cez137 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Ludzie jak się uruchamia auta? Nie mam wgl takiej funkcji w opcjach sterowania @kondotier plecak zaczyna mi się rwać, kilka razy już zgubiłem rzeczy i musiałem ich szukać później, szkoda że nawet niewiadomo kiedy to się dzieje, napisałem do oldmana w tej sprawie ale na razie bez odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 @cez137 Sprawdź uruchomienie silnika klawiszem, do którego masz przypisany detektor. Jeśli detektor ma slot w HUDzie, to go najpierw wyjmij. Ale też zobacz w ustawieniach klawiatury, na samym dole, poniżej gry sieciowej, czy tam nie ma tej opcji. Już dokładnie nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 @kondotier detektor ma slot w hudzie, a co do klawiatury to pamiętam że w którymś modzie też miałem podobny problem a jednak okazało się że jest klawisz przypisany tylko nie pamiętam już do czego to bylo, zawsze do auta miałem T albo B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 @cez137 No i co? Klawisz detektora zadziałał? A przy okazji szukania tego opisu, znalazłem to: http://stalkerteam.pl/topic/4643-zmiana-udźwigu-plecaka/?do=findComment&comment=129165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 @kondotier 15 godzin temu, kondotier napisał: No i co? Klawisz detektora zadziałał? Nie, wgl nie ma przypisanego klawisza do detektora, po prostu nie ma czegoś takiego, detektor trzeba nosić na pasie żeby działał, ale zrobiłem sobie plecak i udźwig, klawisza do auta nie znalazłem, oprócz tego przed chwilą miałem wylot przy przejściu z Wilczego wysypiska na Dolinę mroku z takim logiem FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find texture 'pro\ŔĘ108\silenser5_56' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 @cez137 Co do samochodu to jakby tutaj poczytać A z tą teksturą to wpisz w szukajke bo pewnie chodzi i wyskoczy o ak108 no i ten silenser mi śmierdzi, że powinno być silencer. Gdzieś już to widziałem ale teraz na tel nie mam za bardzo czasu szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 @tom3kb 6 godzin temu, tom3kb napisał: A z tą teksturą to wpisz w szukajke co mam tam wpisać? 6 godzin temu, tom3kb napisał: wyskoczy o ak108 Co to jest? 6 godzin temu, tom3kb napisał: silenser mi śmierdzi, j/w 6 godzin temu, tom3kb napisał: teraz na tel nie mam za bardzo czasu szukać. To jak znajdziesz czas to daj znać pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 @cez137 Nie wiesz co to ak108, taki karabin, a silenser to błędnie wpisany silencer czyli tłumik No dobra jestem na kompie to zerknij w tematy: A jak nie umiesz za bardzo szukać w szukajce forumowej to pierwsze co w takiej sytuacji robisz to albo cały error albo jego ważną część wrzucasz w gugla, np: Can't find texture 'pro\ŔĘ108\silenser5_56' i cyk https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Can't+find+texture+'pro\ŔĘ108\silenser5_56 To nie jest fizyka jądrowa znajdziesz rozwiązanie szybciej niż napiszesz posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) @tom3kb dobra dobra, wszystko umiem wpisać tylko nie wiem co, czytałem pierwszy temat i wychodzi na to że albo w cholerę zostawić ak108 i iść normalnie do DM albo grzebać w plikach, szczerze powiem że bardziej odpowiada mi pierwsza opcja druga sprawa to taka że w WL kupiłem od sidora właśnie tłumik na ak, po prostu lubię mieć tłumik choć szrama nie lubi tłumików haha i pomyślałem że może by sam tłumik zostawić? Pomogła zmiana nazwy pliku z AK108 na ŔĘ108, ale gdy idę do Naboja kolejny wylot przy wozie strażackim z takim logiem, w sumie nie wiem czy to log ale coś takiego 0023:04A7BE03 xrRender_R1.dll [error][ 183] : Nie można utworzyć pliku, który już istnieje. I kolejny wylot mniej więcej w tym samym miejscu, przy stacji benzynowej Synchronizacja... * phase time: 12 ms * phase cmem: 325590 K * [win32]: free[2353060 K], reserved[167512 K], committed[1673668 K] * [ D3D ]: textures[722839 K] * [x-ray]: crt heap[325590 K], process heap[7600 K], game lua[19186 K], engine lua[176 K], render[1900 K] * [x-ray]: economy: strings[11024 K], smem[28434 K] stack trace: 0023:057AC700 xrGame.dll 0023:057D10AF xrGame.dll 0023:0579C852 xrGame.dll [error][ 87] : Parametr jest niepoprawny. Dobra jakoś to poszło, jeszcze co do auta i "dodajemy tam linijkę: bind turn_engine kT zamiast T dowolny klawisz odpowiadający za odpalenie silnika." nie, to nie pomogło, dałem Z, niestety nadal nie mam tego w opcjach sterowania i jeszcze jedna sprawa, jestem w DM z tym całym Nabojem i czekamy do 20.00 żeby ubić tego Dzika, już o tym wcześniej wspominałem ale nie uzyskałem odpowiedzi mianowicie nie mam zegarka na HUDZie i nie wiem która jest godzina, da się to jakoś ogarnąć? Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 @cez137 a jak otworzysz pda to powinien być gdzieś zegarek, tak samo jak otworzysz inwentarz. Popatrz. A na hudzie nie ma zegarka bo taki sobie wymyślił modder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Chyba @metek58 zrobił kiedyś poprawkę, dodatkowo wyświetlająca zegar przy minimapie. Ja tego nie zachowałem, a szkoda. Może ktoś to jeszcze ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 @tom3kb @kondotier spoko, jest zegarek, znalazłem ale trzeba specjalnie w pda wchodzić żeby go zobaczyć, ale to jest najmniejszy problem, bo nadal nie mogę uruchamiać aut, nie wiem jak to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 @cez137 Jeśli w opcjach sterowania nie masz pozycji "Włączyć" ( a powinna być ), to na końcu pliku user.ltx dopisz sobie bind turn_engine kB . Za literę B wstaw sobie taką, jaka Ci najbardziej odpowiada, a jest wolna. Ale tę radę już Ci chyba ktoś dawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 @kondotier 57 minut temu, kondotier napisał: Ale tę radę już Ci chyba ktoś dawał. dokładnie, już to robiłem i lipa, tak to u mnie wygląda A w ogóle to mam mega problem z rozwaleniem tego szpona śmierci w X18, wale do niego z tego Camo i nic, ciężko go w łeb trafić, ile tam trzeba tego śrutu mu w ten łeb wpakować żeby on spadł z rowerka? mam ze 150 naboi, starczy tyle? mam jeszcze sporo innej amunicji ale on nic sobie z tego nie robi z reszta w poradniku jest napisane że albo camo albo miotacz poltergaista, ale miotacz zostawiłem w Barze z resztą i tak mało amunicji tam było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 @cez137 Zapytaj na PW @smoxa . Ten dopisek do user.ltx to on rozpropagował. Ale to dziwne, skąd się wzięła taka wersja sterowania bez uruchamiania silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 6 godzin temu, kondotier napisał: Ale to dziwne, skąd się wzięła taka wersja sterowania bez uruchamiania silnika. Są takie mody w których chcąc uruchomić silnik trzeba samemu dopisać do user.ltx linijkę: bind turn_engine kB Zamiast B - dowolny przycisk. U mnie zawsze to działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zawsze, kiedy grałem w PSz 1, miałem uruchamianie silnika w ustawieniach, stąd to pytanie. A zrzut ekranu który wstawiłem pochodzi od @cichy , z pierwszej wersji moda. A w modach gdzie zapomniano o tym ustawieniu, dopisanie linii w user.ltx, też zawsze działało. Nawet jak mod miał antyczita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @smox @kondotier Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale muszę się Wam do czegoś przyznać, a mianowicie plik user.ltx mam na dysku systemowym C razem ze zrzutami i sejwami a moda mam na D, tak wiem, zapomniałem przy instalacji go usunąć a zorientowałem się dopiero później o tym, a że wszystko hulało to już nie kombinowałem, wcześniej dodałem Z a teraz zmieniłem na C i nadal nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @cez137, już nie pamiętam czy ten mod robi zapisy na dysku C, czy w jakiś pliku tam gdzie jest zainstalowana gra. Ważny jest ten plik user.ltx gdzie są zapisy gry i tam zmień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @smox robi zapisy na C, dlatego wam to napisałem, przecież teraz w niego właśnie gram, ten zrzut jest właśnie z mojego user.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @cez137 Robi Ci zapisy w bibliotece, bo nie zmieniłeś ścieżki w fsgame.ltx . Ale miejsce robienia zapisów nie ma znaczenia. Jest tylko ułatwieniem przy szukaniu logów, zrzutów lub zapisów. I nie trzeba pamiętać, aby bibliotekę wyczyścić przed postawieniem nowego moda. Ale dla pewności, sprawdź w fsgame.ltx, dokąd prowadzi ścieżka zapisów i jaką nazwę ma katalog na nie. Ale spróbuj przenieść ten wpis uruchamiania na koniec user.ltx . Można jeszcze tak pokombinować, ale to już Twoja decyzja. Zabezpieczyć sobie poza modem katalog z ostatnimi zapisami. Z tak zmienionym user.ltx, rozpocząć nową grę zrobić zapis. Wyjść na pulpit. Następnie znów uruchomić moda, ale z zapisu poprzedniej gry. Może być ostatni, ale lepiej gdzieś przy pojeździe do uruchomienia, aby sprawdzić czy dopisek do user.ltx zadziałał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @kondotier 5 minut temu, kondotier napisał: Robi Ci zapisy w bibliotece, bo nie zmieniłeś ścieżki w fsgame.ltx Zmieniłem, zrobiłem wszystko tak jak trzeba tylko właśnie zapomniałem o tym userze 8 minut temu, kondotier napisał: Ale dla pewności, sprawdź w fsgame.ltx, dokąd prowadzi ścieżka zapisów i jaką nazwę ma katalog na nie. Oto zrzut z mojego fsgame.ltx, sam zobacz, co do powtarzania moda to nie będę go robił od nowa, po prostu mi się nie chcę, czy w tym modzie jazda autem jest kluczowa w jakimś momencie gry? bo jeżeli nie to po prostu to oleje i będę z buta latał i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @cez137 Ścieżka potwierdza moje przypuszczenia. Prowadzi do bibliotek. Zawsze jednak możesz to zmienić, tak przed rozpoczęciem nowej gry, jak i w trakcie. Ale na razie dajmy temu spokój. Pamiętam że trzeba latać śmigłowcem. Ale sterujemy nim bez potrzeby zmian w ustawieniach. A czy trzeba jeździć pojazdami, nie jestem w stanie powiedzieć. Nie zapamiętuję takich pierdół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @kondotier rozumiem, dobra to na razie to zostawmy, będzie trzeba jeździć to się wtedy będę martwił Da się jakoś wejść za siatkę obok Ziła? bo dostałem smsa od Castello zaraz po wyjściu z X18 żeby tam iść a w poradniku jest napisane żeby iść do Kostii, próbowałem przejść za ten parkan jakoś skacząc po nim ale mod nie puszcza, próbowałem w kilku miejscach, hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 @cez137 Trudno spamiętać wszystkie takie drobnostki. Jaka to lokacja, bo ze zrzutu nie łapię i jaki fragment moda. Tu masz kompletne przechodzenie od Szkreka. https://www.youtube.com/watch?v=Z8BANRE4GAs&list=PLnGInkNZHnoIsSoW26wZ5-0FAD71y1Ssq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi