Szeregowy Killer Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Proszę o pomoc. Jest taki problem ze jak gadam z pobocznymi npc albo pytam o ciekawostki to mi crashuje moda i wywala do pulpitu z errorem Engina. Czy jest jakiś rodzaj naprawienia tego błędu? Byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Jeszcze jakbyś podał co jest w Logu na końcu np po FATAL ERROR to by można pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Tomekb ja sie na tym nie znam. Moge prosic o jakies instrukcje jak to znalezc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 @Szeregowy Killer Od czego jest dział dla nowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Dzięki A tu error FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 @Szeregowy Killer na LUA error najlepsze jest wczytanie autosave'a. Właśnie autosave'a, a nie zwyklego save'a. Możesz spróbować zmniejszyć też odległość oświetlenia i widzenia do 50%. Często to skutkuje w TT2 + AA2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Z autosave nic nie pomaga. Robiłem to kilkukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 @Szeregowy Kiler - zmniejsz oświetlenie na statyczne, a w ustawieniach zaawansowanych, trawa, cienie, na lewo do końca. Szczegółowość tekstur, odległośc widzenia na połowę. Zapisz wyjdź do pulpitu i zresetuj komputer. Po resecie uruchom grę. Przed zrobieniem powyższego możesz jeszcze zwiększyć plik wymiany. Jest opisane na forum jak to zrobić, gdybyś nie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Ten pierwszy sposób nie wpływa na problem który posiadam. Problem nadal istnieje i strasznie krzaczy. zwiększyć plik wymiany yhm..Czy to ma sens gdy mam gtx960 i 8gb ramu dosyć mocny procesor + jeszcze używam ssd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 @Szeregowy Killer - w logu błędu masz " LUA error: ", a to jednoznacznie pokazuje na brak pamięci. Podczas gry, jakieś inne programy działające w tle, mogą zajmować pamięć. Uruchom grę i przy pomocy menadżera zadań, zobacz co równolegle z nią jest uruchomione i czy jest niezbędne dla pracy komputera. Więcej Ci nie podpowiem, bo na tych programach w tle, się nie znam. Ten mod też nie lubił dwóch rzeczy. Wielu przeładowanych schowków i zbyt wielu zapisów w kat savedgames. Zostaw w nim kilka ostatnich, a resztę przenieś do innego katalogu. Podobny problem miałem w Prypeci. Wróciłem, opróżniłem schowki i przeniosłem zapisy. Poszedłem dalej bez problemu. Mam taką sama kartę i ilość RAM, ale i tak przy jednym z nowych modów, plik wymiany musiałem powiększyć. Nie zawsze optymalizacja moda jest doskonała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 "LUA error:" oznacza błąd języka skryptowego LUA a nie brak pamięci Mi to wygląda na niezgodność wersji na jakiej musi być postawiony mod czyli 1.0004. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 23 godziny temu, Szeregowy Killer napisał: Dzięki A tu error FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value) Może zdowngraduj grę poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Niedawno napisałem krok po kroku młodszemu koledze na forum jak zainstalować FOTOGRAFA i się udało więc może spróbuj tak jak wszyscy Ci radzą stawiać moda na odpowiedniej wersji podstawki czyli 1.0004 Jeśli nie wiesz jaką masz wersję poprawki można to sprawdzić w lewym dolnym rogu menu gry tam gdzie zmieniasz opcję. Jeśli masz inną wersję niż 1.0004 zrób tak: 01. Odinstaluj Cień Czarnobyla02. Usuń folder STALKER-SHOC ścieżka C:\|Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\03. Zainstaluj od nowa swoją wersję Cień Czarnobyla.04. Usuń katalog bin oraz pliki gamedata.dbc i gamedata.dbd z folderu z grą.05. Dodaj TYLKO folder bin do folderu z grą z paczki - https://yadi.sk/d/zbzyIUVE3DYSzQ06. Uruchom grę i sprawdź czy w dolnym lewym rogu będziesz miał podaną wersję 1.000407. Jeśli wszystko jest ok dodaj moda tak jak jest to opisane w pierwszym poście: Małe pytanie do innych userów: W instrukcji jest napisane: 2. Wykonujemy standardową procedurę z fsgame.ltx ale nie jestem pewien czy trzeba to robić skoro u mnie jest tak i mod śmiga. Instalacja Moda tak trochę po mojemu: 1. Po upewnieniu się, że mamy podstawkę w wersji 1.0004 pobieramy i rozpakowujemy pobraną pakę z modem. Linki: https://drive.google.com/file/d/0B26MY7RaPD5VODNtRm5tUTAtaW8/view https://drive.google.com/file/d/0B26MY7RaPD5VYlhKZlViNER1N0U/view https://drive.google.com/file/d/0B26MY7RaPD5VOVBXUXhFSTh5Umc/view https://drive.google.com/file/d/0B26MY7RaPD5VYjlWWk1pZll0bFU/view 2. Zawartość katalogu Tajne Ścieżki 2 (Gamedata, Bin) wrzucamy do folderu z grą i potwierdzamy nadpisanie wszystkich plików.3. Przenosimy plik user.ltx do lokalizacji z zapisanymi stanami gry.4. Tworzymy skrót do gry na pulpicie, w elemencie docelowym wpisujemy po spacji -nointro, po czym odpalamy grę i gramy! Edytowane 17 Lutego 2017 przez kazik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 No dobra dam ci szanse. Lecz wersje 1.0004 mam a plik wlasnie dotyczy dialogow wedlug mnie bo nie moge z nikim rozmawiac podczas gry. Tylko z glownymi postaciami reszta np czyste niebo to nic nie powie bo wywali :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) Dzięki za danie szansy O jakim pliku dialogów piszesz? I jeszcze jedno pytanie czy masz wersje podstawki 1.0004 czy zmieniasz z wyższej na niższą? Możemy jeszcze zrobić tak, że jeśli będziesz miał nadal wyloty przy dialogach wystaw sejwa sprawdzę go u siebie. Edytowane 18 Lutego 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Jest tak ze z wyższej na niżej. No i mówie o plikach dialogów z npc. 16 godzin temu, kazik napisał: Niedawno napisałem krok po kroku młodszemu koledze na forum jak zainstalować FOTOGRAFA i się udało więc może spróbuj tak jak wszyscy Ci radzą stawiać moda na odpowiedniej wersji podstawki czyli 1.0004 Jeśli nie wiesz jaką masz wersję poprawki można to sprawdzić w lewym dolnym rogu menu gry tam gdzie zmieniasz opcję. Jeśli masz inną wersję niż 1.0004 zrób tak: 01. Odinstaluj Cień Czarnobyla02. Usuń folder STALKER-SHOC ścieżka C:\|Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\03. Zainstaluj od nowa swoją wersję Cień Czarnobyla.04. Usuń katalog bin oraz pliki gamedata.dbc i gamedata.dbd z folderu z grą.05. Dodaj TYLKO folder bin do folderu z grą z paczki - https://yadi.sk/d/zbzyIUVE3DYSzQ06. Uruchom grę i sprawdź czy w dolnym lewym rogu będziesz miał podaną wersję 1.000407. Jeśli wszystko jest ok dodaj moda tak jak jest to opisane w pierwszym poście: Zrobiłem dokładnie tak jak mówiłeś no i teraz to: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CBlender_default_aref::Compile [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender_R1\Blender_default_aref.cpp [error]Line : 75 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Not enought textures for shader, base tex: prop\prop_bed1 Jest wczytywanie shaderów i wyrzuca do błędu xrengina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Rozumiem, że teraz w ogóle się nie wczytuje nawet do menu ? Masz jakieś wcześniejsze sejwy gdzie był problem z dialogami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 sejwy mam z obecnej gry. I ten problem shaderów występuje przy nurkowaniu i przejściu z lasu na jantar za to dialogi naprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Dobre i to Wystaw sejwa przed tym przejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Jak mogę ci to przesłać? xd.rar Ah dobra już jest Okej udało mi się pobawić i naprawiłem. Lecz teraz mam problem z wyjsciem z jantaru. Ktoś wie gdzie jest te tajne przejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) Może tak zrób kopię swojego pliku exe podmień na mój.https://yadi.sk/d/5v-5jAGx3EEhDV Do sejwów wrzuć xd jantar ok.sav Sprawdź czy jest ok. U mnie dwa razy sprawdzałem i wszystko jest ok. Na swoich sejwach dopiero znalazłem Wasiliejwa i tak myślę, że może sobie też odświeżę tego moda bo do czasu wyjścia OP-2.1 trzeba coś robić Edytowane 18 Lutego 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Mam pytanie. Gdzie dla felczera znajdę ogony psów? W prypeci? bo te nibypsy kolo diabelskiego młyna zabiłem a tam żadnego psa nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Wróć do tej części sprzed tunelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Aha. I jeszcze jedno. Gdzie dokładniej jest 3 walizka z dokumentami w Czernobylu 2? Szukam i szukam no i nie widzę. Może ktoś posiada ssa / video ? albo umie dobrze okreśilić słownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 @Szeregowy Killer są świetne poradniki do zadań głównych i pobocznych. Tam na wszystkie twoje pytania dotyczące fabuły jest odpowiedź. Ja otwieram na jednej stronie poradnik zadań głównych, na drugiej - pobocznych i w razie czego szukam pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi