cichy Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Mod jest bardzo dobry i dopracowany, zaskakujące rozwiązania przemieszczania się pomiędzy lokacjami, świetna broń i nietuzinkowa fabuła - nic dodać nic ująć. Można go przechodzić na różne sposoby - więc nie można się nudzić. Poza tym niesamowite całkowicie nowe lokacje, między innymi z Metra 2033. Frakcje jakich nie spotkaliśmy dotąd. Długo by wymieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Sam rozmiar moda oraz ilość lokacji powala na kolanaPlik torrentowy waży 5,8 GB. Czy po rozpakowaniu będzie ów 19 GB?Zapowiada się świetnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Ale cudeńko!!! Czyżby Clear Sky odradzało sie z popiołów? Planujecie tłumaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Problem w tym, że mod miejscami jest bardzo trudny. Już na samym początku musiałem użyć nieśmiertelności, by wyjść z podziemi! Bardzo się dziwię, że autorzy wkładając tyle pracy w moda, bardzo skutecznie zniechęcają graczy do grania już na samym początku rozgrywki.Potem jednak mod się rozkręca i jest naprawdę świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Aktualizacja gry z 26.05 - https://yadi.sk/d/UFFr-bkcgtPbqInstalacja - starą gamedatę usuwamy, a wstawiamy nową gamedatę. Nic więcej nie trzeba robić.Kto chce grać na starych zapisach gry, niech zostawi stary - er.spawn. Jeżeli będą problemy z wczytaniem starych zapisów, oznacza to, że jest konflikt starego zapisu z wniesionymi korektami błędów. Trzeba wtedy zacząć nową grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Smox, napewno trzeba usunąć całą gamedatę z modem? Ten plik z linku ma tylko 573Mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 (edytowane) Wydaje mi się, że dobrze przetłumaczyłem - "Установка - старую gamedata удаляем. новую gamedata ставим"Nowa gamedata spakowana jest 7z, więc po wypakowaniu może mieć podobny rozmiar do "starej" Edytowane 27 Maja 2015 przez smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Zainstalowałem aktualizację z 26.05 i ... teraz to całkiem inna gra. Laboratorium przeszedłem normalnie, bez większego problemu. Snorki już nie strzelają przez drzwi! Spotkałem je później i było ich mniej. Znalazłem też Spasa 12 i Wala, więc też nie miałem z nimi problemu. Teraz mutanty nie przechodzą przez zamknięte drzwi. Wyszedłem z laboratorium nieźle uzbrojony. Widocznie autorzy mieli sporo skarg na poziom trudności i to poprawili. Teraz mogę z czystym sumieniem polecić wszystkim tego moda. Edytowane 28 Maja 2015 przez smox 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Witam.Czy mógłby ktos napisac w jakiej kolejności Zainstalować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf45 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Aktualizacja gry z 26.05 - https://yadi.sk/d/UFFr-bkcgtPbqInstalacja - starą gamedatę usuwamy, a wstawiamy nową gamedatę. Nic więcej nie trzeba robić.Kto chce grać na starych zapisach gry, niech zostawi stary - er.spawn. Jeżeli będą problemy z wczytaniem starych zapisów, oznacza to, że jest konflikt starego zapisu z wniesionymi korektami błędów. Trzeba wtedy zacząć nową grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Pobieranie moda na dzień dzisiejszy -1 - Mod na torrencie - https://yadi.sk/d/bROb4EJngkC3G lub z Yandexa - https://yadi.sk/d/cgR3kG4pgqDZA2. Aktualizacja gry z 26.05 - https://yadi.sk/d/UFFr-bkcgtPbq3. Mini fix na dostęp do laboratorium X-8 - https://yadi.sk/d/P4maB78Vgv23AInstalacja -1. Stalker Czyste Niebo z patchem 1.5. 102. Pobieramy moda z torrenta lub Yandexa, wypakowujemy i wstawiamy wszystko do gry z zamianą plików3. Pobieramy Aktualizację gry z 26.05, wypakowujemy i wstawiamy wszystko do gry z zamianą plików4. Pobieramy mini fix na dostęp do laboratorium X-8, wypakowujemy i wstawiamy wszystko do gry z zamianą plikówUwaga!Przed dodaniem Aktualizacji gry z 26.05 wywalamy z gry "starą" gamedatę. Edytowane 29 Maja 2015 przez smox 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Bardzo dziękuję Smox za info,a i jeszcze jedno a ten patch 1.6.0.2 to skąd go pobraćja wiem że ostatni był 1.5.1.0 Edytowane 29 Maja 2015 przez piotr12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Oj, przepraszam. Już mi się to wszystko myli. Patch 1.6.02 jest do Zewu Prypeci. Do Czystego Nieba oczywiście jest patch 1.5.10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 To ja też przepraszam nie zobaczyłem na opis pod screnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 WitamJa chyba należę do tych myślących "inaczej", bo nie potrafię zrozumieć dlaczego plik "S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky.7z" o rozmiarze prawie 6GB, po rozpakowaniu tworzy tylko katalog "S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky" o rozmiarze ~1,7 GB (a gdzie reszta).W opisie wspomniano o 19GB, ale gdzie one są?.Grę odpalamy normalnie czy z "START_DoppelgangER_build.exe" dodanego przez moda?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) W sumie mod to 19 Gb. 1,5 Gb to po rozpakowaniu update z 26.05. Mod odpalamy "START_DoppelgangER_build.exe" . Edytowane 29 Maja 2015 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 WitamTylko co trzeba pobrać aby te 19GB mieć?Tak jak napisałem wyżej plik z "Yandex'a" ma 5,88GB i po rozpakowaniu tworzy katalog "S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky" o rozmiarze 1,75GB, a w nim jest "gamedata" 1,7GB i "Bin" 49MB - gdzie reszta?Plik główny moda pobrałem trzy razy i za każdym razem to samo.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Nie wiem jak jest z tym modem z Yandexa. Ja pobierałem z torrenta.Po wypakowaniu powinieneś mieć - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 WitamBrakuje katalogów "Localization" i "Patches" i tu tkwi problem.No to sobie nie pogram, a szkoda.Dzięki za odpowiedźPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Czytałem o problemach z archiwum pobranym z Yandexa. Miało je 2 graczy jak na razie. Pobrałem dla sprawdzenia archiwum z google disk - i wszytsko gra i buczy. Archiwum pobrałem z linka: https://docs.google.com/file/d/0BzG3IcRbSx3HUlZBdkd5X0JPbFU/edit?pli=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 1/ Solucja rus wideło:https://www.youtube.com/results?search_query=R.e.B.o.r.n.+-+DOPPELGANGER+7.62+№4(SpeedPLAY)+2/ trik/triki w grze: Stajesz, jak idziesz od strony rudego lasu w stronę Limańska przed mostem/problemem, masz zadanie opuścić most!!! więc !!! możesz nie musisz , idź w stronę tam gdzie m asz rękę którą to zawsze robisz(zazwyczaj) czyli prawą, pod most i poza siatką aż dojdziesz prawie do kończ lokacji, potem przez rzekę która za sprawą Daćboga dla większości z was dla mnie była wersja z Perunem/Perunkasem/Thorem , nie jest promieniującym ściekiem i jak jesteś już na drugiej stronie rzeczki to dochodzisz metodą kluczenia do mostu kwestowego!!!Potem hyc do wajchy, "F" i most się opuszcza, następnie: 1/ obrona mostu, czyli molonit i !zaznaczone na żółto jako neutrale najmusy, następnie zwiedzanki bez przemieszczanek czyli popykać z fuzji do gondoli jak to Pietrek w solucji opisał, otworzyć z drugiej mańki furtkę koło gondoli, 2-a teleporty.3/ jest sprawa, nie wiem jak się pozbyć głąba wartownika z miejsca koło windy - przed budynkiem z windą na rudym lesie - i wejść na spokojnie do leśnika by wykonać kwesta na kłódkę na bramie w rudym lesie!!!wejść można od góry, skok na sufit windy - tamże walizka z ammo do grawi guna i potem Leśnik, apgrefd złomu wszelakiego, misja i nie mogę wyjść bo wartownik z trepinności nawet nie gada ze mną na ten temat!!! nie ukatrupię go bo trepinność ma mnie za wroga!!! i pozostałe moje problemy z rudego lasu: jak zdobyć smartfona z trupa z rudego lasu - druga część lokacji tam gdzie czoł/teleport jest bo jak zejdę do niego to nie mogę wyjść z tych kamieni(jak by nie dało inaczej to kto wie jak zrobić skoka postaci na 15 metrów w górę?!) oraz na tej samej części lokacji przy czołgu są pieczary, tam trup, jak się tam dostać!!!Może jakas podpowiedź/trik/sugestia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Kilka screenów z mojej rozgrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Jak i gdzie zwiększa się skok w Doppelgängerze! pomóżta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Skok zwiększa się tak samo jak w innych modach. Wejdź w gamedata\configs\creatures i actor.ltx. tam znajdź linię 23 i zmień - jump_speed = na np. 11 ja tak mam. Im więcej, tym wyższy skok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dzieki wielkie, wybawi mnie od wielu problemów...hmmmmmmmm skakac po dachach nie nie paryżewa ale Limańska ;). EDIT .Muzyka kapeli hurt : tak jak bolek im,lolek... to plagiat starej piosenki rosyjskiej z lat 80-ych, dowód - Doppelgänger - bar - chatka przy teleporcie na wysypisko/zwałka i se chłopaki śpiewają: panki ili nie panki kasia i masza dwie lezbijanki... .Tak brzmi oryginał muzyki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi