kondotier Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Tylko dlatego, że masz sklep pod nosem. Pójdziesz, zobaczysz, coś wybierzesz, albo zwyczajnie powiesz "Do niewidzenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 31 minut temu, cez137 napisał: @Mnieciu jestem z Radomia @OldMan 1. nie wiem, 38 Twój zasilacz ma 38 lat to chyba ewenement na skalę światową Musi być dobra firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 @tom3kb ehh źle przeczytałem coś, komputer jest z 2009r więc i zasilacz pewnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 OK. Jutro po pracy siądę do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuropies515 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) Jak się nie chce zbytnio myśleć polecam się przejść na techlipton.pl i wyszukać sobie w polecanych zestawach coś na swój budżet. Szczerze nie polecam kupowania używek ani w sklepach stacjonarnych bo najzwyczajniej w świecie potrącają swoją marżę a skoro budżet tu gra dużą rolę to ja zamawialbym tylko z neta Edit: myślę że lepszego zestawu w tej kwocie się nie znajdzie niż to co wrzucam w załączniku, taki setup jest bardzo dobry i z pewnością przygotowany pod Stalkera 2 Edytowane 2 Grudnia 2019 przez DuzySiuraq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 @cez137 Wczoraj jednak posiedziałem w nocy i skleciłem w morele (porównywałem cenę w x-kom) za 2 049,23 zł ciekawy zestaw. Po pracy podam szczegóły. Moim zdaniem na ten wyznaczony budżet to maks co można było zrobić. p.s. Będę też miał dla Ciebie propozycję ale o tym potem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 @OldMan budżet jak najbardziej zadowalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 8 godzin temu, cez137 napisał: @OldMan budżet jak najbardziej zadowalający Skoro tak to tak moim zdaniem powinien wyglądać złoty środek: A dlaczego odbiór w Żabce i moim city. Bo jeśli zdecydujesz się na takie rozwiązanie i po zakupie sprzęt będzie wysłany do mnie to złożę Ci kompa wgram co trzeba za free i odeślę kurierem na mój koszt pod wskazany adres. Właśnie na tym polega moja propozycja o której pisałem wcześniej. Jeśli ją zaakceptujesz resztę dogadamy na PM. Diecezja należy do Ciebie Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zasilacz bym jednak zmienił na coś lepszego. A poza tym to chyba najrozsądniejszy kompromis cena/jakość. ( w kwestii GPU wolę zielonych, ale to kwestia "fanbojstwa") @cez137 @OldMan to solidna "firma", jak chce pomóc to skorzystaj. Mnie też uratował tyłek co najmniej dwukrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 9 godzin temu, Sierioża napisał: @OldMan to solidna "firma" Potwierdzam to co napisał @Sierioża. Mnie też @OldMan bardzo pomógł. To nie tylko solidna "firma", ja powiem więcej - to po prostu dobry człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 @OldMan poszło PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Pytanie dodatkowe. Czy w cenie jest uwzględniony legalny windows 10? Bo inaczej do ceny zestawu trzeba doliczyć ~ 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 No chyba, że ma już swój. A pewnie taka będzie odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 a po co winzgroza ? ja SoC, CS i CoP uruchomiłem na ubuntu. SGM też - ogólnie wszystkie mody instalowane "NA" wchodzą bezboleśnie - mam już kilka takich instalacji za sobą najgorzej jest z samodzielnymi instalacjami co to ściągnij, odpal i zapomnij - bo czasami trzeba się nieźle z winem namęczyć ale jak wiadomo z której części jest modyfikacja to z reguły wine pod tą wersję działa - tak miałem z OP2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 16 minut temu, koboldzisko napisał: a po co winzgroza ? A żeby nie kombinować. 98% ludzi na tym siedzi, więc ujdzie. Cez z instalacja modów ma nieraz problem, a ty mu jeszcze się na linuksy karzesz przesiadać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 moja żona x lat temu miała takie same obiekcje... teraz by się nie wróciła do m$... a linuks na kompie to dobra rzecz oj dobra i całkowicie legalna a dodatkowe 500 zł lepiej przeznaczyć na lepszą kartę grafiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 W dniu 3.12.2019 o 10:30, kondotier napisał: Pytanie dodatkowe. Czy w cenie jest uwzględniony legalny windows 10? Bo inaczej do ceny zestawu trzeba doliczyć ~ 500 zł. Nie do końca to musi być kwota 500zł. https://soft360.pl/windows-10/23windows-10-professional-0885370920819.html Koszt 259 zł To jest legalny sklep. Kupiłem tam niedawno pakiet Office dla firmy w której pracuję. Oczywiście wszystko przed zakupem sprawdziłem łącznie z rozmową z infolinią M$ na temat tego zakupu. Sklep jest umieszczony w bazie M$ jako sklep partnerski i już nie miałem się do czego przyczepić p.s. Obecnie rzadko jestem na forum ale między innymi spowodowane jest to tym, że ogarniam w Wawie kurs administratora sieci (obecnie III ostatni stopień). Okazało się, że na ten sam kurs (ale tylko I-stopień bo potem poszli w Linuksa) uczęszczało dwoje ludzi którzy na co dzień pracują właśnie na infolinii M$. W rozmowie wyszło, że taki sklep jak soft360.pl (sprawdzili jakieś "swoje" linki) działa jako partner M$ i od strony legalności wszystko jest ok. kolejne p.s. Zaraz po nowym roku (już to uzgodniłem z Panią prezes) planuję zakupić w tym sklepie dla firmy https://soft360.pl/windows-server-2019/100-353windows-server-2019-standard-889842411478.html#/61,ilosc-rdzeni,16-core Kosztuje 2399 zł a np w Komputroniku https://www.komputronik.pl/product/557515/microsoft-windows-server-2019-standard-64bit-16-core-pl-oem.html Kosztuje 3999 zł Pozdrawiam All. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Witajcie, chciałem serdecznie Wam podziękować za wszelkie porady a w szczególności koledze @OldMan za pomoc i doprowadzenie sprawy do końca, pomógł mi dobrać odpowiednie graty, złożył to wszystko całkowicie za free i dorzucił jeszcze kilka gratisów od siebie, także mogę z czystym sumieniem polecić człowieka, jeszcze raz wielkie dzięki Witek, temat uważam za zamknięty, pozdrawiam 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 @cez137 A nie mówiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Najważniejsze, że jesteś zadowolony Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 W dniu 3.12.2019 o 12:40, koboldzisko napisał: a po co winzgroza ? ja SoC, CS i CoP uruchomiłem na ubuntu. SGM też - ogólnie wszystkie mody instalowane "NA" wchodzą bezboleśnie - mam już kilka takich instalacji za sobą najgorzej jest z samodzielnymi instalacjami co to ściągnij, odpal i zapomnij - bo czasami trzeba się nieźle z winem namęczyć ale jak wiadomo z której części jest modyfikacja to z reguły wine pod tą wersję działa - tak miałem z OP2 Może jeszcze odpaliłeś CoPa w DX11? Mnie się nigdy nie udało. W dniu 2.12.2019 o 19:34, OldMan napisał: Skoro tak to tak moim zdaniem powinien wyglądać złoty środek: A dlaczego odbiór w Żabce i moim city. Bo jeśli zdecydujesz się na takie rozwiązanie i po zakupie sprzęt będzie wysłany do mnie to złożę Ci kompa wgram co trzeba za free i odeślę kurierem na mój koszt pod wskazany adres. Właśnie na tym polega moja propozycja o której pisałem wcześniej. Jeśli ją zaakceptujesz resztę dogadamy na PM. Diecezja należy do Ciebie Pozdrawiam. Kupowanie procesorów Intela nie podchodzi dziś już pod masochizm? Jak wyjdą nowa konsole to 4 rdzenie i brak HT szybko praktycznie zabiją każdą grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 @portals procesory intela "jeszcze" wygrywają w testach wydajności jedno rdzeniowych. A co do Cop-a w DX11 to jedno słowo. X-Ray to śmietnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Tak pewnie (no chyba że w IO bo tam już tak różowo nie jest przez łatanie łat łatami) ale generalnie nowa generacje konsola na Ryzenach raczej zabije sens 4 rdzeniowych procesorów dość szybko. Zresztą jeszcze kilka łatek i może nawet okaże się że AMD jest szybsze nawet w jednowątkowych programach. Odnośnie X-Raya to są błędy związane z kompilacje shaderów a podmienia dll na Windowsowe powoduje że gra znowu crashuje się podczas ładowania. W OpenX-Ray jest już silnik OpenGL ale jest beznadziejny. Ma być jeszcze Vulkan ale coś czuje że będzie i tak gorszy od DX11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 DX11 w stalkerze nie różni się niczym od DX10 który i tak jest skopany, mój intel mający 5Ghz na 1 rdzeniu ( bo cop i tak więcej poprawnie nie obsłuży :D), dławi się jakbym grał w GTA5 na dwurdzeniowym procesorze i to taktowanym jakimś 2Ghz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi