Ptachu Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) @gawron Ok sprawdzę wieczorem i dzięki za szybką odpowiedź. Dam znać co i jak EDIT: Po przyciśnięciu "Download" nic się nie dzieje. Czy to na Chromie czy Firefoxie czy Internet Explorerze :/ ROZWIĄZANIE: jak ktoś będzie miał tak jak ja powyżej polecam "JDownloader" Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez Ptachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Link do patcha działa jak najbardziej, pobrany przed chwilą z Mozilli, chwilkę trzeba poczekać po wciśnięciu download. Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez mkk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Pany pytanie znalazł ktoś kody do drzwi w X10 na radarze czy one mają być tak pozamekane ? No i gdzie jest schowek Lisa o którym mówi gość na wysypisku. Przeleciałem całe Agro i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Kodu do drzwi nie znalazłem, nie wiem czy jest to w ogóle możliwe. Co do schowka, to domyślam się, że chodzi o opowieść Mikluchy, który stoi przy hangarze na Wysypisku. Jest to po prostu opowieść, w której Lis jest tylko wspomniany. Nie ma żadnego schowka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Ta o to chodziło no trudno dzięki za odpowiedź :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 A co do tego AF3 pod klondajk. instalujemy go na samym końcu czy przed spolszczeniem bo wiem jak to bywało z modyfikacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Wyjaśni mi ktoś jak działają plecaki? Otwieram to, zamykam i... znika Swoją drogą - początek BARDZO na tak, ciągle jestem zauroczony tym modem, podobnie jak Przestrzenną Anomalią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Domyślam się @Sierioża, że chodzi Ci o plecak znaleziony przy trupie. Po otwarciu plecaka masz do wyboru 4 możliwości, co zresztą widać na screenach. Ja wybrałem kontener ponieważ liczyłem na artefakt, podświetlasz wybraną opcję i klikasz wyjmij. Jeśli stalker miał w plecaku to co podświetliłeś, towar ląduje u ciebie w inwentarzu. Może się zdarzyć, że w plecaku nie było tego co zaznaczyłeś, albo plecak był pusty – w takim wypadku mówi się trudno i rusza się dalej. Plecak po otwarciu plecak znika, taki urok moda. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Można chyba też zaznaczyć wszystkie pola ale pewien nie jestem, dawno w to grałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Nie wiem jaki sens był dodawania tego w modzie, ale zaznaczaj wszystkie bo tak tracą się rzeczy, bo jak dobrze pamiętam to plecak znika po uzyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Nigdy nie zaznaczałem wszystkiego, nie jestem pazerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Dzięki wielkie @gawron , ogarnąłem już to, ale zawsze dobrze upewnić się, że miałem rację Gra się jak na razie świetnie, tylko nie rozgryzłem jeszcze całkowicie systemu umiejętności i tworzenia przedmiotów. Na razie włóczę się w poszukiwaniu detonatora, ale np. zebrałem wszystko co potrzebne do stworzenia kombinezonu, ale ciągle coś robię źle, bo stworzyć go nie mogę. Muszę nad tym posiedzieć, a głowa ostatnio zajęta czymś innym. Przy okazji: długi jest mod? Bo tak sobie radośnie biegam, oszczędzając go trochę, a nie wiem czy jest sens. W głównej osi fabularnej zarzuciło mnie właśnie na Jantar. Już, dopiero? I ważne pytanie: jest jakiś sposób na wejście na Polesie bez zmiany oświetlenia na dynamiczne? To denerwujące, bo za każdym razem muszę wychodzić z gry, przełączać, wchodzić znów, potem wyłączać jak wyjdę z lokacji i tak w koło Macieju, aż nie chce mi się tam wracać... A na oświetleniu dynamicznym obiektów po doczłapaniu się do naukowców chrupie 12-15 FPS, czyli robi się weselej niż w OP-2 w moim przypadku... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 @Sieroża potrzebujesz do tego narzędzi. Gdzieś wcześniej w wątku było w sprawie miny. @sieroża mod średni długością Dużo zostało? [uwaga spoiler] jesteś w połowie bliżej końca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Dzięki @Mnieciu na razie biegam sobie po lokacjach, szukam artów i bawię się tym, czym tylko można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 15 godzin temu, Sierioża napisał: biegam sobie po lokacjach, szukam artów i bawię się tym, czym tylko można Jak najbardziej prawidłowe podejście. I na tym to powinno polegać, ja jeszcze lubię zajrzeć w każdy kąt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Dnia 28.05.2016 o 08:38, gawron napisał: ja jeszcze lubię zajrzeć w każdy kąt. Obowiązkowo tak! Tyle, że akurat tutaj nie ma aż tak dużo grzebania po tych kątach, jakbym chciał, a lokacji tyle, że naprawdę jest się po czym kręcić. Ale ściągnąłem sobie już Deja Vu - zaspokoję głód poszukiwacza Podejrzewam, że tam będę miał z kolei przesyt kombinowania, więc skończy się powrotem do Klondajka bo już widzę, że kilka rzeczy mogłem ugryźć od innej strony. Edycja: Klondajk to coś, do czego będę wracał. I właściwie to mogłaby być cała moja opinia na temat moda. Absolutnie się nie zawiodłem. Mnóstwo map, intrygująca jak dla mnie historia i coś, co kupiło mnie od samego początku: system umiejętności. Nie jest to może szczyt marzeń każdego stalkera, ale bardzo solidnie zrealizowana namiastka tego, czego brakowało mi w oryginalnych grach. Można produkować apteczki i wiele innych, przydatnych rzeczy oraz kombinezony; te ostatnie akurat w moim przypadku były średnio przydatne, ale z czystej ciekawości zrobiłem wszystkie, żeby podejrzeć właściwości. Specjalnie trudna ta przygoda nie była, na brak forsy ani innych zasobów nie narzekałem. Mod jest w sumie lekki, łatwy i przyjemny. Zero wylotów, zero problemów ze spawnem, wszystko od początku do końca logiczne i sensowne. Jedyny przestój w moim przypadku to bomba dla Noego, bo nie od razu zrozumiałem, że potrzebne są i narzędzia i materiały. Konkludując: nie mam pojęcia, czy jeśli zrobię coś inaczej, to będzie inne zakończenie, albo czy jakieś wydarzenia potoczą się w inny sposób. Logiczne, że jeśli dołączę do innego ugrupowania, pewnie te kilka zadań dla niego będzie inne, ale jeśli po Radarze wezmę ze sobą ludzi z frakcji do Prypeci, to stanie się coś innego? Nie mam pojęcia. Dlatego warto się przekonać i spróbować jeszcze raz Edytowane 1 Czerwca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demon6PL Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Witam, Mam problem z Porucznikiem Krawczenko, czy jak mu tam, ten wojskowy w tunelu na wysypisku. Nawalony jak stodoła, nie wstaje po podaniu leku. Nie mogę przez to fabuły ruszyć dalej (bo to chyba jest główny wątek, tak?). Zadanie zalicza, 5. gościa (tego martwego) znalazłem, ale w bazie na Kordonie ich nie ma (żadnego z nich, a chociaż ci z Korodnu powinni być), rozmowa z Tym dowódcą w EXO też niemożliwa. Tak ma być? Można to zadanie olać albo jakoś je "oszukać"? Druga sprawa: Skąd wziąć płyty pancerne? Nie mogę u żadnego handlarza znaleźć żadnych materiałów do produkcji, ani płyt pancernych ani tych pierdółek do EXO. Jakiś warunek muszę spełnić żeby się zaczęły pojawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Na pierwszą część posta nie odpowiem, bo nie pamiętam. Natomiast płyty możesz znaleźć w ekwipunku zabitych. Inne duperele też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 @Demon6PL płytki znajdziesz u poległych jak i u barmana [nie wiem czy achievement bogaty klient jest potrzebne]. Jego "ofertę" odświeżasz wczytująć zapis gry: np. kupiłeś plytę===>save===>wczytaj===>barman ma zresetowany ekwipunek==>kupujesz znowu itd. Wojskowy zdaje mi się powinien wstać, ale nie mam akurat video żeby potwierdzić moją tezę.[archiwizuję wszystkie walkthrough] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Odpalam grę, wczytuje ostatni save, coś sknocę(przykładowo przy zakupach u sida) daje re-load i mam: FATAL ERROR [error]Expression : data [error]Function : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader [error]File : .\FS.cpp [error]Line : 545 [error]Description : d:\s cop\s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci\gamedata\spawns\all.spawn [error]Arguments : Not enough storage is available to process this command. No i tak zawsze przy "powtórnym" loadzie. Jakieś sugestie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 [error]Arguments : Not enough storage is available to process this command. RAM albo VRAM , obniż ustawienia graficzne. Niestety silnik X-Raya jest tak skonstruowany że po jakimś czasie może zapchać pamięć Przykład OGSE przy uruchomieniu ciągnie około 800MB po kilku godzinach jest już ponad 2 GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 @MOS- Jeśli przytrafiają ci się takie sytuacje częściej, to co jakiś czas wyjdź z gry i uruchom ponownie. A przed wgraniem sava tylko aby usunąć pomyłkę, jak jesteś w menu najpierw daj "Zamknij grę" a dopiero po tym "Wgraj zapis". Powinno pomóc. Tak jak napisał poprzednik, brakuje pamięci. No i to co było wielokrotnie poruszane. W katalogu zapisów, mieć ich tylko kilka. A w schowkach nie gromadzić złomu, szczególnie w modach, w których na wcześniejsze lokacje nie wracamy i z niego nie skorzystamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tychon Sokołow Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Pomocy po wgraniu moda gra się nie uruchamia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wójek Jar Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Podrzuci mi ktoś cały oryginalny folder bin z "Zew Prypeci" w polskiej wersji 1.6.0.2? Przy renstalu wywaliłem cały do kosza, a nie mam stacji dysków żeby zainstalować z płyty jeszcze raz... Odpaliłem grę i bez tego i po wejściu do gry jest strasznie mały FOV, wcześniej był dużo większy, można to jakoś manualnie zmienić? Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez Wójek Jar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi