Yurek Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 To nie to... Tam chodzi o sejwy, które są uszkodzone, a u mnie nie daje się zrobic sejwu, ani autosejwu przy przejściu na inną lokację. To musi być co innego... Spróbuję jeszcze jakoś tą spakowaną wersję odpalić i zobaczę, czy też się posypie. Szkoda mi tak spuścić do klopa prawie miesiąc roboty, nową postać i tych kilka ciekawych kwestów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 To nie to... Tam chodzi o sejwy, które są uszkodzone, a u mnie nie daje się zrobic sejwu, ani autosejwu przy przejściu na inną lokację. To musi być co innego... Spróbuję jeszcze jakoś tą spakowaną wersję odpalić i zobaczę, czy też się posypie. Szkoda mi tak spuścić do klopa prawie miesiąc roboty, nową postać i tych kilka ciekawych kwestów... Nie wiem, o co chodzi. W każdym razie - jak widać - chyba i u Ciebie i tam chodzi i sejwy, prawda? Może Cię to na coś naprowadzi. Szukam po błędzie, jaki podałeś - a te przypadki są najbardziej podobne. W.g czego mam szukać? A powiedz mi, z ciekawości, czy ten błąd występuje tylko w modzie z patchem? Sprawdzałeś bez patcha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Bez patcha nawet nie ma sensu podchodzić do tego moda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Sorry, ale zapytam - czy sprawdzałeś na 1.0005 i1.0006? i tu jeszcze znalazłem info: Требуемая версия игры : 1.0005-1.0006 (возможно несовместима с серебрянным или золотым изданием - не проверял Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Mody zawsze sprawdzam na czystej podstawce, którą mam stosownie upatchowaną. Dotychczas nigdy nie było z tym problemu. Do prac przyłączył się Cichy, który rozpakował i uruchomił moda niezależnie ode mnie. Może to uratuje sytuację :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Wiadomo już coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Testy i poszukiwania rozwiązania trwają... Mnie też nie jest łatwo, ot tak, spuścić do klopa prawie miesiąca roboty ;) Więc walczymy dalej i szukamy jakiegoś wyjścia z tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Ptaszki śpiewają że nie jest źle :thumbsup: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 No tak nie do końca.... Obaj niezależnie od siebie rozpakowalismy moda, uzyskaliśmy "gamedatę", która "odpala", ale coś efekty mamy inne... Ja mam ten ERROR, a Cichy nie ma kwestów, które od samego początku powinien mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Fatalnie,tyle twojej pracy i kicha ? Trzymam kciuki że znajdziecie rozwiązanie z happy endem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0zeN Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Jutro po szkolę ściągnę tego moda i go przetestuje, albo jak ten nie wypali to bierzemy się za Way to Pripyat :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Dwa dni szukam patcha do tego cuda...i nie znalazłem. Poratuje kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Proszę uprzejmie: http://www.sendspace.pl/file/207e7ef95a98b28afea8bdd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Proszę uprzejmie: http://www.sendspace...5a98b28afea8bdd . Dzięki. A przy okazji - mam kłopot z rozpakowaniem plików dbx - rozpakowują mi się tylko do db9, dalej conwerter zgłasza błąd. Jak to rozpakować? I pytanie - czy plki gamedata$.dbx też trzeba rozpakować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 (edytowane) Tu http://stalkerteam.p...rozpakowywanie/ w poście 28 jest link od Raven. Używamy STALKER_Data_Unpacker_RU. Metodą Kobala mi się nie udało. Można też Total Commanderem z wtyczką. W obu wypadkach wychodzi tak samo. Sprawdziłem. Edytowane 31 Października 2012 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Niestety, nie mogę uruchomić dziadostwa. Nie odpala ani z dbx-ów i swojego skrótu, ani z rozpakowanej gamedaty. Yurek, a to widziałeś: Могут проявиться при переходах между локациями или при попытке сохранить игру. Причина – нехватка свободной оперативной памяти для выгрузки объектов прошлой локации. Лечится легко – небольшим снижением настроек и/или отключением префетчинга. Для этого вам нужно создать для запуска игры ярлык, указав в нём путь к основному исполняемому файлу игры, и добавив в конце параметр отключения префетчинга. Выглядеть это должно так: “<ваш путь к папке игры>binXR_3DA.exe -no_prefetch”. Кроме того, можно запускать игру через конфигуратор с этим параметром.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Dzięki ;) Sprawdzę to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koksar Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 I jak Yurek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Nie pomogło mi nic, a nic :( Doszedłem do wniosku, że niestety to chyba wina mojej maszynki - jest po prostu za stara i zbyt słaba żeby udźwignąć tego moda. Nie pomaga nic z zakresu działań "magicznych", a fizycznie rozbudować RAMu nie mogę, bo moja płyta główna pozwala tylko na 2GB pamięci. I kółko się zamyka... Na razie mam nadzieję, że Cichy mi pomoże w sprawdzeniu polonizacji przynajmniej do momentu, kiedy mają zadziałać moje dodatki. Jak u niego wszystko zadziała jak trzeba, to będziecie mieli kolejną polonizację, a jak nie, to robota pójdzie na marne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Nie pomogło mi nic, a nic :( Doszedłem do wniosku, że niestety to chyba wina mojej maszynki - jest po prostu za stara i zbyt słaba żeby udźwignąć tego moda. Nie pomaga nic z zakresu działań "magicznych", a fizycznie rozbudować RAMu nie mogę, bo moja płyta główna pozwala tylko na 2GB pamięci. I kółko się zamyka... Na razie mam nadzieję, że Cichy mi pomoże w sprawdzeniu polonizacji przynajmniej do momentu, kiedy mają zadziałać moje dodatki. Jak u niego wszystko zadziała jak trzeba, to będziecie mieli kolejną polonizację, a jak nie, to robota pójdzie na marne... Pod jaki proc masz tą płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koksar Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Ja moge go sprawdzić o ile uda mi sie go zainstalować moja płyta obsługuje 6GB ramu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 a jak nie, to robota pójdzie na marne... Nie koniecznie, jeżeli nic nie wyjdzie z wersją 8.5. to może będzie działać na v.7.3 lub 7.4. Tam są "normalne" gamedaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 @ oloo Intel® Core™2 CPU 4400 @ 2.00GHz (2CPUs) @ Koksar Na razie testują Cichy i apg2312. Na razie wystarczy ;) @ smox Jest to jakiś pomysł... Pomyślę o tym jak testy Cichego i apg2312 zawiodą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Czyli LGA775. Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Ciekawie się porobiło... Cichy daje radę, przeszedł Dolinę Mroku i zasuwa dalej z testami, a apg2312 zaciął się z powodu wylotów dokładnie w tym samym miejscu co ja. Czyli błędy spowodowane są naszym sprzętem, a nie modem, czy jego polonizacją W związku z tym nie wiem czy udostępniać polonizację jak przejdzie testy Cichego, czy nie ? Bo wychodzi na to, że nie każdy będzie mógł sobie w nią pograć... Tych wylotów w Dolinie Mroku w żaden sposób nie potrafię się pozbyć, więc jak ktoś będzie chciał sprawdzić, czy Zona go "pobłogosławi" dalszą możliwością grania, będzie mógł na własne ryzyko spróbować - takie jest moje zdanie w tej sprawie. Spróbuję jeszcze zagrać na sejwach od Cichego po przejściu Doliny Mroku i zobaczę, czy gra u mnie pójdzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi