FeRu Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Sorry za post pod postem ale tak bedzie najlepiej. Znalazłem odpowiadający STCoP weapon Pack dla Odl Story na stronie http://stalker-torrent.net/viewtopic.php?t=722 Wystarczy się zrejestrować na forum i można pobierać,torrenty aktywne takze nie ma problemu z pobieraniem. TAkze jak myslalem pack ktory jest w paczce na MEGA jest niewłaściwy..Prawidłowy wazy około 270MB. Jak tylko się pobierze torrent wrzucę ten pack tutaj. Edit: Prosze bardzo link do właściwego Weapon Packa. https://mega.nz/#!FlUkSJjY!YlOKzEQwYviRRd6D95KJ0fIbj82wd6uBXq7dztTP_OM Bez wątpienia jest to właściwy weapon pack. wrzuciłem go na juz zainstalowanego moda i wrzuciłem spolszczenie ponownie bez wywalania plików i wszystko rabotajet tak jak ma być. Póki co mod bardzo ciekawy i bardziej podoba mi się zdobywanie tutaj bagien niż w podstawce dzięki typowym S.T.A.L.K.E.R.owskim zadaniom, jak sprawdzanie posterunków na których zginęli członkowie Czystego Nieba co kończy się ubijaniem mutantów czy spotkaniem ciekawej persony jak snajpera pijawkę w Kościele. Wiele zadań wymaga "pomyślunku" a nie jak w podstawce tylko bieganie z posterunku do posterunku ubijając bandytów. NA bagnach jest mnóstwo trupów z ciekawymi znajdźkami jak nowe modele broni czy uleposzone bronie czy trupy z dokumentami,ale tez jest spora ilość pustych zwłok,przez co trzeba się nachodzić żeby znaleść cos ciekawego. Póki co mod jest świetny i dał mi powód by znów cieszyć się prequelem S.T.A.L.K.E.R.a -Szkoda tylko że tak od początku nie wyglądało Czyste Niebo. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez FeRu Dodanie Linku do właściwego packa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam9609 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Mam problem. Wywala mi kiedy mam udać się pierwszy raz do Doliny mroku, w Kordonie, przed Północnym posterunkiem. Najgorsze jest to że nie ma loga. :/ Używaj polskich liter. - Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 (edytowane) @FeRu twoja weapon paka działa bez zarzutu. Mod jest bardzo stabilny. Zrobiłem mały błąd bo zacząłem w niego grać po skończeniu Hardwarmod , w którym scenariusz jest taki sam, ale... @adam9609 w takiej sytuacji (brak loga) najprostszym rozwiązaniem jest wczytanie ostatniego sejwa. Edytowane 24 Czerwca 2016 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Spoiler Expression : fatal error Function : CScriptEngine::lua_error File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp Line : 180 Description : <no expression> Arguments : LUA error: ...op\czyste niebo\gamedata\scripts\bind_stalker.script:223: attempt to index global 'm_wpn_addons' (a nil value) Ktoś miał taki problem? Ktoś ma rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 @MaklerR jakiś problem w folderze wpn. Sprawdź ten plik. Może nieprawidłowo napisany i trzeba tylko poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 @DaarMoo Miałeś rację, wystarczyło nadpisać ten plik jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 No to fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacho Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Stalkerzy pomożecie po raz kolejny,zaciekawił mnie ten i mod i go pobrałem,ale nie mogę pograć bo wywala taki błąd FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 180 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ....r. - clear sky\gamedata\scripts\bind_stalker.script:186: attempt to call field 'send_encyclopedy' (a nil value) stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes12041993 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 U mnie po odpaleniu gry wyskakuje od razu taki błąd, rozumiem z tego że są dwa te same, wpisując na nazwe tego pliku znalazłem ich wiele i pytanie czy mam któryś usunąć czy co mam z tym zrobić, dodaję tutaj również poniżej listę plików o tej nazwie które mi się pojawiają przy wyszukiwaniu. Proszę o pomoc Expression : fatal error Function : CInifile::Load File : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp Line : 234 Description : <no expression> Arguments : Duplicate section 'wpn_ump45' found. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Otwórz sobie w notepad++ plik configs/weapons/weapons.ltx - wciśnij ctrl i f (albo daj wyszukaj) zaznacz opcję wyszukaj w plikach i wskaż mu folder configs - niech ci wyszuka wszystkie ltx-y z tym wpisem. Potem musisz z jednego usunąć wpis. Najprawdopodobniej masz normalny plik w configs/weapons zawierający config broni a potem może w tym samy albo w innym pliku duplikujący konfig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Taki problem. Spoiler Expression : wave&&wave->length() Function : CSoundRender_Source::LoadWave File : E:\priquel\sources\engine\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp Line : 65 Description : Can't open wave file: Arguments : d:\program files (x86)\steam\steamapps\common\stalker clear sky\gamedata\sounds\ambient\outdoor\frogs_1.ogg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 @MaklerR Trzymaj, powinno zadziałać: https://www110.zippyshare.com/v/DWCGc4QN/file.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam chłopaków,mam taki sam problem jak ramzes12041993 że po odpaleniu gry wyskakuje od razu taki błąd Expression : fatal errorFunction : CInifile::LoadFile : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cppLine : 234Description : <no expression>Arguments : Duplicate section 'wpn_ump45' found. i za cholere niemoge sobie z nim poradzić,próbowałem coś tam wyszukać ale nie kumam czaczy Edytowane 23 Sierpnia 2018 przez toldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Ponawiam prośbę,mam taki sam problem jak ramzes12041993 że po odpaleniu gry wyskakuje od razu taki błąd Expression : fatal error Function : CInifile::Load File : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp Line : 234 Description : <no expression> Arguments : Duplicate section 'wpn_ump45' found. i za cholere niemoge sobie z nim poradzić,próbowałem coś tam wyszukać ale nie kumam czaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 @toldi Przecież w 4. wpisie wyżej, scigacz1975 napisał co trzeba zrobić z tym podwójnym wpisem. Zrób to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) Witam szanownego kolegę kondotiera,jakłbym wiedział jak to zrobic nie prosił bym o pomoc,po prostu nie kumam czaczy kabinowałem na różne sposoby i lipa niestety,to co opisał scigacz1975 próbowałem zrobić ale nie zabardzo mi to wychodzi Edytowane 25 Października 2018 przez toldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Przecież jest w prosty i jasny sposób napisane... Ale okej, jeśli robisz to pierwszy raz, to proszę na przykładzie, załapiesz na przyszłość: 1. Otwierasz Notepad++. Nie masz? Ściągasz: https://notepad-plus-plus.org/download/v7.5.9.html 2. Instalujesz, otwierasz, wciskasz CTRL+F, wyskakuje Ci takie okno, przechodzisz do wskazanej zakładki: 3. W polu "szukany tekst" wpisujesz... szukany tekst. Czyli "wpn_ump45" w Twoim przypadku. W polu "katalog" podajesz ścieżkę do folderu configs i klikasz "znajdź wszystkie". 4. Program znajduje pliki .ltx z ww. wpisem, wyświetlą się na dole okna: Kasujesz inne wpisy niż ten podstawowy w configs\wepons, usuwając tym samym duplikat, jak i problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Witaj Sierioża wyskoczyło mi oto takie coś,i co teraz co i jak mam skasować,ciężko mi zatrybić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Zgłaszane błędy w uruchamianiu moda były spowodowane nieprawidłowym dodatkiem na bronie, była to prawdopodobnie wersja dedykowana do podstawowej wersji gry. Na Ap-pro znalazłem właściwą wersję, link: https://cloud.mail.ru/public/9wmx/11XmWz1Jw/STCoP WP Old Story Adaptation.7z Po zainstalowaniu dodatku z tego linku gra się uruchomiła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacho Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Witajcie stalkerzy,chciałem powiedzieć ze udało mi się ukończyć tego moda i jest fajnym urozmaiceniem do czystego nieba tylko mam jedno pytanie, nie za bardzo kumam zakończenie otóż jak przeniesie nas na generatory to kto czeka tam na nas i strzela z gaussa macie jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Nie na gracza, a na Striełoka. To jego zabijają. Wychodzi na to, że to ta sama grupa, która zabiła przez pomyłkę Kła. A kto wysłał w pogoń za Striełokiem Szramę, wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kibster Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Witam! Wie ktoś może jak dołączyć do wojska w tym modzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Witam. Mam pytanie czy wie ktoś dlaczego po włączeniu gry nie działa mi klawiatura myszka działa, a klawiatura nie. Nie mogę nic zrobić, czyli grać. Oczywiście wszystko jest podłączone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @vojtas040 Przypisz klawisze w opcjach. Pewnie nie ma przypisanych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Protean... dzięki miałeś rację . nie zwróciłem uwagi.... wszystko działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi