mirzal Opublikowano Piątek o 12:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 12:56 (edytowane) 2 godziny temu, tom3kb napisał(a): @mirzal no Nowa gra zawsze na samej górze 😁 tak masz rację - gierka sie odpala ale zaraz po uruchomieniu sie zawiesza z takim błędem: FATAL ERROR [error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index) [error]Function : CUIXmlInit::InitStatic [error]File : ui\UIXmlInit.cpp [error]Line : 173 [error]Description : XML node not found [error]Argument 0 : static_damage [error]Argument 1 : ui\trade_item_3.xml Po przeinstalowaniu i innych "zabiegach" udało mi się wyjść na prostą tzn. odpalić gierkę. Edytowane Piątek o 15:09 przez mirzal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Piątek o 15:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 15:21 @mirzal Hu hu Co Ty tam nakombinowałeś, że masz "kwiatki" zamiast po polsku? 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano Piątek o 18:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:52 Z menu doszedłem do porządku, mam jeszcze kwiatki w SMS-ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Sobota o 08:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 08:00 @mirzalNo właśnie po to w paczce ze spolszczeniem jest folder "mods" - w nim są pliki 2 od rosyjskiego dubbingu (jeśli ktoś nie lubi angielskiego) i 2 pliki: mod_stalker_network.xdb0 i mod_stalker_network.ini - jak wrzucisz te 2 do folderu mods w katalogu z grą to będziesz miał SMSy po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano wczoraj o 11:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:47 (edytowane) W dniu 3.05.2025 o 10:00, Szczepan9205 napisał(a): @mirzalNo właśnie po to w paczce ze spolszczeniem jest folder "mods" - w nim są pliki 2 od rosyjskiego dubbingu (jeśli ktoś nie lubi angielskiego) i 2 pliki: mod_stalker_network.xdb0 i mod_stalker_network.ini - jak wrzucisz te 2 do folderu mods w katalogu z grą to będziesz miał SMSy po polsku niestety nie działa 🤔 może jakieś dodatkowe wskazówki co do ustawień w plikach ? działa ale musiałem najpierw odpalić Nową Grę; trochę pograłem na Kordonie nową grą, potem odpaliłem sejwa z poprzedniej "Starej" rozgrywki, wszedłem na Wysypisko i już mam normalne SMS-y. Oby do końca. Edytowane wczoraj o 13:28 przez mirzal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano wczoraj o 14:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:28 @mirzalZapomniałem wspomnieć, że najlepiej zacząć nową grę żeby działały od samego początku te SMS-y, ale jeśli zmiana lokacji załatwiła sprawę to powinno być w porządku i do końca powinno już wszystko grać No chyba, że grasz z tym dodatkiem z 1 postu na wył. blokady zapisów, wył. bezpiecznych stref i mniejsze koszty napraw - w takim wypadku ciężko mi powiedzieć czy wyłączona blokada zapisów później w fabule nie będzie powodowała problemów - konkretnie jak trafisz na Wieś i będziesz musiał zejść do tamtejszego laboratorium - ja miałem w tej lokacji (i w sumie tylko w tej) wyloty przez skrypt, który wyłączał blokadę zapisów tylko on był dla zwykłej wersji 1.4008 i tej z dodatkiem Dead Zone i nie wiadomo kto tamten skrypt stworzył. Do tej wersji skrypty edytował jeden z forumowiczy, więc może będzie ten skrypt działać lepiej niż ten do tych innych wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi