Vorenus Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Jaką polecacie? Ja od zawsze korzystałem z Mozilla Firefox ale ostatnio zaczynam mieć z nią jakieś problemy. Nie chce łączyć się z niektórymi stronami i nie chce wyrażać zgody na pobrania pliku - NLC6 z narod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
portals Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Ja polecam też Firefoxa.A na naszej stronie tak wygląda popularność używanych przeglądarek: 1. Firefox 53,66% 2. Opera 18,87% 3. Chrome 14,43% 4. Internet Explorer 9,66% 5. Safari 1,64% 6. Opera Mini 1,58% 7. SeaMonkey 0,09% 8. IE with Chrome Frame 0,02% 9. Mozilla 0,02% 10. Netscape 0,02% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted November 20, 2010 Author Report Share Posted November 20, 2010 Nie chcę się ośmieszyć, ale z tego co podałeś portals wynika że, Mozilla i Firefox to oddzielne przeglądarki:). Wyprowadź mnie z błędu, czy Mozilla Firefox, Firefox i Mozilla to trzy zupełnie inne przeglądarki internetowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Używam opery, stabilna, pobiera bez problemu, w telefonie opera mini. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Ja używam Chrome i jestem bardzo zadowolony.Szybka i bardzo intuicyjna. Trochę wpychają się na siłę aplikacje od googla jak na przykład uparcie wciskany gmail ale da się żyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
portals Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Nie chcę się ośmieszyć, ale z tego co podałeś portals wynika że, Mozilla i Firefox to oddzielne przeglądarkiUśmiech. Wyprowadź mnie z błędu, czy Mozilla Firefox, Firefox i Mozilla to trzy zupełnie inne przeglądarki internetowe? Tak to dwie rożne przeglądarki, jak nie wierzysz: http://www.programosy.pl/program,mozilla.html. Więc mnie nie ośmieszyłeś Ja to tylko przekopiowałem, źródło:] Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted November 20, 2010 Author Report Share Posted November 20, 2010 portals, nie pisałem że: - nie chcę ośmieszyć Ciebie tylko - siebie. Nigdy nie byłem mocarzem w kwestii programów czy podzespołów, potrafię przeinstalować system, naprawić drobne usterki w komputerze (jeżeli są proste do diagnozy) i jestem z tego zadowolony. Twoje pokolenie urodziło się do komputera, niestety portals - jestem już wapniakiem choć z trudem to do mnie dociera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieldino Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Także polecam Firefoxa ale ja non stop go aktualizuję Przepis na sukces. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Każdy ma ulubioną przeglądarke którą zna i używa, wie jakie ma zalety i wady. Ważne jest aby program aktualizować do najnowszej wersji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Opera i jeszcze raz Opera ...nie trzeba szukać i dodawać ciągle wtyczek do tego i owego. Są tylko nieliczne wypadki ,że trzeba użyć IE do pobrania czegoś. Próbowałem kilka razy przekonać się do F.Foxa, ale najbardziej brak mi w prawym kliku PPM opcji... przejdź pod ten adres...po zaznaczeniu linku. Doskonały speed dial, możliwość używania i dodawania skryptów, łatwa konfiguracja (przeglądarka ma wszystko co potrzebne do pracy zaraz po instalacji z blokadą reklam włącznie)... to tylko przykłady wielu zalet Opery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
portals Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Teraz i ja się ośmieszyłem czytają na szybko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trurl3 Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Też jestem zdania, że Opera i tylko Opera. A że czasem bywa konieczność skorzystania z IE - to się zdarza w najlepszej rodzinie. To świadczy jedynie o potędze monopolu MałoMiękkiego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted November 21, 2010 Author Report Share Posted November 21, 2010 Macie rację, zainstalowałem Operę i... link ok - mod do pobrania!!!!!!!!!!:P:D. Trochę ta Opera jest łysa ale już darzę ją szacunkiem, póki co do przeglądania zwykłych stron zostanę przy Mozilli a opera będzie na te z problemami. Dzięki Panowie za pomoc, jak się skończą mecze to POBIERAM NLC6:D. Swoją drogą zobaczę jak przez Operę będą mecze wyglądały? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Trochę ta Opera jest łysa Vorenusie to ff jest choinka bo trzeba do wszystkiego wtyczki pobierać. Opera ma większość z nich od producenta już w środku. Korzystam juz z Opery dobre parę lat i poznałem kilka tajników. Tak dla początkujących podam link z optymalizacji Opery..warto wykorzystać te porady http://b39.cal.pl/opera.html#BlokowanieReklam a tutaj dla chcących coś więcej i zmieniających /config przeglądarki .... http://my.opera.com/Tamil/blog/opera-faq Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted November 22, 2010 Author Report Share Posted November 22, 2010 To prawda, Opera jest szybsza i nie musiałem instalować dodatkowych wtyczek, plusem jest też fakt, że nie blokuje pobierania z netu. Jest jednak uboższa w opcje i przez to mniej przyjazna od Mozilli, nie czytałem jeszcze o optymalizacji więc to może być nie do końca prawdą. Już prawie 6 lat korzystam z Mozilli i jak do tej pory mnie nie zawodziła, poległą na linkach do "naroda" i do transmisji meczy z niektórych serwerów. Póki co zostaję przy obu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 Opera z każdą nowszą wersją jest coraz bardziej funkcjonalna, korzystam już ponad sześć lat i jest dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
portals Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Ja korzystam z Firefoxa bo dużo ostatnio przesiaduję na Linuxie a na nim Opera działa słabo. Plusem FF jest też masa wtyczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted December 26, 2010 Author Report Share Posted December 26, 2010 Ja mam zainstalowane obie: Opera i Mozilla Firefox, z Mozilli piszę posty bo jest wygodniejsza a z Opery oglądam filmiki bo jest sprawniejsza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
portals Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 To jest dopiero ciekawa kombinacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Zainstaluj sobie Chrome i będziesz miał wszystko w jednym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Opera 11 dodano wiele wtyczek a kolejne wersje programu będą ich miały więcej, prawdziwy kombajn do internetu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BatonTM Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 A ja zachęcam do beta-testów najnowszej Mozilli Firefox 4. Widać że zmiany idą w dobrym kierunku, usprawniony interfejs, wyraźna poprawa wydajności przy uruchamianiu i otwartych wielu kartach. Generalnie oby tak dalej. Nowa beta ma wychodzić co 2-3 tygodnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Opere testuje na xp i windows7. Na nowym systemie otwiera strony bardzo szybko, szczególnie przydatnym narzędziem jest translator, większość stron po polsku tylko składnia jest czasem bezsensowna ale to nie problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trurl3 Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 A jakim wygodnym narzędziem jest sprawdzanie pisowni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 A jakim wygodnym narzędziem jest sprawdzanie pisowni... Opera to narzędzie ma od wielu wersji wstecz....co bym nie czytał o FFox i tak zawsze pozostanę przy ..Opera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts