Andre Woz Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Witam.Dopadły mnie (na razie) dwa problemy, może ktoś wie jak sobie z nimi poradzić?. - brak możliwości przenoszenia zwłok, pojawia się info jakich klawiszy użyć ale nie działa (inne dziwne kombinacje też). - brak możliwości wyłączenia psi-pola w bazie na Magazynach Wojskowych - pojawia się info że jeszcze jest ktoś nieodpowiedni na terenie bazy, ale nie wiem gdzie i kto?.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Andre!!! mam ten sam problem:trup łowcy arfatektów co go niby mam przenieść do jamy snorków - agrosrom 1 i 2, w końcu się samo zaliczyło ale nie działa mi Weles i nie wiem gdzie jest art - smierć Luki? i nawet Cichy nie wie jak mimo posiadania tegoż artu ożywić Lukę!Składy - też nie moge wyłączyć psi pola - pokazuje mi się napis, że: nie wszystkie obce/z innego ugrupowania jednostki zostały wybite na składach, mimo, że szukałem nie widzę ich!!!Wyłączyłem w X-16 urządzonko a promieniowanko dalej jest - może to ta tzw. druga realność???Na arcie na składach - art przewodnik - mam napisane: fon. wojennyje sklady - tjiomnaja dolina a tu h.. znaczy się rzuca mnie na wysypisko - swałkę!!!Małżeństwo i teściowa mnie tak nie wykończyło jak te w/w niedopracowanki... ;)."Debile" z powinności - mam misje na rostoku - dzikim terytorium - żeby ekipę w której. min. jest Szulga doprowadzić do baru, te buraki... nie mam z nimi kontaktu w formie wydanie komendy-podporządkowanie sie rozkazowi, poleceniu... .Te 'buraki" se łażą gdzie chcą, spalają się w tunelu ze spalaczem... gorzej jak z korasami na haju! i te zasrane pijawki, walisz z daleka to se dalej hasa, dopiero w klimacie klata na klatę możesz to ukatrupić, 1 strzał i np. wielki pseudo gigant pada ado pijawek to se możesz z ss20 walić a to bydle se dalej hasa!!!teleporty - jest napisane - miałem tak na lokacji jakiegoś tam lasu tam gdzie w NS5 TT2 była chata leśnika - np. generator a tu cię rzuca w jakieś zadupie czyli w podziemia w/w lokacji z leśnikiem i nie ma jakl wyjśc bo...bo nie znam kodu do drzwiczek a jest ich parę a art na telepację nie działa!!! Rada!!! sejw, sejw i jeszcze raz niczym saper bez orientu, macaj teren!!!Ale to wszystko jest ...chrien w porównaniu z klimatem moda - prędzej zobaczę koniec internetu niż koniec tego moda!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Do tej pory przenosiłem tylko Lukę, którego mamy wskrzesić i nie było problemu.Psi-pole na Magazynach Wojskowych wyłączyłem bez problemu.Takiego miotacza jeszcze nie widziałem. Przypominam, że jest to beta moda do testów i problemy jakieś mogą być. Chociaż chciałbym, by wszystkie bety były, a nawet gotowe mody były tak dopracowane jak ten. Edytowane 10 Czerwca 2015 przez smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 - http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=766.msg4352#msg4352« Odpowiedź #65 dnia: Dzisiaj o 11:01:22 am » Ech.... ! żeby choć ze względu na sentyment do wycieczek krajoznawczych w jednym modzie mieć coś takiego :http://www.jan.mielno.pl/slug,Miotacz_ognia_RPO_Ry%C5%9B.cgihttp://www.jan.mielno.pl/slug,Miotacz_ognia_RPO_Trzmiel.cgiWasza ognistość!!! a jak mam znaleźść te wszystkie obce "ugrupowaniowo" i te całe mutanty skoro ich nie widać a skaner/radar ich nie pokazuje, to dotyczy całej lokacji czy tylko terenu bazy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Być może jakiś zombiak stoi gdzieś w budynku? Nie wiem, baza nie jest taka duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 O.K. skontroluję bilety w tym teatrzyku!!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Miałem ten sam problem jak Andre Voz. Po pobraniu moda z Yandeksa i po wypakowaniu, mod miał mniej niż sama paczka. Tego linka należy usunąć.Dopiero pobranie z Google Disc, dało mi prawidłową i kompletną paczkę.Przeszedłem już 8 lokacji. Jest to mod dla tych, którzy nie kochają liniowości. Ale się przekonałem, że jest jakiś logiczny ciąg, na który należy natrafić. Wtedy gra staje się jaśniejsza.A przed rozpoczęciem gry, należałoby pooglądać solucje do jego poprzednika (RB252), bo są pewne dialogi których nie rozumiemy, bo padają nicki i opisy zdarzeń z tamtego moda, ale powiązane z aktualną fabułą.Ale nic na siłę. Nie puszczały mnie teleporty, poprowadził przewodnik. Nie musiałem likwidować Pchlego targu, ani decydować się na przejście, bez całego wyposażenia.Chociaż sprzętu i broni można szybko nazbierać i dostać za zadania.Mod jest tak skonstruowany, aby nie zablokować gry, jakby się po lokacjach nie chodziło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zwiedzanki i jeszcze raz zwiedzanki, nowe lokacje to przede wszystkim portale których lepiej mieć więcej niż mniej na mapie.Wysypisko! - raz są na pchlim targu stalkerzy a raz zombiaki!!! dolina fej!!! uwaga - na niej jest jakiś "artefakt" po którym jak w Prypeci zachodniej - po kontakcie z nim - mas 4 sekundy na ucieczkę, he he he .NIE włazić do teleportu w bajorze - pod lustrem wody na terenie lasu gdzie w NS5 TT2 urzędował leśnik - lipa jak nie masz odpowiednich kodów to feirant!Teraz mam się udac do ciemnej doliny po jakiś badzie kwestowy, wczoraj 2 godziny realnego czasu szedłem i nie doszedłem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Co do tych "zwiedzanek", to radzę poszukać na Agropromie w alternatywnej rzeczywistości dwóch artefaktów. Jeden to Śmierć Luki, a drugi pokazuję na screenie. Rozgrywka będzie o wiele łatwiejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Mam już oba artefakty, obie dotyczą śmierci, no i te parametry - wsio na +602!!! Ciemna dolina - albo prze kordon-łoszyna albo przez nieckę fej, ja polazłem : kordon-łoszyna-dolina-fej, ten klondajk w dolinie to lekka przesada Jak!!! wyłączyć psie pole na składach!!! Edytowane 11 Czerwca 2015 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Dostałeś podczas czyszczenia zadanie na "dewajs" ( tak nazywają smartfona). Masz znacznik koło bagienka. Tam pod drzewem trup monolitowca. Zabierasz smartfon i resztę , i na wieżę. Masz znacznik Łukasza, jako odbiorcy. Biegnie do Pijawkowa.W Pijawkowie, w domu z wyrzucającą anomalią, drugi monolitowiec z dokumentem do zadania głównego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Witam.Na zaprzyjaźnionym forum kolega @Cichy wstawił linki do nowej wersji z 10-VI-15r. Najnowszy UPDATE Z 10.VI: https://yadi.sk/d/-5IwMMnxhCEHD FIX NA UPDATE Z 10.VI: https://yadi.sk/d/RPH4ZqEZhD4ytAle.... UWAGA na stronie macierzystej moda napisano że NOWA GRA WYMAGANA, stare zapisy nie będą działały.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zapomniałem dopisać - sam gram od nowa.JEŻELI GRAMY POZA KORDONEM - ZAPISY PÓJDĄ. JEŻELI CHCEMY GRAĆ RÓWNIEŻ NA KORDONIE - NOWA GRA OBOWIĄZKOWA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Grać od nowa bo nie mieć czegoś(kordon) i wiedzieć, że mogłaś/eś to mieć to jak seks po pijaku.Wstajesz na drugi dzień, wiesz(przeczuwasz), że było fajnie ale nie pamiętasz za wiele i czegoś ci brakuje a wiesz, że mogłaś/eś, możesz to mieć... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Witam.Taka mała ciekawostka - w bazie na Mag. Woj. na wieży, po nieudanej próbie wyłączenia psi-pola, gdy podskoczyłem aby przykopać w wajchę z buta - to wylądowałem w tunelach metra atakowany przez wściekłe krasnoludy i psi-pseudopsy.Chyba twórcy moda przewidzieli że zestresowani gracze będą w tym miejscu skakać ze złości.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Mod DOPELGENNER 7.62 w jednym pliku ze wszystkimi fixami z dnia 11 czerwca - https://yadi.sk/d/diglNTk2hDT8c https://drive.google.com/folderview?id=0B2xnZ2dd1spWfmVJRTBva1lBeXdGS29kdmh4ZUVUTlVDOHh4Yl92LXdkY3AybE5zNEU2VzQ&usp=sharing Edytowane 12 Czerwca 2015 przez smox 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Będzie PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Mam nadzieję, że będzie. Na razie zdania w ekipie są podzielone. Większość jednak jest za. Tak czy tak, to i tak musimy czekać na finalną wersję moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 To jest trzecia, logicznie kolejna część moda.IMHO, jeśli tłumaczyć, to od pierwszej części, czyli ReBorna 250 ( lub jego lżejszej wersji RBFF), potem 252.Albo ktoś zrobi streszczenie-wprowadzenie poprzednich modów, aby gracz mógł się w nich orientować. Dla tego co zaczyna grać od Sobowtóra, już sam początek będzie niezrozumiałym zaskoczeniem, skąd się wzięła Zarka. No i w modzie są dialogi, będące kontynuacją akcji z poprzedników ( o szukaniu ekipy Striełka ). Stają się niezrozumiałe.To samo dotyczy teleportów, prowadzących nie tam gdzie powinny . Grający będą psioczyć na bugi, nie wiedząc, że to zamierzone. I te nagłe zmiany wyglądu lokacji. Kto nie będzie wiedział, że zmiany rzeczywistości są osnową fabuły, ten szybko z modem skończy.Grałem w poprzednie, więc dla mnie nie jest to zaskoczeniem i znam rozwiązania, np. z likwidacją kontrolerów, czy burerów.Nowym graczom przyjdzie do głowy to, co mnie w poprzednikach. Bugi, bugi, bugi. A to jest zamierzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 No to trzeba by poprzednie też spolszczyć. Jakaś zrzutka może na poprawę chęci tłumaczących ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Prawdopodobnie ostateczny UPDATE - będzie aktualny przez tydzień - jeżeli nie wykryją "kardynalnych błędów" stanie się on ostatecznym do 1 części moda. NOWA GRA OBOWIĄZKOWALINK DO UPDATE Z 15.VI.2015:[url=http://www.reborn-stalker.ws/go?https://yadi.sk/d/4frUfOjXhGTqh]http://www.reborn-stalker.ws/go?https://yadi.sk/d/4frUfOjXhGTqhŹRÓDŁO: http://www.reborn-stalker.ws/forum/66-426-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 reborn - http://www.reborn-stalker.ws/forum/66-426-14 - jest 8 częśći czyli od 2.49 do 2.53 + doppelgänger jako ostatniej części.P.ś Cichy napisałem do Angeliki, że możemy to załatwić poprzez lubawę stalkersko-stalkerską lub Kulikowe Pole ale niech się określą ile jeszcze tych apdejtów planują!!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 RADAR 2. Świetnie wygląda lokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Według mnie najlepszy mod do Czystego Nieba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi