tom3kb Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 26.08.2020 r. (wersja 3.4) Autorzy: Ga2z, Mortan Autor spolszczenia: @Szczepan9205 OPIS: Spoiler Znany i cieszący się sporym zainteresowaniem projekt, który bierze sobie za cel maksymalne odświeżenie dostępnego w Zewie Prypeci arsenału broni. Cechy moda: bardzo duża ilość nowej broni oraz dodatków do niej; nowe animacje; zmiany w uzbrojeniu NPC; lekkie zmiany w handlu; @Szczepan9205 ze swojej strony dodał w opisach broni dodatkowe adnotacje, a w informacjach dot. kombinezonów znalazły się statystyki na wzór Misery 2.2. Lista dostępnego arsenału: Spoiler Karabiny: Spoiler AN-94 "Abakan", AK, AK-12, AK-74 , AK-74M, AK-101, AKM, AKMS, AKS-74, AKS-74U, AUG A1, FN FNC, G3, H&K G36, H&K G36K, OC-14-A "Groza”, HK-416, L85 Endeavour, ZR LR-300ML, M4A1, RU-556, SCAR-H, SIG-SG 550, SIG- SG 552 Commando, AS Wał, SR-3 "Wichr", AEK-971, AK-102, AK-103, AK-104, AK-105, IMI Galil, KAC PDW, M16, M16A2. Broń ciężka: Spoiler M249, PKM, PKP "Pieczeng", RPK, RPK-74. Granatniki: Spoiler M79, RG-6 (6G30), RPG-7. Pistolety: Spoiler APS, Beretta M92, Colt M1911 + Colt M1911 (w kamuflażu), CZ-75 + CZ-75 Auto, Desert Eagle, FN-57, FN FNP-45, FN FNX-45, Fort-12, Fort-17, Glock 19, GSz-18, Browning HP-SA, MP-443 "Gawron", PB, PM, SIG-Sauer P220, TT-33, HK USP, Walther P-99. Pistolety maszynowe: Spoiler PP-19 "Bizon", MP-5 i MP5SD, PP-2000, PPSz-41, UMP-45, IMI UZI, PP-19-01 "Witiaź". Strzelby: Spoiler Fort-500, Mossberg 590A1, MP-133, MP-153, Armsel Protecta, Remington 870, Sajga 12K, SPAS-12, TOZ-34, TOZ-66, TOZ-194. Karabiny snajperskie: Spoiler H&K G3SG1, Gauss, Kar-98k, L96A1, M82, M98 Bravo, MK-14 EBR, Remington 700, SKS, SWD, SWT-40, SWU, WSS "Wintorez". PORADY: Spoiler Kwestie techniczne: W przypadku problemów z dźwiękiem należy zainstalować OpenAL. W przypadku wylotów do pulpitu należy sprawdzić bibliotekę Vc+ i w razie potrzeby zainstalować - KLIK. W przypadku czarnej tekstury ziemi należy usunąć z folderu gamedata plik shaders.xr. Komenda w konsoli g_3d_scopes on / off włącza i wyłącza celowniki 3D w grze. Zaleca się grać na oświetleniu dynamicznym lub wyższym. Na statycznym mogą wystąpić problemy. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Zew Prypeci 1.6.02. 2. Zawartość pobranego archiwum moda oraz fixa umieszczamy w głównym katalogu gry. Następnie należy usunąć folder shaders_cache. 3. Dodajemy spolszczenie moda. Połączenie STCoP WP 3.4 z AtmosFear 3, Absolute Nature 4 i Absolute Structures: 1. Zew Prypeci 1.6.02. 2. Instalacja AtmosFear 3. 3. Instalacja Absolute Structures. 4. Instalacja STCoP 3.4 oraz fixa. 5. Dodajemy plik adaptacyjny STCoP z AtmosFear 3. 6. Dodajemy spolszczenie. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Google Drive - [KLIK] Yandex - [KLIK] Fix: Google Drive - [KLIK] Yandex - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] MEGA - [KLIK] Plik adaptacyjny STCoP z AtmosFear 3: Nasz serwer - [KLIK] MEGA - [KLIK] Źródło: 2 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Filmik pokazujący kupę giwer, choć nie wiem czy wszystkie. Mauser i cała ta reszta drugowojennego złomu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Ja rozumiem wiele, ale te bronie ze skinami z CSGO to mogli sobie jednak darować, bo to po prostu absurdalnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 To chyba ma kusić dzieci wychowane na CSach, nieważne z czego strzelasz byle było różowe i miało narysowanego jednorożca albo kucyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Może zrobią jakąś wersję bez tego, bo trochę to burzy klimat całej gry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 E to tam raptem jedna czy maks parę pukawek, najwyżej jej nie kupisz u handlarza. Mam nadzieję, że stalkerzy z takimi nie będą latać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bbratan Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Te bronie ze skinami z CS to tylko u żwawego. A co do reszty to całkiem nieźle, ale i tak nie mogę się doczekać na kolejną wersję. (ps.w plikach można znaleźć informacje o dwóch nowych celownikach: 1p58 i 1p78) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 A ja właśnie czekałem na wersję 3.0, trochę przyniosę broni do Hybrid'a. Tylko nie mówcie nikomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Słabo brzmią te giwery, szczególnie kałach. Marzą mi się dźwięki z far cry 5 albo podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Fajny ten ASh... Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 FIX 3.0.2 - https://modsfire.com/6c66vvJL8rgW9oA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus-Polonus Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) @Junx a wiadomo, czego dotyczy? Edytowane 7 Lutego 2019 przez Marcus_Polonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Nowy fix do moda o numerku 3.05, link w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 STCoP Weapon Pack 3.1: Zmiany: Spoiler Ta wersja jest wycięciem połączonego pakietu EFT (nie do końca) i nie tylko. 1. Zastąpione animacje AKS-74U, AK-74, AK-103, MP-153, SWD, Saiga-12K, SKS, PM, PMM, lornetki; 2. Dodano możliwość instalowania celowników na Protecta/Eliminatora; 3. Zamieniony model celownika Kobra EKP-8-02, jego markę oraz celownik EOTech; 4. Zastąpiono niektóre modele rąk; 5. Dodano broń: AK-400 (w unikalnej wersji), wersja MP-153 z drewnianym tyłem; 6. Naprawiono błąd z niedziałającym zoomem dla kolimatorowych celowników; 7. Zmieniono położenie w rękach broni, aby była bliżej środka ekranu; 8. Dodano własną amunicję do Kar-98k; 9. Ponownie zmieniono broń wydawaną przez Żwawego; 10. Zmieniono unikalne warianty dla AK-74 i AKS-74U; 11. Dodano możliwość usunięcia celownika z SWT-40; 12. Dodano nocny celownik 1PN93-4 dla SWD; 13. Wycięto parę zbędnych zbroi; 14. Wycięto FN P90, FN-57, RPD i zdobione emki, z powodu miernych i nieodpowiednich modeli; 15. Zwiększone obrażenia otrzymywane przez działko Gaussa; 16. Zbędne tekstury zbroi zamieniono na analogi, znajdujące się w archiwach gry; 17. Poprawiono proporcje Mk 14 i RPK w rękach GG; Również dodano zmiany z ostatniej poprawki (3.08): 18. Dodany silnikowy fix rysowania dla ciężkich addonów; 19. Nieznacznie zmieniono konfigi broni; 20. Dodano silnikowy fix dla wylotów rodzaju !error in stalker with visual; 21. Dodano fix dla prawidłowego przezroczystych płaszczyzn na hudzie; 22. Tymczasowo usunięto możliwość regulacji gęstości trawy przez konsolę. Screeny: Spoiler Link: yadi.sk Źródło: ap-pro.ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 No to do linków przeglądzik do kompletu. Jest progres, podoba mi się ta paczka coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Musiałeś trochę popić bo coś żadna wrona nie padła Faktycznie ten pack jest coraz lepszy. Zrób jeszcze wideo o pistoletach i karabinach maszynowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 No i z takimi pistoletami można grać a nie przemodelowanymi Makaronami z którymi psy można najwyżej postraszyć. Wycięli RPD, szkoda bo mimo paskudnego wyglądu to miała wygar. Przynajmniej RPK ostał się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Ma ktoś może problem z wywalaniem do pulpitu po wrzuceniu wersji 3.1?Mam zainstalowany spolszczony Zew Prypeci 1.6.0.2 ze STCoPem 3.1, do tego Absolute Nature 4, Absolute Structures i Atmosfear 3.0 i najczęściej po oddaniu questa zanim jeszcze wyjdę z okienka rozmowy a czasem randomowo wywala mi taki błąd : FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : ..\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ...l.k.e.r\zew prypeci\gamedata\scripts\xr_logic.script:597: attempt to call field '?' (a nil value) stack trace: 0023:009275B1 xrCore.dll, xrDebug::fail() Może być że STCoP się gryzie z Atmosfear i Absolutami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Pamiętam, że starsze wersje STCoPa potrzebowały jeszcze osobnego patcha żeby mogły działać z AtmosFear'em. Tutaj najpewniej jest tak samo. Absoluty z kolei nie powinny powodować problemów Na internetach widziałem wersje 3.0.1 która posiadała takowego patcha kompatybilności. Można by spróbować pobrać tą wersję i użyć tegoż patcha w niej zawartego. Możliwe, że zadziała. (link do pobrania https://www.moddb.com/games/stalker-call-of-pripyat/downloads/stcop-weapon-pack-301-download-translation ) Ważna jest również kolejność instalacji: AtmosFear, później Absoluty, potem STCoP a na samym końcu patch. Edytowane 1 Maja 2019 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Kolejność na pewno u mnie się zgadza bo Absoluty jak nie wykryją zainstalowanego AtmosFeara to wywalają powiadomienie że nie jest zainstalowany albo nawet nie da się zainstalować no i stcop'a na samym końcu wrzucałem ale może ten patch pomoże. Dam znać jak sprawdzę Edytowane 1 Maja 2019 przez Szczepan9205 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Tak łatka pomogła na błąd który wyżej wymieniłem teraz jedynie wywala mi błąd od all.spawn ale sporadycznie i przed chwilą przy próbie wczytania quicksave'a wywaliło mi Out of Memory, trochę dziwne bo grałem już na Zewie w bardziej obciążające komputer mody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Fix 3.1.04 (połączony z poprawkami Mortana): Spoiler 1. Poprawiono wylot przy wyrzucaniu nabojów kalibru 12.7x55 i 12.7x99; 2. Poprawiono błędną nazwę i kaliber АК-12 obr. 2016r., błędnie nazwanego АК-400; 3. Poprawiono brak tekstury rękawiczek na kurtce bandyty; 4. Poprawiono wylot z nieistniejącym RPD; 5. Poprawiono brak gilzy przy wystrzale z SKS; 6. Poprawiono ilość naboi u Ruger 556 i МР-153 z drewnianym tyłem; 7. Poprawiono wylot przy próbie ulepszenia na zmianę naboi MP5; 8. Poprawiono krzywe celowanie USAS-12, SWU z celownikiem PSO-1М2 i FN-2000; 9. Poprawiono nieprawidłowe wyświetlanie licznika naboi w niektórych momentach; 10. Poprawiona ikona ulepszenia Gaussa; 11. Dodano fix dla HQ modeli od Shokera; 12. Poprawiono rozciągnięte niebo; 13. Dodano konfig dla ustawień moda; 14. Częściowo wyczyszczono konfiguracje od nieużywanych sekcji. Ważne! Przed rozpoczęciem gry z tą poprawką wyczyśćcie folder shaders_cache! P.S. Dla AtmosFear teraz można wyłączyć silnikowe przechodzenie słońca, dla tego w stcop_config zmieńcie w dynamic_sun_dir, wartość z true na false. P.S.S. Możliwe wyloty na renderach dx10-dx11, jeśli oni będą występować, napiszcie w temacie na ap-pro.ru. Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Jak jakaś poprawka na nazwy broni i tłumików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 (edytowane) Tutaj 45 acp w końcu wyrządza jakieś szkody a desert eagle to prawdziwa armata tak jak w realnym życiu Całkiem inaczej się gra w cop na tym modzie Edytowane 11 Maja 2019 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Nowy wygląd celowników, do pobrania ze strony wymienionej na filmiku. Linka nie daję bo nas blokują ;). Ps. W pierwszym poście dodałem ostatnie patche. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi