiętam już, czy usuwałem ten plik, ale doradzam nie usuwać. Jeżeli będziesz miał kłopoty z odpaleniem możesz spróbować go usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Wytnij go na pulpit i odpal grę. Jak znów nie chodzi to wtedy go wklej. Jak to i to nie podziała to pomyślimy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lis Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Ej, mam pytanie, bo pancerze mają nowy stat "telepatia"... O co chodzi, bo chyba nie, że kontrolujemy czyimś ciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zapewne chodzi o ochronę przed telepatią, czyli kontrolerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Mam kłopoty z tym modem: uruchamia się normalnie, później wszystko płynnie chodzi, ładna grafika aż do momentu zrobienia i wczytania pierwszego sejwa. Gra zaczyna się strasznie przycinać, 5-6 klatek na sek. Nie mam pomysłu co z tym zrobić, jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim błędem w innych modach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Spróbuj tego 4.Jeśli będą jakieś problemy z grafiką, skasuj folder shaders z folderu gamedata. Powinno pomóc na problemy z wydajnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Kobal, grafika działa dobrze do momentu 1ego sejwa. Shadersy usunąłem ale nic to nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Przez święta będzie trochę czasu to się temu przyjrzę, jest tam masa dodatków graficznych, pogodowych i innych i pewnie któryś się gryzie z polskim stalkerem albo z twoją kartą graficzną. Poeksperymentuj z rozdzielczością i oświetleniem , może tu tkwi problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Chodzi o OL 2.2 już wcześniej pisałem, ale zadam pytanie o plik localization, podczas instalowania moda dokonujemy edycji tego pliku oraz zmieniamy nazwę kopi plików tekstowych na pol czy usuwamy localization? Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Możesz zrobić i tak i tak.Jeżeli masz moda po rosyjsku i tylko usuniesz plik localization.ltx to gra wczyta ten plik z twojego oryginalnego stalkera.Wtedy to co jest takie samo jak w podstawce będzie po polsku, ale wszystkie nowe rzeczy będą nieczytelne, po prostu krzaczki.Jeżeli zmodyfikujesz plik localization.ltx i skopiujesz zawartość folderu rus do folderu pol to będziesz miał całego moda w cyrylicy.Jak ktoś choć trochę kuma po rosyjsku to zawsze coś tam się doczyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Wielkie dzięki za odpowiedź, dokonam jednak edycji localization.ltx i nie będę nic usuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandeiro Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Kurcze nie działa, jak to zainstalować ktoś wie, krok po kroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Co to znaczy : nie działa. Gra wcale się nie uruchamia, uruchamia się podstawka, wyrzuca na pulpit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandeiro Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Wyswietla się podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Zmodyfikowałeś plik fsgame.ltx? Pewnie nie. 1.Skopiuj folder gamedata do katalogu ze Stalkerem. 2.Jeśli nie instalowałeś wcześniej żadnych modów to otwórz plik fsgame.ltx i zmień linijkę: $game_data$ = false| true| $fs_root$| na: $game_data$ = true| true| $fs_root$| Zapisz i graj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandeiro Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Ok, sorry że to kompikuję, ale jestem tylko prostym graczem niestety tak musi być, po pierwsze plik jest edytowany już bo parę dni temu przeszedłem Priboi Story, po drugie tam jest ze cztery foldery z gamedata albo i więcej, jak kopiuję tylko 1 gamedata to podstawka się wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Ma być tylko 1 folder gamedata moda aktualnego wszystkie inne usuń. A najlepiej usuń wszystkie gamedaty i wrzuć od nowa gamedatę moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi