emace Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Witam, proszę o pomoc. Gram na najwyższym poziomie trudności w wersje 2.0.2Jest problem z odległością na jaką potrafią mnie dostrzec przeciwnicy. Byli oddaleni o ok 800 m. Byłem schowany w krzakach, kucałem - ubrany w zielony płaszcz. Do tego panowała mgła, zbliżał się zmierzch. Te sześć czynników nie wystarczyło, bym nie został spostrzeżony. co jest nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hentaj Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Wszystko jest wporządku to standard w tym modzie i tryb w jaki grasz nie ma znaczenia. Jedyne co można zrobić to wyłączyć Hardcore AI aim i modlić się by byla jakaś różnica ( nie sprawdzałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Wersja Misery 2.1 beta do ściągnięcia na stronie miserymod.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hentaj Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Warto pobrać Upgrade?. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Oczywiście, jest trochę nowych ficzerów jak gotowanie, działający Quick Release System, i rozbudowana obsługa artefaktów. Zmian jest wiele więcej, polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ktoś chętny do potestowania spolszczenia do wersji 2.1 beta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 ja ja ja ja ja :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hentaj Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 (edytowane) @ Trikster Ja też się zglaszam :P@ kfiat już pobralem :D Dobrze że nie zmieniły się lokalizacje schowków i zestawów do tego dodane nowe mutanty:D Edytowane 13 Stycznia 2014 przez Hentaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Spolszczenie boryka się z jednym problemem w tym momencie: wszystkie imiona NPCów i część kwestów wyświetla się w języku angielskim (np. jest Beard zamiast Brodacza). Nie mam zielonego pojęcia, czym może to być spowodowane, różnic w plikach z tłumaczeniem vanilli nie ma niemal żadnych, formatowanie nie uległo zmianie. Wygląda to tak, jakby gra w niektórych przypadkach zwyczajnie ignorowała gamedatę i pobierała dane bezpośrednio z plików db. Ktoś orientuje się, co może być tego przyczyną i jak to naprawić? EDIT:Problem rozwiązany. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Trikster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oczko Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Można prosić o link do spolszczenia wersji 2.1 beta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Testowanie spolszczenia już się zakończyło, więc link nie jest dostępny. Poza tym cierpliwości, niedługo powinna ukazać się wersja 2.1 z gotowym spolszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosiu98 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Podczas rozmowy z Sułtanem możemy dowiedzieć się od niego o schowku z "dobrą bronią szturmową".Sułtan jednak nie kłamał... Jego namiary na schowek są po części prawdziwe.Przechodząc nieopodal Żelaznego Lasu przypomniała mi się plotka Sułtana o schowku z bronią, poszukałem chwilę i zauważyłem anomalię/teleport która przenosi nas na teren niedostępny podczas normalnej gry.http://fotoo.pl/show.php?img=698316_stalker-secret.png.html1 - Teleport/Wejście2 - Teleport/Wyjście3 - schowek W schowku znajdujemy automatyczny pistolet Stechkina z zestawem do jego konserwacji, itd. Pojęcia nie mam czy zawsze można się tam dostać, dodam, że byłem już w Prypeci. Jeśli ktoś może, niech sprawdzi to u siebieMisery 2.0.2Powodzenia! Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Rosiu98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skaven4Ever Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam. Powiem tak, mod wciąga. Naprawdę. Od tekstur i okrojonego hud'a przybyło klimatu. I momentami naprawdę potrafi zrobić się zimno. Ale (no tak zawsze jest to "ALE") mam stosunkowo niewielki problem. 1. Czekam na spolszczenie z niecierpliwością :) I 2. Ilekroć zginę (a jak wiadomo zdarza się dość często) i spróbuję wczytać grę zastaję pulpit. Bez bug trapa bez czegokolwiek. Po prostu gra się wyłącza. Ogranicza mnie to do uruchamiania gry i dość długiego czekania na możliwość gry. Czy ktoś z was drodzy stalkerzy, wie w czym może tkwić problem? I oczywiście jak mu zaradzić? Będę naprawdę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 @Rosiu, ten teleport z tego co wiem jest zawsze czynny, w misery 2.02 też występuje.Bardziej mnie zastanawia, gdzie jest broń szturmowa o której mówi Loki, gdzieś w rejonach Kopaczi.@Skaven - problemem może być niewystarczająca ilość ram-u, jeśli masz mniej niż 4gb to wyloty murowane. Ja mam 8gb i misery zajmuje ~2,3GB - a system windows 7 zajmuje 1,8gb tuż po uruchomieniu a nie mam praktycznie żadnych programów w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal488 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Panowie prośba nie mogę za cholere znaleźć, pobrać w/w patcha linki podawane na forum albo odsyłają do 2.01 beta albo do stron które chcą żeby im zabulić patch 2.02 potrzebny mi jest do spolszczenia a nie idzie go nigdzie pobrać może ktoś ma do wytawienia na chomiku lub innym torencie???? powtarzam linki podawane na forum nie daja rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oczko Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 http://www.miserymod.com/?slider=patch-2-0-2Linki są na dole strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal488 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jasne że są ale spróbuj z któregoś pobrać pisałem przecież że linki podane na forum nie działają, ale dzięki za dobre chęci. Jeszcze jakieś pomysły??:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oczko Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Po pierwsze to nie jest link z forum.Po drugie, a Ty próbowałeś pobrać z tej strony co podałem ? Chyba nie.Mirror 1 i 3 działa pięknie. Właśnie pobrałem dla testu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal488 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 to był link z forum wystarczy sprawdzić dokladnie, zreszta nie wazne reinstalacja przegladarki pomogla dziekuje wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Gdyby ponownie pojawiły się problemy z pobraniem patcha 2.0.2 - dodatkowy link do pobrania:UniBytes Hosting: download 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Ukazał się poradnik do gry mojego autorstwa, niestety po angielsku:http://www.moddb.com/mods/stalker-misery/downloads/game-guide Ale ukaże się po polsku za jakiś czas. :) Edytowane 22 Stycznia 2014 przez Trikster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Pobrałem dzisiaj Misery 2.1Beta Patch (z wersji 2.0.2 z QF do 2.1)Niestety spolszczenie zapodane z patcherem to niewypał (dosłowny) Polish- Available as localization option in version 2.1Pliki w text są (text/pol/wszystkie pliki) ale w środku są tylko angielskie napisy.Czy może ktoś wysłać naprawioną wersje spolszczenia czy trzeba pobierać Misery 2.1 Beta który podkreślę Ma 2.9 Giga? EDIT: Wszystko co napisałem zgadza się ale jest jeszcze jedna rzecz godna uwagi z tym problemem. W folderze Translations jest folder Polish a w nim Gamedata ale ta nie ma żadnego pliku (dlatego podczas instalacji wywalało buga związanego z brakiem plików w translations/polish/gamedata/ Edytowane 24 Stycznia 2014 przez litosns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Spolszczenie będzie dostępne dopiero w finalnej wersji 2.1, a nie w beta. Na razie tylko instalator jest przygotowany do spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Okej. Kiedy wychodzi pełna wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal488 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Koledzy mam pytanie, mianowicie na jakim systemie zainstalować stalkera zew prypeci z dodatkiem misery 2.0. Chodzi mi o uzyskanie największej płynności gry. Posiadam dwa systemy na jednym kompie win7 i xp . Pierwszy raz zainstalowałem w/w gre na win 7 ( z ogromną pomocą kolegi The Emperor ) wszystko chodziło lecz musiałem znacznie obniżyć detale gry bo przycinało co parę kroków, myślę że przyczyną takiego stanu również mógł być zawalony dysk mnóstwem programów. Jestem już po formacie i chiałbym zainstalować ją ponownie. Nie wiem poprostu czy xp z uwagi na to że ma mniejsze wymagania będzie mniej obciążał system a co za tym idzie będe miał więcej mocy przerobowej dla gry ( nie wiem czy to tak działa) Parametry pc to geforce 440 gt, 4 gb ramu, 4 rdzeniowy procek 1gb grafika po prostu nie najgorszy, ale daleko mu do najlepszych :) Proszę o odpowiedź doświadczonych graczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi