tom3kb Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Tytuł oryginalny: История Джона Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 20.11.2021 r. Autor: Emmis Autor spolszczenia: @Szczepan9205 Śr. długość rozgrywki: ok. 5 godzin OPIS: Spoiler Historia Johna to krótki mod fabularny, który zajmuje ok. 4 godzin gry (nieco więcej wykonując zadania poboczne). W nowej przygodzie wcielimy się w początkującego stalkera, któremu niedawno udało się przedostać na terytorium Strefy Wykluczenia. Przedstawione wydarzenia rozgrywają się na jednej lokacji - Kordonie. Ta południowa część Zony wydaje się rajem dla wielu stalkerów - niewielka liczba mutantów i bandytów, a także brak wojen między ugrupowaniami sprawiają, że Kordon jest tak naprawdę najbezpieczniejszym obszarem w Strefie. Oczywiście nie można zapomnieć o strzegących granicy żołnierzach... John jest nowicjuszem. Wielokrotnie słyszał o Zonie, ale co właściwie go tu sprowadziło? Ból, cierpienie i całkowite rozczarowanie własnym życiem. Stracił wszystkich. Wszyscy, na których mu zależało, ginęli w różnych okolicznościach, często przypadkowych wypadkach... Nie mając już nic do stracenia, udał się do Zony. Nie martwi się ani o swoje życie, ani o dalszy los, bo nie ma po co i dla kogo żyć. Na Wielkiej Ziemi podpisuje umowę z przewodnikiem. Odrobina nielegalnych działań i są w pobliżu obwodu, pokonując zasieki. I oto jest - Zona. Od teraz jego życie dzieli się na przed i po... Od autora: Spoiler Mod jest moim pierwszym projektem. Ogromne podziękowania dla Nimi. Mimo że w modzie nie ma emisji, to artefakty w anomaliach nadal się odradzają. Pakiet broni stanowi Unofficial CoP Weapons Replacer v1.0. PORADY: Spoiler Wskazówki dot. rozgrywki: Mniej więcej w połowie gry na strychu jednego z domów na lokacji (chaty przy drodze) pojawia się notatka. Po wykonaniu zadania dodatkowego u Kartawego pt. „Jeden strzał z dwóch broni”: po około 24 godzinach w północnej części lokacji pojawią się 3 ciała. Po ich przeszukaniu i zabraniu PDA rozpocznie się nowe zadanie. GALERIA: Spoiler Prezentacja modyfikacji na kanale HugTV: INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Zew Prypeci 1.6.02 2. Zawartość pobranego archiwum moda praz patcha umieszczamy w głównym katalogu gry. 3. Dodajemy spolszczenie moda. Instrukcja instalacji spolszczenia: Pobieramy archiwum ze spolszczeniem i rozpakowujemy w dowolne miejsce, a następnie kopiujemy wypakowaną zawartość archiwum ze spolszczeniem i wrzucamy do katalogu z modem ze zgodą na zamianę plików jeżeli system o takową poprosi. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex - [KLIK] Google Drive - [KLIK] Patch: Google Drive - [KLIK] Adaptacja Gunslingera autorstwa Mervin62 (nie wymaga instalacji patcha): Google Drive - [KLIK] Nasz serwer - [KLIK] Spolszczenie do wersji standardowej: MEGA - [KLIK] Nasz serwer - [KLIK] Spolszczenie do wersji z Gunslingerem: MEGA - [KLIK] Nasz serwer - [KLIK] Źródło: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Janek i jego tajemnice: Dodatkowe kwesty za Ap-Pro.ru 1. Где-то после середины игры, на чердаке одного из зданий в подлокации «дома у дороги» появляется записка. 2. После доп. квеста Картавого «Один выстрел из одного оружия». Примерно через сутки, севернее подлокации «дома у дороги» появятся три труппа. Подняв КПК с одного из них 1. Gdzieś po połowie gry na strychu jednego z budynków w podlokacji „dom przy drodze” pojawia się notatka. 2. Po dodaniu. kwest Kartawogo "Jeden strzał z jednej broni." po jakimś czsie północ od podlokacji „dom przy drodze” pojawią się trzy trupy. Po odebraniu PDA od jednego z nich rozpocznie się zadanie. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koolkin Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 (edytowane) . Edytowane 24 Grudnia 2021 przez koolkin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Witajcie wie ktoś jak poradzić sobie z takim wylotem ? FATAL ERROR [error]Expression : error handler is invoked! [error]Function : handler_base [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp [error]Line : 764 [error]Description : pure virtual function call stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 @Marek 25 No serwus Spróbuj najpierw usunąć user.ltx, może to coś da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 @Marek 25 czy ty w ogóle zagrałeś w jakiegoś moda bez problemu i wylotu 🤣 Jak widzę jakiś nowy post od ciebie to już wiem jaki będzie początek "Witajcie wie ktoś jak poradzić sobie z takim wylotem ?" 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 @Meta Moda już ukończyłem i nie trzeba było majstrować w plikach. Wystarczyło wczytanie poprzedniego zapisu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 No i znów Kordon Wcielamy się w enigmatycznego nowicjusza, który dopiero trafił do Zony. Prawdę mówiąc, to smutna historia, ponieważ bliskie naszemu protagoniście osoby umierały w niewyjaśnionych do końca okolicznościach. Tak więc Johny nie miał już nic do stracenia. Początkowo mod mnie nudził, bo zaczyna się bardzo standardowo - idź, przynieś, zabij. Mniej więcej po poznaniu stalkera, z którym nasz protagonista się zaprzyjaźnia, Historia Johnego mnie wciągnęła. Zwłaszcza gdy trafimy do bazy stalkerów na fermie, bo wtedy zaczyna się więcej dziać w głównym wątku. Tak btw, to warto zajrzeć do opuszczonego gospodarstwa, gdzie w oryginale ratowaliśmy Lisa. Dzięki temu poznamy interesującą postać. Myślę, że to całkiem niezły modzik na dłuższy, jesienny wieczór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Mod ukończony. Całkiem fajny mały modzik. Polecam @Szczepan9205, w spolszczeniu do wersji standardowej po wypakowaniu są 3 foldery obok siebie - gamedata, sounds, textures i jeżeli trafi na mniej doświadczonego gracza, to tak to wstawi do gry. Trzeba by to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 @smoxO kurde, dzięki za info - musiałem przez przypadek zapomnieć gamedaty stworzyć 😛 Zaraz poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FunkyKoval Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 (edytowane) Wychodzi na to, że jest problem z wersją gunslinger. Po skopiowaniu plików do folderu z grą, przy uruchomieniu z xrEngine cały czas wyskakuje błąd z fsgame.ltx, po odpaleniu z ikony na pulpice mam czarny ekran z białym oknem po lewej stronie, wersja steam też nie działa bo po uruchomieniu wraca do pulpitu. Edytowane 6 Listopada 2023 przez FunkyKoval Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 @FunkyKovalA spróbuj stworzyć skrót do xrEngine, wrzuć sobie go na pulpit, potem na niego PPM->Właściwości i skasuj końcówkę \bin w ścieżce Rozpocznij w i zobacz czy wtedy ruszy. Tylko trzeba zdaje się utworzyć skrót do tego xrEngine, który jest w folderze bin z ruskim dopiskiem ганслингер bo ze zwykłego chyba się uruchomi czysty Zew Prypeci. Ja obie te rzeczy zrobiłem u siebie i wszystko śmigało jak należy i jak u Ciebie też zadziała to zaraz dopiszę to do instrukcji instalacji, a jak nie zadziała no to najwyżej wyrzucimy linki do wersji z Gunslingerem, jeżeli Tobie też nie pomoże to co napisałem. Ewentualnie w fsgame.ltx jeszcze zmień linijkę od gamedaty z false na true. @Agrael zgłaszał mi taki sam problem z tą wersją, jednak mnie się bez problemu udało ją uruchomić i przeszedłem całą od początku do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Dawno takiej serii nie miałem, dwa tygodnie i trzeci mod ukończony. Jak na jednolokacyjny modzik całkiem ok, szczególnie, że to fabuła z nowicjuszem co zaczyna przygodę w Zonie. Graficznie to praktycznie czysty Zew, no dorzucono paczkę broni co zawsze na plus. Tak samo proste cutscenki z napisami. W spolszczeniu żadnych błędów nie znalazłem. Daję 6.5/10 i jest spory potencjał, że druga część będzie dużo fajniejsza i bardziej rozbudowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Wziąłem wersję gunslinger, wgl się nie uruchamia @Szczepan9205 W dniu 6.11.2023 o 08:57, Szczepan9205 napisał(a): spróbuj stworzyć skrót do xrEngine, wrzuć sobie go na pulpit, potem na niego PPM->Właściwości i skasuj końcówkę \bin w ścieżce Rozpocznij w i zobacz czy wtedy ruszy. Tylko trzeba zdaje się utworzyć skrót do tego xrEngine, który jest w folderze bin z ruskim dopiskiem ганслингер 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 @cez137 Z tą wersją z Gunslingerem już wcześniej były zgłaszane problemy to mogłeś wziąć zwykłą bez Gunslingera, ale na wszelki wypadek wrzuć jeszcze raz zrzut tego okienka tylko bez tego okienka z błędem bo skoro pokazuje problem ze skrótem to musiałeś coś źle usunąć ze ścieżki Rozpocznij w. Nie usunąłeś przypadkiem cudzysłowa na samym końcu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 @Szczepan9205 5 minut temu, Szczepan9205 napisał(a): Nie usunąłeś przypadkiem cudzysłowa na samym końcu? nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 @cez137 W tym okienku Rozpocznij w usuń \bin-x32ганслингер tak żebyś miał C:\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci tylko i zobacz czy wtedy pójdzie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 @Szczepan9205 no właśnie nie wiedziałem o co tam chodzi za bardzo, bo najpierw było napisane żeby usunąć sam bin a pod koniec ścieżka była już skrócona do minimum, myślałem że ktoś się pomylił no bo jak sam bin to sam bin a nie pół ścieżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 @cez137Wiem, wiem tylko zapomniałem, że w tym modzie właściwy bin to ten bin-x32ганслингер i że trzeba usunąć całość, a nie tylko samo słowo bin W każdym razie, jak usunąłeś tą końcówkę to ruszył? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 (edytowane) nie, staje na tym i stoi Edytowane 18 Listopada 2023 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 @cez137 W pierwszej kolejności usuń plik pctrlchk.dll i zobacz czy to coś da, a jak nadal nic to zobacz czy log coś pokazuje. Dziwna sprawa bo ja bez problemu uruchomiłem wersję z Gunslingerem, a inni mieli problemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 @Szczepan9205 47 minut temu, Szczepan9205 napisał(a): usuń plik pctrlchk.dll z obu binów czy z którego? bo w obu mam ten plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 @cez137 Możesz z obu, chociaż w instrukcji pisałem, że odpalamy z bin-x32ганслингер i to on jest tym głównym folderem bin, więc wystarczy tylko z tego folderu usunąć. Bo skrót do xrEngine utworzyłeś do xrEngine.exe, który masz w tym bin-x32ганслингер zgadza się? Ten zwykły bin wydaje mi się, że jest pozostałością, którą autor tej adaptacji zostawił na wszelki wypadek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Panowie dłuuugo tak możecie ustalać ale mam inną propozycję: @cez137 Z ciekawości postawiłem moda w wersji z Gunslingerem i jak to u mnie wszystko działa Spakowałem wszystko 7-zip i wrzuciłem całość do pobrania. Specjalnie dla Ciebie: https://drive.google.com/file/d/1T9yJMf3FoknOibjs8mZW10i66C-kp2_G/view?usp=sharing Wystarczy pobrać, wypakować w dowolne miejsce, zrobić skrót do laucher.exe na pulpit I można grać. Podkreślam u mnie taki zestaw działa i mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 @Szczepan9205 niestety, nic z tego, bez zmian @OldMan Twój sposób działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi