Trikster Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 31 lipca to data ostateczna, bo niemal wszystko jest już ukończone. Teraz tylko został bug-fixing, a potem możecie spodziewać się solidnej dawki masochizmu. :) Ktoś jest zainteresowany pomocą w tłumaczeniu moda z angielskiego na polski? Jeśli tak, proszę o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 (edytowane) http://www.miserymod.com/?page_id=799 Dziś wydano MISERY 2.0 Na stronie znajdują się linki do pobrania. Polecam :) Krótkie info.:- poprzednia wersja zyskała rzeszę fanów, zagrało w nią większość fanów STALKERa, jest jedną z najlepszych, o ile nie najlepszą (pod względem pobieralności) modyfikacją do CoP,- mod to połączenie wielu słynnych modyfikacji pod protektoratem True Zone Projects,- zmienia pogodę, otaczający świat i panującą aurę na ponurą,- dodaje nowe dźwięki wysokiej jakości i tysiące pięknych tekstur,- zwiększa wyposażenie, broń i zaplecze,- zwiększa trudność do bardzo wysokiej - teraz wędrówka po Zonie to prawdziwe wyzwanie,- dodaje 3 klasy: snajper, szturmowiec, wsparcie. I wiele, wiele więcej! PS. Jest klimat! Noce są ciemniejsze i to... o wiele. Mgła prawie cały czas, blowout dobrze zrobiony, gra zabójcza. Na smaczek: Edytowane 31 Lipca 2013 przez Radioaktywny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 O matko! ale bym pograł w tego moda. Szkoda że mój komputer się resetuje przy zewie :confused:Jeszcze tak klimatycznego moda nie widziałem. http://www.youtube.com/watch?v=sKKcgORPd9k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Ja mam tę przyjemność pociskać właśnie w Misery 2.0 i powiem, że klimat gęsty jak kisiel i można się zesrać w gacie już w zatonie ;) Poziom trudności dość wysoko - coś a'la Restoration Mod. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Linki do nowej wersji w pierwszym poście. Dziękuję koledze @Radioaktywny za mały opis moda.Napiszcie proszę opis instalacji dla polskiej wersji CoP dodamy do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 1. Pobieramy 2 party moda lub jeden - zależy od mirroru.2. Wypakowujemy paczki.3. Instalujemy bazę z folderu 'base' na CoPa w wersji 1.6.024. Kopiujemy 'textures' z drugiej paczki do folderu 'gamedata'.5. Uruchamiamy grę i wybieramy klasę. (zmiana klasy jest możliwa, ale wchodzi "w życie" dopiero po rozpoczęciu nowej gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Na Moddb są takie uściślenia i link do normalnej latarki: Link do fix na latarkę: https://disk.yandex.com/public/?hash=JKlTvnycG9K5DXJIb%2BDIw6Wc6/HxdhtlxCpjFrGBDts%3D&locale=ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 W poniedziałek powinien wyjść patch poprawiający większość błędów, które do tej pory udało się wyeliminować. Powstaje też FAQ odpowiadający na część pytań i tłumaczący pewne elementy mechaniki gry, więc na pewno łatwiej będzie poradzić sobie z ewentualnymi problemami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Na Moddb są takie uściślenia i link do normalnej latarki: Link do fix na latarkę: https://disk.yandex.com/public/?hash=JKlTvnycG9K5DXJIb%2BDIw6Wc6/HxdhtlxCpjFrGBDts%3D&locale=ru Mam pytanie czy na steam można odpalić Stalker Zew Prypeci przez admina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) Prawdopodobnie tak, przynajmniej u mnie na win 7 x64 działa w taki oto sposób: wchodzisz do folderu z grą w Steam (domyślnie: C:Program FilesSteamSteamappscommonStalker Call of Pripyat ) i klikasz w Stalker- COP prawym przyciskiem myszy, po czym wybierasz opcję 'Uruchom jako administrator'. Myślę, że powinno spokojnie zadziałać. Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez Radioaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extreme996PL Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Witam nie wie ktoś jak się nazywa ten ambient bo w missery 1 ani w 2 go niema a chciałem go użyć w swojej grze bez modów http://www.youtube.com/watch?v=nSvw93-Snp8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Czy jest przewidziana polonizacja najnowszej wersji moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hentaj Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) @ czernobyl10 Na Stalker.pl ekipa podobno pracuje nad polonizacją. Mam problem z MIsery w wersji 1.1 przy którejś próbie zabicia bandyty mam zwiechę i CTD z takim logiem FATAL ERROR. [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ... - zew prypecigamedatascriptsdeath_manager.script:149: attempt to index field '?' (a nil value) Powie mi ktoś o co chodzi z tym skryptem?. Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez Hentaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Dla zainteresowanych - wyszedł pacz do mizerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 @Hentajniefortunny błąd - podobny problem z różnicą odnoszącą się do linijki 150 - również w modzie do CoP, odnotowano tutaj: link.Jedna z porad to odszukanie pliku death_items_count.ltx i przyporządkowanie problematycznych itemów pod item_count_0. (link - post usera mnn), inna mówi o zmianie trybu trudności na mistrz, jednakże - to zupełnie inny mod, więc próbowałbym pierwszego sposobu - edytowania pliku (pracując na jego kopii).Musisz bardziej precyzyjnie opisać sytuację: jaki ekwipunek posiada NPC? czy został przeszukany przez Ciebie, a może zrobił to inny stalker? Być może problem stwarza przedmiot posiadany przez zabijanego bandytę? Ustalając przedmioty, będziesz wiedział jakie pliki w kontekście pierwszej porady - dodać do item_count_0. Mam nadzieję, że grasz z kompletem patchy. A jeśli chodzi o skrypt, to musisz odszukać wiersz 149, pliku death_manager.script, sprawdzić całość problematycznej funkcji z tym samym plikiem z patch'a. Być może znajdziesz istotną różnicę - nie mam moda na dysku, więc bardziej nie pomogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Polonizacja jest prowadzona, powinna ukazać się za jakiś czas, bo pracy co nie miara. Będę dawał znać, jakby co, bo koordynuję cały proces tłumaczenia. I nie jest do końca prawdą, że ekipa stalker.pl pracuje nad tłumaczeniem (już nawet pomijając fakt, że stąd się nikt nie zgłosił); będzie to bowiem tłumaczenie oficjalne, klepnięte przez twórców Misery. :) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Patch 2.0.1 do Misery 2.0 http://disk.yandex.ru/public/?hash=G4zJqu0vS0vCPKiLqhNI8N1XfN0gJ4KPfl7lGhfSrcw%3D&locale=ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
massio68 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Panowie wiecie jak tam ze spolszczeniem do tej cudnej modyfikacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Spolszczenie się robi. Będzie zapewne dopiero pod koniec miesiąca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
massio68 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) panowie pomożecie bo zainstalowałem i przy starcie łapie crash'a log :FATAL ERROR[error]Expression : wave&&wave->length()[error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrSoundSoundRender_Source_loader.cpp[error]Line : 65[error]Description : Can't open wave file:[error]Arguments : c:program filesgsc world publishings.t.a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatasoundsnaturenew_thunder1_hec.ogg dodam że gram na wersji Stalkera 1.6.2 , Misery 2.0.1.p.s sorki ale nie wiem jak loga poprawnie dodać :( Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Junx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek5 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Witam wszystkich mam takie małe pytanko, mieliście takie sytuacje, że słychać było krótkie wojskowe komunikaty tak jakby nasz major miał ze sobą krótkofalówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Osobiście nic takiego nie zauważyłem, ale możliwe, że jeszcze za mało się wgrałem. Mod obszerny, więc możliwość taka jest, aczkolwiek w opisie nic takiego nie zauważyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek5 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 W sumie też super dużo się nie nagrałem ale mój znajomy również potwierdza owe komunikaty. Przeglądałem pliki i nie mogę nigdzie znaleźć plików z tymi komunikatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 To jest typowo mod graficzny, nie zmienia fabuły. Pytanie do grających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkus Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 W modzie główny nacisk poszedł na grafikę ale są też inne zmiany dużo broni i zwiększone obrażenia i inne rzeczy nowych zadań całkowicie brak mod ma nam utrudnić starą. Puki co nie podoba mi się dziwny spawn mutantów i kosmiczne ceny za naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi