cichy Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Byłem ostatnio przez tydzień na Ukrainie. Piękny, ogromny kraj. Szkoda, że tak zniekształcony obraz Jego, przedstawiany jest w Polskich mediach. Wojna o której się mówi, jest obecna co prawda, ale w grobach poległych młodych ludzi, jakie widziałem odwiedzając miejscowy cmentarz. Byłem konkretnie w Emilczynie, w obwodzie Żytomierskim. Zwiedziłem również sam Żytomierz i Nowe Miasto (przypomina Martwe ze Stalkera...) - piękne, duże miasto. Ukraina to kraj wielu możliwości - nie wykorzystanych jednak niestety.Korupcja tłamsząca rozwój gospodarki, wojna. Te czynniki nie pozwalają na pięcie się w górę. A naprawdę jest z czego i co tworzyć. Znajomość języka Rosyjskiego przydała się, ale język Ukraiński jest tak podobny do Polskiego, że bariery ze zrozumieniem praktycznie nie miałem ( no dobra miałem tłumaczkę władającą wieloma wschodnimi językami... ). Koszt wyjazdu na tydzień, włącznie z podróżą to około 800 złotych (wliczając w to używki...). Mając paszport można wejść tu praktycznie wszędzie. Nie spotkałem się z jakimikolwiek ograniczeniami ze względu na pochodzenie czy język Polski. Wręcz przeciwnie. Kolejny wyjazd planuję wiosną. Teraz celem będzie sam Czarnobyl i Prypeć. Niżej kilka zdjęć z około tysiąca jakie zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Ładnie zdjęcia z rzeką w tle. Piękno takich krajobrazów mnie zawsze ujmuje P.S - ten żółty budynek zaraz skojarzył mi się ze szkołą z TŚ2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Ten budynek to opuszczone koszary - za oknem miałem nieczynna jednostkę wojskową. Kraj wspaniały i wspaniali ludzie. Będę tam wracał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Witaj. Cóż za zaskakująca zmiana awataru, ognisty aniele. Zdjęcia wspaniałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Jeszcze kilka fajnych fotek - powrzucam więcej z czasem do tego tematu. Na początku mój mały nożyk ratowniczy tam kupiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Z niecierpliwością czekam na Twoją wycieczkę do Zony. A ogólnie to piękne widoki na Ukrainie, za zdjęcia szacun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Komentarze na temat banderowców proszę zostawić dla siebie. Każdy następny post na ten temat (czy nie związany ze zdjęciami Cichego) będzie nagrodzony. A że powinienem zawiesić sobie na uszach prezerwatywy (świetnie by podkreślały mój ch...wy nastrój), to i "nagrody" będą okazałe. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Zgadzam sie z moim kolegą w 100 procentach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Ził, Uaz Wołga - to co dobre przetrwa wszystko to co tandetne już nie istnieje. Pozdrów wiesz kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Czarna wołga rogi pewnie schowane dla niepoznaki, a dzieci w bagażniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 27 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Dziękuję @apg2312... Wrogów ten znajduje, kto ich szuka - ja nie. Takie Arabskie przysłowie a propos: Absurdem jest żądać pięciu rzeczy od pięciu osób: szacunku od głupiego, podarunku od biednego, dobra od wroga, dobrej rady od zawistnego i wierności od kobiety. Nikt nie czyhał na moje życie i zdrowie - wręcz przeciwnie. Ja ściskałem betonowego jelenia za "jądra" . Oczywiście byłem tam ze wspaniałą kobieta jaką jest moja kochana Oksana... Kraj jest naprawdę piękny, ale niestety zaniedbany. Najgorsza rzecz jaka mnie tam spotkała, to wizyta na cmentarzu, gdzie najbardziej widoczne są świeże groby młodych ludzi poległych w walce na wojnie z Rosją. Narody zawsze płacą za błędy garstki idiotów.... Zdjęć z nekropolii nie będę publikował przez szacunek dla śmierci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Coś się strasznie wychudziłeś, skóra i kości. ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dowcip ze Ślaska(nie mylić z górnym bo ten jest tylko 1/8 częścią całego Ślaska): Jak się nazywa spotkanie paru facetów na wysokiej górze? Jelenia Góra! Pietrek ale fotka tej bazy to mi przypomina szkółkę w Zamościu, ten sam styl architektury - późne rokokoko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi