czernobyl10 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 18.06.2013 r. Autor: S.A.T (Stalker Alliance Team) Autorzy spolszczenia: @Yurek, @yellow, @metek58, @smox Śr. długość rozgrywki: (ok. 12 godzin) OPIS: Spoiler G.L.A.D.I.A.T.O.R. II to starsza wersja drugiej części Czasu Sojuszu - popularnej serii na platformie Zewu Prypeci. W trakcie przygody po raz kolejny wcielimy się w majora Diegtiariowa, który po wydarzeniach z Zewu Prypeci postanawia pozostać w Zonie. Po pewnym czasie udaje mu się wykryć kolejny podstępny plan Świadomości-Z polegający na całkowitym zniszczeniu wszystkich ugrupowań, pozostawiając przy życiu jedynie mutanty i bioniczne roboty. Nowa fabuła. 8 lokacji. Nowa forma podróży między lokacjami - teleportacja. Możliwość skorzystania z helikopterów oraz transporterów bojowych podczas wykonywania zadań. 11 ugrupowań. Możliwość wyboru wyposażenia przed rozpoczęciem zadania. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi częściami serii: Prypeć. Czas Rozliczeń - Czas Sojuszu (Prolog: I część serii) Czas Sojuszu (II część serii) Czas Sojuszu - Więź czasów (III część serii) SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: Zew Prypeci 1.6.02 Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem, patchem oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex #1 - [KLIK] Yandex #2 - [KLIK] Torrent - [KLIK] Patch: Yandex - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Yandex - [KLIK] - link zapasowy Autorzy spolszczenia moda NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl. Źródło: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 INSTALACJA NA POLSKĄ PLATFORMĘ: 1. Odpalamy instalator - jego nazwę zmieniamy na np. 0 - bez cyrylicy i podajemy ścieżkę dostępu np 1. 2. Kopia katalogu rus z przemianowaniem na pol (gamedataconfigstext) 3. Zmiana w localization.ltx na taką postać:[string_table]language = polfont_prefix = ;_west ;_centfiles = gd_addUWAGA: 4. Wklejamy wszystko również plik Stalker-COP.exe 5. Zmieniamy w naszym skrócie na pulpicie gry element docelowy na taki: "C:Program FilesGSC World PublishingS.T.A.L.K.E.R. - Zew PrypeciStalker-COP.exe" - gramy Mod jest niesamowicie stabilny. Przeszedłem cały i nie miałem ani jednego wylotu. Grupa Sigerousa odwaliła kawał dobrej roboty . Jazda BTR i jednoczesny ostrzał, loty śmigłowcem, niesamowite akcje snajperskie i ataki nożem z ukrycia - daje kopa . Mod wart uwagi, napisałem do niego poradnik i czekam z niecierpliwością na kolejną część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Mamy zamiar spolszczyć ten mod. Trochę to potrwa, bo wiadomo - lato i wakacje, ale jak się zacznie, to się i skończy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 @ Smox Właśnie się za niego zabierałem..."Mamy zamiar" - to znaczy Ty i metek58 ?Poczekajcie chwilkę, poszukam co w nim będziemy mieli do zrobienia i dam znać - umówimy się na Dropa ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Bardzo się cieszę @Yurek, że będziemy robić go razem. "Mamy zamiar" to znaczy - ja, metek58 i yellow. Pod Twoim kierownictwem i w czwórkę powinniśmy szybko się uporać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Niestety, @Yurek, będziesz musiał nas znosić. A poważnie, czyż to nie super wiadomość, że nasze grono ma w zespole piękną różę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Dajcie mi parę dni na ogarnięcie tego co mamy do zrobienia. Będę pisał na PW jak będzie gotowe ;) A yellow już skończyła tłumaczenie "Prawa Diegtiarowa" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Tak, ukończyliśmy tłumaczenie. Jeszcze zapewne pojawi się patch, ale i tak mod jest całkowicie zdolny do "użytku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Zanim zabierzemy się za robotę, chcę najpierw chcę przetłumaczyć nazwy własne postaci i dodać je do słownika, żeby wszyscy Tłumacze podczas pracy nad polonizacją "mówili jednym językiem" ;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 A ja mam prośbę. Jak ktoś ma już ściągnięty ten mod, to prosiłbym o wrzucenie samego moda na darmowy hosting. Jak zassałem tego moda, to w końcowej fazie, Norton mi go wywalił. Nie wyłączę antywira przy pobieraniu z sieci, bo obawiam się syfu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Tu można pobrać z mojego Yandexa ;) http://yadi.sk/d/maw14z0r6fCOy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Dzięki, @Yurek. Czy podczas ściągania tego moda, wyłączamy antywirusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Pobierałem z rus i z AVG. Było bez problemu. Jeszcze nie stawiałem, ale już rozpakowałem i dalej spokój z antywirem. Czyli że, jest czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 To jest trochę dziwne, bo jak jakiś mod posiada formę instalatora, to ten mój nadgorliwy Norton, zaraz go chwyta i wywala, nawet nie zapyta, co z tym fantem zrobić. Zassałem tego moda z linka @Yurka, szło około 450 kB/s, ale wyłączyłem ochronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 UWAGA !! Po pobraniu moda w wersji instalatora trzeba zmienić nazwę pliku na polską, bo inaczej podczas próby uruchomienia instalatora wyskakuje błąd Windows. Przynajmniej ja tak miałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Potwierdzam problem z instalatorem, trzeba ruską nazwę zmienić na np. Gladiator i po kłopocie. Jak ktoś uważnie będzie czytał posty wyżej (post nr 2), to zauważy informację od @cichego, że instalator moda fika i co należy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Rozpoczęliśmy prace nad polonizacją moda.W tak zacnym gronie (yellow, metek58 & Smox) nie sądzę żeby zabrało nam to zbyt wiele czasu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 W trakcie uruchamiania moda, po prawidłowej instalacji i prawidłowej zmianie ścieżki dostępu w skrócie pulpitowym, mod z niego nie chciał nawet drgnąć.Zrobiłem więc skrót bezpośrednio z tego StalkerCOP.exe ( tego z moda ) i kopia na pulpit. Mod rusza bez problemu.Porównałem ścieżki z obu skrótów. Były identyczne.Ale problem rozwiązany i możliwy do zastosowania w podobnym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Prace nad polonizacją idą pełną parą. Myślę, że Was pozytywnie zaskoczymy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Myślę, że tego spolszczonego moda (testując nową maszynkę), @miedziany odpali z ochotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 To się nie śpieszcie, aby zdążył poskładać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Aktualnie trwają testy zamknięte BETY polonizacji.Niebawem (po wprowadzeniu poprawek) zostanie opublikowana polonizacja na Forum.Ponieważ mod nie jest jakiś szczególnie rozbudowany fabularnie (w końcu to tylko 1-sza część serii ;)), nie potrwa to zbyt długo.Tak więc szykujcie maszynki do grania, miejsce na dysku i rozgrzewajcie myszki, bo będzie się działo, oj będzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Na dodatek powiem, że bez poradnika ala @cichy, to prawie nie do przejścia pewne etapy zadań, a wiem (niekiedy) co mówię. :yes: @cichy, w poradniku jest, że po odbiciu BTR-a w Mrocznym Parowie, w drugim szturmie na Alfa-Bioniki. Jak się strzela z tego BTR-a, już nie wspomnę, że bywa tak, że zamiast w przód (gdy użyjemy klawisza jak idziemy do przodu), jedzie w tył. Strzelać nie wiem jak, choć cel namierzył BTR. Poradź coś. A może ktoś miał taki problem i go rozwiązał? Proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Z tego co pamiętam to strzałka do tylu to on jedzie do przodu,a strzał to tab. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Dzięki. W tym ferworze walki z Alfa-Bionikami, utraciłem kontrolę nad tymi klawiszami. Teraz, to ja im dam popalić! Mam pytanie do @cichego. Opisałeś w poradniku, że znalazłeś w Mrocznym Parowie dwie figurki - jedną w zawalonym tunelu, a drugą koło kupy kamieni, w okolicy Kwiatu życia i pilnującego go kontrolera. Możesz sprecyzować miejsca znalezienia tych figurek, bo obskoczyłem chyba wszystko, a po figurkach ani śladu. Może jakieś screeny. Z góry dzięki. Figurkę pseudogiganta znalazłem, ale obszukałem zawalony tunel, co jest w pobliżu Kwiatu życia i zero efektu. Prośba aktualna. Melduję posłusznie, figurkę chimery też znalazłem. Nie przypuszczałem (a zadanie przypadło mi w nocy), że są dwa zawalone tunele. Oj, nabiłem ja kilometrów i przypadkowo natrafiłem na ten plecak. Dobrze, że wyczytałem w poradniku o tych figurkach, bo być może, nie byłoby już okazji tam wrócić i klapa z kolekcji. Mam teraz już 7 figurek - brak trzech, zapewne Dolina Mroku i Magazyny Wojskowe, ale zobaczy się. Dowiedziałem się od @Yurka, że w Mrocznym Parowie powinno być CZTERY figurki. Jasny gwint, to teraz trzeba będzie dopiero latać! Znalazłem wszystkie cztery figurki, mogę ruszać dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi