Gość Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 ... bo S.T.A.L.K.E.R. to nie tylko przeciągający się proces twórczy, ale też zakręcona jak słoik na zimę fabuła, którą większość z nas zna na pamięć, ale rzadko kiedy patrzy na nią bardziej wnikliwie. Niezależnie od tego, czy część druga powstanie czy nie, wątek Świadomości-Z jest stosunkowo mało rozbudowanym tłem, a jako prowodyrzy całego zamieszania z powstaniem Zony zasługują na zdecydowanie więcej uwagi. No, to poświęciliśmy im całe 12 minut. Jak się nie zanudzicie, to zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Lustmord jako podkład robi fest klimat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 48 minut temu, Czujny napisał: Lustmord Właśnie miałem pytać o "soundtrack". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 (edytowane) @tom3kb Jesli lubisz dark ambient, to LM jest jednym z topowych projektów. Jedynym minusem dla niektórych może być fakt, że kawałki Williamsa są wyjątkowo depresyjne. PS: Najbadziej przemawia do mnie opcja z tajnym kolektywem naukowców (najlepiej szalonych). Świetnie zrealizowany 'dokument'. Edytowane 27 Maja 2019 przez Czujny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Jakiejś takiej... z braku lepszego określenia - "licencjonowanej" muzyki boimy się używać, bo YT pod względem praw autorskich jest dziwny. Dla przykładu - odcinek Dziejów Zony z Wysypiska miał krótkie fragmenty z motywem z Mortal Kombat. Jakieś 10 minut po wrzuceniu filmu YT wywalił ostrzeżenie o prawach autorskich, które potem jakoś samoistnie zniknęło. Próbowałem się w temat wgłębić, ale to chyba ponad moje siły. Na razie testuję różne podejścia, jak się poczuję pewniej, to będzie więcej różnorakich ambientów. Muzyka, muzyką, a co z samym filmem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Odcinek #1 nie zawojował forum, ale może drugi, traktujący o przerażającym zjawisku, z jakim nie raz i nie dziesięć spotkaliśmy się w Zonie bardziej przypadnie Wam do gustu? Jest to też jeden z bardziej "dziwacznych" materiałów, gdzie nim przejdziemy do sedna, zataczamy NAPRAWDĘ duże koło historyczne. I co najlepsze - wszystko to składa się w jakąś całość. Właściwie to chyba mieliśmy z @Yossarianem większą radochę z robienia tego, niż Wy będziecie mieli z oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Mało jest informacji o Świadomości-z bo to wiedzacy. Kim oni sa? Po co oni to robia? Stalkerów te pytania nurtuja, podczas gdy te pytania sa błache, nieistotne. Oni nie stwozyli zony, oni ja tylko kontroluja, aby badac pierwotną czestotliwość. Zamkniete koło, które objawia się w trapezie pod postacia monolitu. Jezeli Stalker chce sie z nimi skontaktowac niech umrze wpierw. Od trupa bedzie zależalo jak dalej bedzie zył i ktore zakonczenie obierze. A dobre zakonczenie jest tylko jedno, a co oczywiste prawdziwe sie wydaje.... A co do emisji to ona wypełnia misje skoncetrowaną na konkretnym celu. Podczas realizacji powstaje chaos, ktory wpływa na wszystko w zonie. Z wyrazami szacunku Bezbronny Stalker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 @vidkunsen jak kiedyś Ci napiszę, że nie rozumiem o czym mówisz, to przypomnij mi powyższego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Nie jesteś jeszcze gotowy aby zrozumieć, ale z czasem wszystko zacznie się rozjaśniać, jeżeli zechcesz... Z wyrazami szacunku Bezbronny Stalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) Sierioża - jak kiedyś parę razy napisałem - percepcja źródłem poznania prawideł, zasad itd/itp, aby zrozumieć świadomość z, należy pozbyć się tzw. cielesnej powłoki, wtedy wszystko będzie jasne i należy tego dokonać w strefie bo poza nią to lipa. Nawet tok myślenia tzw. wariata jest logiczny tylko należy poznać zasady na jakich się opiera. p.s. Nikt - ... - umiesz zachować tajemnicę? - ależ oczywiście! - ja też. p.s.2 - ... dopiero gdy komar usiadł Stalkerowi na jajkach, tenże pojął, że nie każdy problem można rozwiązać siłowo. Edytowane 26 Września 2019 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Milo znaleźć bratnia dusze w uniwersum .Czasami daje sie włapać we wnyki swiadomie, aby sprawdzic czy ktos mnie slyszy i zobaczyc kto przyjdzie po moje truchlo Dlatego teraz juz zobowiazuje sie nie prawic swoich glupot nie pytany. Pozdrawiam bracia Stalkerzy Bezbronny Stalker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Jak widzę takie przemyślenia to mi się przypomina filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 @tom3kb No takiej fazy to jeszcze nie mialem Towar w zonie jest zbyt mocno żeniony ,aby sie odurzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 11 godzin temu, vidkunsen napisał: Nawet tok myślenia tzw. wariata jest logiczny tylko należy poznać zasady na jakich się opiera. No pewnie, że tak. Absolutnie by mnie też nie zdziwiło gdyby okazało się, że "wariaci" wcale nimi nie są, w przeciwieństwie do reszty. Co do Świadomości-Z... Gdybyśmy chcieli bawić się w takie dywagacje, to materiały miałyby pewnie po kilkadziesiąt minut, a "wartość rozrywkowa" sięgnęłaby dna. Poza Waszą dwójką oglądałby to tylko nasz wierny fan P......2 i to tylko po to, żeby dać tę samą "łapkę w dół" co zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Kim jest Szrama? Hm... Odpowiedź: "protagonistą Czystego Nieba" byłaby za prosta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Александр В. Шепитилов. W paru modach jest to wyjaśnione m.in w Wariant Omega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 @vidkunsen Ale mody to trochę inna para kaloszy, bo to autorskie widzimisię, często pełne sprzeczności; o ile pamiętam to w Wariancie Szrama nie może żyć poza Zoną w następstwie wydarzeń z CzN, ale już w takim Powrocie Szramy nie ma o tym ani słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 A i z Messerem wspomnianym też już było parę modów no ale to też już pomysły modderów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Warianty: występujace w modach 1/ szrama, striełok itd/itp to ta sama twarz. 2/ szrama i striełok to bracia bliźniacy - jechali tym samym ziłem co się wykopyrtnął na Kordonie. 3/ co mod to warianty w/w w pkt. 1 i 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Szrama to jedna z najciekawszych postaci trylogii, nawiasem mówiąc bohater mojej ulubionej odsłony Stalkera. Luźne tłumaczenie opisu dodanego przez DKUD1337. Na pewno wielu po ukończeniu S. T. A. L. K. E. R. Czyste Niebo zadawało sobie pytanie: co się stało z najemnikiem Szramą? Proponuję alternatywną wersję zakończenia gry, właściwie nie alternatywne zakończenie a fanowski krótki film animowany, który opowiada o losach Szramy kilka lat później. Po nieudanej z powodu emisji próbie zgładzenia Striełoka na CEA. Szrama cudem pozostał przy życiu, jednak nie obyło się bez konsekwencji. Jego dolna część ciała została całkowicie sparaliżowana i wszystko, co mu pozostało to wózek inwalidzki. Szrama osiedla się w spokojnej okolicy na obrzeżach Zony i przez długie lata planuje zemstę, ponieważ za wszystko obwinia Striełoka. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Szrama - wózek inwalidzki - film "9 Kompania": ... łaził taki po wsi z workiem na mocz przy pasie a my dzieciaki krzyczeliśmy za nim bimbrownik! Zemsta - nie zapomnij wykopać grobu dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Jest tylko jedno ale. Skoro Szrama to przez pomyłkę wykonamy duplikat Striełoka, ich twarze nie powinny być aż tak różne. Tylko głęboka blizna powinna ich odróżniać. Chyba, że partactwo Monolitowców dotyczyło nie tylko ilości produkowanych duplikatów, ale też ich jakości. I zwalanie winy na Zonę, że zmienia ludzkie twarze, nie może mieć miejsca. Ale to co napisałem, to taka mała dygresja, moje 3grosze do wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 To by było nawet fajne jakby Szrama był takim doppelgangerem Striełoka A tak w ogóle nie wydaje wam się głupie, że wszystkie ksywy stalkerów są przetłumaczone tylko tego Striełoka, w żadnej części nie potrafili spolszczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) Przecież dałem propozycję: Strzelec, Striłciw(Ukraina), Czetnik(Serbia), Strielak(Białoruś), Striełok(Rosja) - to samo znaczenie semantyczne - ale się nie podobało to sobie dałem spokój. Edytowane 9 Listopada 2019 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Ja wiem co to znaczy, przecież jakby w polskiej wersji miał ksywkę Strzelec to by źle nie było. No chyba, że ktoś uznał, że ten Striełok fajniej wygląda i brzmi bo innego powodu tej decyzji nie widzę. Chyba, że @Sierioża zrobi filmik i to rozgryzie "Dlaczego Strielok to nie Strzelec w polskiej wersji gry." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi