Poltergeist Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia @Agrael Trochę oglądałem, ale sprawdzę dokładniej. Robią różne wątki i trudno to ogarnąć. Rozmawiałem. Lebiediew daje to zadanie, a ono prowadzi do zakończenia. Wygląda jakby było zepsute. Drugą opcją jest odmowa wstąpienia do Czystego Nieba, powrót na Kordon i tam dalej wątek z tym kryptokontenerem. No i drugie zakończenie. Powinienem mieć trzecią opcję dialogową i przenieść się do Prypeci, ale nie wiem, co zrobić, aby odblokować to zakończenie. Czytałem posty i niewiele jest o tym. Jedynie o akcji w podziemiach Jantaru (chyba chodzi o X16), ale tam byłem. No i jest jeszcze czwarte zakończenie podobno, ale o nim nic nie wiem. Można jeszcze robić zadania dla Czapajewa, ale ten wątek się urywa, podobnie ten z X10 patrząc po postach. Nie wiem, czy to ma wpływ na któreś z zakończeń. Ogólnie mod niedokończony, a szkoda. Wątki urwane i błędy psujące scenariusz. Gry nie zablokują, ale będzie nielogiczna np. można dostać dialogi na temat wydarzeń, które się nie wydarzyły, wyjść z Jantaru bez oddawania kryptokontenera, czy spotkać samego siebie i pograć ze sobą w karty 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia @Poltergeist No, można odnieść wrażenie, że fabuła w tym modzie jest dosyć chaotyczna. Ja na przykład miałem kilka problemów na początku gry, a później jakoś poszło. A, no i byłem pewien, że są trzy zakończenia. Poprzedni mod autora - F.M. moim zdaniem lepszy, ale to nie oznacza, że druga część nie jest warta przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja (edytowane) @Agrael Prawda, warto zagrać. Jest kilka ciekawych wątków. Tylko szkoda, że urwane. Mam wrażenie, że autor robił kilka modów, ale nie chciało mu się dokończyć, więc skleił co zrobił i tak powstał ten mod Udało mi się uzyskać trzecie zakończenie. Wrzucę w spoiler, co robić. Jak uzyskam czwarte, to też napiszę. Spoiler Myślałem, że te arty są rozrzucone po wysepce i trzeba je pozbierać. Okazuje się, że są w plecaku. Dokładnie w tym miejscu w którym stoję. Jest tam też notatka w której jest napisane co robić. Trzeba dotrzeć w to miejsce. Chodzi o tę bramę. Po lewej są krzaki w które trzeba wleźć, a potem po skrzynkach przeskoczyć przez ogrodzenie. Lebiediew się odezwie i zostaniemy teleportowani do bazy Czystego Nieba. Tam jest zakończenie. Edytowane 1 Maja przez Poltergeist 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja @Poltergeist Trochę pokręcone były zakończenia w tym modzie, ale opis czwartego zawsze się przyda Z innych fabularnych modów, to polecam The Exception. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja @Agrael The Exception wygląda świetnie, ale nie wiem, czy mi pójdzie. Kiepsko działają u mnie mody na 64 bitowych silnikach. Cofnąłem się na Kordon i poszedłem przez Wysypisko, znalazłem tam PDA, a potem notatkę, w której było napisane, aby iść do Czapajewa. Może zadania dla niego są konieczne, aby odblokować zakończenie w Prypeci 🤔 Ten scenariusz wydaje mi się najbardziej sensowny w tym modzie i będę dalej go robić. Myślę, że warto byłoby do porad w pierwszym poście dodać informację, aby nie wchodzić do wody na Bagnach. Najlepiej to unikać silnego napromieniowania, bo powoduje buga z ciągle rosnącym promieniowaniem, którego nie da się usunąć. Ktoś nad moimi postami o to pytał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja @Poltergeist Nie ma problemu, już dodałem poradę. Jest sporo innych modów, które na spokojnie pójdą nawet na bardzo słabym sprzęcie. Co prawda większość z nich ma swoje lata, ale niektóre wciąż zaskakują. Na przykład "Pozostawiony śmierci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja @Agrael Grałem. Mam na liście sporo starszych modów do ogrania, ostatnio też pojawiły się spolszczenia do takich, które mi pójdą, więc jest w co grać Udało się uzyskać ostatnie zakończenie. Wystarczy wykonać zadania dla tunelarzy na Wysypisku. Spoiler Żeby ten wątek miał więcej sensu, to trzeba iść z Kordonu na Wysypisko tunelem i w nim znaleźć notatkę. Jest w plecaku, zaraz przy wyjściu z tunelu. Potem idziemy pogadać z Paszą, który jest na Pchlim targu (chyba tak się nazywa to miejsce) i pojawi się dialog o tunelarzach. No i zostało wejść do tuneli i wykonać proste zadania dla tunelarzy. Wejścia są w tych miejscach, to te włazy. Po wejściu do tuneli trzeba pogadać z osobą pilnującą wyjścia i zapytać o drogę do Limańska. Potem do ich szefa i on da parę zadań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 29 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września Witam, postanowiłem pograć w tego moda i już mam pierwszy problem. Po dozbrojeniu mam zadanie wybić wszystkie pijawki, zanim poszukam wyjścia z lokacji. Kilkukrotnie przechodziłem bagna w różny sposób najpierw szukałem pijawek, potem wykonywałem pościg i zadania ale ani razu nie spotkałem żadnej pijawki. Czy nie zaliczenie tego zadania skutkuje w przyszłości jakimś zatrzymaniem akcji w późniejszym etapie? Np. zabiciem przez nie Czystego Nieba lub Bagiennego Doktora? Wiem, że mod dość dawno był ogrywany ale na filmikach jakoś umyka mi to zadanie (może jakiś fiks je dodał ? albo jestem już bardziej ślepy pomimo -8 dp w oczach Z góry dziękuje za każdą sugestię OK znalazłem przyczynę to była moja pazerność - włączyłem spawnera i wziąłem super art - to automatycznie dodaje nowe zadanie: oczyszczenie z pijawek. Ciekawe jak później będzie zachowywał się spawner - normalne rzeczy dodaje (pobawiłem się z amunicją itp). Dodałem to info ku przestrodze podobnych do mnie "ułatwiaczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Ponownie Witam, od razu wyjaśnię, dla porządku że nie spawnuje, żadnych rzeczy gdyż czekały mnie przykre niespodzianki. Mam problem fabularny - jestem w Dziczy (szedłem przez DM po uratowaniu Komara poszedłem normalnie na Wysypisko). Mam oczywiście ikonę i jestem po rozmowie ze Striełkiem. Po przejściu na Bar nie wczytują się mi żadne zrobione twarde zapisy. Może nie powinienem tam być. Jest jakaś wzmianka na forum o innej ścieżce : GAWRON "Po drodze odnalazł ścieżkę prowadzącą z Dziczy do anten i dalej do X-10 gdzie spotkał umierającego przyjaciela" KONDOTIER : "Zabrałem broń z trupa i znalazłem plecak z PDA, a mod pokazał mi miejsce jakiegoś teleportu. Odnalazłem go, ale nawet nie sprawdzałem dokąd prowadzi. Poszedłem do baru" Miałem ten sam problem co KONDOTIER psy wykańczały Striełoka albo najemnicy wychodzili z pod bramy Baru do wieży i nie było dialogu do teleportacji. Stąd robiłem to w biegu Mam pytanie gdzie lezy ten plecak z PDA może to otworzy mi inną ścieżkę fabularną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października @najdrok Ten plecak leży na końcu tunelu, tym gdzie w podstawce jest broń dla Łowcy. Ale to PDA nie jest potrzebne. Ta ścieżka fabularna to nic szczególnego. Po rozmowie ze Striełokiem idzie się do Baru. Mod jest problematyczny, ale nie miałem wylotów. Strzelam, że czegoś nie zrobiłeś. Znalazłeś taki kontener w Czerwonym Lesie? Może jego brak powoduje problemy. Leży on przy martwym Monolitowcu, w pobliżu takiej dużej anomalii. Zapomniałem jej nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października Witam, znalazłem ten "termos" i oddałem na Jantarze. Kilka razy przechodziłem przez Dzicz z zabiciem naukowców i bez, udawało mi się porozmawiać ze Strełokiem i przechodzić na Bar. Ale nigdy nie włączyło mi zadanie na znalezienie barmana. Może trzeba wybić wszystkie mutany w Dziczy? A może jest w Barze zadanie na pancerz z berylem, znalazłem go już na Jantarze i mam go na sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października @najdrok Nie trzeba ich zabijać, wystarczyło tylko przejść przez Dzicz. Pamiętam, że wyglądało to tak: po wyjściu z Jantaru rozmawiasz z najemnikiem, idziesz do Striełoka i później rozmawiasz z innym najemnikiem przy przejściu do Baru, żeby się teleportować. Tego zadania na pancerz nie kojarzę. Na Jantarze była tylko ta akcja w laboratorium po oddaniu kontenera. Nie znalazłem żadnego pancerza. Pokażesz jakie masz zadania? Powinno być takie o rozmowie z Barmanem, ale żeby popchnąć fabułę, to musisz pogadać z niewidomym stalkerem, który siedzi w Barze. No i czy możesz grać, czy gra wylatuje na terenie Baru? Jak nie ma wylotów, to graj bez wczytywania, pogadaj z tym stalkerem i niedługo będziesz szedł na inną lokację. Może tam wyloty znikną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października Jak mnie teleportuje do Baru to mam tylko zadanie na oddanie ikony. Mogę rozmawiać, naprawiać broń itp. Jednak zadanie na Arenie jest z błędem mimo znalezienia wszystkich pda nie otwiera mi się teleport powrotny zapewne dla tego, że nie mam żadnego "monstra" do zabicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października @najdrok Teleport powinien być w rogu, za kontenerem, tam gdzie właz. Myślę, że nie trzeba zabijać mutantów, wystarczy zabrać PDA. No i to tylko zadanie poboczne, możesz je olać. Musisz zrobić zadanie dla niewidomego. Gość siedzi na podłodze w barze. Później gadasz z Barmanem i otwiera Ci się przejście na Bagna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października Poddałem się - jak bym nie przechodził Dzicz (cofnąłem się nawet do Rudego Lasu), to na koniec przenosi mnie do Baru z błędem skryptu, Nie mam zadania na rozmowę z Barmanem, przejście na Wysypisko widoczne jeszcze w Dziczy na Mapie Baru znika. Nie mogę zapisać gry. Może komuś ocalał zapis z Baru (przechodziłem z Kordonu przez DM) bez niego odpuszczę grę, może do niej wrócę w scenariuszu Kordon- Wysypisko( ale muszę odpocząć ). Tak obok, odpuszczając zadania poboczne rozmawiałem ze Ślepym i Barmanem ale żadne przejście mi się na Bagna nie otworzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października (edytowane) @najdrok Ten ślepy stalker powinien Ci dać zadanie na znalezienie artefaktu. Wykonaj je, czyli idź do Szpitala i dopiero potem pogadaj z Barmanem. Jeśli ślepy nie daje zadania, to musisz mieć coś zepsute w grze. Grałem niedawno w tego moda, ale niestety usunąłem razem z zapisami, tak to bym podrzucił 😕 Najkrótszy scenariusz to pójście z Kordonu na Wysypisko, a z niego na Agroprom. Z połowa zadań w tym modzie nie jest potrzebna do przejścia gry np. cała Dolina Mroku. Mogę Ci wypisać zadania, które trzeba wykonać bo mniej więcej pamiętam. Edytowane 5 Października przez Poltergeist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października Dzięki, za pomoc ale na razie odpuszczam, poszedłem do domku z teleportem na Szpital ale coś i tak mi się wykrzacza. Na początku gry poszedłem przez DM i laboratorium i okazało się, że można mieć 100 tys sprzedając arty w labie (co prawda ta kasa nie aż tak mi się przydała w trakcie gry). POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi