Yossarian Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Przepraszam za post pod postem, ale tak wiosennie się zrobiło. Tatrzańskie klimaty: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Tak ostatnio rzuciło mi się w oczy i uznałem, że fajnie wygląda. A jeszcze parę starych, najpierw robale Po zimie pękł mi klosz przed domem, bo była taka żaróweczka w środku. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 W blokowiskach też może być kolorowo. To moje widoki, choć trochę za wczesne. Przyrodzie się coś w tym roku poplątało. Widać, że matury tuż, tuż. 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Zamiast ekscytować się newsem o Stalkerze 2, pooglądajcie na uspokojenie majowe widoczki z parku pałacowego w Pszczynie. Spoiler 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Bajoro, drzewa i magnolie, to lubię. Na moim osiedlu tez pełno magnolii, nawet mamy 2 czerwone klony kanadyjskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 To żadne bajoro, lecz specjalnie wykonany i zadbany staw w parku przypałacowym. Nieregularne kształty nieprzypadkowe. Właścicielami pałacu byli ci sami książęta, co zamku w Książu. Ale pałac i park trzeba zobaczyć osobiście. Żadne zdjęcia nie oddadzą atmosfery tam panującej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) Hochberg - ekipa która od XVI/XVII przejęła większość ziem i nieruchomości na Śląsku oraz później częściowo na siłę "przyszywanej" (Anschluß) części Śląska, Linia Piastów na Śląsku wymarła więc ktoś to musiał przejąć. Oglądałem plany tych zamków te luźne i te wszyte w akta. Edytowane 17 Maja 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Mój ulubiony widoczek na morze Takie życzenia można znaleźć na drzwiach toalety w jednej z portowych knajpek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Potraktujcie to jako kontynuację bałtyckich klimatów. Spoiler Trochę morskiej historii. Przewrotnie. Fragment historii ze współczesnością w tle. Zona jest wszędzie. Przekonacie się o tym, jeżeli zdołacie odczytać nazwę tej drugiej łajby. Dwie wieże, lecz nie tolkienowskie. Coś dla miłośników wind i kitesurfingu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 @Chlebczarow nie ściemniaj , jedno robiłeś w Londynie na Tamizie z kołem młyńskim w tle . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Oj mój drogi @mkk7 , może i wstyd się przyznać, ale krajów tzw. "zachodu" to ja jeszcze na własne oczy nie widziałem Nawet to że w latach `80 byłem w okolicy Lipska się nie liczy, bo wtedy był to "obóz wschodni", z wieżyczkami wartowniczymi jak w Auschwitz na rogatkach każdej znaczącej, lub sąsiadującej z jednostką wojskową miejscowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 @mkk7 Nie słuchaj go, to jest stary homo sovieticus. Boi się jechać na zachód bo podobno nie ma tam kolektywu i nie mieści mu się w głowie, jak to w ogóle może działać przepraszam, musiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Pożegnanie z morzem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Czyżby morze zwijało się ze wstydu po meczu z Senegalem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Kilka fotek z przedwczorajszego wypadu nad Jezioro Międzybrodzkie. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 @Chlebczarow - A znad Żywieckiego, z góry Żar, lotniska i kolejki szynowej kiedy będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Drogi @kondotierze, trudno powiedzieć. Lotnisko jest widoczne na ostatniej fotce. Natomiast jeżeli chodzi o górę Żar, to wolałem sytuację, gdy można tam było wjechać autem. W drodze powrotnej obowiązkowo sprawdzało się tą sławetną anomalię Kolejką też tam wjeżdżałem parę lat temu. Swojego czasu całkiem przez przypadek załapaliśmy się z żoną na jej otwarcie, czy poświęcenie? W każdym bądź razie był tam między innymi całkiem nieźle wypasiony biskup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Nieskromnie mówiąc, ta kolejka to mój pomysł. Na początku lat 80. w rozmowie z Wójtem Czernichowa, podsunąłem mu pomysł wykorzystania starych torów do wyciągania szybowców, na taką prostą kolejkę ławeczkową. Taki trochę lepszy wyciąg narciarski. A że tamten Wójt był lotnym umysłowo, pomysł załapał. Ale chyba poszedł dalej i jak odnawiali Gubałówkę, to się może on, może któryś z jego następców się na stare wagoniki załapał. I tak mamy jedną kolejkę i jedną atrakcję więcej. A ten "wypasiony", to chyba był tester jej wytrzymałości . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 W piątek wróciłem z tygodniowego urlopu. Byłem nad morzem w Sopocie Kamienny Potok. Czy odpocząłem ? Trudno powiedzieć Z pewnością nie żałuję wyjazdu, jak i wydanych pieniędzy, ale jak sobie pomyślę o tym, że trzeba płacić nawet za wejście na molo to.. Trochę nie fajnie. W samym Sopocie byłem parę razy, ale tłumy spacerujących ludzi szybko dały mi do zrozumienia, że nie mam zamiaru tam dłużej przebywać i szybko wracałem do Kamiennego Potoku. Oczywiście, gdy pojechałem to pojawiła się Sinica. Praktycznie cała zatoka gdańska, jak i półwysep helski oraz wiele innych miejscowości sinica nie oszczędziła i na plażach powiewały czerwone flagi. Znajoma, z którą byłem cały czas szukała w internecie informacji gdzie można się aktualnie kąpać, ale ja stwierdziłem, że nie po to raz w roku jadę nad morze, żeby jeździć nie wiadomo gdzie albo leżeć plackiem na piasku i się opalać, a nie wejść do wody, bo znów coś znaleźli w tym Bałtyku. Jak widzicie jestem cały i zdrowy, a kąpałem się parę razy dziennie. Trochę zdjęć Tutaj Plaża w Kamiennym Potoku, niedaleko Orłowo i takie tam widoczki + bonus w postaci przepitego Szczęśliwego Ja w Sopocie. Spoiler Byłem też na Westerplatte 32 stopnie ciepła, ale zwiedzałem Spoiler .. Będzie mi tego brakować - Każdego dnia coś innego Spoiler 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 @Agrael a próbowałeś słynną "rybkę" za prawie 200 ziko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Raczej unikałem takich miejsc W niektórych restauracjach to ceny były z kosmosu. Nie wiem ile trzeba by było zabrać ze sobą pieniędzy by przez tydzień żywić się jedynie w centrum Sopotu lub innych knajpach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Jakbyś był w Gdańsku to bym ci p[odpowiedział gdzie jest fajna "szstajfernia" - budka z piwem - patrz osiedle Morena https://www.gdansk.pl/brzezno/Mozna-sie-kapac-Zatoka-Gdanska-wolna-od-kwitnacych-sinic,a,121345 Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Czwartkowe pożegnanie słonecznej, ciepłej jesieni. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Słonecznej? Raczej słonecznikowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Byłem w błędzie, jeżeli chodzi o ostatnie wrzucone przeze mnie zdjęcie. Jesienny Ustroń Spoiler Most na Wiśle by night Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi