smox Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Proszę wszystkich testerów o wstawianie tutaj błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Jeśli potraficie, to wskazanym byłoby aby jakimś programem graficznym od razu na screenie wskazywać miejsce znalezionego błędu, zakreślając go i opisując zwięźle. Przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Myślę, że systemowy Paint w zupełności wystarczy Proponuję, byśmy umówili się na wysyłanie większej ilości błędów za jednym razem. 10? 20? Po 1-3 screenach na post zaraz zrobi się bałagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 19 minut temu, Sierioża napisał: Proponuję, byśmy umówili się na wysyłanie większej ilości błędów za jednym razem. 10? 20? Po 1-3 screenach na post zaraz zrobi się bałagan. Nie sądzę, by było aż tyle błędów Patch obowiązkowy do spolszczenia. Nowa gra nie jest konieczna - https://yadi.sk/d/i_dLItRO34SS87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Smox, zobaczysz, pewność siebie Cię kiedyś zabije Patch wrzucony, zaraz wezmę się za screeny te, które mam. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Rozumiem że ten patch obowiązkowy plus te trzy z pierwszej strony. Czy ten dotyczy tylko spolszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Ten patch jest do spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Na razie mod odpalony i nie ma błędów w ustawieniach, puki co stabilnie i płynnie ale to dopiero początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 1 minutę temu, mkk7 napisał: puki Serio nie ma błędów w ustawieniach? W takim razie parę maleńkich błędów \ literówek ode mnie na początek. Jak tak patrzę na to wszystko to nie sądzę, żeby było ich ostatecznie wiele więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Nie było jeszcze zgłaszane: Jakość polonizacja jak na razie jest świetna. Mam tylko pytanie dlaczego np. Zamknij został zastąpione bezokolicznikami np. Zamknąć? Dziwnie to wygląda jak się człowiek przyzwyczaił do "normalnej wersji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Dodałem już odpowiedni plik z właściwymi wpisami. Jak @smox go doda do testowanej wersji, to ta forma bezokolicznikowa zniknie i powinno wszystko wrócić do normy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Lecą kolejne. Tym razem wrzucam w spoiler, będzie wygodniej: Spoiler Przy okazji genialny był ten zabieg z mgłą w Dolinie. Niby taka głupota, ale po wyłączeniu ustrojstwa zerkam przez okno, a tam nagle Another Zone Mod: Clear Sky Urzekło mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Post pod postem, bo w edycji nie mam opcji wstawiania spoilera. No i właściwie mogę powiedzieć, że moda ukończyłem, ale nie skończyłem, więc jutro do niego wracam. Kilka rzeczy do zrobienia mi pozostało, ale byłem ciekaw jak rozwiąże się główny wątek, więc poleciałem już do końca, rozglądając się za babolami. W trakcie robienia screenów pomyślałem sobie, że przesadzam i zbyt wiele uwagi poświęcam małym, w zasadzie nieszkodliwym pierdołom, ale chwilę później zrozumiałem, że przecież chcemy zadbać o jak najwyższą jakość spolszczenia - niezależnie od tego, czy w wersję PL będzie grał obcokrajowiec, rygorystyczny nauczyciel polskiego, nastolatek, czy ktoś, komu takie rzeczy jak przecinki zwyczajnie nie przeszkadzają. Zatem tłumacze najdrożsi - nie obrażajcie się na moją nadgorliwość! Jeśli sądzicie, że przesadzam, to dajcie znać i przy okazji kolejnych modów nie będę takim pracusiem Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 @Sierioża- po to właśnie jest testowanie przez osoby nie związane z tłumaczeniem, aby wyłapać właśnie "pierdółki' przeoczone przez tłumaczących. Czasem użyte sformułowanie czytelne dla tłumaczącego znającego moda, może być niejasnym dla gracza. A co dotyczy "zleceniowca", to skoro już zadanie z nim zrobiłeś, to wiesz że on nie jest dającym zlecenie, czyli zleceniodawcą, a zleceniobiorcą już w trakcie jego dłuższego wykonywania. Tylko że, zleceniobiorcą specyficznym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 @kondotier To jak go nazwać? Bo coś z "-dawcą" albo "-biorcą" byłoby bardziej logicznie, "zleceniowiec" brzmi sztucznie, tak jak wspomniane przez portalsa bezokoliczniki. Pomyślę o tym jeszcze, jak na coś wpadnę to na pewno napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Kondotier a może by tak jak to między nami najmusami: kwitodawca - kwitobiorca. W klimacie do "heńka" z monolitu: no i co kmiotku! jest kwit na ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 @Sierioża - ten zleceniowiec, był podany pod dyskusję tłumaczy. To takie uogólnienie osoby wykonującej zlecenia. Będzie albo zleceniobiorca, albo wykonawca zlecenia. Może być jeszcze dostarczyciel. Bo taka jest jego rola. Dostarczyć bombę. A kwity, to można mieć na kogoś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 @kondotier Przemyślałem. Niech zostanie zleceniowiec - jeśli ktoś zapyta, Twoje wyjaśnienie jest krótkie, treściwe i rozwiewa wątpliwości; w tym kontekście ciężko byłoby dopasować inne słowo. Tłumacze: zwróćcie jeszcze, proszę, uwagę na teksty plansz zakończenia. Screena zrobić się nie da, ale kątem oka wpadła mi jakaś literówka albo nawet dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Miał ktoś problem ze zadaniem znalezienia dokumentów dla naukowców? Gdy zejdę po schodach i przejdę kilka metrów mam wylot bez loga. EDIT: Napisałem posta i wpadłem sam na pomysł jak rozwiązać problem. Przeszedłem na statyczne oświetlenie i jak na razie jest OK. Pierwszy raz chyba od kiedy forum działa odpaliłem Stalkera na statyku. Aż przypomniały się czasy kiedy walczyłem na 6600 GT o 30 klatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Jestem jeszcze w trakcie rozgrywki. Może nie błąd spolszczenia, ale oddajemy narzędzia podstawowe i mamy ich szukać dalej ( raczej do prac precyzyjnych i kalibracji ). Literówka ( brak y ). Literówka ( zamiast do, raczej to ). Spoiler Dwa razy jeśli. Chyba powinno być ( żeby nie zniszczyli ich pojedynczo ). Edytowane 27 Grudnia 2016 przez mkk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 @mkk7 - jeśli wziąłeś zadanie na szukanie narzędzi od kilku rusznikarzy, to mod Ci przypomina, że to nie koniec szukania. Musisz szukać dalej dla pozostałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 To se ne da. Zadanie na narzędzia daje tylko rusznikarz stalkerów na Kordonie. Inni nie mają takiego zlecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Tak jak pisał @apg2312, w sumie jeżeli oddajemy narzędzia zleceniodawcy to ten powinien prosić o kolejne, chyba że to są ostatnie do kalibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Narzędzia możemy oddawać w różnej kolejności. Jak znajdziemy. W skryptach są podpowiedzi, jakich jeszcze nie dostarczyliśmy i to się powinno wyświetlać. Chyba też ma gadkę rusznikarz w Dolinie mroku. Po tym modzie, mam już trzy kolejne za sobą, więc nie twierdzę ze stanowczością, bo mody się mi nakładają. W głowie zostają tylko krytyczne momenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisU Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Takie tam niezgodne z prawdą opisy artefaktów. Chodzi o ostatnie zdanie. Spoiler Edytowane 1 Stycznia 2017 przez LisU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi