Mnich Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) @oloo Trurl3 umieścił link w temacie // @oloo-ja mam zaliczone(chyba),bynajmniej widnieje w zaliczonych. Edytowane 20 Listopada 2012 przez "Mnich" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 @oloo zadanie na Broken Screnn chyba zaliczyłeś-sprawdź w załadce zaliczonych. Papierosy można kupić w budynku policji (po prawej handlarz,a po lewej kolo i u niego kupisz) za ok 1200 r. Mi też wiszą w zakładce zadania do zrobienia. Dzisiaj polatam i zobacze ile się da jeszcze uratować. @Czujny- czy skype nadawałby się jako komunikator w grze? Zaliczyłem tylko u tego goscia za dziurą w murze. Ale nie bangla mi zadanie na Ekrany dla Kowala i Kwaśnego. @oloo Trurl3 umieścił link w temacie To coś mi nie działa. Chwila, zerknę co robię źle. edit - wszedłem Jak używać tego TeamSpeek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 @oloo przeczytaj post 119 od Czujnego. Namiary też podal w temacie( jak już skasował to mam jego namiary na "linię" w TS) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 -ciach- Co do TS, to po ściągnięciu i instalacji programu uruchamiamy go, rozwijamy menu z lewego, górnego rogu, klikamy połącz (lub connect w zależności od wersji językowej) w okienku server adress wklepujemy adres ip a na dole swoją ksywę. Hasła nie potrzeba, bo serwer nie jest zamknięty. Po zalogowaniu w lewym panelu (okienku) pokazuje się lista kanałów. Wyszukujecie kanał 122 i gotowe. Hasło do kanału podam zainteresowanym poprzez PW. Kto chce grać i wejść na TS, niech napisze mi priva. -ciach- Tu masz opis Czujnego. To on 'zarządza' kanałem na TS i do niego kieruj pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Tu masz opis Czujnego. To on 'zarządza' kanałem na TS i do niego kieruj pytania Jestem już na serwerze, ale nie wiem, jak się tym posługiwać. Na kanale 122 jest pass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Zatem po kolei. Doszliśmy z Mnichem do innego miejsca, z pomnikiem Lenina - jak się nazywa ta lokacja? To nadal jest południowo wschodnia część miasta. Kordon. Koło pomnika lenina jest Dom Kultury. Wewnątrz jest bar, handlarz trofeum i handlarz amunicją. Barman daje kilka niezłych questów. W piwnicy jest zejście do podziemii, którymi można się wydostać do Zony. czy skype nadawałby się jako komunikator w grze? Odpada. Team Speak jest profesjonalnym programem stworzony przede wszystkim pod komunikację dla graczy. Trzymałbym się tego. Co do namiarów, to faktycznie w moim poście na poprzedniej stronie są podane. Używanie jest bardzo proste. Uruchamiasz program. W polu server adress wpisujesz podany przeze mnie adres IP, w polu login podajesz dowolnie wybrany pseudonim i OK. Później po zalogowaniu (serwer nazywa się CFC) w lewym oknie masz listę kanałów. Szukasz kanału numer 122, klikasz nań dwa razy, wpisujesz hasło (URBEX), mówisz dzień dobry i gotowe. :thumbsup: PS: Jestem teraz na TS. Kto online, niech śmiało wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Dzięki za pogaduchę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczejtak Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Jeśli ktokolwiek podpowie mi jak zwiększyć poziom jasności w tej grze to się do Was stalkerzy dołączę. Mój monitor to staroć i wszyściutko dookoła w przeklętym noobowie jest spowite w mroku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) Taka jest tutaj Zona :devil: (teraz jest noc). Lekarstwo - latarka // Teraz jak chcesz to się loguj,bo już przejaśnia się Edytowane 20 Listopada 2012 przez "Mnich" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Nie przejmuj się, to nie wina monitora... w SO jak jest noc, to jest ciemno, i koniec. Jak się odkujesz kupisz sobie latarkę. A tymczasem dołaczaj i działaj tylko w dzień. Ja tez nie chodzę w nocy. A tak przy okazji - czy ktoś wyczaił jak szybko biegnie czas w SO? I gdzie można ustalić, która jest godzina w świecie gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Nie przejmuj się, to nie wina monitora... w SO jak jest noc, to jest ciemno, i koniec. Jak się odkujesz kupisz sobie latarkę. A tymczasem dołaczaj i działaj tylko w dzień. Ja tez nie chodzę w nocy. A tak przy okazji - czy ktoś wyczaił jak szybko biegnie czas w SO? I gdzie można ustalić, która jest godzina w świecie gry? Nocka trwa z godzinę. Ja tam latam i po nocy, bez latarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 @Trurl3 - też się nad tym zastanawiałem i tak na "chłopskie" oko, a ze 20-25min bym dał. Nockę też spędzam gdzieś w bezpiecznym miejscu,a oloo-raczej jego zadek (bez obrazy ) widuje prawie w każdym miejscu mapki (normalnie pędziwiatr z niego). Jak by ruble dawali za kilometry, byłby milionerem w Zonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Na kanale 122, jest pokój o nazwie "Stalker online". Powstał na prośbę tych osób, które z niewiadomych przyczyn nie chcą siedzieć z adminami kanału na głównym. Pokój jest bez hasła, możecie tam śmiało wchodzić i spiskować. :thumbsup: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 @Trurl3 - też się nad tym zastanawiałem i tak na "chłopskie" oko, a ze 20-25min bym dał. Nockę też spędzam gdzieś w bezpiecznym miejscu,a oloo-raczej jego zadek (bez obrazy ) widuje prawie w każdym miejscu mapki (normalnie pędziwiatr z niego). Jak by ruble dawali za kilometry, byłby milionerem w Zonie Ty nie marudź, tylko dawaj do Lenina - jest fajna zabawa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 @Czujny dzięki. Nie chodzi o żaden spisek, tylko jak będziecie chcieli z chłopakami w spokoju pograć i nas paru żółtodziobów będzie zalewać Was pytaniami , to prawdopodobnie po jakimś czasie będziecie mieli nas dość(bynajmniej mnie). Mam tyle pytań, oloo pewnie też i jeszcze paru chłopa by się znalazło :turned: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Wiesz, ja nie mam problemu z graniem i jednoczesnym rozmawianiem. Właśnie po to zaproponowałem TS żeby każdy mógł wejść, zapytać i uzyskać konkretną odpowiedź. Tak więc jakby coś, to pytać śmiało, a nie robić podchody. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 W sumie strasznie nas mało na serwerze. Najczęściej gram sam, a w pewnych miejscach jest po prostu trudno. Ale nie ma tego złego...poznałem już spory kawałek mapy, w miarę bezpieczne przejścia etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) @oloo - sam grasz....? A teraz z kim tyłek usmażyłeś promieniowaniem? :whistling: Fakt jest nas mało na SO. Polecam grę-trzeba na początku(pierwsza mapka) "zewrzeć" pośladki i przebrnąć. Cierpliwość,cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. P.S. Zapomniałem dopisać-paczka chusteczek higienicznych (przyda się) do wycierania monitora od używania łaciny :devil: // Zgadza się Trurl3.Kierowałem się Twoimi poradami (10min) i pojechałem drezyną na Lubecz. Edytowane 21 Listopada 2012 przez "Mnich" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Bądźmy szczerzy - pierwsza mapa (Station) jest dziecinnie łatwa do przejścia, po prostu przedszkole. W Poradniku pokazałem program-minimum do przejścia. Prawdziwa gra zaczyna się w Lubeczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Bądźmy szczerzy - pierwsza mapa (Station) jest dziecinnie łatwa do przejścia, po prostu przedszkole. W Poradniku pokazałem program-minimum do przejścia. Prawdziwa gra zaczyna się w Lubeczu Hm... Lubecz, to pryszcz, w porównaniu z tym, co jest dalej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Hm... Lubecz, to pryszcz, w porównaniu z tym, co jest dalej Hmm... To co jest dalej, to pryszcz w porównaniu z tym co jest... w jaskiniach. :nuke: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Hmm... To co jest dalej, to pryszcz w porównaniu z tym co jest... w jaskiniach. :nuke: :thumbsup: Kurde, jaki mądry - rok gra ;) I tak myslę, że mi nieźle idzie - gram 5 dni, mam chyba ok. 55000 exp, AK, Tokariewa, Kaiser Armored i pare innych dupereli, byłem za miastem, postrzelałem do zombiaków - fajnie, że z nich ammo wypada ;). Wydałem z 80 tysiaków na wyposażenie. Coś czuję, że rok mam z bańki ;) W tej chwili gram 17 godzinę non - stop. Jak na dziadka - nieźle :D edit - pytanie mam - skąd się bierze złote ruble? I gdzie teraz mam kupić plecak? Oraz kolejne - jak działa ten magnetyczny detektor i skąd do niego wziąć baterie? Kupiłem od Sztacha, ale nie działają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Dodałem dwa poradniki : Artefakty - bezpieczne wydobycie (opisuje MGD) Anomalie - opisy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Czy prócz Trurla, Ola i Mnicha nikt inny już się nie skusi na SO? Hmmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Postaw na jakość, nie na ilość i ciesz się tym, co masz ;) A - w nocy wyjąłem dwa stabilizery magnetykiem i jedną poduchę na kamikaze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi