Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@Trikster

A masz może w planach polonizację też tego oficjalnego dlc:

http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/extended-pack-for-lostalpha-dc-14005

W tym dlc, są poprawki z pre wersji 1.4006 (np fiksy do misji), w sumie nie wiadomo czy patch 1.4006 wyjdzie bo już trwają prace nad 1.4007. Także pewnie i to dlc będzie musiało być updateowane, żeby nie było "starsze niż wersja gry".

Bo szczerze granie w LA z vanilla giwerami to tak za bardzo nie wygląda.

Na razie tak tylko sygnalizuję sprawę, bo nie wiadomo jak oni szybko te patche będą robić.

• Dodatnia 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

@kondotier

Pisałem wam już wtedy żebyście sobie darowali jakąś wyciekniętą wersję 1.4004 i czekali na oficjalną wersję 1.4005 to się uparliście grać.

Nie ma oddzielnego patcha 1.4005 miał wyjść do zarzucania na 1.4002 ale go nie widać i pewnie nie będzie bo i tak robią już 1.4007 od jakiegoś czasu, zresztą nie wiadomo czy by pasował na 1.4004 bo kij wie co to była za wersja z jakimi zmianami. Więc nie masz wyjścia musisz zasysać 1.4005 z moddb.

No i wskazane jest pobranie tego dlc z linka od Trikstera bo tam są dodane poprawki z pre patcha 1.4006 np fixy do questów, za nie wypuszczenie tego patcha samodzielnie tylko wrzucenie do dlc to by należało ich walić kijem.

Tylko UWAGA bo Rosjanie już testują wersję 1.4 tego DLC, a możliwe, że Nowa Gra będzie znowu wymagana więc jeśli nie chcesz się wkurzać jak niektórzy co od premiery już ze 4 razy LA DC musieli zaczynać to radzę się jeszcze wstrzymać z graniem. Tak samo nie wiadomo czy jak wyjdzie jakiś oficjalny patch 06/07 nowa gra nie będzie wymagana ;)

A jako ciekawostka wyszedł pack z NPC-ami do LA DC. Tylko pewnie lepiej go wrzucać na czystą LA DC, a jeśli z DLC to raczej tam odhaczyć paczkę npc-ów bo na bank coś się pogryzie ;)

Mod zamienia 150 modeli npc.

Od muzyki w filmiku krwawią uszy, ostrzegałem.

https://drive.google.com/file/d/1vkHEjyM-4Sqv7jkjINIDRvY1AumCjYPk/view

https://yadi.sk/d/UOKKKlot3TvcAK

@tom3kb  - Ja nie gram. Szykuję sobie dopiero "podkład" pod spolszczenie. Patch 1.4005 jest, bo go Trikster wylinkował nad Twoim wpisem

A że pobrałem kompilację LA i DC w jednym, z wersją 1.4004, to aby podkład pasował do spolszczenia robionego dla 1.4005, potrzebowałem tego patcha.

Jeszcze go nie wypakowywałem, to nie wiem w jakiej postaci występuje. Instalatora czy gamedaty. Paczka waży 1.13 GB, czyli nie jest za wielka.

Piszesz aby czekać na kolejne wersje. Tylko że nie ma chętnych do tłumaczenia tych "ulepszeń", tak że radość grania po polsku, skończy się na 1.4005.

Bo nie mam ochoty męczyć się z kolejnymi w oryginale.

No tak to w sumie możesz polecieć na 1.4005, da się ukończyć, szczególnie jak ma być po polsku. Ja wciąż czekam na patche. Najwyżej ogram po angielsku. Chociaż bardzo mi się nie śpieszy :)

Ps. Widziałem, że twórca Lost Days moda co jest teraz przenoszony na Lost Alpha pisał, że dostał już nową wersję łatki 1.4007 więc może niedługo wyjdzie jak już twórcom modów rozsyłają ;)

W dniu 4.04.2018 o 19:35, kondotier napisał(a):

Patch 1.4005 jest, bo go Trikster wylinkował nad Twoim wpisem

Rozwiń  

To co wkleił Trikster to nie jest patch 1.4005 tylko to jest to DLC ( Extended pack for LostAlpha DC [1.4005] ) nie raz już tutaj wspominane ;)

W nim jest ten pre patch 1.4006, paczka broni, paczka tekstur dla npc i dodatki zmieniające gameplay.

Tu cały opis i changelog:

Pokaż ukrytą zawartość

Także tak jak mówiłem żeby mieć LA DC 1.4005 musisz pobierać całego moda tak jak jest to opisane w pierwszym poscie.

@Trikster  - Wypakowałem wskazanego przez Ciebie patcha 1.4005. Jest w formie instalatora. Uruchomiony zaczął działać, ale stanął na 99,7%, ale też wyskoczyło okno informujące o kompletnym zainstalowaniu. Jednak na ekranie startowym nadal jest 1.4004.

Masz jakiś pomysł na sytuację? Pobieranie na nowo tej gry mi się nie widzi.

DODANO: Chyba że link nie był do patcha, a do tej kompletnej gry 1.4005 . Czy wymaga wcześniejszej instalacji samego LA?

@tom3kb - Ja też uzupełniłem swojego posta, kiedy ty wstawiałeś swojego. Minęliśmy się.

Reasumując: Jego należy zainstalować na LA ale której wersji? Angielski opis nie dla mnie.

Post mi się zepsuł.

Instalacja:

1. Pobieramy 4 party z modem.

2. Wrzucamy je razem do jakiegoś folderu i wypakowujemy.

3. Uruchamiamy instalator uruchamiając part 1.

4. (Opcjonalne) Instalujemy sobie to co nas interesuje z DLC  Extended pack for LostAlpha DC [1.4005]

Tu mod:

Wersja spakowana:

Part 1: http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads/stalker-lost-alpha-v14005-dc-1of4

Part 2: http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads/stalker-lost-alpha-v14005-dc-2-of-4

Part 3: http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads/stalker-lost-alpha-v14005-dc-3-of-4

Part 4: http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads/stalker-lost-alpha-v14005-dc-4-of-4

Tu dlc punkt 4 instalacji: (konieczny do instalacji jest tylko dodatek gameplay-owy (Gameplay Expansion), reszta co się chce)

http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/extended-pack-for-lostalpha-dc-14005

• Dodatnia 1

PODBICIE TEMATU.

Przed usunięciem gry z kompa, postanowiłem sprawdzić jak wygląda na dużo mocniejszej karcie graficznej, niż miałem przy grze w samą LA.

Różnice są wyraźne, ale chcę zapytać o co innego. Nie wstawiałem żadnego programu pokazującego fps -y i jeszcze coś tam, co się wyświetla w prawym górnym rogu ekranu. Nawet przy wyłączonym HUDzie, jak widać.

ss_administrator_04-05-18_17-06-50_(la01_escape).thumb.jpg.50c251a90c5e3b874e1e93af6c6045b0.jpg

Jak tę niechcianą rzecz usunąć? W ustawieniach nic takiego nie ma.

Podbicie tematu:

W związku ze wstawieniem spolszczenia dla v.1.4005, chcę zasugerować wyjęcie tematu LADC z Innych modów w języku polskim i zrobienia grze ( bo to przecież nie jest mod ) samodzielnego tematu. Ma temat nieistniejący Stalker 2, a LA jest upchniętą byle gdzie.

A właściwie dla LADC wypadałoby zrobić kompletnie nowy temat.

• Dodatnia 6

Właśnie odpaliłem LA i wszystko póki co jak najbardziej ok :) Nie wiem czy jest ktoś chętny by sprawdzić jak działa spolszczenie z extended pack i jak wiele trzeba by było zmieniać w spolszczeniu by się nic nie gryzło.

W każdym razie zaczynam wątpić że doczekamy się czegoś takiego jak FINALNA wersja Lost Alphy...Chyba do konca świata( i jeden dzień dłużej) będą wychodzić jakieś poprawki i fixy :D

Edytowane przez FeRu

@FeRu

Patch 1.4007 już się robi, a i nowa wersja Extended Packa też jest już w wersji beta i testowana u Rosjan.

Mnie trochę kusi jutro zarzucić dla sprawdzenia LA DC z Extended Packiem i tym spolszczeniem ale jak za "niedługo" wyjdą te nowe wersje i bym miał zaczynać od nowa ;) to sam już nie wiem.

W ramach testu zainstalowałem LA DC 1.4005 na to spolszczenie, a potem ten opcjonalny Extended Pack v1.3. Z niego wybrałem tylko wymagany addon gameplay-owy i paczkę broni, no i rosyjskie dialogi.

Po odpaleniu gry Menusy miałem w krzaczkach (o ile pamietam z moddb wina tej paczki rosyjskich głosów) ale szybko sobie zmieniłem język na PL i wszystko wygląda ok. Dialogi z NPC-ami po polsku, opisy PM, strzelby, AKSU ok.

Widziałem w menu parę opcji w stylu ui_menu_blablabla ale to może być wina jakichś nowych rzeczy dodanych w dlc, ewentualnie jakieś błędy polonizacji.

Jak wygląda sprawa nowych broni z dodatku jeszcze nie wiem, czy będą opisy po rosyjsku/angielsku czy w krzaczkach albo w ogóle ich nie będzie bo jeszcze nic nie znalazłem. Dam znać później jak już coś wpadnie w moje ręce.

Nie gwarantuje, że dalej z grą będzie wszystko ok ale jak ktoś nie może oglądać i słuchać oryginalnych giwer ze stalkera, i nie boi się, że coś mu się np zwali pod koniec gry może na własne ryzyko zarzucić dlc na LA DC.