Wędrowiec Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Ostatnio za radą doświadczonego stalkera pobrałem modyfikację Kroniki Czarnobyla. Zainstalowałem go zgodnie z instrukcjami lecz napotkałem pewien bardzo irytujący problem. Zamiast polskich znaków wyświetlają mi się jakieś dziwne znaki. Czy istnieje rozwiązanie dla mego problemu? Z góry dziękuję za próby pomocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Sprawdź plik localization.ltx Powinien wyglądać tak: [string_table] language = pol font_prefix = _cent ;_west Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 @Wędrowiec- spolszczenie nałożyłeś na koniec instalacji? No i czy nie zapomniałeś o wstawieniu pliku localization.ltx. Choć chyba on powinien być w spolszczeniu. A temat do pytań masz tutaj: https://stalkerteam.pl/topic/8186-kroniki-czarnobyla-ogólna-dyskusja-problemy/?page=4 Niepotrzebnie zakładasz nowy temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wędrowiec Posted September 27, 2016 Author Report Share Posted September 27, 2016 Tak. Nie wiem co było przyczyną problemu ale po pobraniu polonizacji z naszej pobieralni i ponownym jej nałożeniu zarówno i jak po ponownym nałożeniu localization.ltx gra wyświetla już wszystko poprawnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 No to przyjemnej gry. Gra pełna niespodzianek. Na rutynowe rozwiązywanie zadań jak w ZP nie licz. Trzeba ruszać głową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts