pacjent1972 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Owszem! CENĄ z KOSMOSU! Niczym więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Cenę wziętą z kosmosu to ma Radeon - tylko ciekawe za co, skoro jest mniej wydajny od GTX 1060 ? No ale jak się marzenia bierze za rzeczywistość, i wg tego się ustala cenę, to nic dziwnego Ech, chłopcy, panienki i obojnaki z Radeona muszą naprawdę być świetnymi klientami dla wszelkich okolicznych dilerów, bo bez duuuuuuuuuuużej ilości dragów nikt rozsądny by takiej ceny za to czerwone coś nie ustalił. Kto jeszcze teraz kupuje te ich czerwone karcioszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Sprzedaż Radeona ma się dobrze, doskonale, wystarczy spojrzeć na sklepy online. Ale co tam, zielone to zielone, we wszystkim, ciemna masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Dobrze napisałeś Ciemna masa Bo albo trzeba być ciemną masą, albo być naćpany, żeby kupować kartę droższą i słabszą, dodatkowo prądożerną i głośną Ale że różne są zbączenia wśród owadów, to litościwie nad fanatykami Radeona spuszczę zasłonę milczenia nVidia rules, czego by czerwoni nie wymyślili Kiedyś, dawno, dawno temu, w bardzo oddalonej galaktyce zdarzało się, że czerwoni w kilku momentach mogli teoretycznie konkurować z nVidią. Napisałem "teoretycznie", bo w sumie byli bardziej jak dokuczliwa, bzycząca mucha (wkurza, ale nic przecież nie zrobi), niż poważna konkurencja Ale jak powiedział kiedyś pan Havranek w starym dowcipie : "to se juz ne vrati" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Nie nakręcaj się tak Adaś bo zaczniesz cierpieć na nocne koszmary. To tylko karty graficzne, każdy wybiera co mu pasuje, wedle uznania i zawartości czaszki. "Czesiu" pójdzie za tłumem bo to robi na nim ważenie, "Myślący" porówna benchmarki, cenę, oceny innych kupujących, i kupi mądrze. To rożni "ciemną masę" od "inteligentnego myślenia". Świat dzieli się na "Czesiów" i "Myślicieli"... których jest więcej nie muszę przypominać. , widzimy to na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 @tom3kb niezłe Ale bardziej mi pasuje ten filmik Oczywiście, ja jestem jako Indy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 @apg2312 Klasyczna akcja Indiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Tylko bez masturbacji proszę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Stachu dziwisz się że mają z Ciebie używanie? Teraz będziesz miał nauczkę i zamiast pisać bzdury typu "Mistrz" przejrzysz (ja do naszych stron rodzimych nie mam zaufania) oceny i benchmarki w zachodniej prasie i dopiero wtedy zaczniesz patrzeć (lub nie) trzeźwym okiem na sytuację na rynku kart graficznych. AMD dało znów dupy (od lat nie mogą poradzić sobie ze zwiększonym wydzielaniem ciepła przez ich karty, ale przede wszystkim WYDAJNOŚĆ nie zadowala) i choć od zawsze życzę im jak najlepiej (gdyby była silnym konkurentem dla NVidii, ceny kart byłyby niższe) to znów wyszło jak zwykle.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Nadchodzi karta, która doprowadzi do rozpaczy inżynierów Radeona Czerwoni chyba zamkną sklepik Tutaj można coś o Titanie X poczytać : http://www.dobreprogramy.pl/Niespodzianka-NVIDIA-Titan-X-oto-najszybsza-karta-graficzna-na-swiecie,News,74953.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 No fajnie, fajnie, ale... Jak dla mnie ten "wyścig zbrojeń" jest trochę bez sensu. Dlaczego? Bo pełną moc takiego TITANa X czy 1080 będzie można wykorzystać najpewniej dopiero za 2-3 lata. Na obecną chwilę nie ma po prostu takich produkcji, które wymagały by takiej mocy, nawet nadchodzący Battlefield 1 najpewniej nie będzie wymagał takiego sprzętu ( z tego co się orientuję, to do płynnej gry na ultra ma wystarczyć i5 6600 i GTX 970 ). Jednak jedno trzeba nVidii przyznać - to, że potrafi stworzyć mocny sprzęt, bo jak dla mnie nowe Radeony są lekkim poślizgiem w czasie, bo powinny były wyjść w tym samym momencie, co GTX 9x0. Tak naprawdę to tylko wtedy można by było mówić o jakiejś konkurencji z ich strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 W Wieśku 3 w rozdzielczości UHD 1080-tka + i7 na 4,4 GHz na ustawieniach ULTRA (Nvidia hairworks OFF) śmiga w okolicach 48 klatek (źródło - http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_1080_review,30.html,) więc myślę że pełna moc karty została tutaj raczej wykorzystana choć wiem że segment UHD jest jeszcze mało popularny z racji cen, jakie trzeba zapłacić za podzespoły potrzebne do płynnej gry w takiej rozdzielczości (myślę tutaj o 30+ klatkach a najlepiej oczywiście 60). Ja osobiście jestem za wyścigiem zbrojeń producentów kart graficznych (jak to ładnie @Arni nazwałeś) JEŻELI gry nie będą pustymi kalkami z piękną, oszałamiającą grafiką, tylko dojrzałymi produkcjami, w których ciesząca oko grafika współgra z ciekawą i zaskakującą fabułą. Jedną z rzeczy na którą deweloperzy powinni zwrócić szczególną uwagę jest optymalizacja gier, ponieważ niestety wydajne i bardzo wydajne karty graficzne nie stanowią większości rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedRoger Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 https://www.msi.com/Graphics-card/Radeon-RX-480-GAMING-X-8G.html#hero-overview MSI Radeon RX 480 Gaming X 8GB GDDR5 - 1399zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi