boberm Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 @tom3kb - pomarzyc zawsze można. A może w przyszłym roku "cuś" wymyslę. W koncu to "żabi skok" ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 No pierwsze w tym roku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Osiedle Dudziarska - trzy opuszczone bloki w Warszawie, okryte złą sławą. Trafiali tam ludzie z marginesu społecznego. Ostatni mieszkańcy wyprowadzili się pod koniec 2019 roku. Aktualnie bloki są '' chronione " przez .. No właśnie - tego nie wiem, ale wczoraj ktoś się tam kręcił, więc pewnie jest jakaś ochrona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 20 sierpnia 🐛 21 sierpnia 8 września 🦋 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 @tom3kb - a to grzybki , a to robale - fajnie masz w tych bukolicznych klimatach. Jak ja ci zazdroszczę!. I to nie jest ironia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 @boberm to trzeba od czasu do czasu wyskoczyć na wieś do jakiejś rodzinki czy cuś Ta jak jestem z powrotem w mieście to nie ma czemu zdjęcia zrobić Chociaż w sumie w mieście za moimi blokami też pola, laski itd to też prawie jak na wsi już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 @tom3kb - problem w tym, że ja pokoleniowo mieszczuch. Być może dlatego mam takie bukoliczne ciągoty:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Po raz pierwszy od roku - pandemia kurna , pandemia!!- wyjazd na jedynie słuszna imprezke dla " grzybów". Łask 2021- X Festiwal Modelarski. Kilka zdjęć z imprezy: 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 @boberm o koło mnie Łask. A ty byłeś jak obserwator czy też coś wystawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 @tom3kb - ano zgadza się. Łask to dla Ciebie - ciut za miedzą. Ja to klasyczny obserwator - nie jestem stricte modelarzem , a raczej lepiaczem plastiku -w porównaniu do tego co sie wystawia na takich ewentach. Ale zawsze warto podejrzeć , co w modelarskim światku popiskuje . No i giełda , gdzie można coś ciekawego w rozsądniejszej niz w sklepie cenie kupić. Mnie trafił sie Beaufighter Tamiji w 1/48 za niecałą stówke . Bedzie co dłubać w długie jesienno zimowe wieczory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Ja nie jestem z tych co grzyba sami znajdą. A ten maślak sam mi przyszedł do domu, już taki "czyściutki". Przyszedł i nie kulał, bo miał dwie "nogi" i jeden kapelusz. Pasuje jak ulał, do Reborna "Duplikaty". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Tu grzybki , tam nadchodzi jesień - a właściwie już przyszła - a u mnie na rondzie palma wyrosła! Pozostało poczekac na papugi:-)) 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Jakie rondo taka palma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 .... ta palma jak ten Miś .....na miarę naszych możliwości. Wszelkich powiatowych:-)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuropies515 Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Co to znowu za anomalia 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 @Mokebe Przecież to światłowód, jakim Jahwe łączył się z Noe na zasadzie przyjaźni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Kolorowe liście , ptaszyna miejska zamiast latac -zbiera kasztany. Nic dodac, nic ując tylko zacytowac Waligórskiego.. "jesień idzie , nie ma na to rady".... 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 W tym roku na wsi mam "swoją" wiewiórkę od wakacji. Teraz od września to co 2-3 godziny jest na podwórku i wcina orzechy. Zdjęcie w jakości jakby ktoś UFO fotografował ziemniakiem ale skubaniec jest taki szybki, że na razie to najlepsze co udało mi się zrobić 😁🐿️ @edit Już się czuje jak u siebie 😁 po podwórku biega. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 I się zaczęło. Zdjęcie z tej części terenu miasta, która sięga 1117m, n.p.m. Napis na stole potwierdza aktualność zdjęcia. Zdjęcie zaczerpnięte z aktualności, autora nie znam. Kiedy to piszę, mam za oknem też deszcz ze śniegiem. Deszczu sporo więcej niż śniegu, ale jest. Pytam, gdzie to globalne ocieplenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Mój urlop 2021 na Dolnym Śląsku. Zaczęliśmy od Arboretum w Wojsławicach: Potem Pałac Panny Marianny Orańskiej w Kamieńcu Ząbkowickim: I zaczęło się na poważnie: Spoiler Kompleks RISE: Osówka. Zamek Grodno oraz jezioro Bystrzyckie to kolejna atrakcja: Przyszedł czas na Twierdze Srebrna Góra, największą górską twierdzę w Europie: p.s. w Twierdzy była strzelnica mojego kumpla więc nie odpuściłem Kałaszowi: 😜 . Potem kopalnia złota Złoty Stok, Twierdza Kłodzko: I na deser Zamek Książ: Potem Stary Książ: Palmiarnia Księżnej Daisy: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 @pacjent1972 jak wstawiasz taką dużą liczbę zdjęć to większość pakuj w spoiler, np ze 2-3 normalne, a reszta do spoilera. Trochę ci zmieniłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Przykry widok z najwyższego piętra mojej szkoły, jak nad Krakowem smog panuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 "Trudnych " widoków ciąg dalszy...... tzw Dziady podkościelne .... czyli gawrony w parku pod Kościołem. BTW ; w daaaawnych czasach , czyli przed latami 20-tymi XIX wieku w miejscu parku był ..... Cmentarz Parafialny. Aż się ciśnie .... rozdziobią nas kruki i wrony... 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 To zdjęcie jest zrobione 2 godz. temu. Uparła się że zakwitnie i taki jet efekt tego uporu. Są i siostrzyczki, ale im się chyba nie uda. Wizyta "sąsiadki". Spoiler Od niedawna mam nową "sąsiadkę" i w końcu zdecydowała się złożyć towarzyską wizytę. Grzecznie czeka przy drzwiach balkonowych. Na dzień dobry było miiaaauu. Sprawdza, co będzie na obiad i jaki widok z okna. Widocznie się jej spodobało, bo nie za bardzo miała ochotę skończyć wizytę. Klimatycznie jest nie tylko w Strefie. To zachód słońca nad Beskidami. Gdy w dolinie już noc, to z ostatnich pięter wieżowca jeszcze widać ślady słońca. Te białe kropki na stoku góry to lampy oświetlające kolejkę linową. A dla miłośników gwiazd. Na zdjęciach, ale już na niebie widać Wenus. I na koniec, na wesoło. Jakie wrażenie robi na was tak umieszczona reklama? Bo mnie kojarzy się z tym tym, co jest za nią. Dane adresowe firmy, celowo zamazane. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 @kondotierTeż mam na wsi takie róże, że nawet w grudniu mają kwiaty, ach te srogie polskie zimy Ale fajny ten kitku cały biały. A na tym to trzeba było napisać, że formację NOL-i pstryknąłeś 👽🛸 nawet jakość zdjęcia odpowiednia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi