fixman0 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Zastanawia mnie przebieg zadania "znaleźć pda żołnierza" jakoś tak jest nazwane w PDA. W skrócie chodzi (chyba) o odnalezienie Fenrira, na kordonie jest trup z PDA, które podnosimy następnie pojawia się zabójca w egzoszkielecie którego też zabijamy. Następnie na wysypisku biegł w moją stronę jakiś najemnik, z początku do niego nie strzelałem podbiegłem w jego stronę i otrzymałem komunikat od jakiegoś stalkera, że grupa najemników zbliża się do wysypiska. No to pojawiło się jeszcze kilku, zabiłem wszystkich włącznie z tym pierwszym który miał PDA dotyczące tej właśnie misji i teraz nie wiem co robić dalej bo znowu mam szukać kogoś powiązanego z tym zadaniem. Zastanawia mnie jak to powinno wyglądać, najpierw tego najemnika miałem zabić który biegł na mnie i podnieść jego PDA a dopiero potem iść w wschodnią stronę mapy żeby dostać komunikat o pozostałych najemnikach i dopiero ich zabić? Czy to bez znaczenia w jakiej kolejności te czynności wykonałem? Bo w modzie Złota Kula przez tego typu pierdołę i złą kolejność czynności sobie zablokowałem jedną z linii fabularnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 @fixman0 - spokojnie , gra sama zaprowadzi Cię do celu tego questu. We własciwym czasie ;-))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixman0 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 @boberm a dobrze to zrobiłem że najpierw dostałem komunikat o najemnikach a potem poczęstowałem ich ołowiem, czy to miało inaczej wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 @fixman0 - zrobiłes jak trzeba. To była pułapka na Ciebie. Masz PDA , a dalej ....duzo dalej rozwiażesz tę zagadkę:-))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 3 godziny temu, boberm napisał: W momencie wzięcia LR-a z posterunku , uruchamia sie skrypt powodujący spawn Plutonu Wsparcia . Dzoker nie ma nic wspólnego z tym zadaniem dla Woronina. To inna bajka . Kwestia Sknery - zadania cykliczne sa uzależnione od doświadzczenia Twojej postaci. Im dalej w grze tym zadania beda sie zmieniać .... Nie brałes - nie musisz go wykonywać. Czym innym jest wzięcie zadania i jego "zwalenie" . Zadania popychajace scenariusz nie znikają. no właśnie nikt się nie pojawił ale LRa wziąłem bez zadania Woronina - może dlatego skrypt nie zaskoczył co do Sknery - to nie było zadanie cykliczne - to było normalne zadanie - i nie mam go we wziętych a zniknęło od Sknery i to mnie zaczęło zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Rok minął od tego momentu w mojej grze ale przyznam- nie kojarze zadania na wytrzymanie w.....lu od dzików(?) , jest zadanie na wyczyszczenie wioski od pijawek. Jak nie było spawnu oddziału - to OK , masz z górki z walką z "przewazającymi siłami wroga" , ale nie bedziesz miał jednej z kart dla Kuznieca . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 18 minut temu, koboldzisko napisał: ale LRa wziąłem bez zadania Woronina - może dlatego skrypt nie zaskoczył Ten spawn plutonu najemników na Magazynach nie ma nic wspólnego z zadaniem na karabin, który się tam znajduje. W sumie to nie wiem dokładnie od czego to jest zależne, ale w swoich grach (bo zaczynałem kilka razy) zawsze po likwidacji Pawlika i najemnika Ary kierowałem się na posterunek najmów, czyściłem i po dluższej chwili pojawiał się pluton najemników z Dżokerem na czele. Przy czym nigdy nie miałem aktywnego zadania aby przynieść ulepszony karabin Woroninowi. Warto pamiętać, że jeden z najemników ma przy sobie kartę do gry potrzebną do zadania Kuzniecowa. Ale można być też spokojnym - nawet jak ubijemy gościa ale z jakiegoś powodu nie zabierzemy od niego karty i zmienimy lokację - to nic straconego. Trup z kartą zawsze będzie na nas czekał aż jej nie zabierzemy. Nawet inni npc przeszukujący zwłoki zabierają wszystko inne z trupów, ale kartę zostawią dla nas. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 34 minuty temu, boberm napisał: Rok minął od tego momentu w mojej grze ale przyznam- nie kojarze zadania na wytrzymanie w.....lu od dzików(?) , jest zadanie na wyczyszczenie wioski od pijawek. poszukam i wkleję screeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Witam szukam schowka Kostii na kordonie , przeczytałem kartkę spod blachy w wiosce Kotów. Biegam już spory czas i nie mogę tego odszukać. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 @kanon1022 Ta kartka spod blachy w wiosce to namiar na schowek Kolekcjonera. A ten schowek Kostii pod kamieniami na filmie od 0:35. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) Hejooo! Ktoś wie dlaczego nie działa mi PL? Wszystko skopiowane, gra odpala się normalnie, zmieniam język w opcjach i kicha. Pokazuje że zmiany zadziałają po ponownym uruchomieniu ale nie działa... Edytowane 10 Listopada 2021 przez dave23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 6 minut temu, dave23 napisał: Hejooo! Ktoś wie dlaczego nie działa mi PL? Wszystko skopiowane, gra odpala się normalnie, zmieniam język w opcjach i kicha. Pokazuje że zmiany zadziałają po ponownym uruchomieniu ale nie działa... a nie masz czasem braku uprawnień do zapisu w tych folderach ? na jakim dysku masz solankę ? systemowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 1 minutę temu, koboldzisko napisał: a nie masz czasem braku uprawnień do zapisu w tych folderach ? na jakim dysku masz solankę ? systemowym? Systemowy C SSD jak zalecano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 2 minuty temu, dave23 napisał: Systemowy C SSD jak zalecano. zalecany ssd i nie systemowy - bo na systemowym są właśnie problemy z prawami dostępu i nie można niektorych rzeczy robić - np zmienić języka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 @dave23 Zapamiętaj i stosuj, a unikniesz problemów. Modów nie umieszczać na dysku systemowym!!! Jeśli mod wymaga podstawki którą masz na dysku systemowym, to zrób jej kopię na inny i na niej postaw moda. Wymaga to kilku czynności dodatkowych, które są opisane w temacie o kilku modach na jednej podstawce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 11 minut temu, kondotier napisał: @dave23 Zapamiętaj i stosuj, a unikniesz problemów. Modów nie umieszczać na dysku systemowym!!! Jeśli mod wymaga podstawki którą masz na dysku systemowym, to zrób jej kopię na inny i na niej postaw moda. Wymaga to kilku czynności dodatkowych, które są opisane w temacie o kilku modach na jednej podstawce. Sęk w tym, że mam tylko jeden dysk z jedną partycją. Ale ogarnąłem. Teraz poszukam czemu zapisów gry nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Godzinę temu, dave23 napisał: Sęk w tym, że mam tylko jeden dysk z jedną partycją. Ale ogarnąłem. Teraz poszukam czemu zapisów gry nie mam. ja stosuję albo F6-F7 albo save z pozycji konsoli wciskasz znak ~ - tylda i piszesz save s01 i masz sejwa o nazwie s01 nie mogę zapisywać z pozycji menu - zapisz grę i w opcjach włącz sobie autozapis - w zupełności wystarcza sejw na przejściu lokacji i zakończeniu zadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 15 godzin temu, koboldzisko napisał: poszukam i wkleję screeny A to nie Dan na Bagnach czasem? Wytłuc z pistoletu? Godzinę temu, kondotier napisał: @dave23 Zapamiętaj i stosuj, a unikniesz problemów. Modów nie umieszczać na dysku systemowym!!! Od czterech lat zawsze instaluję mody na dysku systemowym ! Ergo - nie wiem jaki problem Koledzy z tym macie? Być może , jak wsadzisz więcej niz jeden mod mogą byc jakieś problemy , aczkolwiek nie sądze , miałem Anomaly i Op-ka na jednym dysku ,w tym samym katalogu - i nic. Zadznych problemów . @dave23 Niemożność zapisu zmian wynika z tego, ze mając coś na sys musisz włączyc sobie uprawnienia do edycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 4 minuty temu, boberm napisał: A to nie Dan na Bagnach czasem? Wytłuc z pistoletu? nie, to na pewno Sknera - muszę dysk podpiąć, bo sejwy przeniosłem, więc nie mam ich pod ręką, ale znajdę to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 35 minut temu, boberm napisał: Od czterech lat zawsze instaluję mody na dysku systemowym ! Ergo - nie wiem jaki problem Koledzy z tym macie? Żadnych problemów z tym nie ma sam mam zainstalowanych zawsze kilka modów na partycji systemowej. Problemy są najczęściej jak się wrzuci mody dodatkowo do ProgramFiles, a tam masz pliki ustawione jako np tylko do odczytu i nie zapisuje zmian np w konfigu gry. Wtedy trzeba sobie ustawienia pozmieniać tak jak pisałeś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Każdy ma swój sposób stawiania modów i każdy jest doby, ale do czasu. Wystarczy, że mod j.w napisano wlezie w pliki ProgramFiles, albo zmieni zawartość pliku bin. Mając możliwości językowe, zagrałem w trochę więcej modów niż inni. I parę razy mody na systemowej narobiły mi ładnego zamieszania. Nie darmo, nie tylko przy OP jest informacja od autora, aby nie stawiać na systemowym. System i podstawki gier, powinny być poza zasięgiem oddziaływania modów. Ale wolna wola. Dałem tylko poradę. Można skorzystać, albo przejść nad nią do porządku dziennego. Bez jakiejkolwiek uszczypliwości, wszystkim życzę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Zapłaciłem Barmanowi żeby przestali reklamować walki na arenie oraz nabór do Powinności, ale muzyka też zniknęła w efekcie czego w Barze panuje totalna cisza. Da się jakoś "zmenić zdanie"? Z dwojga złego już wolałem jak Arni coś tam popieprzył co minute ale muzyka chociaż była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 A nie masz tam opcji, że chcesz jakaś muzę i wybierasz typ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Mi chodzi o tą co przez megafon puszczają na cały Bar, nie radio u Barmana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 10.11.2021 o 12:47, koboldzisko napisał: nie, to na pewno Sknera - muszę dysk podpiąć, bo sejwy przeniosłem, więc nie mam ich pod ręką, ale znajdę to tajemnica rozwiązana @boberm mam screeny - ale jak się okazuje to tylko żart Sknery... ja się do tego w sejwach cofałem i arty zbierałem - wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr edyta: screeny Edytowane 11 Listopada 2021 przez koboldzisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi