vidkunsen Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Także posiadam owoce swoich wojaży do lasów wokół Wrocławia, suszone, w słoikach a i dziś robiłem i konsumowałem schabowe w sosie grzybowym. Wojaży bo z moimi kolesiami z osiedla to jak wyprawa do zony, większość napruta w chory opór pod koniec a m.in. dziewczyny i ja jako niepijący lub nie mający takiej potrzeby musieliśmy po raz kolejny walczyć z bandą chimer, się napili soku z gumi jagód i tacy skoczni się porobili, he he he, jutro kac jak hangar i opier... od swoich kobiet. Las to silniejsza potęga od Monolitu, wchodzą na 2 nogach a wyłażą na 4 łapach, leśne trolle. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Skoro o grzybach mowa... Zdjęcie stareńkie, w dodatku z telefona , więc jakość podła, ale wrzucam na dowód, że w "mojej Zonie" oprócz mutantów trafiają się również "Skrętaki"... 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Mini - sarkofag 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Modele już dawno poszły do kosza :( Czasopisma przetrwały jakoś 21 lat w szafkach (się dba o porządek w chałupie ) ale wreszcie i na nie przyszedł czas i poszły na rozpałkę. ? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 @tom3kb - To Ty nie wiesz, jaką one teraz mają wartość? Chyba, że należysz do tych, co banknotami papierosy przypalają. Jak to przeczyta jakiś zapalony modelarz, to gotów na ciebie napaść i co najmniej wychłostać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) @kondotier @tom3kb - nie przesadzajmy z wartością tych archiwalnych numerów . Ca 20 zeta za sztukę. Edytowane 7 Listopada 2019 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 A mam jeszcze kilka nieruszonych w ogóle modeli ale nie wiem czy kiedyś jeszcze do tego wrócę. Jeszcze kilka lat temu od czasu do czasu widziałem jakieś numery w kioskach, rzadko bo chyba jako kwartalnik. Teraz już chyba nie wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Sklejałem tylko czołgi i samoloty, statki/okręty szły mi w nerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) @tom3kb W miejsce Małego Modelarza weszły inne firmy oferujące ten sam rodzaj hobby - tyle , że o rząd wielkości doskonalsze , bardziej rozbudowane i niejednokrotnie z dodatkami waloryzującymi. Jak sam kiedyś pisałeś relatywnie blisko Ci do Aleksandrowa łódzkiego - wiosna będzie festwal - któryś z kolei. Wstąp - rozejrzyj się - może coś Cię zainteresuje. Co prawda - nie kleję"papierzaków" , ale gorąco zachęcam do spróbowania. Na zachętę- rzuc okiem na oferty: https://www.mojehobby.pl/catalog/Modele-kartonowe.html . Edytowane 7 Listopada 2019 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Na początku lat 90-tych było wiele firm i wiele modelów, potem...potem nastała era komputerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 9 minut temu, vidkunsen napisał: Na początku lat 90-tych było wiele firm i wiele modelów, potem...potem nastała era komputerów. I dzięki tym komputerom nastała era nowych -doskonalszych- modeli opracowywanych na programach CAD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Macchi 205 Veltro (Ogar)- mój ulubiony: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Ja tam wolę to: Ale ja mam popaprany gust! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 9 minut temu, boberm napisał: Ale ja popaprany gust! Mhm a ja ? Taki spaślak mi się podoba w sumie nie wiem dlaczego 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 @tom3kb Bitch please... Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Batman okradł chyba Zielonego Goblina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, tom3kb napisał: Mhm a ja ? Taki spaślak mi się podoba w sumie nie wiem dlaczego Bo "Serdel" jest fajny..wizualnie.Pamiętam ten model jeszcze z Ił-ka , z offline - owych kampanii. Chociarz z kufajmanskich latadeł mile wspominam to : Szybkie toto nie było , ale całkiem zwrotne tak w gzre jak i w realu( o czym przekonało sie kilku pózniejszych "experten" podczas walk na Krymie). Edytowane 9 Listopada 2019 przez boberm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Boberm - sławę I-16 zdobyły nad Hiszpanią, zakręcały na kopiejcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) 48 minut temu, vidkunsen napisał: Boberm - sławę I-16 zdobyły nad Hiszpanią, zakręcały na kopiejcie. Drogi @vidkunsen - smiem nie zgodzić sie z Tobą. I 16 to typowy prekursor pościgowców typu zoom/boom ( powiedzmy ze taki miał byc ), tyle że sie szybko zdezaktualizował na rzecz Bf-a. Do walki manewrowej to on sie nadawał jak - nie przymierzając- "wół do karety". I 16 to taka pochodna BeeGee z profilem skrzydła szybkościowym i tendencjami do płaskiego korkociągu przy ostrzejszych kątach natarcia . Generalnie - jak kilka radzieckich konstrukcji- był "wredny" w pilotażu. Edytowane 9 Listopada 2019 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Spuścili wodę z Jeziorska to jak dywersant udało mi się dostać do budowanego portu Plus parę fotek z łażenia po dnie. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 No patrz Pan @tom3kb - mieszkam o żabi skok od Jeziorska , a nie zwróciem uwagi że w centrum niziny wielkopolskiej - jakiś port budujom. Ech - ta współczesna technika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 @boberm port może za duże słowo niech będzie przystań jachtowa. Chociaż i tak i tak w internecie nazywają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 No to już jest jasne, kto spowodował podtopienie Wenecji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Mam nadzieję, że są nie mniej "klimatyczne", niż te co pokazujemy na screenach ze Strefy. Tak wygląda listopadowy zmierzch nad Beskidami. Górę którą widać, to jedna z ostatnich w północno-zachodnich Karpatach. Potem długo-długo nic i Sudety. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Niby w domu dwadzieścia kilka stopni, mi gorąco i szukam krótkich spodni ale kot wie lepiej. Jak jest grudzień to zima i trzeba dodatkowo dogrzewać się (równomiernie z każdej strony) na parapetach nad kaloryferami, a nie spać na wersalce. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi