kondotier Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 @guccimucci5 A na Yandeksie jesteś zarejestrowany? Zarejestrowani mają szybki dostęp. Mod ma duże wzięcie, stąd np, na GD jest informacja o długiej kolejce oczekiwania. Mogę Ci poradzić skorzystanie z różnicy czasu. Pobieraj moda po godz. 23. , bo u nich wtedy jest po pierwszej i już większość śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Plik jest w porządku, tylko potrzebny jest program do zasysania torrentów, ja używam u-Torrent. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Będąc na Agropromie radzę zajrzeć do domku na bagnie W rosyjskiej wersji tego moda można porównywać parametry broni, pancerzy i hełmów, a ze spolszczeniem już nie. Przyczynom jest folder textures w gamedata. Wystarczy go usunąć i jest ok. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Nie mogę pobrać polonizacji .Wyskakuje błąd serwera. Nie mogę pobrać polonizacji .Wyskakuje błąd serwera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @kamil zapewne był to jakiś chwilowy błąd serwera. Można już normalnie pobierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KieŁ_ Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Niech ktoś podpowie, gdzie leżą dokumenty w X16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @_KieŁ_, Zobacz tu - https://www.youtube.com/watch?v=D6pbJU9tR84&list=PL-69Slqqz25yXQOXeGCKPCwq2Y46ZYlDj&index=9 tak od 15 minuty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @_KieŁ_ Mogą być gdzie indziej niż na podanym filmiku. W temacie dla v.2.3 są moje zrzuty z lokalizacją. A opisowo, to w pierwszej klatce na prawo, z prawej strony niebieska skrzynia elektryczna na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 5 minut temu, kondotier napisał: @_KieŁ_ Mogą być gdzie indziej niż na podanym filmiku. W temacie dla v.2.3 są moje zrzuty z lokalizacją. A opisowo, to w pierwszej klatce na prawo, z prawej strony niebieska skrzynia elektryczna na ścianie. @kondotier, właśnie, że nie. W wersji 3.0 dokumenty są w innych miejscach niż w wersji 2.3. Podany filmik pokazuje aktualne położenie dokumentu w X 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @smox wielkie dzięki za info odnośnie porównywania broni itp. Brakowało mi tego. Nie wszystko się pamięta bez porównania. Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Na początku rozgrywki było ok. Jednak na Jantarze zaczęły się problemy i teraz co jakiś czas pojawia się czarny ekran, a w logu jest to - FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : lua_pcall_failed [error]File : c:\xray\forward frontier\public build\src\layers\xrrender\resourcemanager_scripting.cpp [error]Line : 101 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ... breakthrough v3.0\gamedata\scripts\smart_terrain.script:584: attempt to index local 'job_data' (a nil value) Można z tym coś zrobić? Jeżeli nie da się tego naprawić, to mam prośbę do grających w tę wersję moda. Poratuje mnie ktoś zapisem gry z jakiegoś późniejszego etapu rozgrywki? Od początku nie bardzo chce mi się grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 @smox nie twierdzę, że pomogę ale mogę spróbować. Wstaw sejwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Dzięki @OldMan. Zapis - Desktop.7z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty099 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Hej stalkerzy Skąd wziąć kartę dostępu do podziemi w Oczyszczalni w Górskiej Dolinie? Nikt z najmów jej nie miał, cała baza pusta. Rozumiem, że ósma część dokumentu jest tam właśnie w podziemiach? Edytowane: ósmą część dokumentu znalazłem, ale karty nadal brak Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Skryty099 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 @Skryty099, zobacz ten filmik. Może tam znajdziesz odpowiedź - https://www.youtube.com/watch?v=vp0MXJzKdSQ&list=PL-69Slqqz25yXQOXeGCKPCwq2Y46ZYlDj&index=10 Masz może jakiś wcześniejszy zapis? Moje zapisy się popsuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoork Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Cześć wszystkim. Strasznie mnie denerwuje i psuje imersję fakt, że broń zadaje śmieszne wręcz obrażenia. Próbowałem przerobić ekstraktor plików .db0 z anomaly żeby rozpakować bibliotekę tego moda. Jednak mi nie wychodzi. Dodając do configów pliki broni napotykam wylot spowodowany "brakiem plików dźwiękowych". Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać? Gotowe. u mnie działa. Trzymać chłopaki. Wsadzacie do resources i klikacie unpackera. Chyba tylko unpacker jest potrzebny ale w razie co wsadźcie też ten drugi plik. db_unpacker.bat converter.exe Edytowane 21 Czerwca 2020 przez snoork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 @smox Dziwne u mnie wylot nie występuje. Byłem na Agropromie wróciłem na Wysypisko i wszystko działa bez problemu. Więc nie mam jak sprawdzić co jest nie tak. Na wszelki wypadek wrzuciłem do pobrania moja instalkę. Może pograj trochę na mojej wersji. https://drive.google.com/file/d/1t_QT-7QIe_oe1KLaYo99QTN-yaNnyoZY/view?usp=sharing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Przewalił ktoś db. z resources na gamedatę ? Z ciekawości pytam. Dobra. Biere się. No może za dużo powiedziane. Muzyka głośno gra. Uuuu... sam ją tak nastawiłem, Wet Cactus Yeee ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Witam , w konsoli są komendy g_spawns_inventory , czy coś takiego co ona włącza i jak korzystać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty099 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) @smox Dzięki, w filmie znalazłem odpowiedź. Jeśli ktoś też przeoczył to info w spojlerze: Spoiler Karta znajduje się w posiadaniu martwego naukowca pod mostem Co do zapisów to jedyny wcześniejszy mam po znalezieniu 4 fragmentu: awar.scop A jakby ktoś jeszcze potrzebował, tutaj jest mój na tę chwilę aktualny zapis przed wejściem do labu: piotr.scop Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Skryty099 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 17 godzin temu, OldMan napisał: @smox Dziwne u mnie wylot nie występuje. Byłem na Agropromie wróciłem na Wysypisko i wszystko działa bez problemu. @OldMan, wychodzi na to, że to ja sam zawaliłem sprawę. Grałem w v.2.3 a potem w v.3.0. Instalując v.3.0 nie zainstalowałem tych programów z folderu libraries, bo sądziłem, że jak instalowałem to wcześniej, to wystarczy. Okazuje się, że nie. Zainstalowałem v.3.0 od nowa + te dodatkowe programy i wszystko gra, buczy i huczy Przepraszam za zawracanie głowy. @Skryty099, dzięki za zapisy, ale jak widzisz moje znowu działają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Tak z ciekawości, mozna w jakiś sposób być niesmiertelnym w tym modzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 W dniu 22.06.2020 o 15:37, kamil napisał: Tak z ciekawości, mozna w jakiś sposób być niesmiertelnym w tym modzie? Raczej nie. Mod ma wbudowanego antyczita i po zmianach w plikach postaci następuje wylot. Można jednak znacznie zwiększyć "żywotność" naszej postaci za pomocą artefaktów i odpowiedniego pancerza. Już na Agropromie w tunelu kolejowym jest Kombinezon opancerzony CzN-3a, który jest lepszy od Kombinezonu stalkera. Nie zapominajcie też o modyfikowaniu pancerzy i broni i ich naprawianiu. No i artefakty. Po zdobyciu Welesa warto pochodzić po lokacjach i poszukać lepszych artów. Te z lepszymi właściwościami wstawimy do slotów, a gorsze sprzedajemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Znalazł ktoś wszystkie narzędzia dla technika na Bagnach? Zebrałem 2 z 3, brakuje mi tych najlepszych. Sprawdzałem poradnik video wcześniej ale nie widziałem, by ten gracz zbierał te narzędzia. Podpowiedź jak najbardziej wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ziemianka pod mostem, osada rybacka ,zachodnia wieża obserwacyjna. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi