vidkunsen Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 A takie Cez137, że skoro np. są mongolskie programy to najlepiej szukać u źródeł w Ułan Ude a nie na Karaibach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 @tom3kb ściągnąłem wszystkie 5 partów, 3 mam normalne zipowskie a 2 jakieś niepotwierdzone, co to znaczy niepotwierdzone? o co tutaj chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 "Niepotwierdzony" oznacza niezakończone pobieranie - z winy użytkownika np. przez rozłączenie połączenia sieciowego lub przez np. antywirusa. @cez137 zainstalowałeś 7-zip? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Niepotwierdzony jest także wtedy, jeśli jakiś plik się pobiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 @Anton Gorodecki 3 godziny temu, Anton Gorodecki napisał: "Niepotwierdzony" oznacza niezakończone pobieranie - z winy użytkownika np. przez rozłączenie połączenia sieciowego lub przez np. antywirusa. ahaaa ale jak to? dziwne, spróbuję w takim razie jeszcze raz 3 godziny temu, Anton Gorodecki napisał: zainstalowałeś 7-zip? tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 W dniu 4.09.2020 o 16:12, tom3kb napisał: Skąd wy bierzecie jakieś bandizipy Ode mnie W dniu 4.09.2020 o 17:21, tom3kb napisał: @cez137 może i jest ok, chociaż ja nazwę słyszę pierwszy raz w życiu A winrary i 7zip i tak są darmowe, a reszta to ich klony to po co sobie życie utrudniać i wyważać otwarte drzwi. @tom3kb bez obrazy ale odkąd RAR jest darmowy ? Chyba, że będziesz oszukiwał rzeczywistość i wiecznie korzystał z wersji próbnej Ale żeby się nie wymądrzać: @cez137 tu masz pełną wersję wystarczy pobrać wypakować zrobić skrót na pulpit i można ruszać w Zonę Daj znać czy działa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 @OldMan użyłem skrótu myślowego, chodziło mi o tą darmową wersję shareware. Nie pamiętam, ze 30-40 dni chyba to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) @OldMan ale tj przecież tylko screenshot A co do samego moda, ja nie mogę go ściągnąć w całości, próbowałem kilka razy ściągać te 2 brakujące party i za każdym razem to samo, pobieranie zakończone a w pobranych że niepotwierdzony, nie wiem dlaczego tak się dzieje, pierwszy raz się spotykam z czymś takim. Edytowane 6 Września 2020 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Świetny mod. Ani chwili się nie nudziłem. Klimat, jaki w nim panuje to po prostu mistrzostwo. O grafice i świetnie dobrej muzyce nie muszę chyba nawet wspominać. I jeszcze ta beznadziejna sytuacja, w jakiej znalazł się nasz protagonista.. Mam nadzieję, że doczekamy się pełnej wersji tego moda. To byłoby Coś. @Anton Gorodecki Dzięki za włożoną pracę w tłumaczenie. Z pewnością było warto Jakbym miał ostatecznie ocenić tego moda to z czystym sumieniem mocne 9.5 / 10. Czemu niepełne 10 ? A.. zabrakło mi jakieś notatki pozostawionej przez Sidora. Spoiler 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 18 minut temu, Agrael napisał: zabrakło mi jakieś notatki pozostawionej przez Sidora Możesz nieco rozwinąć temat? Niestety mam słabą pamięć jeśli chodzi o szczegóły modyfikacji. Edyta: @Agraeli pochwal się od razu ile osiągnięć zdobyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Pewnie. Jeden z kopaczy wspomniał, że być może Sidor czmychnął przez tunel, który znajduje się w jego bunkrze. W czasie tej potężnej emisji powinien jak zwykle - siedzieć pod ziemią i handlować. Sidorowicz to ważna postać i szkoda, że nie ma jakieś notatki w jego schronie lub PDA z zapisem, co działo się u niego tuż przed samą emisją. Może dowiemy się w pełnej wersji moda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Pamiętam ten dialog z tłumaczenia. W bunkrze na pewno nie ma żadnej notatki. Moim zdaniem jest to zabieg, który ma tłumaczyć brak Sidora w jego bunkrze. Choć nie obraziłbym się gdyby w pełnej wersji twórcy SFZ pokusili się o dodanie podziemi pod bunkrem zapożyczonych z "Drogi we mgle": Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Całkiem fajny mod, na plus klimat, dźwięki i dużo roboty, człowiek się nie nudzi, na minus okrojony HUD i brak możliwości samodzielnego zapisania gry, mod robi to za rzadko moim zdaniem, liczę że w pełnej wersji to się zmieni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 @cez137 to w końcu jakoś pobieranie ogarnąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 @cez137 @Agrael ile osiągnięć zdobyliście? Za pierwszym razem nie udało mi się zdobyć jednego z nich (zapomniałem sprawdzić okolicy trupiarki), ale za drugim zdobyłem wszystkie trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 @Anton Gorodecki Spoiler Zaciekawiłeś mnie z tą trupiarką. Wcześniej przeszukiwałem tamto miejsce na początku gry i nikogo nie było. Właśnie sprawdziłem po raz drugi. Tym razem, gdy byłem z fabułą do przodu. Cóż.. nie spodziewałem się zobaczyć tam... A więc zdobyłem ostatnie osiągnięcie. A kto odnalazł tą notatkę ? Pewnie większość Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @tom3kb Oldman dał mi inny link @Anton Gorodecki ja dopiero zacząłem praktycznie, na razie mam jedno osiągnięcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Mod tak mnie wciągnął , że grałem do 3 rano i skończyłem. Grafika, dżwięk, klimat są rewelacyjne i zachwycające. Polecam każdemu .Duże podziękowanie dla @Anton Gorodecki za polonizacje tego zacnego moda 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 No i mod, a właściwie to prolog przyszłego moda ukończony. Mod dopracowany graficznie i technicznie. Nic do zarzucenia. Prowadzenie jednak rozgrywki, nowa forma menu dialogów, powoduje jednak, że mamy sporo czytania w Rozdziałach PDA. Nawet przypadkowe opuszczenie jakiejś tam pojawiającej się informacji, powoduje nie zamykanie się scenariusza. Są momenty, że gracz jest nieświadomy nie wykonania potrzebnych zadań. Tak jest np. ze szkieletami z PDA. Jak gracz pójdzie własną drogą, może taki szkielet ominąć. No i ta jakby 2. cześć gry. Czasówka, której przejście zależy od szczęścia. Komu jaki spawn mutantów się trafi. Albo powtarzanie aż do skutku. Ale, mimo tej łyżki dziegciu, jak najbardziej zachęcam do zagrania w tego moda. Te kilka godzin ( po tyle potrzeba ), na pewno nie będzie zmarnowane i pozostawi satysfakcję z gry. Kwestowy schowek otworzony Paskudne mutanty załatwione Błądząc w mgle Dotarłem do finału Czego i innym grającym życzę. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Modzik krótki ale dopiero teraz udało mi się go dopiero skończyć. Od strony graficznej i udźwiękowienia nie mam nic do zarzucenia. Bardzo ładne i estetyczne są też menu, ekrany rozmów, inwentarz, hud. Bardzo fajny klimat taki horrorkowo-scifi. Ale pewnie w dalszej części moda poza Kordonem już tego nie będzie bo tutaj dostajemy wyjaśnienie dlaczego dzieje się to co się dzieje. No ale pomysł bardzo dobrze zrealizowany akurat na takie wprowadzenie i na robienie smaku na całą historię. Fajnie wygląda nowy ekran rozmów tylko mnie trochę denerwowało, że jest w dolnej części ekranu i co chwilę musiałem zerkać w dół. Nie jestem fanem systemu zapisów tylko w określonych miejscach, tutaj jakoś nie było to większym problemem, bo i punkt był w "centrum" Kordonu i za daleko od niego nie musieliśmy biegać, walki też nie było za dużo. Fajnie, że są autozapisy przed ważniejszymi momentami. Jeśli na pozostałych mapkach będzie rozstawionych po kilka takich miejsc zapisu nie powinno być źle. Bardzo fajny patent z tymi dwoma historiami w głównym menu (jak będzie miał pomysły na dodatki może dorzucać nowe opowieści do bazowego moda), przydałoby się takie rozwiązanie np w modach Zaurusa albo w jakichś Czasach Sojuszu wszystko w jednym miejscu i odpalasz sobie dalszy ciąg historii z jednego menu. No kwestia tego ile niektóre mody by wtedy ważyły. Błędów jakichś wielkich nie zauważyłem, miałem czasami problem z wyprawą do schowka i walką ze "snorkami". Kilka razy mój towarzysz się zamroził i nic nie robił. Ogólnie moja ocena 9/10, ewentualną dyszkę zostawiam sobie na główną część moda choć pewnie sobie jeszcze na nią poczekamy bo prace idą powoli. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Witam Panowie,pytnie mam gram jak wiecie w tego moda,SFZ Project Episode Zero ale jak jestem za mostem jak idzie się w stronę wysypiska leży trup przy którym jest plecak ale jak tylko podejdę odrzuca mnie od niego przez co nie mogę go otworzyć, z doktorkiem przez radio mam już pogadane i na Kordonie naukowcy zostawili jakieś części które mam odszukać, zwertowałem cały Kordon i nic zero nie mam pojęcia gdzie to leży. Jakieś info od Was chłopaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 @FilmisterPL Proszę cię pisz w temacie moda. Pisz po polsku. Pisz zrozumiale. 39 minut temu, FilmisterPL napisał: leży trup przy którym jest plecak ale jak tylko podejdę odrzuca mnie od niego Trzeba podejść do niego z odpowiedniej strony: 40 minut temu, FilmisterPL napisał: na Kordonie naukowcy zostawili jakieś części które mam odszukać, zwertowałem cały Kordon i nic zero nie mam pojęcia gdzie to leży W opisie zadania wyraźnie napisano gdzie znajduje się schowek z częściami: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 W dniu 27.09.2020 o 09:03, FilmisterPL napisał: Witam Panowie,pytnie mam gram jak wiecie w tego moda,SFZ Project Episode Zero ale jak jestem za mostem jak idzie się w stronę wysypiska leży trup przy którym jest plecak ale jak tylko podejdę odrzuca mnie od niego przez co nie mogę go otworzyć, z doktorkiem przez radio mam już pogadane i na Kordonie naukowcy zostawili jakieś części które mam odszukać, zwertowałem cały Kordon i nic zero nie mam pojęcia gdzie to leży. Jakieś info od Was chłopaki? Ok już uporałem się z tym zanim odczytałem od Was info,dzięki za cynk,mam już nagrane 3 materiały,muszę tylko wyrenderować i na kanał zapodać, mod 10/10 ode mnie, twórca ma głowę na karku, według mnie to unikalna modyfikacja istny cudzik. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 W dniu 27.09.2020 o 09:03, FilmisterPL napisał: Witam Panowie,pytnie mam gram jak wiecie w tego moda,SFZ Project Episode Zero ale jak jestem za mostem jak idzie się w stronę wysypiska leży trup przy którym jest plecak ale jak tylko podejdę odrzuca mnie od niego przez co nie mogę go otworzyć, z doktorkiem przez radio mam już pogadane i na Kordonie naukowcy zostawili jakieś części które mam odszukać, zwertowałem cały Kordon i nic zero nie mam pojęcia gdzie to leży. Jakieś info od Was chłopaki? Cześć Panowie muszę się ewakuować z Zony niestety po spaniu okazuje się że nie mam radia by pogadać z doktorkiem więc i z Zony wyjść nie mogę ktoś coś wie na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 @FilmisterPL Ale to masz sobie detektor złożyć z tych części żeby wejść do anomalii przestrzennej. Chyba, że chodzi ci o sam finał, to zerknij koło szkielecika gościa, z którym gadałeś chwilę wcześniej. I weź się naucz jakoś sensowniej cytować posty, a nie całe ściany tekstu od czapy, zostaw tylko to co potrzeba albo masz taki + "Cytowanie wielokrotne". Cytujesz sam sibie i sobie odpowiadasz? Czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi