Jump to content

Przeglądarka

Vorenus

Recommended Posts

Ja polecam też Firefoxa.A na naszej stronie tak wygląda popularność używanych przeglądarek: 1. Firefox 53,66% 2. Opera 18,87% 3. Chrome 14,43% 4. Internet Explorer 9,66% 5. Safari 1,64% 6. Opera Mini 1,58% 7. SeaMonkey 0,09% 8. IE with Chrome Frame 0,02% 9. Mozilla 0,02% 10. Netscape 0,02%

Nie chcę się ośmieszyć, ale z tego co podałeś portals wynika że, Mozilla i Firefox to oddzielne przeglądarkiUśmiech. Wyprowadź mnie z błędu, czy Mozilla Firefox, Firefox i Mozilla to trzy zupełnie inne przeglądarki internetowe?

Tak to dwie rożne przeglądarki, jak nie wierzysz: http://www.programosy.pl/program,mozilla.html.

Więc mnie nie ośmieszyłeś

:P

Ja to tylko przekopiowałem, źródło:]

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

portals, nie pisałem że: - nie chcę ośmieszyć Ciebie tylko - siebie. Nigdy nie byłem mocarzem w kwestii programów czy podzespołów, potrafię przeinstalować system, naprawić drobne usterki w komputerze (jeżeli są proste do diagnozy) i jestem z tego zadowolony. Twoje pokolenie urodziło się do komputera, niestety portals - jestem już wapniakiem choć z trudem to do mnie dociera.:P

Opera i jeszcze raz Opera ...nie trzeba szukać i dodawać ciągle wtyczek do tego i owego. Są tylko nieliczne wypadki ,że trzeba użyć IE do pobrania czegoś. Próbowałem kilka razy przekonać się do F.Foxa, ale najbardziej brak mi w prawym kliku PPM opcji... przejdź pod ten adres...po zaznaczeniu linku. Doskonały speed dial, możliwość używania i dodawania skryptów, łatwa konfiguracja (przeglądarka ma wszystko co potrzebne do pracy zaraz po instalacji z blokadą reklam włącznie)... to tylko przykłady wielu zalet Opery.

Macie rację, zainstalowałem Operę i... link ok - mod do pobrania!!!!!!!!!!:P:P:D. Trochę ta Opera jest łysa ale już darzę ją szacunkiem, póki co do przeglądania zwykłych stron zostanę przy Mozilli a opera będzie na te z problemami. Dzięki Panowie za pomoc, jak się skończą mecze to POBIERAM NLC6:D. Swoją drogą zobaczę jak przez Operę będą mecze wyglądały?

Trochę ta Opera jest łysa

Vorenusie to ff jest choinka bo trzeba do wszystkiego wtyczki pobierać.

Opera ma większość z nich od producenta już w środku. Korzystam juz z Opery dobre parę lat i poznałem kilka tajników. Tak dla początkujących podam link z optymalizacji Opery..warto wykorzystać te porady

http://b39.cal.pl/opera.html#BlokowanieReklam

a tutaj dla chcących coś więcej i zmieniających /config przeglądarki ....

http://my.opera.com/Tamil/blog/opera-faq

To prawda, Opera jest szybsza i nie musiałem instalować dodatkowych wtyczek, plusem jest też fakt, że nie blokuje pobierania z netu. Jest jednak uboższa w opcje i przez to mniej przyjazna od Mozilli, nie czytałem jeszcze o optymalizacji więc to może być nie do końca prawdą. Już prawie 6 lat korzystam z Mozilli i jak do tej pory mnie nie zawodziła, poległą na linkach do "naroda" i do transmisji meczy z niektórych serwerów. Póki co zostaję przy obu. :P

• 1 month later...

A ja zachęcam do beta-testów najnowszej Mozilli Firefox 4. Widać że zmiany idą w dobrym kierunku, usprawniony interfejs, wyraźna poprawa wydajności przy uruchamianiu i otwartych wielu kartach. Generalnie oby tak dalej. Nowa beta ma wychodzić co 2-3 tygodnie.