Skocz do zawartości

STCoP Weapon Pack 3.4

Rekomendowane odpowiedzi

d0fae7f39416e9dd24b3faf0d7ca7ebf-700.jpg

Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 26.08.2020 r. (wersja 3.4)
Autorzy: Ga2z, Mortan
Autor spolszczenia: @Szczepan9205

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

PORADY:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło: APPROTS.png.4603aa7965381464d0b7bb29c67170af.png

• Super 2
  • Dodatnia 7

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Gość Diegtiariow

STCoP Weapon Pack 3.1:

Zmiany:

Pokaż ukrytą zawartość

Screeny:

Pokaż ukrytą zawartość

Link: yadi.sk

Źródło: ap-pro.ru

Ma ktoś może problem z wywalaniem do pulpitu po wrzuceniu wersji 3.1?Mam zainstalowany spolszczony Zew Prypeci 1.6.0.2 ze STCoPem 3.1, do tego Absolute Nature 4, Absolute Structures i Atmosfear 3.0 i najczęściej po oddaniu questa zanim jeszcze wyjdę z okienka rozmowy a czasem randomowo wywala mi taki błąd :

FATAL ERROR

[error]Expression    : !m_error_code
[error]Function      : raii_guard::~raii_guard
[error]File          : ..\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line          : 748
[error]Description   : ...l.k.e.r\zew prypeci\gamedata\scripts\xr_logic.script:597: attempt to call field '?' (a nil value)

stack trace:

0023:009275B1 xrCore.dll, xrDebug::fail()

Może być że STCoP się gryzie z Atmosfear i Absolutami?

Pamiętam, że starsze wersje STCoPa potrzebowały jeszcze osobnego patcha żeby mogły działać z AtmosFear'em. Tutaj najpewniej jest tak samo. Absoluty z kolei nie powinny powodować problemów

Na internetach widziałem wersje 3.0.1 która posiadała takowego patcha kompatybilności. Można by spróbować pobrać tą wersję i użyć tegoż patcha w niej zawartego. Możliwe, że zadziała. (link do pobrania https://www.moddb.com/games/stalker-call-of-pripyat/downloads/stcop-weapon-pack-301-download-translation )

Ważna jest również kolejność instalacji: AtmosFear, później Absoluty, potem STCoP a na samym końcu patch.

Edytowane przez Arni

Kolejność na pewno u mnie się zgadza bo Absoluty jak nie wykryją zainstalowanego AtmosFeara to wywalają powiadomienie że nie jest zainstalowany albo nawet nie da się zainstalować no i stcop'a na samym końcu wrzucałem ale może ten patch pomoże. Dam znać jak sprawdzę :)

Edytowane przez Szczepan9205

Tak łatka pomogła na błąd który wyżej wymieniłem teraz jedynie wywala mi błąd od all.spawn ale sporadycznie i przed chwilą przy próbie wczytania quicksave'a wywaliło mi Out of Memory, trochę dziwne bo grałem już na Zewie w bardziej obciążające komputer mody

Gość Diegtiariow

Fix 3.1.04 (połączony z poprawkami Mortana):

Pokaż ukrytą zawartość

Ważne! Przed rozpoczęciem gry z tą poprawką wyczyśćcie folder shaders_cache!
P.S. Dla AtmosFear teraz można wyłączyć silnikowe przechodzenie słońca, dla tego w stcop_config zmieńcie w dynamic_sun_dir, wartość z true na false.
P.S.S. Możliwe wyloty na renderach dx10-dx11, jeśli oni będą występować, napiszcie w temacie na ap-pro.ru.

Link