tom3kb Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 @MaklerR Smox dobrze pisze, pamietam bo też miałem z tym problem, bo to zadanie na gębę, myślałem, że to jakiś quest poboczny W dniu 1.04.2015 o 21:59, tom3kb napisał: żeby wejść do labu trzeba przynieść wisiorek pomocnikowi naukowca. Wisiorek dostajemy bodajże w x18 od tego gadającego zombie co jest na samym dnie labu w studni. Pamiętam to bo miałem ten sam problem z bunkrem na Jantarze. Cytat I tutaj obiawia się moim zdaniem największa wada tego i wielu innych modów. Nieodpowiednio opisane zaznaczone questy Pogadałem z tym naukowcem i domyśliłem się, że to jest jakiś quest. Nawet zapisałem sobie w notatniku bo oczywiście wpda nie ma o nim nawet wzmianki. Ani w zadaniach ani w notatkach. Przez takie coś można utknąć w modzie na dobre. Żeby chociaż w rozmowie było chociaż wspomniane, że zrób to dla mnie, pozwole ci wejść do bunkra. Albo chociaż dochodząc do tych drzwi, żeby była jakaś informacja lub gadka profesora, że zanim cię wpuszczę pogadaj z naukowcami na placu to już by trochę naprowadziło ale nie nic ani słowa bo po co. Ja uznałem, że quest na wisiorek to zadanie poboczne na gębe i jak debil przez 15 min na różne sposoby próbowałem wejść do bunkra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 @smox @tom3kb I teraz tyle biegać i jeszcze szukać no nic mus to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Było to gdzieś opisane właśnie po to, by zaoszczędzić sobie biegania. Sam tego nie wymyśliłem Sporo jest napisane o tym zadaniu. Wpisz w wyszukiwarkę - wisiorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Ja byłem przekonany, że medalionu nie dostałem od Starucha, a znalazłem w jednym z pomieszczeń X18, ale teraz już sam nie wiem - pewnie się mylę. Dużo tam było różnych śmieci do pozbierania... Przy okazji, jeszcze jedna rzecz: On 18/01/2018 at 7:30 PM, ViS said: 4. I na koniec najlepsze… Po otrzymaniu kasy od Barmana za wyłączenie mózgozwęglacza ten nam mówi, że w bunkrze żaby w kordonie czeka na nas jakiś stalker. Poszedłem, faktycznie jest jakiś koleś. Kwestia dialogowa trwa bardzo krótko (coś na zasadzie „jesteś”, „tak”) i potem ładuje się nowa mapa. Dalej jesteśmy w bunkrze, ale ten jest oświetlony czerwonym światłem. Wszędzie pełno szkieletów na schodach stoi karlik i nic nie mówi. A gdy zbliżymy się do wyjścia następuje teleportacja do elektrowni i znów to samo. Po przejściu kawałka mapy kolejna teleportacja, tym razem do fabryki Rostok. Tutaj trochę dłużej łazikujemy i kolejna teleportacja i przychodzi powiadomienie „pośpiesz się, jestem w podziemiach”. Do podziemi nie dochodzimy, bo kolejna teleportacja znów do bunkra Żaby i widzimy, jak karlik ucieka po schodach. Pobiegłem za nim, ale zniknął gdzieś w wiosce. O co w tym wszystkim chodzi, kto czeka w podziemiach, na końcu trzeba pogadać z tym karlikiem, zabić go.??? Co jest grane?? W pewnym momencie na Rostoku widzimy karlika stojącego za dużą skrzynią - zaglądamy do niej, a tam: Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Na AP-PRO mod Oblivion Lost Remake 2.5 dzieży 1 miejsce w rankingu modów do SoC. - http://ap-pro.ru/index/stalker_top_mod_ten_chernobylja/0-147#content Nie wiem tylko jak często aktualizują tę listę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 A przyda się ta "polewaczka", mocno się przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 To ja dorzucę lokalizację eksperymentalnej grozy , otóż jest ona tutaj: Spoiler Przy tej pani z Quake'a :] Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) "Ta pani z Quake'a" ma na imię Barby i raczej jest (jak również eksperymentalna Groza) z Oblivion Lost (build 1098) . Edytowane 17 Marca 2018 przez A6AKAH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Zaczynam sę grę z niskim głodem, robię parę questów i teraz mój Strelok głoduje tak mocno że już tylko jak po maratonie chodzi. Gdzie mogę jakieś jedzenie w Kordonie znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 GucioPL - przechodzenie moda po Rosyjsku ze strony: http://stalkermod.ru/forum/57-oblivion-lost-remake/86655-prohozhdenie-moda-oblivion-lost-remake-v25.html Tamże od Wadidels: (Ура нашел банку консервов под мостом , еще немного проживу , наконец то дожил до того как появился ассортимент у Жабы .) Hura znalazłem pojemnik z konserwami pod mostem, jeszcze długo pożyję, w końcu dożyłem do tego, że pojawił się asortyment u Żaby. Jest most i jest wiadukt - poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Poradnik - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 @GlucioPL Pierwsza piwnica od strony drogi, na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Przecież sidorowicz ma jedzenie, wystarczy zrobić 2,3 zadanka i kupić u niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 11 godzin temu, Zwinny napisał: Przecież sidorowicz ma jedzenie, wystarczy zrobić 2,3 zadanka i kupić u niego U mnie nie miał właśnie. Nie mogłem tych zadań ukończyć ponieważ na zadaniu z Kontrolerem Strelok mi z głodu umierał. Dziękuję serdecznie za odpowiedzi. Jeszcze jedno pytanie. Po pogadaniu do Tchórza atakują mnie od razu Mi-24 bez możliwości ucieczki. Jest jakiś sposób na ich wymijanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyk34 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Hej! Fix 1.5 NIE DZIAŁA. Więc, co mam robić w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 @Patyk34, najnowsza jest wersja z Fixem 19. Fix 15 nie jest już potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Witam. Czy ktoś mógłby mnie poratować save przed wejściem do x-16? Wracam do tego moda, zapisy ze starych fixów mi nie działają już :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 To mój ostatni zapis rostok.sav nie wiem czy dotarłem do x-16 czy nie, musisz sprawdzić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Dobre i to Dzięki śliczne! Zaraz mnie szlag trafi... Pobrałem repacka. Zainstalowałem, potem zainstalowałem fix19. Na sam koniec polonizację... Co otrzymałem? FATAL ERROR [error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index) [error]Function : CUIXmlInit::InitStatic [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp [error]Line : 172 [error]Description : XML node not found [error]Arguments : tab_video:cap_vsync stack trace: Wylot pojawia się po wejściu w ustawienia... Zaraz mnie... strzeli. Expression : fatal error Function : CResourceManager::_GetBlender File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\ResourceManager.cpp Line : 49 Description : <no expression> Arguments : Shader 'models\artef' not found in library. Po wczytaniu save od Maklera... chyba OLR 2.5 mnie nie lubi. Nawet po rozpoczęciu nowej gry się pojawia ten wylot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Dobra jestem debilem w klatce. Instalowałem repacka a potem ten fix... Nie widzieliście tego posta xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Sam miałem początkowo problem gdy zainstalowałem repacka w wersji z fixem 15.6 i na niego wrzuciłem fixx 19. Wtedy pojawiały się wyloty. Pobrałem repack z fix 19 z linku na niego wrzuciłem spolszczenie i swoje dodatki i wszystko śmiga jak złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Przybywam z pytaniem. Gdzie jest walizka z artefaktem na medpriborze? Chodzi o zadanie na wintoreza od czystoniebowca na medpribor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Tam gdzie leżą ciała "kurierów" za drugim kompleksem (budynek z namalowanymi naukowcami).Najlepiej minąć szlaban i od prawej isć w wzdłuż ogrodzenia i dalej będą leżeć ciała i walizka,ale uważaj bo promieniowanie jest tam spore. Oczywiście nie uda Ci się oddać walizki bo mutanty zap***dolą tam wszystkich. Walizka z artem a w zasadzie sam artefakt przyda się na Jantarze,także nie sprzedawaj go,ale możesz go urzywać jak gravity guna z Half Life 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Jak dostać się do sacharowa? Jego asystent coś biadoli że sacharow dzisiaj nie przyjmuje i o jakimś naszyjniku z x18, mam wracać do x po ten naszyjnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 @Zwinny Niestety tak, ale żeby ułatwić ci zadanie powiem, że jest on w największej sali na samym dole, w dziurze z zombiakami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi