tom3kb Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Z tym okradaniem schowków przez npce w tym modzie to chyba jest ściema, ja składam sprzęt standardowo w skrzyni u Sida to mi nikt nie buchnie, w Barze mam dwa pierwszy w krzyżu za południowym posterunkiem, drugi w niebieskiej skrzyni w Barze u Barmana. Żadnych zamków nie zakładałem ani opłat nie robiłem i nikt mi nic nie ukradł. Raz przy tym krzyżu na południu wyrzuciłem trochę śmieci typu kanapki, manierki itp i jakiś pancerz to npc jeden po wielu dniach część rzeczy zebrał. Pancerza nie ruszył, a ze schowka nic nie wziął. Więc sam nie wiem. Robiłem też schowki w zwykłych plecakach koło npców i nic. @kondotier ale przecież we wszystkich modach jest tak, że jesteś np na Kordonie, a dostajesz schowek np na Radarze to i tak tam się od razu nie dostaniesz i go nie weźmiesz więc za bardzo nie widzę problemu. A, że tu masz poblokowane dodatkowo przejscia, zgarniesz go jak ci się droga otworzy. Prędzej czy później tam dotrzesz. A zadania "na zaś" są fajne, przecież nie wszystko jest zero-jedynkowe w stylu dostałem zadanie to już od razu można je wykonać i wrócić do zleceniodawcy. Tu czasem idziesz, a tu trzeba z kimś pogadać, komuś coś załatwić i tak to się wieloetapowo rozwija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Nie jest to ściema. Mi skradziono jeden schowek w barze. Przychodzi wiadomość głosowa, że schowek został skradziony i na mapie jest zaznaczony złodziej. U mnie niefortunnie skradł go żorik. To ten gość co stoi przy zejściu do baru z którym nie można wejść w żadną interakcje. Nie daje on też żadnych zadań więc go zabiłem. Z jego trupa wziąłem karteczkę, którą odniosłem barmanowi, a ten za dość sporą opłatą może nam zwrócić cały sprzęt skradziony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) @tom3kb - jest gdzieś na forach innojęzycznych "poprawka" wyłączająca okradanie schowków - nader przydatna , bo nie musisz szukać miejsc składowania dóbr wszelakich . I jak pisał @Pure - wczesniej czy pózniej schowki zostaną obrobione z co cenniejszych fantów. @kondotier - w moim subiektywnym odczuciu - granie w Op-ka bez "poprawek" -najlepiej wszelkich możliwych a ułatwiających rozgrywkę- jest masochizmem i poddaniem sie rygorowi wizji jakiegoś durnego Kufajmana z problemami egzystencjalnymi. Przepraszam że tak ostro - ale ja tak widzę tę odsłonę Solianki. Ergo - grajmy Panowie bo mod jest świetny - ale róbmy to w/g naszych założeń. Edytowane 6 Lipca 2019 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 U mnie czasami bandyci się kręcą w pobliżu mojego schowka, raz na kordonie i w barze za płotem, skubańce przy samym płocie stali ale nic nie zginęło chyba Zostawiałem giwery z ammo w skrzyniach u sida, sacharowa ale też nic nie zniknęło.Już w ns2016 mi częściej ginęły bronie kwestowe np TRS snajperski którego po miesiącu przypadkiem znalazłem u stalkera po kliknięciu w handel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Już miałem sytuację, że próbując postawić plecak koło ważnego NPCa, nie postawiłem go, ale miałem komunikat że trzeba zapłacić "postojowe", a później "abonament dzienny". I razem z nim pytanie czy stawiam, czy nie. Więc schowka koło ważnego NPCa bez opłaty się nie postawi. Lepsze było to rozwiązanie z NS2016, kiedy mogliśmy kupić i założyć kłódkę i GPSa. Ale co mod, to inne rozwiązanie. Ale też miałem komunikat tylko ostrzegawczy że mogą okraść, plecak postawiłem i włożyłem do niego trochę rzeczy. Nie okradziono. Ale przypuszczam że to zależy od tego, co w plecaku schowamy. DODANO: Jest opinia, że mody REBORNa są pokręcone. Ale przy OP, są to mody z logiką i systematyką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Godzinę temu, boberm napisał: @tom3kb@Pure @kondotier - w moim subiektywnym odczuciu - granie w Op-ka bez "poprawek" -najlepiej wszelkich możliwych a ułatwiających rozgrywkę- jest masochizmem i poddaniem sie rygorowi wizji jakiegoś durnego Kufajmana z problemami egzystencjalnymi. A ja tam nie wiem, gram bez poprawek ułatwiających i jakoś nie widzę wielkich trudności z tego względu. Jedyne problemy w tym modzie to szybka i częsta śmierć w walce i drugie to absurdalne czasami spawny potworów, ich ilość i rodzaje. A tak to nie widzę więcej rzeczy, które mogą utrudniać grę A no i 3 jeśli tu też to jest to schowki poukrywane za granicami lokacji ale tu miało tego nie być. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) 4 minuty temu, tom3kb napisał: ....... jakoś nie widzę wielkich trudności z tego względu. Poczekasz - zobaczysz. Z drugiej strony - mam dużo szacunku do Twojego podejscia - mnie by się odechciało po n-tym zgonie . Edytowane 6 Lipca 2019 przez boberm jak zwykle literówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 @tom3kb Schowki poza granicami lokacji to nie taki znowu duży problem. Fakt że czasem trzeba pokombinować, ale do wszystkich schowków w grze da się dojść bez jakichkolwiek czitów. Czasami to nawet przynosi satysfakcję znależć samemu drogę do trudnego schowka (kto ukończył schowki profesjonalisty w 2.0 wie o co chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) Dżizas co za chore gunwo, pół dnia spędziłem przechodząc to zasrane cea z podstawki, no więc skończyłem i co? Ano przeniosło mnie na prypeć gdzie nawala wokół monolit i jeszcze godzina grozy w tym samym czasie a jak chciałem się schować to załatwiły mnie zombiaki z karabinem Dobra moje pokłady nerwów na dzisiaj się skończyły Edytowane 6 Lipca 2019 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Czyli wyłączenie godziny grozy na początku gry było dobrym pomysłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Ja nie mogę wyłączyć, samo się ptaszkuje spowrotem, kto to w ogóle wymyślił żeby nie dało się wyłączyć w późniejszym etapie.To całkiem wywalić to z opcji i nara, już nawet w ns16 można było wyłączyć Ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Gram teraz na 8.0 i tez ni diabła nie idzie u mnie tego "wyptaszkować". Nie chce mi się grzebac głębiej w plikach ( zresztą nie wiem dokładnie gdzie palucha wsadzic) , więc brnę w tę Zonę z hordami umarlaków by night. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 27.06.2019 o 14:56, Ignachinio napisał: Co do zadania na butelki, to po lewej stronie (stojąc na cysternach) lezy wrak ciężarówki. Butelki są na masce poukładane i często trzeba się wychylić aby je zobaczyć.. Można też po prostu zrobić quick save a potem zejść z cystern i z bliska sobie posprawdzać czego się nie trafiło (!) i zobaczyło. Sposób dla "leniwych" Godziny grozy - na początku gry wręcz pomagają, jeśli się odpowiednio je zaplanuje to korzysta się z dodatkowego lutu np. na wojownikach Wolności ... Edytowane 6 Lipca 2019 przez ksantyp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 (edytowane) Witajcie, to znowu ja. Przesunąłem się trochę w fabule, uwolniłem jeńca z labiryntu, ale nie mogę znaleźć wyjścia :/ jeniec wspominał też o jakimś nieśmiertelnym monolitowcu, ale wszystkich na lokacji wybiłem bez większego problemu. Przeszedłem wszystkie piętra, byłem tam, gdzie jest worek z Kombinezonem Strażaka, w sali z Oczami Wron, znalazłem jakąś nieprzetłumaczoną notatkę w dużym pomieszczeniu gdzie był Igłowiec, a wyjścia brak Edytowane 7 Lipca 2019 przez czynnywulkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Przy zwalczaniu innych mutantów, spadło mi z nieba sporo wron. Pozbierałem i dźwigam do jakiegoś schowka. Czy ktoś będzie je chciał i na jakiej on jest lokacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 @kondotier - 20 sztuk bodajże zaordynuje Kucharz z MW - na potrawkę dla Łukasza @czynnywulkan - najprościej jest wracać po śladach ( trupach) . Wyjscie jest na - o ile pamiętam - górnym poziomie? ( ciut mi sie myla te instancje . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 W jednym z czitów dla OP 2.1 znalazłem poniższą mapkę dla pieczary. Opis rosyjski Opis polski map_peshera.dds map_peshera.dds 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Jestem chętny na mapkę.Dobra rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 (edytowane) Po pda tyrana to na plac budowy trzeba iść? Tak wynika z rozmowy z danem, tylko nie mam przejścia odblokowanego, kto daje namiary? I jeszcze skąd najlepiej czarne energie brać? Edytowane 7 Lipca 2019 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 3 godziny temu, kondotier napisał: Przy zwalczaniu innych mutantów, spadło mi z nieba sporo wron.Czy ktoś będzie je chciał i na jakiej on jest lokacji? Barman miał u mnie zadanie cykliczne na 3 tuszki z Wrony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Zwinny napisał: Po pda tyrana to na plac budowy trzeba iść? Tak wynika z rozmowy z danem, tylko nie mam przejścia odblokowanego, kto daje namiary? I jeszcze skąd najlepiej czarne energie brać? Przejście daje Łukasz - podczas omawiania questu na zniszczenie konwoju Najemników. Czarną energię - albo zbieramy skrzętnie po lokacjach ... albo kupujemy u Sacharowa. Edytowane 7 Lipca 2019 przez boberm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 @jurek48 Patrz mój poprzedni wpis. Poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Podpis: Stalker Senator...? U Informatora w barze pojawiło się zadanie cykliczne na oddanie tej notatki, podobno mówi ona o absolucie (to chyba jakiś Artefakt^2) z Korali Mamusi, teraz pytanie, czy ta notatka jest/będzie mi potrzebna w przyszłości? Bo nie uśmiecha mi się jej oddawać za jakąś Berettę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 @kondotier dzięki.Pobrałem.W labiryncie dobrze się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 (edytowane) Godzinę temu, czynnywulkan napisał: Podpis: Stalker Senator...? U Informatora w barze pojawiło się zadanie cykliczne na oddanie tej notatki, podobno mówi ona o absolucie (to chyba jakiś Artefakt^2) z Korali Mamusi, teraz pytanie, czy ta notatka jest/będzie mi potrzebna w przyszłości? Bo nie uśmiecha mi się jej oddawać za jakąś Berettę... To jest recepta na arta z Korali Babki Burera na Korale Prababki B...... przy pomocy anomalii Zarka czyli Piec czy jakoś tak. Sprzedaj..... jak pzreczytałeś tzn że pojawił sie wpis w PDA. I nie Senator lecz Sepator. Edytowane 7 Lipca 2019 przez boberm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi