Yossarian Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Sorry, że "zmonopolizowałem" temat, ale jak tu nie wrzucać fotek pt. "Złota polska jesień" Spoiler Niezbędny składnik dania "Desperacja zięcia" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Były chociaż jakieś artefakty, czy po próżnicy poszedłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 W "artefakt" to tam można przez przypadek wdepnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Specjalnie dla @kondotiera, którego wzięło na "Jesienne róże" Fotka "strzelona" dzisiaj. Poważnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Też mi jeszcze dwie kwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Wy te sadzonki prosto z Zony bierzecie, że Wam w listopadzie kwitną...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Wierzę, że prawdziwa, bo na mojej hortensji mam trzy etapy rozwoju kwiatów. Te które zakwitły jako pierwsze, mają jesienny fioletowo- bordowy kolor. Te z drugiego etapu kwitnienia są błękitne ( celowo podsypana nawozem nie dla hortensji ). No i te trzecie, którym zachciało się rozkwitnąć pod koniec września ( sic! ), są jeszcze białe. Czyli na jednym krzewie mam trzy pory roku. A że kwiaty zostawiam do wiosny, będą jeszcze zimowe, w takim szaro brązowym kolorze. Ale te błękitne i białe chyba przymrozków nie wytrzymają. Poczekajmy do przyszłej wiosny. @Yossarian A czy ta róża rozkwitła o tak nietypowej porze, czegoś Ci nie wróży? Coś u Ciebie nie rozkwitnie na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Specjalnie dla @kondotiera, którego wzięło na "Jesienny las". Fotka "strzelona" dzisiaj. Z ręką na sercu i w obecności notariusza. Ślepnę na starość i dopiero teraz @kondotierze doczytałem Twe pytanie. No raczej erę cudów mamy już za sobą . Nie liczę już na to. A co do róż, to fotka przedstawia różę działkowego sąsiada. Ale koło domu kwitną mi jeszcze 2 czy 3 krzaki + stokrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 @Yossarian Gdzie jest ten las? Kilka marnych brzóz i od razu las. A wiesz jakich drzew jest najwięcej w lesie? Tu masz odpowiedź, abyś mógł zasnąć. Spoiler Okrągłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Drugi plan, las stanowi A ja słyszałem, że im dalej w las, tym więcej krasnoludków Taki apel koledzy. Wrzucajcie fotki ze swoich stron, póki pogoda dopisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Zdjęcie lasu ze stron @Yossarin a. Nie moje, ale las istnieje naprawdę. Ma fajną nazwę: Cygański Las. Kiedy pół wieku temu rzuciłem palenie papierosów, to właśnie w tym miejscu ponownie poczułem zapach sosnowej żywicy. To było piękne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Coś dla miłośników zupy chmielowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 @Yossarian ładne piwonie. Kupiłbym sadzonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Dla niedowiarka @tom3kb . Odpowiedź na pytanie z SB. Śnieg w dniu 12.12.2018 . Rano było więcej, ale ptaki część otrzepały. A takie widoki, u mnie rzecz raczej normalna. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 zazdroszczę ci, w stolicy Ślaska - Wrocławiu - deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Chyba faktycznie klimat się ociepla i wiosna szybko w tym roku. Wyszedłem sobie dziś na zakupy, a za moimi blokami, na łąkach takie koniki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 To jakieś zmutowane koniki z Zony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Z przepracowania, aż im garby porosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Albo ktoś ciężki na nich jeździł i się trochę oberwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Ja pierniczę. Lato upalne się zapowiada, skoro wielbłądy w tym roku tak wcześnie się pojawiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Fenomen pogodowy. W tym temacie nasz @Yossarian wstawił zdjęcia, pisząc że na jednym z nich są widoczne Tatry. Polemizowałem z nim, że to nie Tatry, a Babia Góra. Ale było to słowo przeciw słowu. A dzisiaj mam dowód rzeczowy. Zdjęcia zrobione w tę samą stronę, trochę z innego miejsca, ale to nie ma znaczenie. Bo jak w tym powiedzeniu "... przyszła góra do Mahometa." , Babia Góra na codzień niewidoczna, albo ledwo widoczna gdzieś na horyzoncie ( jak u Yossariana ), przyszła do kondotiera. Pech, że miałem ze sobą tylko telefon ze słabym aparatem i nie mogłem zrobić zbliżenia. Dopiero komputerowo ją przybliżyłem. W rzeczywistości ta widoczna w niebieskim kole zaśnieżona góra jest odległa o 70 km! A "przychodzi" na wyciągnięcie ręki bardzo i to bardzo rzadko. Dlatego chcę się z wami podzielić tym widokiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Potwierdzam, to Babia. Ale z wieży widokowej na Szyndzielni widać pasmo Tatr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Nie tylko w Strefie są klimatyczne "krwawe" zachody słońca. @Yossarian Z wysokości ponad 1000m Szyndzielni, widoki są lepsze, niż z tych 500, z jakich ja zdjęcie Babiej robiłem. Dobrze że ma swoją wysokość i ją nic nie zasłaniało. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 To i ja coś wstawię od siebie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Dzisiejszy poranek w "mojej Zonie"... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi