Jaco Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Z buldoga 6 próbowałem ale nie pomogło, dziś wieczorem jeszcze pokombinuje bo na razie to w pracy jestem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 U wszystkich, śmiertelność w tym modzie jest bardzo wysoka :D Ja na własne potrzeby na pewno bym zrobił łatkę ;) Oczywiście jezeli mod mnie zainteresuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Po zmianie opcji gry już na początku czarny ekran i twardy reset komputera bez żadnego loga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Sprawdź chłodzenie karty graficznej. Jak cię wywala do bluescreena to masz problem z kompem a nie z modem. Wyłącz automatyczny reset i spisz z ekranu kody błędów windowsa. Będzie to wyglądać 0x0000048 coś takiego. Wstukaj to w google i wyjdzie ci przy odrobinie szczęścia co ci się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Kobal nie miałeś racji źle zainstalowany system i sterowniki karty graficznej ,co do stwierdzenia uszkodzenia kart wystarczy otworzyć Biosa i jeżeli będą "krzaczki" zamiast liter karta graficzna do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 ,co do stwierdzenia uszkodzenia kart wystarczy otworzyć Biosa i jeżeli będą "krzaczki" zamiast liter karta graficzna do wymiany. Tylko, że nie koniecznie bo.. 1. wystarczy,że karta traci połączenie w slocie = czarny ekran, komp nie wstaje i nie koniecznie jest uszkodzona 2. jeżeli jest już uszkodzona poważnie bios raczej nie zobaczysz 3. jeżeli jest przypalona = efekt o którym piszesz Ogólnie twardy restet w czasie gry to wina samego kompa..czy to brak spójności sprzętu..czy to braki w sofcie.. :). z kartami bywa różnie i najlepsza metoda to zapakować do innego kompa dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Po wejściu do labolatorium w dolinie mroku wylot bez żadnego loga jak do tej pory mod super bardzo stabilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 U mnie na początku bez problemów i generalnie mod godny polecenia. Nie podobają mi się teksturki broni (amunicji też), przedmiotów oraz HUD - co zrobić aby przywrócić domyślne-niemodowane ? Poza tym pytanie - gdzie i co zmienić aby widok przez celownik optyczny był normalny (okrągły) a nie eliptyczny - gram na rozdziałce ekranu 1440x900 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Tekstury broni znajdziesz pod ścieżką: X:Program FilesTHQS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobylgamedatatextureswpn Po prostu podmieniasz sobie na te z podstawki, tylko musisz pamiętać by ilość i nazwy podmienianych tekstur były identyczne z tymi z moda ! Najlepiej podmieniać pojedynczo. Na wszelki wypadek zrób sobie kopię folderu, w którym chcesz grzebać, zebyś mógł go przywrócić jak mod przestałby Ci działać ;) Ten mod nie ma fixa dla monitorów szerokoformatowych, więc celownik będzie eliptyczny na takiej rozdziałce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Tekstury broni znajdziesz pod ścieżką: X:Program FilesTHQS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobylgamedatatextureswpn Po prostu podmieniasz sobie na te z podstawki, tylko musisz pamiętać by ilość i nazwy podmienianych tekstur były identyczne z tymi z moda ! Najlepiej podmieniać pojedynczo. Na wszelki wypadek zrób sobie kopię folderu, w którym chcesz grzebać, zebyś mógł go przywrócić jak mod przestałby Ci działać Ten mod nie ma fixa dla monitorów szerokoformatowych, więc celownik będzie eliptyczny na takiej rozdziałce. Dzięki za szybka odpowiedź :) Podmieniłem kilka broni i nie ma zmian w HUD-dzie a tylko o tę zmianę mi chodzi. Czy może trzeba zacząć nową gre ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 To tylko zmiana tekstur, więc nowa gra nie jest konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 To tylko zmiana tekstur, więc nowa gra nie jest konieczna. Też mi sie tak wydawało ale nie byłem pewien :) jeszcze pytanie - jak zmienić ikonki broni i przedmiotów na domyślne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Tu raczej nic nie zmieniaj. O ile pamiętam to jest jeden pliczek. Jeśli go podmienisz na waniliowy to część dodanych przez autora przedmiotów będzie bez ikonek, jeśli od razu nie wylecisz na pulpit, co jest bardziej prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Mam duży problem z prof. Krugłowem na Dziczy....za każdym razem, kiedy chcę go przeprowadzić on ustawia się w anomali i ginie...powtarzałem to kilka razy i niestety za każdym razem robi to samo...co tutaj można zrobić, bo jak na razie to przysłowiowe walenie głową w mur... :wallbash: :wallbash: :wallbash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Po zabiciu najemników, a przed rozmową z Krugłowem przeładuj lokację, to znaczy przejdź do Baru i z powrotem. Na wszelki wypadek skopiuj sobie gdzieś aktualny autosave z wejścia na Dzicz. Może anomalie zmienią położenie. Może też pomóc trick z NS gdzie występował ten sam problem ginącego w anomaliach Krugłowa. Zaraz po rozmowie z Krugłowem gnasz co sił w okolicę przejścia na Jantar, byle jak najdalej od Krugłowa. Z chwilą gdy Krugłow znajdzie się poza polem widzenia twojego PDA, powinien stać się nieśmiertelny i bez problemu przejść przez tunel. W soljance pomagało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Niestety żadne z tych rad nie działa...jak nie ginie od anomali, to ginie zabity przez najemników nim do niego dotrę...a jak już przeżyje to nie chce iść dalej...ręce opadają...z tym nie spotkałem się w innych modach... :wallbash: :wallbash: :wallbash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 @jerczi, ja miałem podobnie, za groma Krugłow nie mógł przejść anomalii za tunelem. Wpadłem na pomysł, jak już wychodził z tunelu i zbliżał się do anomalii, które go uśmiercały, to zapisałem i wczytałem. O dziwo przeszedł zdrów i cały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 W tym jest problem, że ta anomalia w którą wchodzi znajduje się koło ławeczki przy pierwszym zatrzymaniu się Krugłowa...ja w tym czasie likwiduje pościg... :wallbash: :wallbash: :wallbash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 1 zapis zrób przed tą ławeczką z anomalią i zaraz wczytaj na nowo. Anomalia powinna zmienić miejsce. Jeżeli to nie pomoże to trzeba by wejść jeszcze raz na tą lokację. Powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Gdzie mogę znaleźć płytę kewlarową 5-go stopnia...przeleciałem pół zony i nic..HELP !!! :wallbash: :wallbash: :wallbash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Pogadaj z wartownikiem przy zbrojowni Wolności, Nagańskim. Powinien dać ci zadanie odszukania jakiejś broni. Bodajże nagrodą była płyta kevlarowa 5 poziomu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Bardzo dziękuję za podpowiedź kobal....leci plusik... :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 (edytowane) Witam, Mam problem,otóż nie mogę zapisać gry po zniszczeniu posterunku trepów. Zawiesza mi się gra i dupa :( Żadnego loga nie ma. Wpisałem w fsgame.ltx > $app_data_root$=true|false|E:S.T.A.L.K.E.R - DCKpucpModprofile Ale i tak nic nie pomaga,tak samo przeinstalowanie moda :/ Edytowane 29 Maja 2012 przez Bastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 A ten posterunek wojskowy zniszczyłeś ot tak sobie? O ile pamiętam, jest na to odpowiednie zadanie, może to jest przyczyną zawieszania się gry. Poza tym, grasz na patchu 1.004 ? To ważne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Tak,gram na patchu 1.004 i oryginalną mam grę. Właśnie mam te zadanie od Wilka :) Właśnie jak zawsze rozwalam trepów to nie mogę później zapisać gry :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi