apg2312 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 To też dorzucę ciekawe screeny :)UFO na niebie na Starych Bagnach : A tu sterta w Szpitalu w Zachodniej Prypeci - zastrzeliłem jednego monolitowca, zaraz spawnował się następny...w pewnym momencie odpuściłem :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 @ jurek48 Takie coś z ekranami robi się w modzie z DOPĄ jak ustawisz grafikę na "niskie".Żeby wyświetlało poprawnie, musisz mieć ustawienia grafiki na conajmniej "średnie", lub nawet wyżej ;)Przynajmniej ja tak mam ;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Dzięki za wyjaśnienie. Masz ode mnie jeden punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zobacz @jurek48 ten temat, może Ci pomoże - http://stalkerteam.pl/topic/5432-problem-przesunieta-grafika/?hl=dzieciach#entry60882 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Smox zmieniłem rozdzielczość i gra wczytuje się już normalnie. Wyskoczył mi takie krzaczki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 @ jurek48 Po zmianie wersji gry na tą z Dopą zapomniałeś zainstalować patch 01 do polonizacji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Czy muszę grać od początku jak teraz zainstaluję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Nie, nie musisz.Wszystkie stare sejwy będą działać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 To dobrze bo sporo wysiłku zrobiłem,aby kupić ulepszone softy do zamków elektronicznych i komputerów.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Po przejściu moda Zakamarki Prawdy czas na coś nowego. Zapowiada się fajnie EDIT:Pograłem trochę ale coś jest nie tak.Gdy biorę np. ze skrzynki apteczkę to nasz NPC ją od razu używa. Dotarłem do baru gdzie Naznaczony mnie odprowadził, na stołach leżała wódka/chleb, i jest tak samo jak z apteczką, bohater zamiast schować te rzeczy do plecaka to używa. Miał ktoś z was coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 U mnie jest to samo.Żeby użyć apteczki/bandaża trzeba wejść do inwentarza. Klawisze szybkiego dostępu nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Tak się dzieje, gdy jest pusty slot pistoletowy.Aby zjeść, wypić itp. trzeba do tego slotu wstawić np. chleb. Aby zabierane ze skrzynki lub trupa apteczki czy jedzenie nie było natychmiast spożytkowane, trzeba do niego wadzić choćby mapę.A jak pamiętam, też tam wkładamy apteczki, gdy sami ich chcemy użyć. Trochę czasu minęło ( i sporo modów ) gdy w nią grałem, ale chyba klawisze szybkich slotów działały, po zdjęciu z nich z "widoków".Agrael - no to jeszcze wstaw własny awatar, będziesz miał komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Jest dokładnie tak jak napisał kondotier. Żeby tak się nie działo, coś musi zajmować slot pistoletowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Nie mam dużo czasu z powodu zaległości w pracy, ale postawiłem moda z dopełnieniem i mam pytanie do tych co grali lub grają w moda...jaką postacią ciekawiej zacząć grę. Nie chcę korzystać z szczegółowych poradników by nie psuć sobie zabawy, jest w poście nr 29 ogólny opis tłumaczony przez @kondotier który rzuca trochę światła na początek, a potem zobaczymy.//Pytanie do @Yurek..Czy zamknąłeś już tłumaczenie tego moda. Pytam bo może trafię na jakieś literówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) malakas - jeśli zaczniesz grac stalkerem, to stracisz spora część moda. Bo po dojściu do Prypeci, możesz zmienić zdanie i porzucić służbę na rzecz stalkerki. Oś fabularna się nie krzyżuje. A jak zaczniesz odwrotnie, to gdybyś w następnej kolejności nową grę zaczął od żołnierza, to trafisz na te same zadania, a to już nie będzie zbyt ciekawe. Zaczynając żołnierzem, startujesz z jakim takim wyposażeniem, stalker idzie jako gołodupiec i przez to mogą wystąpić problemy jak w #110 i #111. Brak wyposażenia u stalkera, może skutecznie utrudnić nie grę, ale obsługę GG. Mnie, zanim się połapałem co jest grane, potrafi nawet zjeść mapę :teehee: . Jesli jednak gra żołnierzem, z tego czy innego powodu Ci się nie spodoba, zawsze możesz wrócić do stalkerowania.Szczerze mówię, że moda nie dokończyłem, przerwałem w połowie, grając raz jako stalker, a raz jako żołnierz, ze względu na ciągle wprowadzane fixy i dopy, niezbyt dopracowane i psujące grę. Jeden z nich potrafił postawić anomalie w środku Skadowska, przed kwestowymi NPC. Teraz cierpliwie czekam do jesieni, na wersję alfa.Ale to co jest, na pewno jest grywalne, stabilne i do przejścia. Tak że, niecierpliwi mogą spokojnie grać. DODANO: Podczas zmiany lokacji, kiedy miałem włączony noktowizor, następowały u mnie wyloty bez loga, a save zrobiony przed teleportacją nie działał. Musiałem wgrywać poprzedniego. Wyloty ustały, gdy przed zapisem wyłączałem noktowizor i teleportowałem się bez niego. Na nowej lokacji zapis i włączenie noktowizora, o ile tam był potrzebny. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez kondotier 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 To już chyba ostatni patch do polonizacji moda - patch 03Jest kumulatywny. Zawiera w sobie poprzednie patche.Nowa gra nie wymagana.Zawiera sporo poprawek tłumaczenia i pewną drobną poprawkę, która pozwala nam nie iść do aresztu po pójściu na "piwko" z piękną porucznik Stokes ;)Ale żeby nie było za łatwo, trzeba dwukrotnie prawidłowo odpowiedzieć na jej pytania a i tak wywalą nas za to z szeregów Wojskowych i staniemy się Cywilem :( (ale szpej nam zostawią i nie zamkną w areszcie, skąd nie udało mi się nigdy wydostać :D) Patch 03 do polonizacji moda Alternatywa do pobrania z linka w pierwszym poście i poniżej:http://yadi.sk/d/DFC1h9rQ6ro9OOBOWIĄZKOWY !!! Nowa gra nie konieczna !! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Mod wart gry - zapewniam :thumbsup: . Poradnik przełożony do wersji PDF mojego autorstwa: http://przeklej.net/file_details/109202.html . Teraz nie trzeba latać po necie tylko po własnym dysku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Przymierzam się zagrać w tego modzika bo zapowiada się świetnie, ale ktoś mógłby mi napisać kolejność instalacji moda, bo w pierwszym poście jest troche zagmatwane, byłbym wdzięczny bardzo :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 1. rozpakowujesz i uruchamiasz instalator AlternativA_1.1_01.rar2. rozpakowujesz i uruchamiasz instalator AlternativA_1.1_02.rar3. do folderu "bin" wrzucasz plik xrGame.dll 4. instalujesz DOPĘ (dopełnienie)5. rozpakowujesz i instalujesz polonizację Alternatywa 1.1 + DOPA PL [zawiera fix 1.1 i fix 1.2] (14.06.13)6. rozpakowujesz i instalujesz Patch 03 do polonizacji (dla wersji z DOPĄ) I gotowe. Można grać :D Ostatnia misja w scenariuszu, gdy gramy jako Wojskowy, to normalnie Obcy - Decydujące starcie.Co prawda w innej scenerii, ale bez PKM i jakichś 2000 naboi do niego, to lepiej nawet nie próbować jej zrobić. No i żeby dotrzeć na miejsce akcji trzeba się nieźle nagimnastykować, bo jako wojskowy przez Bar nie ma mowy żeby dało się przejść.Trzeba znaleźć sobie inną drogę do celu ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Mam oto taki problem, a mianowicie nie mogę się teleportować z Zatonu do Przedsionka mimo, że wszystko opróżniłem... no prawie wszystko, bo została mi fleszka Żwawego i Dokumenty z Posterunku Wojskowego na Kordonie...ni jak nie mogę się tego pozbyć...może mi ktoś podpowie, jak to rozwiązać, bo już trzeci raz nie chce mi się cofać w zapisach... ....Dziękuję bardzo....za zainteresowaniem się moim problemem, który już się zdeaktualizował...jednak na pomoc większości forumowiczów nie ma co liczyć....pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 @ Jerczi Nie zawsze jest czas wszędzie zajrzeć i na wszystko odpowiedzieć od razu. Miej trochę wyrozumiałości kolego. Nie da się tłumaczyć nowych modów jednocześnie odpowiadając na coraz to więcej pytań userów. A teraz odpowiedzi: Przedmiotów kwestowych, które wymieniłeś nie pozbedziesz się bez grzebania w plikach.Co do nie działającego teleportu, to nie mam pojęcia, co jest u Ciebie nie tak. U mnie działa za każdym razem i nawet broń mogłem przemycać... Podeślij mi sejwa, zobaczę jak bedzie u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) @Yurek Przepraszam za moją niecierpliwość, ale jak Cię gra wciągnie i nie możesz problemu rozwiązać, to człowieka ponoszą nerwy...ten problem rozwiązałem, ale mam kolejny, a mianowicie po znalezieniu ostatniego schowka Chemika wg poradnika powinienem udać się do Przedsionka (Przedzone) i spotkać się z Naznaczonym...a tu kicha, bo nie ma w ogóle dialogu z nim, który by pozwolił na kolejne zadanie np. spotkanie się z Anarchistą itd....Nie wiem co dalej robić... :wallbash: :wallbash: :wallbash: Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez jerczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 @ jerczi Nie wiem, co mogło się stać... Pewnie Ci jakiś skyrpt nie zaskoczył. Spróbuj zabrać graty z ostatniego schowka Chemika jeszcze raz.U mnie nie było z tym problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 @Yurek Podchodziłem do tego trzy razy i za każdym razem to samo, czyli brak dialogu z Naznaczonym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 @ jerczi Jak chcesz, to mogę Ci podesłać sejwa z mojej gry z tego momentu, lub jego pobliżu ;)Sprzęt miałem już wtedy wypasiony, więc stratny nie będziesz ;)Jakby co przypomnij mi na PW. Proszę bardzo, oto kilka sejwów z tego momentu gry - przed rozmową z Naznaczonym, po której mamy iść do Anarchisty.jerczi.7z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi