vidkunsen Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Necrontyr8989 - убите в хламину - zabij śmiecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 1 minutę temu, vidkunsen napisał: Necrontyr8989 - убите в хламину - zabij śmiecia. Ale że Barmana? To chyba jedyna postac na god modzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Słyszałeś o tabu - dla każdego inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Na pierwszej stronie nowa wersja polonizacji z poprawionymi błędami na screenach poniżej czyli brak opisu AKM i Zbiornika z paliwem.. Dziwne, że nikt tego nie zauważył do tej pory, albo po prostu każdy ma to w dupie Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 @FeRuJa np nie jeżdżę pojazdami to bym mógł nie zauważyć no i raczej musisz się pogodzić z tym, że raczej mało osób przesyła feedback o błędach. Ja raczej wolno będę grał w tą wersję LA to ze mnie tym razem tester będzie żaden. No i sporo ludzi ograło już poprzednie wersje LA DC więc takiego parcia już nie mają. U mnie to juz np 3 podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 @Necrontyr8989 убите в хламину. Literalne tłumaczenie jest nie zrozumiałe. хлам jest wyrazem wiele znaczeniowym, ale zawsze oznacza coś nie nadającego się do dalszego użytku. Czyli po naszemu taka broń, to broń uszkodzona, zepsuta, nie nadająca się do dalszego użytku, a nawet do naprawy. хлам można użyć przy opisie wszystkiego. Zaś убите ( zabicie ) , w tym przypadku przetłumaczyć należy na zniszczenie. W sumie, убите в хламину = zniszczenie całkowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Ile jest tych dokumentów dla Sidorowicza w Agropromie? Bo znalazłem 5 i ciągle zadanie aktywne. Szósty dokument był w schowku w Podziemiach ale to już wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 @Necrontyr8989 "Dokumentów" jest 7: kliknij sobie każdy bo to linki do wiki: The seven documents consist of: Invoice Professor's diary Calculation journal Science project documentation Notebook Sheet with notes Note to the director of Research Institute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 2 godziny temu, tom3kb napisał: @Necrontyr8989 "Dokumentów" jest 7: kliknij sobie każdy bo to linki do wiki: The seven documents consist of: Invoice Professor's diary Calculation journal Science project documentation Notebook Sheet with notes Note to the director of Research Institute Ha! Thx. Nie zauważyłem tej na górnej szafce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 W dniu 13.05.2019 o 21:37, FeRu napisał: Dziwne, że nikt tego nie zauważył do tej pory, albo po prostu każdy ma to w dupie Żeby nie było, że nikt nie czyta opisów itd to nawet ja coś znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 O widzisz, dzięki @tom3kb już poprawiłem. Grając w LA wczoraj znalazłem jeszcze kilka innych drobnych literówek i babolków i również je poprawiłem, także wrzucę wieczorem nową wersję Polonizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 26 minut temu, FeRu napisał: także wrzucę wieczorem nową wersję Polonizacji. Ja wiem czy jest sens tak szybko? Niech może ludzie trochę pograją, zajdą gdzieś dalej, może jeszcze się coś znajdzie. Raptem wyskakują małe pierdoły (nic gamebreaking) to co będziesz co 3 dni patcha robił dla kilku błędów? No chyba, że ty tak ostro przesz do przodu albo jesteś perfekcjonistą i cię to denerwuje mocno to wypuszczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 @tom3kb W końcu to otwarta wersja testowa, dlatego poprawiam wszystko co znajdę i co znajdą inni. W zasadzie masz racje, co chwilę robić update to też męczące i się zastanawiam, czy nie lepiej wypuszczać kolejnych poprawionych wersji raz na tydzień lub raz na dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 2 minuty temu, FeRu napisał: raz na dwa tygodnie. No chyba taka rozsądna decyzja, to wcale nie za długo, no sam zobacz ostatni patch wypuszczałeś 4 dni temu. Dużo tych baboków znalazłeś od tego czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 (edytowane) Tak dla ścisłości. Ten pancerz naukowców z II Emisji dla Żwawego jest na Jantarze koło przejścia ale w podziemiach a nie w budynku na powierzchni? Na tę chwilę nie mam dostępu do sali z mózgiem bo ten mnie ciągle teleportuje. Kiedy będę mógł tam wejść? Edytowane 16 Maja 2019 przez Necrontyr8989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 @Necrontyr8989 jak zrobisz skany i będziesz miał bloker PSI. https://lost-alpha.fandom.com/wiki/Brain_vat Wrzucałem ci już linki do wiki to możesz sobie przeglądać całą fabułę jak utkniesz, masz zadania rozpisane na każdej lokacji: https://lost-alpha.fandom.com/wiki/Storyline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 tom3kb mam pytanko. Szukam informacji na tej wiki odnośnie Egzoszkieletu M1 (tego w którym jako jedynym można biegać) Niestety ani słowa o nim w wiki https://lost-alpha.fandom.com/wiki/Armour Wiesz gdzie go znajde? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @Necrontyr8989 Ja wyczytałem tylko, że można go kupić u Barmana albo u handlarza na Magazynach wojskowych, a żeby w nim biegać to trzeba go upgradować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) 13 minut temu, tom3kb napisał: @Necrontyr8989 Ja wyczytałem tylko, że można go kupić u Barmana albo u handlarza na Magazynach wojskowych, a żeby w nim biegać to trzeba go upgradować. hmmm no to go do dzisiaj tam nie ma. jest tylko Prototyp Egzoszkieletu oraz Exoskeleton. Mam jednak pilniejszy problem. Chodzi o jedne dane do ulepszeń których nie ma na wiki. Chodzi o ulepszenie do pancerza "Zintegrowany kombinezon pancerny Druga Skóra". Niestety nie ma go na liście na wiki https://lost-alpha.fandom.com/wiki/Upgrades_data_for_technicians Zebrałem już większość danych i wszystkie te co dotyczyły pancerzy. Niestety to żadne z nich Edytowane 20 Maja 2019 przez Necrontyr8989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @FeRu możliwe, że już wyłapałeś ale wrzucam. Spoiler A ten ostatni to taki bekowy dla jajec jak rozumiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Bo część z tego juz poprawione, dzięki @tom3kb za czujność. Co do trabletek radioprotectant to zostawiłem je tak jak jest. NAzwa pasuje a i leki u nas nie mają wszystkie polskich nazw. Nie chciałem wpisywać "Radioprotektant" bo brzmiałoby to głupio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @FeRu Miałem zaproponować nazwę z opisu ale w sumie może być też nazwa angielska bo tak jak mówisz, leków nie tlumaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @Necrontyr8989 oryginalnie po angielsku ten upgrade nazywa się tak: "Second Skin" armored suit . Przetłumaczyłem dosłownie jako "Druga Skóra" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) 8 minut temu, FeRu napisał: @Necrontyr8989 oryginalnie po angielsku ten upgrade nazywa się tak: "Second Skin" armored suit . Przetłumaczyłem dosłownie jako "Druga Skóra" Wiem bo angielski jest moim ojczystym językiem. Nie interesuje mnie jednak nazewnictwo a fakt że nie ma nigdzie tego ulepszenia. Jest 13 fleszek z danymi a mi brakuje już tylko tych z X2 i X7. Dotyczą one jednak tylko broni. Gdzie znajde te dane by ulepszyć ten pancerz? Zauważyłem zresztą że gra mocno się różni od tego co jest na wiki. Nigdy nie dostałem np misji z PSI Blockerem w podziemiach Jantaru przez co nadal nie mam dostepu do pancerza dla Żwawego Edytowane 20 Maja 2019 przez Necrontyr8989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Nie mam pojęcia gdzie one mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi